NRK > Nyheter

Wednesday, 27 September, 23:33

NRK - 18 apr 23 kl. 07:16

EU-ambassadøren overfalt i Sudan

EUs utenrikssjef Josep Borrell sier EUs ambassadør til Sudan, Aidan O'Hara, ble overfalt i sitt eget hjem mandag kveld. – For et par timer siden ble EUs ambassadør i Sudan overfalt i sitt eget hjem, skriver Borrell på Twitter. – Dette er et grovt brudd på Wien-konvensjonen. Sikkerhet for diplomatiske lokaler og ansatte er et hovedansvar for sudanske myndigheter og en forpliktelse i henhold til folkeretten, skriver han videre. Talsperson for EU Nabila Massrali sier til nyhetsbyrået AFP at ambassadøren er «OK» etter overfallet, flere opplysninger om hans helsetilstand er ikke kjent.
Les mer på NRK


Les mer om:
EUs, Josep Borrell, Sudan, 'hara, Borrell, Twitter, Wien, EU Nabila Massrali, AFP, USAs, Antony Blinken, RSF, Blinken, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: EU-ambassadøren, overfalti , Sudan
Klartale - 17 apr 23 kl. 08:48

Kjemper om å ta makta i Sudan

Det er kamper i Sudan. Kampene er mellom hæren og den paramilitære gruppen RSF. At gruppen er paramilitær betyr at RSF er opplært som militæret.

Klartale - 25 apr 23 kl. 10:57

Tusenvis av sivile flykter fra Sudan

Det kjempes flere kamper i Sudan. Sivile flykter til nabolandene Tsjad, Egypt og Sør-Sudan. Det opplyste FNs nødhjelps-kontor (OCHA) mandag.

NRK - 27 apr 23 kl. 07:15

75 norske borgere er evakuert fra Sudan

Til sammen har omkring 75 norske borgere nå fått bistand til å reise ut av Sudan. Det var TV 2 som meldte saken først. – Det er god fremgang i uttransporteringen av norske og europeiske borgere fra Sudan.

Klartale - 27 apr 23 kl. 08:44

75 norske borgere er nå evakuert fra Sudan

30 norske borgere har kommet seg ut av Sudan i løpet av onsdag og natt til torsdag. De har kommet seg ut med norske og andre land sine fly.Rundt 75 nordmenn har fått hjelp til å reise ut av Sudan til sammen.

NRK - 23 apr 23 kl. 20:58

EU evakuerer delegasjon fra Sudan – ambassadør blir værende

EU evakuerer sin delegasjon fra Khartoum, men ambassadøren blir værende i Sudan, opplyser EUs utenrikssjef Josep Borrell. EU-ambassadør Aidan O'Hara ble overfalt i sitt eget hjem i Khartoum for en uke siden, men ble ikke alvorlig skadd. Borrell sier at O'Hara vil fortsette sitt arbeid fra Sudan, men gir ingen ytterligere opplysninger.

Klartale - 24 apr 23 kl. 08:24

Ber nordmenn dra fra Sudan

Situasjonen i Sudan er ikke trygg, mener norske myndigheter. Derfor ber de norske borgere om å dra fra Sudan. Kampene har holdt på i over en uke.

NRK - 17 apr 23 kl. 21:57

EU-ambassadøren overfalt i Sudan

EU sin ambassadør i Sudan ble overfalt i sitt eget hjem mandag, skriver EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borell..

NRK - 15 apr 23 kl. 17:30

Huitfeldt om situasjonen i Sudan: – Svært urolig for utviklingen

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) kaller dagens hendelser i Sudan dramatiske. Hun frykter det kan føre landet ut i borgerkrig. – Vi er svært urolig for utviklingen i Sudan.

NRK - 13 sep 23 kl. 17:32

FNs Sudan-utsending gir seg

FNs spesialutsending til Sudan, Volker Perthes, opplyser at han trekker seg. Perthes er erklært uønsket i Sudan. – Jeg er takknemlig overfor FNs generalsekretær for muligheten og for at han har stolt på meg, men jeg har bedt ham om å løse meg fra tjenesten, sa Perthes til Sikkerhetsrådet i New York.

NRK - 24 apr 23 kl. 07:41

UD: – Sendt en utrykningsenhet for å bistå nordmenn i Sudan

Utenriksdepartementet har sendt UDs utrykningsenhet (URE), til Djibouti. Teamet er på plass for å sikre koordinering og samarbeid med andre land, og forberede utreise for norske borgere, når situasjonen tillater det. Det opplyser UD til NRK.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Hevder å ha slått ned kupp i Burkina Faso

Militærjuntaen som styrer det vestafrikanske landet Burkina Faso hevder å ha slått ned et kuppforsøk, melder nyhetsbyrået AFP. I en uttalelse sier militærjuntaen at flere tjenestepersoner er pågrepet, og at de fortsatt leter etter andre som skal ha vært med på det påståtte mytteriet..

NRK - 1 time siden

Politiet søker i turområde

Politiet er i gang med undersøkingar i Vågsbygdskogen i Kristiansand. Undersøkingane er knytt til dobbeltdrapet, der ei jente og mor hennar vart funne døde onsdag. – Vi er her fordi vi har sett i verk etterforsking og undersøking.

NRK - 2 timer siden

To menn pågrepet etter skuddløsning på Nordstrand

I forbindelsen med skytingen mot en bolig og en bil på Nordstrand tirsdag kveld, har politiet i kveld pågrepet to menn. De er siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen. Begge de siktede er kjent for politiet fra tidligere.

NRK - 2 timer siden

Arabisk familie skutt og drept i Israel

En arabisk familie på fem ble skutt og drept i hjemmet sitt nord i Israel onsdag. Drapene er de siste i en bølge av vold og drap mot arabere i landet. Drapene på de fem, deriblant to barn, skjedde i den nordlige byen Basmat Tab'un og kun timer etter 50 år gammel arabisk mann ble drept i samme område, opplyser israelsk politi.

NRK - 4 timer siden

Skyting i Stockholm: En person død

SISTE: En person er skutt og drept, melder Aftonbladet. - På stedet fant vi en mann med skuddskader. Livet hans sto ikke til å redde.

NRK - 3 timer siden

Trudeau beklager ubehagelig hendelse i Underhuset

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau ba onsdag om unnskyldning etter at en tidligere foredragsholder skal ha berømmet en nazi-veteran i Underhuset. Blant de som var til stede var Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Personen som ble hedret er en ukrainsk veteran som kjempet sammen med nazistene under andre verdenskrig.

NRK - 3 timer siden

The Scotsman åpner i nye lokaler

Utestedet The Scotsman bekrefter at de vil åpne et nytt sted. Det skriver Avisa Oslo. På tirsdag kom beskjeden om at den tradisjonsrike baren på Karl Johans gate i Oslo må ut av sine gamle lokaler ved nyttår.

NRK - 4 timer siden

Bruce Springsteen avlyser alle konserter ut 2023

Bruce Springsteen og The E Street Band utsetter alle konserter i 2023 til 2024 på grunn av artistens problemer med magesår. – Bruce Springsteen er fortsatt på bedringens vei fra magesår de siste ukene og fortsetter å motta behandling ut året, i henhold til råd fra legen. Med dette i tankene vil vi for sikkerhets skyld utsette alle resterende konserter i 2023 til 2024, skriver artisten på X/Twitter.

NRK - 4 timer siden

Skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet i Stockholm ble like før klokka syv varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm En person skal ha skuddskader, opplyser politiet på sine hjemmesider. Både politi og ambulansepersonell er på stedet..

NRK - 4 timer siden

Melding om skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet er varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm. En person skal ha skuddskader, ifølge Aftonbladet, som siterer politiet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com