NRK > Nyheter

Saturday, 25 June, 18:53

NRK - I førrgår: 13:36

ESA godkjenner finansiering av ny lufthavn

EØS-tilsynet ESA har i dag gitt grønt lys til at bygging av ny flyplass ved Mo i Rana kan finansieres med støtte fra den norske stat og Rana kommune. I en pressemelding opplyser ESA at finansieringen er i tråd med EØS-avtalens regler for statsstøtte. Målet med den offentlige støtten er å sørge for tilstrekkelige midler til byggingen av en ny flyplass og tilhørende infrastruktur. Dette vil gi Helgelandsregionen en større flyplass, og samtidig forbedre forbindelsen med resten av Norge og EØS-området, skriver ESA. I 15 år har Polarsirkelen Lufthavnutvikling jobbet med å realisere en ny storflyplass på Helgeland.
Les mer på NRK


Les mer om:
ESA, Mo, Rana, EØS, Helgelandsregionen, Norge, Polarsirkelen Lufthavnutvikling, Helgeland, Avinor, Stortinget

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: ESA, godkjenner, finansieringav ny , lufthavn
Klartale - I førrgår: 13:20

Flere reisende møtte opp tidlig på flyplassen

Det er mange som reiser om sommeren. Avinor forventer at 97.400 skal reise fra Oslo lufthavn søndag 26.

NRK - 29 maj 22 kl. 08:15

Sverige vil stanse utenlandsk finansiering av trossamfunn

Regjeringen i Sverige vil ha slutt på utenlandsk finansiering av svenske moskeer og andre trossamfunn, og håper at dette kan hindre forsøk på radikalisering. – Voldelig ekstremisme og antidemokratiske holdninger har ingen plass i Sverige, sier kulturminister Jeanette Gustafsdotter. Regjeringen varslet tidligere i måneden en skjerping av de såkalte demokrativilkårene for trossamfunn som mottar offentlig støtte, og vil nå også sette en stopper for utenlandsk finansiering av trossamfunn i Sverige.

NRK - 05 maj 22 kl. 11:06

Telenor må betale milliardgebyr

Efta-domstolen har avgjort at Telenor må betale et milliardgebyr for å ha misbrukt sin markedsmakt, skriver NTB. Efta-tilsynet Esa ila Telenor gebyret tilsvarende 1,2 milliarder kroner i 2020, men Telenor anket vedtaket til Efta-domstolen, som avsa sin avgjørelse torsdag. Esa konkluderte i 2020 med at telekomgiganten i årene 2008–2012 brukte sin posisjon i grossistmarkedet til å prise tjenester slik at utfordrerne ville tape penger på å selge mobilt bredbånd til nettbrett og bærbare PC-er.

NRK - 20 maj 22 kl. 08:45

Avinor har fått konsesjon for Mo i Rana lufthavn

Samferdselsdepartementet har gitt Avinor konsesjon for drift av Mo i Rana lufthavn. Og det blir anleggsstart etter sommerferien i år. Det er i ei pressemelding det går fram at Samferdselsdepartementet nå har fatta vedtak om at Avinor gis konsesjon for etablering og drift av Mo i Rana lufthavn.

E24 - 11 mar 22 kl. 14:54

Havila Kystruten i møte med staten om «utfordringer» med finansiering

Havila Kystrutens flåte kontrolleres av den russiske stat. Nå skal rederiet i møte med Nærings- og fiskeridepartementet om «utfordringer ifb. finansiering av norske skip»..

E24 - 21 apr 22 kl. 15:42

Musk sikrer finansiering til mulig Twitter-bud

Elon Musk vurderer å legge inn bud på Twitter. Nå har han sikret finansiering på over 400 milliarder kroner..

NRK - 27 apr 22 kl. 21:10

Finansiering av karbonfangst vedtatt

Løsningen som sikrer finansiering av karbonfangstanlegget på Klemetsrud ble onsdag kveld vedtatt i Oslo bystyre. Forbrenning av søppel på Klemetsrud utgjør i dag om lag 15 prosent av Oslos klimagassutslipp. – Anlegget er planlagt, ferdig tegnet og har en allerede utprøvd teknologi.

VG - 29 maj 22 kl. 08:41

Regjeringen i Sverige vil stanse utenlandsk finansiering av trossamfunn

Regjeringen i Sverige vil ha slutt på utenlandsk finansiering av svenske moskeer og andre trossamfunn og håper at dette kan hindre forsøk på radikalisering..

NRK - Igår: 04:42

Våpenlov vedtatt av Senatet

En ny lov som strammer inn de nasjonale våpenlovene i USA ble torsdag formelt vedtatt av Senatet. Fredag er det ventet at Representantenes hus i Kongressen godkjenner forslaget, skriver nyhetsbyrået AFP. Forslaget omfatter utvidet bakgrunnssjekk for våpenkjøpere under 21 år.

NRK - 18 mar 22 kl. 21:12

Russiske kosmonauter framme ved ISS

Tre russiske kosmonauter ankom fredag Den internasjonale romstasjonen (ISS) etter å ha blitt skutt opp fra romfartssenteret i Bajkonur i Kasakhstan. Romfartsveteranen Oleg Artemjev forlot jorda sammen med ferskingene Denis Matvejev and Sergeij Korsakov fredag ettermiddag, viste en direktesending fra Nasa. Turen til romstasjonen tok tre timer, og framme ved ISS ble de møtt av et mannskap på to russere, fire amerikanere og én tysker.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Putin vil ruste opp belarusisk luftforsvar til å kunne bære atomvåpen

Russlands president Vladimir Putin tilbyr seg lørdag å oppgradere Belarus luftforsvar til å kunne bære atomvåpen. Det skjer mens Russland krigen i Belarus naboland Ukraina, skriver nyhetsbyrået AFP. Putin sier moderniseringen burde finne sted i russiske fabrikker, og at treningen av personell burde starte opp på samme tid..

NRK - 15 minutter siden

Tysklands statsminister om Oslo: – Kampen mot terror forener oss

– Angrepet på det skeive samfunnet i Oslo sjokkerer meg dypt, sier Tysklands statsminister Olaf Scholz. – Mine tanker går til ofrenes familier. Jeg håper de skadde blir raskt bedre.

NRK - 1 time siden

To personer skadd etter trafikkulykke med buss

En buss og to biler er involvert i en trafikkulykke i Drangedal. Politiet opplyser at 20 personer er involvert. Én person er kritisk skadd og én er alvorlig skadd.

NRK - 30 minutter siden

Luftambulanse til Halden etter MC-ulykke

Luftambulanse er på vei til Halden etter melding om en singelulykke med en motorsykkel. Motorsyklisten ses til av ambulanse. Skadeomfanget er per nå ukjent, men føreren skal være ved bevissthet, skriver politiet på Twitter.

NRK - 45 minutter siden

Melding om paragliderulykke

Nødetatene rykker ut etter melding om en paragliderulykke på Hvittingfoss, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 1 time siden

Sørgegudstjeneste i Oslo domkirke søndag

Oslo domkirke holder sørgegudstjeneste søndag klokken 11.00. Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen deltar.

NRK - 1 time siden

EU-sjefen sjokkert over angrepet i Oslo

Ingen skal trenge å frykte for liv eller helse bare fordi de er den de er, sier EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen etter masseskytingen i Oslo. – Jeg er sjokkert over det avskyelige angrepet på uskyldige mennesker i Oslo i går kveld, tvitrer von der Leyen lørdag. – Ingen skal måtte frykte for sitt liv eller sin helse simpelthen på grunn av hvem de er, sier hun og legger til at hun har medfølelse med ofrenes familier og venner.

NRK - 1 time siden

Politiadvokat: Siktede fremstilles trolig for varetektsfengsling mandag

Politimester Beate Gangås og politiadvokat Børge Enoksen holder lørdag ettermiddag en pressekonferanse på politihuset i Oslo. Situasjonen er fortsatt uavklart, men etterforskningsskritt er iverksatt, opplyser Gangås. – Vi mener fortsatt at det ikke er grunn til å tro at det er flere gjerningspersoner involverte.

NRK - 1 time siden

Personer skadet etter kollisjon med buss

En buss og to biler er involvert i en trafikkulykke på Sannesveien i Drangedal. Politiet opplyser at 20 personer er involvert, minst én person er skadet. Ulykken skyldes en påkjørsel bakfra..

NRK - 1 time siden

Gjerningspersonen hadde uregistrerte våpen

De to våpnene er uregistrerte, og politiet vet ikke hvem som har hatt hånd på dem før den siktede, det sier politiet på en pressekonferanse i ettermiddag. – Det er noe vi søker å avdekke, sier politiadvokat Bård Enoksen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com