NRK > Nyheter

Wednesday, 07 December, 18:02

NRK - 25 sep 22 kl. 19:33

EU: Irans håndtering av protestene er uakseptabel

Irans maktbruk mot ikkevoldelige demonstranter er uberettiget og uakseptabel, fastslår EUs utenrikssjef Josep Borrell. Søndag lovet sjefen for det iranske rettsvesenet at myndighetene vil reagere besluttsomt på uroen i landet. – For EU og dets medlemsland, er den omfattende og uproporsjonale bruken av makt mot ikkevoldelige demonstranter, uberettiget og uakseptabel, sier Borrell samme kveld. Ni kvelder på rad har det vært demonstrasjoner og gatekamper i Iran i kjølvannet av at Mahsa Amini (22) døde i moralpolitiets varetekt. Minst 41 mennesker er drept hittil, de fleste av dem demonstranter, men også medlemmer av sikkerhetsstyrkene, ifølge offisielle tall.
Les mer på NRK


Les mer om:
EUs, Josep Borrell, EU, Borrell, Iran, Mahsa Amini, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: EU Irans, håndteringav , protesteneer , uakseptabel
Klartale - 17 okt 22 kl. 10:15

Åtte mennesker døde da fengsel i Iran brant

Evin-fengselet i Iran begynte å brenne lørdag kveld. Det ligger i Irans hovedstad Teheran. Minst åtte mennesker døde i brannen, ifølge myndighetene.

NRK - 17 okt 22 kl. 13:34

Menneskerettsgruppe: Minst 215 drept under protestene i Iran

Minst 215 mennesker, blant dem 27 mindreårige, er drept av sikkerhetsstyrker under protestene i Iran, opplyser Iran Human Rights (IHR). Den Oslo-baserte menneskerettsgruppa har tidligere oppgitt at 201 mennesker er drept i forbindelse med protestene, som nå har vart i over en måned. 93 av dem er drept i sammenstøt i byen Zahedan i provinsen Sistan-Balutsjistan sørøst i landet, ifølge IHR.

NRK - 22 sep 22 kl. 19:59

Irans president nektet å snakke med journalist uten hijab

Irans president Ebrahim Raisi brøt en intervjuavtale med en CNN-journalisten Christiane Amanpour i New York – fordi hun ikke dekket til håret. En av Raisis medarbeidere ba henne dekke til håret før de skulle møtes. – Jeg takket høflig nei.

NRK - 15 okt 22 kl. 03:06

Iranske aktivister oppfordrer til nye protester

Iranske aktivister oppfordrer til nye landsomfattende protester lørdag, fem uker etter at demonstrasjonene mot regimet startet. Protestene ble utløst som følge av at unge Mahsa Amini døde etter å ha blitt arrestert av det såkalte moralpolitiet. Minst 108 mennesker er drept under protestene som politiet har slått hardt ned på.

NRK - 29 nov 22 kl. 07:41

Protestdeltakere i Kina blir avhørt av politiet

Studenter som deltok i protestene i Kina blir nå avhørt av politiet. Store politistyrker var i går kveld mobilisert i Beijing og flere store byer i Kina. NRK så politiet avhøre folk som kom til en metrostasjon i et område i hovedstaden hvor det var varslet en protest.

NRK - I førrgår: 17:36

Iran: Protestanter dømt til døden

Iranske myndigheter sier at de første dommene, inkludert dødsdommer, som er ilagt etter protestene i landet, vil bli fullbyrdet i nær framtid. Sjefen for det iranske rettsvesenet, Gholam-Hussein Mohseni-Eje'i, sier at flere av dommene nå er godkjent av høyesterett og dermed kan fullbyrdes. I tillegg til fengselsdommer er det flere som er dømt for «krig mot Gud», en forbrytelse som kan straffes med døden.

NRK - 06 nov 22 kl. 11:15

Fire politifolk drept i Iran

Statlige iranske medier melder at fire politifolk er drept i Sistan- og Baluchistan-provinsen i det sørøstlige Iran. Det har de siste ukene vært store demonstrasjoner og sammenstøt med sikkerhetsstyrkene i provinsen som grenser til Pakistan og Afghanistan. 30.

NRK - 28 sep 22 kl. 11:32

Spania kaller inn Irans ambassadør på teppet

Spania har innkalt den iranske ambassadøren i Madrid på teppet for å overbringe en protest mot håndteringen av den seneste protestbølgen i landet. Flere titall demonstranter er meldt drept i iranske byer etter at 22 år gamle Mahsa Amini døde i politiets varetekt. Hun ble pågrepet for feil bruk av hijab.

NRK - 04 okt 22 kl. 21:37

Svensk politiker klippet av seg håret i EU-parlamentet

Protestene i Iran ble debattert i EU-parlamentet i kveld. Abir Al-Sahlani som representerer Senterpartiet, rettet hard kritikk mot parlamentets utenrikssjef – og klippet av seg håret. Det viser videostrømmen som EU-parlamentet har publisert.

NRK - 05 okt 22 kl. 10:48

Iran kaller inn Storbritannias ambassadør på teppet

Iran anklager Storbritannias regjering for å spre løgner og forstyrrende informasjon om protestene i landet og har kalt landets ambassadør inn på teppet. – Storbritannia hisser opp opposisjonsgrupper mot den islamske republikken, heter det i en uttalelse fra Irans utenriksdepartement onsdag. Anklagen kommer dager etter at landets øverste leder, ayatolla Ali Khamenei, beskyldte USA for å utløse protestene.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 3 minutter siden

Antonsen: Vil vurdere innholdet i klagen

Sumaya Jirde Ali sendte i dag en klage til påtalemyndigheten om å få opphevet henleggelsen av saken mot Antonsen. Antonsen advokat bekrefter overfor NRK at de har mottatt kopi av klagen. – Det er Riksadvokaten som tar endelig stilling til henleggelsen i denne saken.

NRK - 15 minutter siden

Snø skaper store trafikkproblemer i Trøndelag

Store snømengder rammer flytrafikken, togtrafikken og biltrafikken i Trøndelag, melder politiet..

NRK - 1 time siden

Prissjokk på gatelading i Oslo

Å lade elbiler på kommunale ladeplasser i Oslo blir nesten tre ganger så dyrt. Oslo bystyre vedtok onsdag formiddag å øke prisene allerede fra i morgen. Da Oslo-budsjettet ble vedtatt onsdag ettermiddag, bestemte bystyret å videreføre de høye ladeprisene også neste år.

NRK - 45 minutter siden

Apple starter produksjon av databrikker i USA

For første gang på nesten et tiår skal Apples databrikker produseres i USA., Byggingen av en ny fabrikk i Phoenix i delstaten Arizona skal bidra til å gjøre selskapet mindre avhengig av brikker produsert i Asia, sier Apple-sjef Tim Cook ifølge Bloomberg. (NTB).

NRK - 1 time siden

Musk ikke lenger verdens rikeste

Forretningsmannen Elon Musk er ikke lenger verdens rikeste man, viser årets liste fra magasinet Forbes. Musk må i år se seg forbigått av franskmannen Bernard Arnault som eier motehuset Louis Vutiton..

NRK - 1 time siden

TV 2: Salmonella trolig fra importert produkt

Mattilsynet mener de har kommet nærmere kilden for det pågående salmonella-utbruddet i Norge. – Vi tror smittekilden er et utenlandsk næringsmiddel som er vanlig, har ganske kort holdbarhet og distribueres over hele landet, sier Catherine Signe Svindland, seniorrådgiver i seksjon biologisk mattrygghet til TV 2. 58 personer er så langt smittet i utbruddet..

NRK - 1 time siden

Har sendt varsel mot psykiater

Forfatter Hilde Rød-Larsen overleverte onsdag et varsel til Statsforvalteren mot psykiateren som hun har anklaget for grenseoverskridende opptreden, melder TV 2..

NRK - 1 time siden

Tysk sikkerhetstjeneste: Høyreekstrem bevegelse vokser

Av de mistenkte i den tyske politiaksjonen mot et nettverk av høyreekstreme, skal flere være tilknyttet den såkalte Reichsbürger-bevegelsen. Bevegelsen aksepterer ikke den tyske føderasjonen og er tilknyttet flere nynazistiske grupperinger. Lederen for den tyske sikkerhetstjenesten sier onsdag ifølge Reuters at bevegelsen har vokst betydelig det siste året.

NRK - 1 time siden

McKinsey opphever taushetsplikt for Telenor

Dagbladet meldte tidligere i ettermiddag at McKinsey har opphevet taushetsplikten for statssekretær Kristoffer Thoners kundelister. Dette er ikke riktig. I en oppdatert melding skriver avisen at dette kun omfatter kunden Telenor, slik TV 2 meldte tidligere i dag.

NRK - 1 time siden

Vaksinekoordinator ble hedret av Støre

Sveriges vaksinekoordinator Richard Bergström sørget for at Norge ble inkludert i EUs innkjøpsordning av koronavaksine. Onsdag ble han hedret for innsatsen. – Richard Bergström og Sverige fortjener en stor takk fra Norge for at vi fikk tilgang til vaksiner mot covid-19 og dermed en vei ut av pandemien.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com