NRK > Nyheter

Wednesday, 27 September, 23:48

NRK - 23 maj 23 kl. 19:21

EU har sendt 220.000 artillerigranater til Ukraina

EU-land har gitt 220.000 artillerigranater til Ukraina og regner med å nå målet om å levere 1 million ammunisjonsenheter i løpet av et år. Det opplyser EUs utenrikssjef Josep Borrell etter EUs forsvarsministermøte i Brussel tirsdag. Unionen har også sendt 1.300 raketter til det krigsherjede landet, ifølge Borrell.
Les mer på NRK


Les mer om:
Ukraina, EUs, Josep Borrell, Brussel, Borrell, Russland

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: EU har sendt, 220.000, artillerigranater, til, Ukraina
NRK - 15 sep 23 kl. 18:37

USA satser på å produsere 100.000 artillerigranater i måneden i 2025

USA planlegger å øke den månedlige produksjonen av 155 millimeter artillerigranater i løpet av de neste årene til 100.0000 i 2025, ifølge Pentagon. – Vi kommer til å produsere 100.

NRK - 11 aug 23 kl. 20:50

EU-land har levert 224.000 artillerigranater til Ukraina

Totalt har EU levert like under 224.000 artillerigranater til bruk i Ukraina, opplyser en talsperson for unionen. Tidligere i år lovet EU å trappe opp forsyningene av artillerigranater.

NRK - 15 jun 23 kl. 08:00

Norge gir 9000 nye artillerigranater til Ukraina

Norge donerer selve granaten, mens Danmark donerer tilhørende brannrør, kruttposer og tennpatroner. Norge donerer i tillegg 7000 komplette granater fra Norge. Disse er sendt til Ukraina.

NRK - 03 apr 23 kl. 17:02

Zelenskyj takker for norske granater

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skriver på Twitter at han er takknemlig for at landet får norske artillerigranater. Norge gir 8.000 artillerigranater til Ukraina i samarbeid med Danmark, som stiller med andre deler.

NRK - 20 mar 23 kl. 14:12

EU-landene vil gi 1 million artillerigranater til Ukraina

EUs medlemsland planlegger å forsyne Ukraina med 1 million artillerigranater de neste 12 månedene, opplyser EU-diplomater. Ammunisjonen skal leveres umiddelbart fra egne eksisterende lagre til Ukraina, ifølge kilder til nyhetsbyrået DPA. I tillegg skal EU-landene i fellesskap kjøpe flere 155-millimetersgranater de neste seks månedene for å støtte Ukraina på lengre sikt.

NRK - 23 mar 23 kl. 18:47

EU-lederne enige om felles våpenkjøp til Ukraina

EU-landenes ledere er enige om å forsyne Ukraina med 1 million artillerigranater i løpet av de neste tolv månedene og åpner også opp for leveranser av missiler. På EU-toppmøtet i Brussel torsdag stilte lederne for unionens 27 medlemsland seg bak planen om felles våpenkjøp til Ukraina, et forslag som EU-landenes utenriksministre vedtok tidligere denne uken. Det dreier seg om 1 million 155 millimeter artillerigranater som skal sendes til Ukraina i løpet av tolv måneder.

NRK - 14 maj 23 kl. 04:07

EU: Ukraina trenger 1000 artillerigranater om dagen til kampen om Bakhmut

Ukraina trenger rundt 1000 artillerigranater per dag for kunne forsvare Bakhmut, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell. Derfor må det bli fortgang i våpenleveransene, sier utenrikssjefen. Det store behovet for ammunisjon til kampene rundt Bakhmut viser ikke bare hvor intense kampene er, men også hvor sterkt rustet Russland er, ifølge Borrell.

NRK - 18 sep 23 kl. 09:12

Kim Jong-un takker for russisk gjestfrihet

Nord-Koreas president takker Vladimir Putin hjertelig etter besøket i Russland, melder nordkoreanske medier. Søndag dro Kim Jong-un hjem etter nær en uke i landet. Observatører mener at Russland ønsker å skaffe seg tilgang til nordkoreanske artillerigranater og annet utstyr til bruk i krigen i Ukraina.

NRK - 12 jun 23 kl. 11:35

Danmark sender 2000 artillerigranater til Ukraina

På forespørsel fra Ukraina skal Danmark levere 2000 artillerigranater i en bistandspakke verdt rundt en kvart milliard danske kroner. Fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen og utenriksminister Lars Løkke Rasmussen informerte Folketingets utenrikskomité om saken mandag. – Det er en konkret forespørsel fra Ukraina, innenfor en ramme på rundt en kvart milliard, så det er snakk om et betydelig bidrag, sier Løkke.

VG - 28 feb 23 kl. 14:05

Nato: Russland bruker opptil 20.000 granater daglig i Ukraina

Stillingskrigen mellom Russland og Ukraina medfører et enormt forbruk av ammunisjon. For første gang går Nato ut med tall: Russland forbruker mellom 10.000 og 20.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Hevder å ha slått ned kupp i Burkina Faso

Militærjuntaen som styrer det vestafrikanske landet Burkina Faso hevder å ha slått ned et kuppforsøk, melder nyhetsbyrået AFP. I en uttalelse sier militærjuntaen at flere tjenestepersoner er pågrepet, og at de fortsatt leter etter andre som skal ha vært med på det påståtte mytteriet..

NRK - 1 time siden

Politiet søker i turområde

Politiet er i gang med undersøkingar i Vågsbygdskogen i Kristiansand. Undersøkingane er knytt til dobbeltdrapet, der ei jente og mor hennar vart funne døde onsdag. – Vi er her fordi vi har sett i verk etterforsking og undersøking.

NRK - 3 timer siden

To menn pågrepet etter skuddløsning på Nordstrand

I forbindelsen med skytingen mot en bolig og en bil på Nordstrand tirsdag kveld, har politiet i kveld pågrepet to menn. De er siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen. Begge de siktede er kjent for politiet fra tidligere.

NRK - 3 timer siden

Arabisk familie skutt og drept i Israel

En arabisk familie på fem ble skutt og drept i hjemmet sitt nord i Israel onsdag. Drapene er de siste i en bølge av vold og drap mot arabere i landet. Drapene på de fem, deriblant to barn, skjedde i den nordlige byen Basmat Tab'un og kun timer etter 50 år gammel arabisk mann ble drept i samme område, opplyser israelsk politi.

NRK - 4 timer siden

Skyting i Stockholm: En person død

SISTE: En person er skutt og drept, melder Aftonbladet. - På stedet fant vi en mann med skuddskader. Livet hans sto ikke til å redde.

NRK - 3 timer siden

Trudeau beklager ubehagelig hendelse i Underhuset

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau ba onsdag om unnskyldning etter at en tidligere foredragsholder skal ha berømmet en nazi-veteran i Underhuset. Blant de som var til stede var Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Personen som ble hedret er en ukrainsk veteran som kjempet sammen med nazistene under andre verdenskrig.

NRK - 3 timer siden

The Scotsman åpner i nye lokaler

Utestedet The Scotsman bekrefter at de vil åpne et nytt sted. Det skriver Avisa Oslo. På tirsdag kom beskjeden om at den tradisjonsrike baren på Karl Johans gate i Oslo må ut av sine gamle lokaler ved nyttår.

NRK - 4 timer siden

Bruce Springsteen avlyser alle konserter ut 2023

Bruce Springsteen og The E Street Band utsetter alle konserter i 2023 til 2024 på grunn av artistens problemer med magesår. – Bruce Springsteen er fortsatt på bedringens vei fra magesår de siste ukene og fortsetter å motta behandling ut året, i henhold til råd fra legen. Med dette i tankene vil vi for sikkerhets skyld utsette alle resterende konserter i 2023 til 2024, skriver artisten på X/Twitter.

NRK - 4 timer siden

Skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet i Stockholm ble like før klokka syv varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm En person skal ha skuddskader, opplyser politiet på sine hjemmesider. Både politi og ambulansepersonell er på stedet..

NRK - 4 timer siden

Melding om skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet er varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm. En person skal ha skuddskader, ifølge Aftonbladet, som siterer politiet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com