NRK > Nyheter

Thursday, 01 June, 10:54

NRK - 20 mar 23 kl. 14:12

EU-landene vil gi 1 million artillerigranater til Ukraina

EUs medlemsland planlegger å forsyne Ukraina med 1 million artillerigranater de neste 12 månedene, opplyser EU-diplomater. Ammunisjonen skal leveres umiddelbart fra egne eksisterende lagre til Ukraina, ifølge kilder til nyhetsbyrået DPA. I tillegg skal EU-landene i fellesskap kjøpe flere 155-millimetersgranater de neste seks månedene for å støtte Ukraina på lengre sikt. Kostnadene for ammunisjonen blir delvis refundert gjennom et EU-fond som skal finansiere våpenleveranser til Ukraina..
Les mer på NRK


Les mer om:
EUs, Ukraina, EU, DPA

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: EU-landene, vilgi 1 , million, artillerigranater, til, Ukraina
NRK - 03 apr 23 kl. 17:02

Zelenskyj takker for norske granater

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skriver på Twitter at han er takknemlig for at landet får norske artillerigranater. Norge gir 8.000 artillerigranater til Ukraina i samarbeid med Danmark, som stiller med andre deler.

NRK - 23 mar 23 kl. 18:47

EU-lederne enige om felles våpenkjøp til Ukraina

EU-landenes ledere er enige om å forsyne Ukraina med 1 million artillerigranater i løpet av de neste tolv månedene og åpner også opp for leveranser av missiler. På EU-toppmøtet i Brussel torsdag stilte lederne for unionens 27 medlemsland seg bak planen om felles våpenkjøp til Ukraina, et forslag som EU-landenes utenriksministre vedtok tidligere denne uken. Det dreier seg om 1 million 155 millimeter artillerigranater som skal sendes til Ukraina i løpet av tolv måneder.

NRK - 23 maj 23 kl. 19:21

EU har sendt 220.000 artillerigranater til Ukraina

EU-land har gitt 220.000 artillerigranater til Ukraina og regner med å nå målet om å levere 1 million ammunisjonsenheter i løpet av et år. Det opplyser EUs utenrikssjef Josep Borrell etter EUs forsvarsministermøte i Brussel tirsdag.

NRK - 14 maj 23 kl. 04:07

EU: Ukraina trenger 1000 artillerigranater om dagen til kampen om Bakhmut

Ukraina trenger rundt 1000 artillerigranater per dag for kunne forsvare Bakhmut, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell. Derfor må det bli fortgang i våpenleveransene, sier utenrikssjefen. Det store behovet for ammunisjon til kampene rundt Bakhmut viser ikke bare hvor intense kampene er, men også hvor sterkt rustet Russland er, ifølge Borrell.

NRK - 03 feb 23 kl. 22:49

EU og G7-landene innfører pristak på russiske oljeprodukter

EU-landene er enige om et pristak på russiske oljeprodukter, som diesel, på 100 dollar fatet. Det samme gjør G7-landene og Australia. Nyheten bekreftes i en Twitter-melding fra det svenske EU-formannskapet.

Klartale - 20 mar 23 kl. 11:00

Norge er det minst lykkelige landet i Norden

Verdens lykkeligste land blir kåret hvert år. Verdens-organisasjonen FN lager lista.De nordiske landene kommer best ut.

NRK - 21 mar 23 kl. 03:17

Zelenskyj takker EU og USA

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj takker EU og USA for ytterligere militærstøtte til landet. – Raske leveranser samt produksjon av ammunisjon er lovet. Dette er et strategisk skritt, sier Zelenskyj i sin daglige videotale.

Klartale - 24 feb 23 kl. 13:15

Hvor vil fotballen ende?

Mange elsker fotball. Men nå er flere redde for at den blir annerledes.Før var det vennskap, samarbeid, moro og glede som var hovedfokus.

Klartale - 30 mar 23 kl. 06:00

Aldri før har frykten for atomkrig vært så stor

Flere land vil ha forbud mot atomvåpen. Likevel er det ni land som vi vet har det per nå. Russland, Kina, USA, Storbritannia og Frankrike er noen av dem.

NRK - 17 feb 23 kl. 02:14

Colombia og Venezuela undertegnet handelsavtale

Colombia og Venezuela vil ta opp igjen handelen mellom de to landene. Ifølge en avtale som ble undertegnet torsdag. Det sa Venezuelas president Nicolás Maduro da avtalen med Colombias president Gustavo Petro ble undertegnet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Obos-prisene falt 1,2 prosent i Oslo i mai

Prisene for brukte Obos-boliger falt med 1,2 prosent i Oslo fra april til mai i år. Det melder Obos i en pressemelding. På landsbasis falt prisene med 0,7 prosent.

NRK - 45 minutter siden

Venstre ber justisministeren svare på hva som gjøres for å sikre pride-arrangementer framover

Venstres Ingvild Wetrhus Thorsvik krever at justisministeren trygger pride-arrangementer. Søndag er et barnearrangement i Bergen avlyst på grunn av trusler. – Dette er totalt uakseptabelt.

NRK - 30 minutter siden

Nye søk etter Madeleine McCann: Skal gjennomgå beslag

I de nye søkene etter savnede Madeleine McCann i Arede-demningen i Algrave i Portugal, ble det gjort flere beslag. Disse skal nå undersøkes, sier påtalemyndigheten i Tyskland, ifølge Reuters. Tysk politi mistenker en tysk mann for bortføringen, og bisto politiet i Portugal i de nye søkene.

NRK - 1 time siden

Millionstøtte til anlegg på Rjukan

Aker Horizons Asset Development (AAD), hydrogenselskapet til Aker Horizons, får inntil 135 millionar kroner i tilskot og lån frå Innovasjon Noreg til å utvikle eit storskala produksjonsanlegg for grønt hydrogen på Rjukan. Anlegget som skal etablerast på Rjukan er forventa å føre til auka sysselsetjing og mogleg tilvekst av nye bebuarar i Tinn. – Produksjonsanlegget vil bidra til at Rjukan kan styrkjast kraftig som ein viktig industrilokasjon i Noreg, seier kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik..

NRK - 1 time siden

Omstridt sensurkrav for retten i USA

Et omstridt sensurkrav for biblioteker i den amerikanske delstaten Arkansas havner i retten. Både biblioteker, fagforeninger og forfattere reagerer på kravet. Bakgrunnen er en ny lov som etter planen skal tre i kraft 1.

NRK - 1 time siden

Redd Barna avlyser pride-barnefestival søndag etter trusler om vold

Redd Barna avlyser pridefestival for barn etter å ha mottatt flere trusler om trakassering og vold, opplyser de. Det er barnefestivalen under pride i Bergen som avlyses. – Vi hadde gledet oss til lek, moro, regnbuer, feiring av mangfold og god stemning.

NRK - 1 time siden

Follobane-kaos dro ned Vys punktlighet

Vy rapporterer om en punktlighet på 85 prosent i sin rapport for første tertial. Follobanen får hovedskylda for tallene, som ligger langt under målet. Det er 3 prosentpoeng lavere enn samme periode i fjor, og 5 prosentpoeng under målet på 90 prosent, ifølge en pressemelding fra selskapet – som vedgår at lav punktlighet gir dårlige opplevelser.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj på politisk toppmøte i Moldova

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er i Moldova for å delta på et europeisk toppmøte. Det melder flere nyhetsbyråer torsdag morgen. Han var den første av opptil 47 europeiske ledere til å ankomme møtet, ifølge AFP.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj besøker toppmøte i Moldova

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er i Moldova for å delta på et europeisk toppmøte. Det melder flere nyhetsbyråer torsdag morgen. Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) deltar også på møtet, som er en del av the European Political Community.

NRK - 2 timer siden

Trafikkulykke på E6 ved Ulven i Oslo

Det har vært en trafikkulykke på E6 inngående på Ulven i Oslo. Tre bilister er involvert. En person har smerter i brystet, og blir sjekket av ambulanse på stedet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com