NRK > Nyheter

Saturday, 23 September, 19:37

NRK - 05 jun 23 kl. 10:38

EU-domstolen med ny kjennelse om Polen

EUs øverste domstol (ECJ) skal nok en gang ta stilling til om Polens rettsvesen er uavhengig. EU-kommisjonen anklaget i 2021 Polen for å bryte flere EU-lover med sin omstridte rettsreform. ECJ kommer mandag med en ny kjennelse, som blant annet tar for seg polske dommeres rett til respekt for privatlivet. Regjeringen i Warszawa har nektet å etterleve tidligere kjennelser, noe som fikk ECJ til å innføre dagbøter på 1 million euro. Tidligere i år ble dagbøtene halvert etter at polske myndigheter hadde etterkommet noen av domstolens krav.
Les mer på NRK


Les mer om:
EUs, ECJ, Polens, Polen, EU, Warszawa, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: EU-domstolenmed ny , kjennelseom , Polen
NRK - 11 feb 23 kl. 15:13

Strid om karantenehotell til EFTA-domstolen

Spørsmål om staten kunne pålegge folk som kom fra utlandet under koronapandemien å ha karantene på hotell i stedet for hjemme, havner nå i EFTA-domstolen i Luxemburg. Høyesterett skulle etter planen behandle denne prinsippsaken 1. mars, men nå ber landets høyeste rettsinstans om en rådgivende uttalelse fra EFTA-domstolen.

NRK - 12 maj 23 kl. 14:03

Efta-domstolen har utnevnt ny dommer

Michael Reiertsen utnevnt som dommer ved Efta-domstolen i Luxembourg. – Efta-domstolen har en helt sentral rolle i EØS-samarbeidet, og jeg er sikkert på at Reiertsen med kompetansen og erfaringen sin vil tjene domstolen på en svært god måte, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt i en pressemelding. Det er de tre EØS/Efta-landene Norge, Island og Liechtenstein som står får utnevnelsen.

NRK - 03 mar 23 kl. 08:25

To nordmenn pågrepet i Polen etter voldshendelse i Sandefjord

To nordmenn er pågrepet i Polen etter at en mann i 30-årene ble utsatt for vold i Sandefjord i forrige uke. Til sammen fire personer er pågrepet i saken, skriver Sandefjords Blad. En mann i 20-årene ble først pågrepet av politiet like etter voldshendelsen.

NRK - 16 maj 23 kl. 04:56

Rakettsystemet Himars på plass i Polen

Polen har fått tilsendt det første av flere amerikanske rakettsystemer av typen Himars og skal utplassere det i grenseområdene ved Kaliningrad. – Dette våpenet skal utplasseres i den nordøstlige delen av landet vårt. Dets formål skal være å avskrekke aggressoren, sier Polens forsvarsminister Mariusz Blaszczak.

NRK - 10 jun 23 kl. 06:20

Avis: Nord Stream-sabotører skal ha brukt Polen som base

Etterforskningen av sabotasjeaksjonen mot Nord Stream-rørledningen dreies nå mot spor i Polen, melder The Wall Street Journal. Avisa skriver at tyske etterforskere nå undersøker bevis som kan tyde på at et sabotasjeteam brukte Polen som operasjonsbase da rørledningen ble sprengt. Yachten Andromeda, som etterforskerne mistenker var involvert i angrepet, skal ha seilt inn i polsk farvann.

NRK - 15 aug 23 kl. 16:15

Polen viser militære muskler

Polen holdt tirsdag den største militærparaden siden den kalde krigen, noe regjeringen håper er et klart budskap både til Moskva og egne velgere. Russlands invasjon av nabolandet Ukraina har ført til storstilt satsing på forsvaret i Polen, der det konservative regjeringspartiet Lov og rettferdighet (PiS) håper å sikre seg en tredje periode ved makten etter valget i oktober. De væpnede styrkers dag ble tirsdag markert på 103-årsdagen for den polske seieren over Sovjetunionen i slaget om Warszawa i 1920.

NRK - 28 aug 23 kl. 12:21

Domstol forkastet sak mot Imran Khan om oppvigleri

Reuters korrigerer, domstolen har henlagt en sak som om oppvigleri, ikke drap. Kjennelse i Khans anke i korrupsjonssaken er utsatt til tirsdag. En domstol i Pakistan har forkastet en av sakene mot Imran Khan som var anklaget for oppvigleri, ifølge domstolen og den tidligere statsministerens advokater..

NRK - 28 mar 23 kl. 18:23

Efta: Norske kommuner kan reservere anbud for ideelle aktører

Efta-domstolen har slått fast at norske kommuner under gitte omstendigheter kan reservere anbudskonkurranser for ideelle aktører. Uttalelsen kommer som følge av en lengre dragkamp i rettssystemet der de private helseselskapene Stendi og Nordlandia har saksøkt Oslo kommune. Stendi og Nordlandia gikk til sak fordi de mente det er ulovlig av kommunen å reservere anbudskonkurranser for drift av 800 sykehjemsplasser til ideelle aktører.

NRK - 22 feb 23 kl. 17:53

Polens president ber om beslutning om jagerfly

Polens president Andrzej Duda sier de vestlige allierte må bestemme seg for hvor vidt det skal bli mulig å gi jagerfly til Ukraina. Det skriver Reuters. Dersom de allierte blir enige om dette, vil Polen først gi gamle MiG-fly fra Sovjet-tiden, sier Duda.

NRK - 27 mar 23 kl. 11:32

Russisk mann pågrepet for spionasje i Polen

Påtalemyndigheten i Gdansk sier de har pågrepet ytterligere en russisk mann, mistenkt for spionasje. Nylig ble ni russere siktet for spionasje i Polen. – Funn i saken viser at mannen handlet til fordel for russisk etterprøving ved å anskaffe og samle informasjon om kritisk infrastruktur i regionene Pomorze og Kujawy-Pomorze og om sikkerhetstjenestes aktiviteter, sier påtalemyndigheten i havnebyen nord i Polen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Lavrov langet ut mot Vesten fra FNs talerstol

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov langet ut mot USA og Vesten da han inntok talerstolen under høynivåuka i FNs hovedforsamling lørdag. Landets krig i Ukraina brukte han imidlertid ikke særlig mye av taletiden på. – USA og dets underordnede vestlige kollektiv fortsetter å nøre oppunder konflikter som kunstig deler menneskeheten i fiendtlige blokker, og hindrer oppnåelsen av overordnede mål.

NRK - 30 minutter siden

Riksvei 9 stengt etter ulykke

To biler har kollidert front mot front på riksvei 9 ved Grendi i Bygland. Skadeomfanget er foreløpig ikke kjent. Luftambulanse er på vei, opplyser politiet.

NRK - 30 minutter siden

Trafikkulykke med flere biler involvert i Lillestrøm

Det har vært en trafikkulykke i en tunnel i Lillestrøm med flere biler involvert. Det skriver politiet på X/Twitter. Tunnelen er sperret og nødetatene er på vei..

NRK - 1 time siden

Eva Joly mener Erna Solberg må gå av

Jurist, korrupsjonsjeger og tidligere politiker Eva Joly mener Solberg må gå av som partileder for å bevare tilliten til demokratiet. Hun mener Økokrim må åpne en sak og se på Sindre Finnes mange børsoperasjoner. – Det er klart her er det røde flagg for innsidehandel som må etterforskes, sier jurist Eva Joly.

NRK - 2 timer siden

MC-fører alvorlig skadet etter ulykke i Ringsaker

Ved 17-tiden lørdag ettermiddag var en MC og en personbil involvert i en trafikkulykke på Stavsjøvegen i Ringsaker. MC-føreren, en gutt i tenårene, er ifølge politiet i Innlandet alvorlig skadet etter ulykken. Vedkommende er flydd til Ullevål sykehus.

NRK - 1 time siden

Aserbajdsjan lover FN å behandle etniske armenere som «likeverdige borgere»

Myndighetene i Aserbajdsjan lover FN å behandle de etniske armenerne i Nagorno-Karabakh som likeverdige borgere. Den væpnede armenske militsen i regionen Nagorno-Karabakh ble denne uken tvunget til å legge ned våpnene etter kraftige aserbajdsjanske angrep. Etter kapitulasjonen er det bekymring for framtiden til den armenske folkegruppen i området.

NRK - 3 timer siden

Minst 15 drept og 40 såret av selvmordsbombe i Somalia

Minst 15 mennesker er drept og 40 er såret etter et kjøretøy lastet med eksplosiver eksploderte ved en veisperring i Beledweyne i Somalia lørdag, ifølge AFP. Leder for departementet for humanitær hjelp og krisehåndtering i delstaten Hirshabelle, Abdifatah Mohamed Yusuf, bekrefter dødstallet og skadde..

NRK - 2 timer siden

Fleire hundre i prideparaden i Sogndal

Fleire hundre deltok då det for første gong vart arrangert ein prideparade i Sogndal. – Det har gått over all forventing, til og med i ordentleg vestlandsvêr, seier Sandra Tenud, leiar i Sogn og Fjordane pride. Ho seier ho er begeistra over det gode oppmøte og den gode stemninga.

NRK - 2 timer siden

SVT: E6 vil være stengt i flere måneder etter skredet

Natt til lørdag ble en buss og flere biler ble tatt av et leirskred på E6 nær Göteborg. Ifølge SVT vil E6 være stengt i flere måneder på grunn av skredet. Ingen ble alvorlig skadd.

NRK - 2 timer siden

Fv. 33 stengt etter alvorlig MC-ulykke på Skreia

Lørdag ettermiddag melder politiet om en trafikkulykke mellom en motorsykkel og lastebil på fylkesveg 33 ved Skreia. Ifølge politiet fremstår det som en alvorlig ulykke med større personskade. Vegen er stengt etter ulykken, og det forventes at den vil bli stengt en tid fremover.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com