NRK > Nyheter

Saturday, 23 September, 19:15

NRK - 14 maj 23 kl. 04:07

EU: Ukraina trenger 1000 artillerigranater om dagen til kampen om Bakhmut

Ukraina trenger rundt 1000 artillerigranater per dag for kunne forsvare Bakhmut, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell. Derfor må det bli fortgang i våpenleveransene, sier utenrikssjefen. Det store behovet for ammunisjon til kampene rundt Bakhmut viser ikke bare hvor intense kampene er, men også hvor sterkt rustet Russland er, ifølge Borrell. Utspillet kom på sidelinjen av et møte mellom EUs utenriksministre og Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba i Stockholm lørdag. Kampene om Bakhmut har vært blant de hardeste og mest langvarige i krigen.
Les mer på NRK


Les mer om:
Bakhmut, EUs, Josep Borrell, Russland, Borrell, Ukrainas, Dmytro Kuleba, Stockholm, Ntb-dpa

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: EU Ukraina, trenger, 1000, artillerigranaterom dagen , til, kampen, om Bakhmut
NRK - 15 sep 23 kl. 18:37

USA satser på å produsere 100.000 artillerigranater i måneden i 2025

USA planlegger å øke den månedlige produksjonen av 155 millimeter artillerigranater i løpet av de neste årene til 100.0000 i 2025, ifølge Pentagon. – Vi kommer til å produsere 100.

NRK - 15 jun 23 kl. 08:00

Norge gir 9000 nye artillerigranater til Ukraina

Norge donerer selve granaten, mens Danmark donerer tilhørende brannrør, kruttposer og tennpatroner. Norge donerer i tillegg 7000 komplette granater fra Norge. Disse er sendt til Ukraina.

NRK - 03 apr 23 kl. 17:02

Zelenskyj takker for norske granater

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skriver på Twitter at han er takknemlig for at landet får norske artillerigranater. Norge gir 8.000 artillerigranater til Ukraina i samarbeid med Danmark, som stiller med andre deler.

NRK - 11 aug 23 kl. 20:50

EU-land har levert 224.000 artillerigranater til Ukraina

Totalt har EU levert like under 224.000 artillerigranater til bruk i Ukraina, opplyser en talsperson for unionen. Tidligere i år lovet EU å trappe opp forsyningene av artillerigranater.

NRK - 23 mar 23 kl. 18:47

EU-lederne enige om felles våpenkjøp til Ukraina

EU-landenes ledere er enige om å forsyne Ukraina med 1 million artillerigranater i løpet av de neste tolv månedene og åpner også opp for leveranser av missiler. På EU-toppmøtet i Brussel torsdag stilte lederne for unionens 27 medlemsland seg bak planen om felles våpenkjøp til Ukraina, et forslag som EU-landenes utenriksministre vedtok tidligere denne uken. Det dreier seg om 1 million 155 millimeter artillerigranater som skal sendes til Ukraina i løpet av tolv måneder.

Klartale - 05 jun 23 kl. 06:00

Dette er partienes viktigste saker

11. september 2023 er valgdagen for kommune- og fylkestingsvalget. Der skal det bestemmes hvem som skal styre de ulike kommunestyrene og fylkestingene rundt om i landet.

NRK - 20 mar 23 kl. 14:12

EU-landene vil gi 1 million artillerigranater til Ukraina

EUs medlemsland planlegger å forsyne Ukraina med 1 million artillerigranater de neste 12 månedene, opplyser EU-diplomater. Ammunisjonen skal leveres umiddelbart fra egne eksisterende lagre til Ukraina, ifølge kilder til nyhetsbyrået DPA. I tillegg skal EU-landene i fellesskap kjøpe flere 155-millimetersgranater de neste seks månedene for å støtte Ukraina på lengre sikt.

Klartale - 24 feb 23 kl. 16:15

– Vi kjemper for barna

– Vi blir bombet hver natt.Ordene tilhører Khrystyna Kovalyk en bekmørk februar-dag i fjor. Hun er fortvilet og sliten.

NRK - 23 maj 23 kl. 19:21

EU har sendt 220.000 artillerigranater til Ukraina

EU-land har gitt 220.000 artillerigranater til Ukraina og regner med å nå målet om å levere 1 million ammunisjonsenheter i løpet av et år. Det opplyser EUs utenrikssjef Josep Borrell etter EUs forsvarsministermøte i Brussel tirsdag.

NRK - 12 jun 23 kl. 11:35

Danmark sender 2000 artillerigranater til Ukraina

På forespørsel fra Ukraina skal Danmark levere 2000 artillerigranater i en bistandspakke verdt rundt en kvart milliard danske kroner. Fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen og utenriksminister Lars Løkke Rasmussen informerte Folketingets utenrikskomité om saken mandag. – Det er en konkret forespørsel fra Ukraina, innenfor en ramme på rundt en kvart milliard, så det er snakk om et betydelig bidrag, sier Løkke.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Trafikkulykke med flere biler involvert i Lillestrøm

Det har vært en trafikkulykke i en tunnel i Lillestrøm med flere biler involvert. Det skriver politiet på X/Twitter. Tunnelen er sperret og nødetatene er på vei..

NRK - 45 minutter siden

Eva Joly mener Erna Solberg må gå av

Jurist, korrupsjonsjeger og tidligere politiker Eva Joly mener Solberg må gå av som partileder for å bevare tilliten til demokratiet. Hun mener Økokrim må åpne en sak og se på Sindre Finnes mange børsoperasjoner. – Det er klart her er det røde flagg for innsidehandel som må etterforskes, sier jurist Eva Joly.

NRK - 2 timer siden

MC-fører alvorlig skadet etter ulykke i Ringsaker

Ved 17-tiden lørdag ettermiddag var en MC og en personbil involvert i en trafikkulykke på Stavsjøvegen i Ringsaker. MC-føreren, en gutt i tenårene, er ifølge politiet i Innlandet alvorlig skadet etter ulykken. Vedkommende er flydd til Ullevål sykehus.

NRK - 1 time siden

Aserbajdsjan lover FN å behandle etniske armenere som «likeverdige borgere»

Myndighetene i Aserbajdsjan lover FN å behandle de etniske armenerne i Nagorno-Karabakh som likeverdige borgere. Den væpnede armenske militsen i regionen Nagorno-Karabakh ble denne uken tvunget til å legge ned våpnene etter kraftige aserbajdsjanske angrep. Etter kapitulasjonen er det bekymring for framtiden til den armenske folkegruppen i området.

NRK - 2 timer siden

Minst 15 drept og 40 såret av selvmordsbombe i Somalia

Minst 15 mennesker er drept og 40 er såret etter et kjøretøy lastet med eksplosiver eksploderte ved en veisperring i Beledweyne i Somalia lørdag, ifølge AFP. Leder for departementet for humanitær hjelp og krisehåndtering i delstaten Hirshabelle, Abdifatah Mohamed Yusuf, bekrefter dødstallet og skadde..

NRK - 2 timer siden

Fleire hundre i prideparaden i Sogndal

Fleire hundre deltok då det for første gong vart arrangert ein prideparade i Sogndal. – Det har gått over all forventing, til og med i ordentleg vestlandsvêr, seier Sandra Tenud, leiar i Sogn og Fjordane pride. Ho seier ho er begeistra over det gode oppmøte og den gode stemninga.

NRK - 1 time siden

SVT: E6 vil være stengt i flere måneder etter skredet

Natt til lørdag ble en buss og flere biler ble tatt av et leirskred på E6 nær Göteborg. Ifølge SVT vil E6 være stengt i flere måneder på grunn av skredet. Ingen ble alvorlig skadd.

NRK - 2 timer siden

Fv. 33 stengt etter alvorlig MC-ulykke på Skreia

Lørdag ettermiddag melder politiet om en trafikkulykke mellom en motorsykkel og lastebil på fylkesveg 33 ved Skreia. Ifølge politiet fremstår det som en alvorlig ulykke med større personskade. Vegen er stengt etter ulykken, og det forventes at den vil bli stengt en tid fremover.

NRK - 2 timer siden

Fv. 33 stengt etter ulykke mellom MC og lastebil på Skreia

Lørdag ettermiddag melder politiet om en trafikkulykke mellom en motorsykkel og lastebil på fylkesveg 33 ved Skreia. Det er foreløpig ukjent skadeomfang på MC-føreren, melder politiet i Innlandet. Vegen er stengt etter ulykken.

NRK - 2 timer siden

13 drept og 20 såret av selvmordsbombe i Somalia

13 mennesker er drept og 20 er såret etter en selvmordsbombe gikk av i Somalia, ifølge AFP..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com