NRK > Nyheter

Saturday, 16 October, 17:59

NRK - 16 sep 21 kl. 17:59

EU ikke informert om allianse

EU er lite fornøyd med å ha blitt holdt utenfor de hemmelige samtalene om et forsvarssamarbeid mellom USA, Storbritannia og Australia. – Vi er skuffet over å ikke bli informert og for å ikke ha vært del av disse samtalene, sa EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borrell i en uttalelse torsdag. Prosjektet tolkes som et forsøk på å demme opp for Kinas innflytelse i blant annet Stillehavsregionen, og ble kunngjort av USAs president Joe Biden, Storbritannias statsminister Boris Johnson og Australias statsminister Scott Morrison på et videomøte onsdag kveld norsk tid. Partnerskapet innebærer blant annet at Australia skal bygge tolv atomdrevne ubåter, noe som dermed spenner bein på landets tidligere milliardavtale om ubåtleveranser fra EU-medlemmet Frankrike..
Les mer på NRK


Les mer om:
USA, Australia, EUs, Josep Borrell, Kinas, Stillehavsregionen, USAs, Joe Biden, Boris Johnson, Australias, Scott Morrison, EU, Frankrike

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: EU ikke, informertom , allianse
NRK - 02 jul 21 kl. 19:49

Le Pen og Orban vil danne allianse

Frankrikes Marine Le Pen og Ungarns statsminister Viktor Orbán sier fredag at de sammen med flere allierte vil danne en ytre høyre-allianse i EU-parlamentet. 16 europeiske partier har signert en felles uttalelse der det står at de nå har lagt grunnsteinen i byggingen av en allianse for å reformere Europa. Blant de andre i alliansen er italienske Matteo Salvini, leder for partiet Ligaen, spanske Santiago Abascal, leder for partiet Vox, og Jaroslaw Kaczynski, som er leder for det polske regjeringspartiet Lov og orden (PiS)..

E24 - 28 aug 21 kl. 08:05

Danmark vil danne letestans-allianse: – Det må Norge bli med på

Danmark og Costa Rica vil danne en allianse av land som vil stanse olje- og gassleting og fase ut oljeproduksjonen. – Det må Norge bli med på, mener Lars Haltbrekken (SV)..

NRK - 28 aug 21 kl. 17:10

Oljestans-allianse

Danmark og Costa Rica vil i høst lansere en allianse av land som er villige til å droppe oljeleting, kalt Beyond Oil and Gas Alliance (BOGA), skriver Reuters ifølge E24. Stortingsrepresentant Lars Haltbrekken (SV) og Stortingskandidat for MDG, Lan Marie Berg, vil ha Norge med i alliansen..

NRK - 01 jun 21 kl. 02:39

Utelukker ikke mistillit mot Berg

Rødt har ikke bestemt seg om de vil stemme for et mistillitsforslag mot den ansvarlige byråden etter milliardsprekken i vannforsyningssaken i Oslo. Oslos nye reservevannløsning vil koste 17,7 milliarder kroner, noe som er 5,2 milliarder mer enn tidligere anslått. Opposisjonen i Oslo har omtalt dette som den største budsjettsprekken i noen norsk kommune noensinne, og onsdag er det høring om saken.

NRK - I førrgår: 20:46

Monica Mæland er informert

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland er informert om situasjonen på Kongsberg og følger den tett, skriv departementet på Twitter..

Klartale - 21 sep 21 kl. 13:38

Vil ikke ha dommerhjelp

Norsk fotball må snart bestemme seg om de ønsker Video Assistent Referee (VAR). Norsk Supporter-allianse ønsker ikke dommerhjelp..

Klartale - Igår: 14:56

Kongsberg-siktede kommer til å bli siktet for mer enn fem drap

Politiet holdt fredag en pressekonferanse om hendelsen på Kongsberg. Onsdag kveld var det en stor politiaksjon på Kongsberg. En 37 år gammel mann drepte fem personer.

NRK - 09 okt 21 kl. 22:00

Babis vil trolig miste makten

En politisk allianse av sentrum-høyrepartier tok en knepen valgseier i parlamentsvalget i Tsjekkia. Det betyr at populistpartiet til statsminister Andrej Babis kan komme til å miste makten i landet. Både kommunistene og det sosialdemokratiske partiet, som begge har vært støttepartier for statsminister Babis regjering falt under sperregrensen på 5 prosent, og blir ikke representert i nasjonalforsamlingen..

Klartale - 12 okt 21 kl. 13:15

Slik påvirker statsbudsjettet din lommebok

Tirsdag la regjeringen fram statsbudsjettet for 2022. I forslaget vil de bruke 322,4 milliarder kroner av det Norge har tjent på oljen. Det er 84,4 milliarder kroner mindre enn i år.

Klartale - 03 jun 21 kl. 09:57

Han kan ha klart å skaffe seg flertall i Israel

Yair Lapid sier at han har klart å få nok støtte til å lage regjering i Israel. Flere bitre rivaler er enige om en allianse. Men avtalen er skjør..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Mann i 20-årene funnet død

Det var en mann i begynnelsen av 20-årene som i ettermiddag ble funnet i havet utenfor Tromsø sentrum. Mannen er bekreftet død og pårørende er varslet, opplyser politiet i Troms..

NRK - 15 minutter siden

Mann funnet i havet er død

En mann i begynnelsen av 20-årene som ble funnet i havet utenfor Tromsø er bekreftet død. Det opplyser politiet i Troms. Pårørende er varslet..

NRK - 30 minutter siden

Haaland scoret dobbel

Erling Braut Haaland scoret to ganger i comebacket for Borussia Dortmund etter å ha vært skadet noen uker. Haaland satte inn 2-0 og 3-1 i dagens kamp mot Mainz. Nordmannens to mål gjør at han står med ni scoringer i ligaen, to mål mer enn Bayern Münchens storscorer Robert Lewandowski, melder NTB ..

NRK - 30 minutter siden

Haaland scoret

Erling Braut Haaland scoret to ganger i comebacket for Borussia Dortmund etter å ha vært skadet noen uker. Haaland satte inn 2-0 og 3-1 i dagens kamp mot Mainz..

NRK - 3 timer siden

Ti arbeidere evakuert fra fabrikk

Politi og brannmannskap har rykket ut til en brann i et industriområde på Leangen. Det har vært et lite smell og et branntiløp i en ovn. Det er ikke noe dramatikk forsåvidt, ti arbeidere er evakuerte fra fabrikken og ingen er skadd.

NRK - 1 time siden

Granat i Langesund

Det er funnet en militær granat på en privat adresse i Langesund i Telemark. Granaten er trolig fra 2. verdenskrig, opplyser Sør-Øst Politidistrikt.

NRK - 1 time siden

Ingen tatt av steinras på fv 49

Et steinras har gått over fylkesvei 49 mellom Jondalstunnelen og Nordrepollentunnelen. Politiet melder at ingen er tatt av raset, men at det ligger store steiner i veien. Jondalstunnelen og Folgefonnstunnelen er foreløpig stengt..

NRK - 1 time siden

Steinras mellom Odda og Jondal

Et steinras har gått over fylkesvei 49 mellom Jondalstunnelen og Nordrepollentunnelen. Det er observert biler i området, men det er uklart om noen er tatt av raset. Jondalstunnelen og Folgefonnstunnelen er foreløpig stengt..

NRK - 1 time siden

Steinras over fylkesvei 49

Et steinras har gått over fylkesvei 49 ved Jondalstunnelen , opplyser Vest Politidistrikt. Det er observert biler i området, men det er uklart om noen er tatt av raset. Jondalstunnelen og Folgefonnstunnelen er foreløpig stengt..

NRK - 1 time siden

Mistenkelig dødsfall i Skien

En person er funnet død ute på en sti i nærheten av et boligfelt i Skien. Det melder Sør-Øst Politidistrikt på Twitter. Personen er ikke identifisert, og hendelsen behandles som et mistenkelig dødsfall..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt