NRK > Nyheter

Thursday, 28 September, 00:31

NRK - 22 maj 23 kl. 17:30

EU ber om gransking etter at gresk kystvakt skal ha etterlatt migranter på sjøen

Hellas blir nok en gang anklaget for å ha etterlatt flyktninger og migranter hjelpeløse på sjøen. Episoden ble filmet, og nå krever EU en forklaring. Personene ble senere reddet av tyrkiske myndigheter. Nå krever EUs innenrikskommissær Ylva Johansson en forklaring. I en Twitter-melding skriver hun at hun vil ha en grundig og uavhengig etterforskning av hendelsen.
Les mer på NRK


Les mer om:
EU, EUs, Ylva Johansson, Twitter

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: EU berom , gransking, etterat , gresk, kystvakt, skal, ha etterlatt migranter på sjøen
NRK - 10 mar 23 kl. 10:18

Enstemmig Sameting vedtok å be om uavhengig gransking av Fosen-saken

Sametinget vedtok i dag enstemmig å be om en uavhengig gransking av Fosen-saken, fra første saksbehandling til oppfølgingen av dommen fra Høyesterett. En uavhengig gransking ble foreslått av posisjonen på Sametinget (Beiveálgu-gruppa; Norske Samers Riksforbund, Senterpartiet og Ávjovári Johttisápmelaččaid Listu) tirsdag. – Jeg er glad for at et enstemmig Sameting nå har gitt klar beskjed om at det bes om en uavhengig gransking av Fosen-saken fra første saksbehandling til oppfølgingen av dommen fra Høyesterett, sier parlamentarisk leder i Norske Samers Riksforbund (NSR) Beaska Niillas i en pressemelding.

NRK - 18 jun 23 kl. 19:22

BBC: Skipsdata sår tvil om gresk kystvakts forklaring i migrantforliset i Hellas

BBC har analysert skipsdata fra stedet og tiden der en båt med hundrevis av mennesker forliste onsdag. Dataene sår tvil om det gresk kystvakt har fortalt. Analyser av bevegelsene til skip i området der migrantbåten befant seg i timene før forliset, antyder at båten ikke beveget seg framover i minst sju timer før den kantret, skriver BBC.

NRK - 23 feb 23 kl. 19:21

Ber om gransking av Forsvaret

Tidligere soldat Silje Falmår fortalte NRK om mobbing, grove tekstmeldinger og voldtekt mens hun avtjente verneplikten. SV krever at overgrepene og trakasseringene NRK har avslørt i Forsvaret må granskes. – Poenget med en gransking er å komme til bunns i dette, og at vi fra politisk hold nå tar et ansvar for å finne ut hva som har skjedd, og hvordan vi skal komme oss videre, sier stortingsrepresentant Ingrid Fiskaa (SV) De får støtte av flere partier på Stortinget: Venstre, KrF, Rødt og MDG.

NRK - 07 mar 23 kl. 19:01

Russland mener Nord Stream-meldinger rettferdiggjør FN-gransking

Russlands viseambassadør i FN, Dmitry Polyanskiy, mener FN må ta regien på en internasjonal gransking av sabotasjen mot Nord Stream-ledningene. Det sier Polyanskiy til nyhetsbyrået Reuters tirsdag kveld, i kjølvann av New York Times sin sak som antydet at en proukrainsk gruppe kan ha sabotert gassledningene. Russland vil at FNs sikkerhetsråd mot slutten av mars skal stemme over et vedtak som ber generalsekretær António Guterres om å få på plass en slik gransking, sier Polyanskiy til Reuters..

NRK - 19 maj 23 kl. 22:55

Gresk kystvakt forlot flyktninger på havet

I en video verifisert av New York Times blir det dokumentert at gresk kystvakt forlot en gruppe flyktninger på en flåte på Egeerhavet etter at de først hadde vært i land på den greske øya Lesvos. Dette er i tilfelle i strid med gresk lov, EU-lov og folkeretten. Blant flyktningene som ble satt ut på flåten var en seks måneder gammel baby.

NRK - 30 maj 23 kl. 14:12

Stortinget droppar asylbarn-gransking

Det blir inga gransking av kva som har skjedd med over 430 asylbarn og unge som har forsvunne og ikkje blitt leita etter sidan 2015. Det vedtek eit fleirtal på Stortinget i dag. Dei vil heller ikkje sette i gong tiltak for å gjere livssituasjonen betre for unge asylsøkarar som bur på mottak.

NRK - 01 mar 23 kl. 17:26

Krever uavhengig gransking av terroren 25. juni

De siste månedene har det kommet frem at etterretnings- og sikkerhetstjenestene har sittet på mer informasjon rundt terrorangrepet enn de tidligere har kommunisert, det skriver Oslo pride i en pressemelding. – Avsløringene vitner om en alvorlig systemsvikt i norsk kontraterrorarbeid overfor skeive. Grensen er nådd, og regjeringen må ta grep, sier leder i Oslo pride Dan Bjørke.

NRK - 15 mar 23 kl. 16:22

SV-forslag om ny, uavhengig gransking av Forsvaret

SV har fremmet forslag om en ny, uavhengig gransking av Forsvaret for avstemning i Stortinget. Forslaget kommer etter en rekke saker i NRK om varsling, trakassering og overgrep i Forsvaret. SV foreslår at Stortinget skal pålegge regjeringen å sette i gang en slik gransking for å «avdekke hva som har skjedd i de ulike sakene, hvordan trakassering av denne typen har vært mulig, og hvilken kultur/ukultur som ligger til grunn i de ulike områdene av Forsvaret»..

NRK - 12 jun 23 kl. 10:22

Krever svar om barnevernsfeilen innen 31. oktober

Barne- og familiedepartementet har nå sendt Bufdir oppdraget om å granske den alvorlige datafeilen i barnevernet. I forrige uke ble det kjent at en datafeil hos Visma har ført til at bekymringsmeldinger til barnevernet har blitt slettet. Barne- og familieminister Kjersti Toppe varslet gransking av feilen, og nå har Bufdir fått oppdraget.

NRK - 23 jun 23 kl. 22:43

Canada starter gransking av ubåtforlis

Canadas havarikommisjon sier den har startet en gransking av ubåtforliset som kostet fem mennesker livet i Nord-Atlanteren. Overflateskipet Polar Prince som tok med ubåten Titan ut til et dykk ved vraket av Titanic, er registrert i Canada. Havarikommisjonen viser til myndigheten Canada har som flaggstat og sier de vil foreta en gransking av sikkerheten rundt operasjonen som endte i forlis.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Hevder å ha slått ned kupp i Burkina Faso

Militærjuntaen som styrer det vestafrikanske landet Burkina Faso hevder å ha slått ned et kuppforsøk, melder nyhetsbyrået AFP. I en uttalelse sier militærjuntaen at flere tjenestepersoner er pågrepet, og at de fortsatt leter etter andre som skal ha vært med på det påståtte mytteriet..

NRK - 1 time siden

Politiet søker i turområde

Politiet er i gang med undersøkingar i Vågsbygdskogen i Kristiansand. Undersøkingane er knytt til dobbeltdrapet, der ei jente og mor hennar vart funne døde onsdag. – Vi er her fordi vi har sett i verk etterforsking og undersøking.

NRK - 3 timer siden

To menn pågrepet etter skuddløsning på Nordstrand

I forbindelsen med skytingen mot en bolig og en bil på Nordstrand tirsdag kveld, har politiet i kveld pågrepet to menn. De er siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen. Begge de siktede er kjent for politiet fra tidligere.

NRK - 3 timer siden

Arabisk familie skutt og drept i Israel

En arabisk familie på fem ble skutt og drept i hjemmet sitt nord i Israel onsdag. Drapene er de siste i en bølge av vold og drap mot arabere i landet. Drapene på de fem, deriblant to barn, skjedde i den nordlige byen Basmat Tab'un og kun timer etter 50 år gammel arabisk mann ble drept i samme område, opplyser israelsk politi.

NRK - 5 timer siden

Skyting i Stockholm: En person død

SISTE: En person er skutt og drept, melder Aftonbladet. - På stedet fant vi en mann med skuddskader. Livet hans sto ikke til å redde.

NRK - 3 timer siden

Trudeau beklager ubehagelig hendelse i Underhuset

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau ba onsdag om unnskyldning etter at en tidligere foredragsholder skal ha berømmet en nazi-veteran i Underhuset. Blant de som var til stede var Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Personen som ble hedret er en ukrainsk veteran som kjempet sammen med nazistene under andre verdenskrig.

NRK - 4 timer siden

The Scotsman åpner i nye lokaler

Utestedet The Scotsman bekrefter at de vil åpne et nytt sted. Det skriver Avisa Oslo. På tirsdag kom beskjeden om at den tradisjonsrike baren på Karl Johans gate i Oslo må ut av sine gamle lokaler ved nyttår.

NRK - 5 timer siden

Bruce Springsteen avlyser alle konserter ut 2023

Bruce Springsteen og The E Street Band utsetter alle konserter i 2023 til 2024 på grunn av artistens problemer med magesår. – Bruce Springsteen er fortsatt på bedringens vei fra magesår de siste ukene og fortsetter å motta behandling ut året, i henhold til råd fra legen. Med dette i tankene vil vi for sikkerhets skyld utsette alle resterende konserter i 2023 til 2024, skriver artisten på X/Twitter.

NRK - 5 timer siden

Skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet i Stockholm ble like før klokka syv varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm En person skal ha skuddskader, opplyser politiet på sine hjemmesider. Både politi og ambulansepersonell er på stedet..

NRK - 5 timer siden

Melding om skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet er varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm. En person skal ha skuddskader, ifølge Aftonbladet, som siterer politiet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com