NRK > Nyheter

Wednesday, 27 September, 23:29

NRK - 06 jun 23 kl. 14:43

EU fordømmer ødeleggelse av demning

Russland har tatt sin aggresjon til et nytt nivå, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell etter ødeleggelsen av Kakhovka-demningen sør i Ukraina. – Russlands angrep på sivil infrastruktur har nådd et nytt nivå med ødeleggelsen av demningen ved vannkraftverket Kakhovka, sier Borrell i en felles uttalelse med EUs kommissær for krisehåndtering Janez Lenarcic. – EU fordømmer dette angrepet på det sterkeste. Det representerer en ny dimensjon i Russlands grusomhet og kan være et brudd på folkeretten, mer spesifikt den humanitære folkeretten, sier EUs utenrikssjef. Borrell og Lenarcic sier videre at ødeleggelsen setter hundretusenvis av liv i fare i 80 byer og tettsteder, inkludert Kherson.
Les mer på NRK


Les mer om:
EUs, Josep Borrell, Kakhovka, Ukraina, Borrell, Janez Lenarcic, Russlands, Lenarcic, Kherson, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: EU fordømmer, ødeleggelseav , demning
NRK - 27 jun 23 kl. 22:18

USA fordømmer Kramatorsk-angrep

Det hvite hus fordømmer angrepet mot det ukrainske folket, og lover å fortsette støtten til Ukraina. På spørsmål under en pressekonferanse sier en talsmann for det nasjonale sikkerhetsrådet i USA at «vi fordømmer Russlands brutale angrep mot folket i Ukraina, som har forårsaket omfattende død og ødeleggelse, og som har tatt livene til så mange ukrainske sivile»..

NRK - 19 jun 23 kl. 16:34

FN-sjefen: Sudan er på vei inn i en spiral med død og ødeleggelse

Sudan er i ferd med å havne i en spiral med død og ødeleggelse, og prosessen går usedvanlig raskt, ifølge FNs generalsekretær António Guterres. – Omfanget og tempoet til Sudans fall inn i død og ødeleggelse er uten sidestykke. Uten sterk internasjonal støtte, kommer Sudan raskt til å bli et sted for lovløshet, hvorfra usikkerhet vil spre seg over hele regionen, sier Guterres.

NRK - 06 jun 23 kl. 12:19

EU fordømmer sprengning av demning i Ukraina

EU fordømmer sprengninga av Kahkovka-demningen i Ukraina, sier en talsperson for EU til Reuters. Talspersonen omtaler det som et nytt tegn på den barbariske aggressjonen Russland har mot Ukraina..

NRK - 06 jun 23 kl. 12:19

EU fordømmer øedeleggelse av demning i Ukraina

EU fordømmer ødeleggelsen av Kahkovka-demningen i Ukraina, sier en talsperson for EU til Reuters. Talspersonen omtaler det som et nytt tegn på den barbariske aggressjonen Russland har mot Ukraina..

NRK - 23 feb 23 kl. 10:17

Huitfeldt fordømmer nordkoreansk oppskyting

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) fordømmer Nord-Koreas oppskyting av ballistiske missiler og oppfordrer dem til å avstå fra ytterligere tester. – Norge fordømmer på det sterkeste Nord-Koreas oppskyting av et interkontinentalt ballistisk missil og to ballistiske kortdistansemissiler. Nord-Koreas oppskytinger bryter med flere sikkerhetsrådsresolusjoner og truer regional og internasjonal sikkerhet, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt i en uttalelse.

NRK - 29 mar 23 kl. 22:00

USA fordømmer Myanmars tvangsoppløsning av Suu Kyis parti

USA fordømmer juntaen i Myanmar for å ha tvangsoppløst partiet til landets avsatte sivile leder, Aung San Suu Kyi, og sier det kan føre til mer ustabilitet. Også 39 andre partier er tvangsoppløst for ikke å ha registrert seg i tide til et mulig kommende valg, som er ventet å befeste juntaens grep om makten. – Vi fordømmer på det sterkeste beslutningen til Burmas militærregime om å fjerne 40 partier, inkludert Den nasjonale demokratiligaen, sier talsmann Vedant Patel i USAs utenriksdepartement.

NRK - 06 maj 23 kl. 09:58

Fordømmer avrettinga av svensk-iranar

EU fordømmer avrettinga av svensk-iranske Habib Chaab i Iran, melder AFP. Svenske styresmakter arbeidde for å få stoppa avrettinga. – Dødsstraff er ei umenneskeleg og ugjenkalleleg straff, og Sverige fordømmer saman med resten av EU bruken av ho under alle omstende, seier Sveriges utanriksminister Tobias Billström.

NRK - 19 maj 23 kl. 14:13

Norge fordømmer nye henrettelser i Iran

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) sier Norge fordømmer at Iran har henrettet ytterligere tre demonstranter. Huitfeldt sier meldingene om økt antall henrettelser i landet er dypt urovekkende. – Norge fordømmer iranske myndigheters henrettelse av ytterligere tre personer som ble arrestert i kjølvannet av demonstrasjonene i høst.

NRK - 17 jul 23 kl. 20:53

Stoltenberg fordømmer at Russland trekker seg fra kornavtalen

Nato-sjef Jens Stoltenberg fordømmer Russland for å ha trukket seg fra avtalen om eksport av ukrainsk korn over Svartehavet. – Jeg fordømmer Russlands ensidige beslutning om å trekke seg fra kornavtalen i Svartehavet, trass i anstrengelsene til vår allierte Tyrkia og FN, sier Stoltenberg på Twitter. – Russlands ulovlige krig mot Ukraina fortsetter å være til skade for millioner av sårbare mennesker over hele verden, sier han videre.

NRK - 22 jul 23 kl. 09:41

Irak fordømmer koranbrenning i Danmark

Irakiske myndigheter fordømmer i kraftige ordelag fredagens koranbrenning utenfor landets ambassade i København. – Utenriksdepartementet fordømmer på det kraftigste hendelsen der den hellige Koranen og Iraks flagg ble skjendet utenfor den irakiske ambassaden i Danmark, heter det i en uttalelse. Politiet i København bekrefter at to personer fredag ettermiddag «brente en bok» utenfor den irakiske ambassaden, men opplyser ikke om det var snakk om Koranen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Politiet søker i turområde

Politiet er i gang med undersøkingar i Vågsbygdskogen i Kristiansand. Undersøkingane er knytt til dobbeltdrapet, der ei jente og mor hennar vart funne døde onsdag. – Vi er her fordi vi har sett i verk etterforsking og undersøking.

NRK - 2 timer siden

To menn pågrepet etter skuddløsning på Nordstrand

I forbindelsen med skytingen mot en bolig og en bil på Nordstrand tirsdag kveld, har politiet i kveld pågrepet to menn. De er siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen. Begge de siktede er kjent for politiet fra tidligere.

NRK - 2 timer siden

Arabisk familie skutt og drept i Israel

En arabisk familie på fem ble skutt og drept i hjemmet sitt nord i Israel onsdag. Drapene er de siste i en bølge av vold og drap mot arabere i landet. Drapene på de fem, deriblant to barn, skjedde i den nordlige byen Basmat Tab'un og kun timer etter 50 år gammel arabisk mann ble drept i samme område, opplyser israelsk politi.

NRK - 4 timer siden

Skyting i Stockholm: En person død

SISTE: En person er skutt og drept, melder Aftonbladet. - På stedet fant vi en mann med skuddskader. Livet hans sto ikke til å redde.

NRK - 2 timer siden

Trudeau beklager ubehagelig hendelse i Underhuset

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau ba onsdag om unnskyldning etter at en tidligere foredragsholder skal ha berømmet en nazi-veteran i Underhuset. Blant de som var til stede var Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Personen som ble hedret er en ukrainsk veteran som kjempet sammen med nazistene under andre verdenskrig.

NRK - 3 timer siden

The Scotsman åpner i nye lokaler

Utestedet The Scotsman bekrefter at de vil åpne et nytt sted. Det skriver Avisa Oslo. På tirsdag kom beskjeden om at den tradisjonsrike baren på Karl Johans gate i Oslo må ut av sine gamle lokaler ved nyttår.

NRK - 4 timer siden

Bruce Springsteen avlyser alle konserter ut 2023

Bruce Springsteen og The E Street Band utsetter alle konserter i 2023 til 2024 på grunn av artistens problemer med magesår. – Bruce Springsteen er fortsatt på bedringens vei fra magesår de siste ukene og fortsetter å motta behandling ut året, i henhold til råd fra legen. Med dette i tankene vil vi for sikkerhets skyld utsette alle resterende konserter i 2023 til 2024, skriver artisten på X/Twitter.

NRK - 4 timer siden

Skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet i Stockholm ble like før klokka syv varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm En person skal ha skuddskader, opplyser politiet på sine hjemmesider. Både politi og ambulansepersonell er på stedet..

NRK - 4 timer siden

Melding om skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet er varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm. En person skal ha skuddskader, ifølge Aftonbladet, som siterer politiet..

NRK - 5 timer siden

Ringsaker: Mann død etter trafikkulykke i natt

Mannen i 20-åra som i natt ble flydd til Ullevål sykehus etter en trafikkulykke, er død. Det bekrefter politiet på Twitter/X. Pårørende er varslet og politiet etterforsker saken..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com