NRK > Nyheter

Thursday, 28 September, 09:45

NRK - 14 jun 22 kl. 13:02

EMD: Russisk agentlov i strid med menneskerettighetene

En russisk lov fra 2012 om «utenlandske agenter», er i strid med menneskerettighetene, fastslår Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD). Den kontroversielle loven lar myndighetene slå ned på organisasjoner, medier og andre som regnes som «utenlandske agenter». Loven ble utvidet i 2020 og har blitt brukt av president Vladimir Putin til å hindre opposisjonen og tvangsoppløse titalls grupper. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Den, EMD, Vladimir Putin, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: EMD, Russisk, agentlovi , stridmed , menneskerettighetene
NRK - 27 apr 22 kl. 21:16

Miljøorganisasjoner: – Staten bruker krigen for å kunne lete etter mer olje og gass

Klimaaktivistene som klaget Norge inn til Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD), reagerer kraftig på at regjeringen nå ber om at klagen ikke skal tas til følge. Staten argumenterte i sitt svar til EMD for hvorfor de mente klagen burde avvises, og viste blant annet til at de mente klagen lå utenfor rammene for det EMD skal ta stilling til i en slik sak. Gina Gylver, leder for Natur og Ungdom, mener regjeringen forsøker å frasi seg det ansvaret oljeleting innebærer.

NRK - 03 aug 22 kl. 14:23

Advokater mener Jehovas vitner-dommen bør behandles i EMD

Saken til kvinnen som ble eksludert fra Jehovas vitner nådde ikke frem i Høyesterett. Historien om Gry Nygård ble kjent i Brennpunkt-serien «Guds utvalgte». Jehovas vitner ekskluderte henne for grov, seksuell umoral.

NRK - 22 jun 22 kl. 16:55

Storbritannia vil overkjøre EMD

Den britiske regjeringen har fremmet en lovendring som åpner for å overkjøre kjennelser fra Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD). Bakgrunnen for forslaget er at EMD har satt ned foten for Storbritannias plan om å sende asylsøkere til Rwanda, en plan som har møtt kraftig kritikk, og som UNHCR har omtalt som «et sjokkerende brudd på internasjonal lov». De varslede flyene til Rwanda med asylsøkere om bord er inntil videre parkert til det er foretatt en ny juridisk vurdering neste måned.

NRK - 26 jul 22 kl. 13:46

EMD skal behandla sak om Noregs 24-årsgrense for ektefelle-innvandring

Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD) har sleppt inn ei sak om Noregs 24-årsgrense for ektefelle-innvandring til behandling, skriv rett24. Saka gjeld ei sudanesisk kvinne som i 2019 blei nekta midlertidig opphaldsløyve i Noreg, etter å ha gifta seg med ein sudanesisk mann med norsk statsborgarskap i Noreg året før. Kvinna var i 2019 22 år, men har nå rukke å bli 24 og har derfor fått opphald.

NRK - 03 aug 22 kl. 20:46

EMD vil ikke gripe inn for å holde britisk tolvåring i live

Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD) griper ikke inn for å hindre britiske leger fra å skru av pustemaskinen som holder en tolvåring i live. Tolv år gamle Archie Battersbee ble funnet bevisstløs med tildekket hode hjemme 7. april, angivelig etter å ha deltatt i en utfordring på internett.

Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

NRK - 10 mar 23 kl. 09:30

Georgias parlament dropper omstridt agentlov

Georgias nasjonalforsamling har droppet planene om å innføre en lov som forbyr såkalte «utenlandske agenter». Lovforslaget som ble fremmet av to store partier i Georgia, hvorav det sittendre regjeringspartiet, ble møtt med svært voldsomme protester rundt om i kaukasuslandet. Loven ble sett på som prorussisk og anti-EU, samtidig som landet forsøker å fremme sitt kandidatur for EU-medlemskap..

NRK - 08 apr 22 kl. 19:49

Koronasøksmål kan ende i Strasbourg

Hytteeierne som heller ikke i Høyesterett fikk medhold i sitt koronasøksmål, vurderer å bringe saken inn for Menneskerettsdomstolen i Strasbourg, skriver NTB. Heidi Furustøl, en av to talspersoner for hytteeierne bekrefter at de nå vurderer å bringe saken inn for EMD. – Våre innvendinger mot dommen er flere, og flere av dommens premisser antas å kunne være problematiske vurdert mot praksis fra Menneskerettsdomstolen (EMD), sier hun.

NRK - 07 jun 22 kl. 16:09

Russland forlater Den europeiske menneskerettsdomstolen 

Det russiske parlamentet vedtok tirsdag en lov der landet trekker seg fra Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD). Det skjer etter Russland i mars ble kastet ut av Europarådet som følge av landets invasjon av Ukraina. Russland har vært medlem av EMD i over 20 år..

NRK - 11 jul 22 kl. 17:44

Menneskerettsdomstol ber Tyrkia løslate kjent filantrop

Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD) kritiserer Tyrkia for ennå ikke å ha løslatt filantropen og aktivisten Osman Kavala. Domstolen mener at det ikke er nok bevis for anklagene som er reist mot Kavala. – Til tross for tre kjennelser der det blir gitt ordre om at han skal løslates, samt én frikjennelse har Kavala blitt holdt varetektsfengslet i over fire år, tre måneder og 14 dager, skriver domstolen i en kjennelse mandag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 3 minutter siden

En person etterlyst internasjonalt etter drapet i Kristiansand

En person er etterlyst internasjonalt etter at to personer ble funnet døde på en adresse i Vågsbygd i Kristiansand onsdag 27. september. Personen er siktet for drap.

NRK - 10 minutter siden

Politiet undersøker om Nordstrand-skytingen er knyttet til langvarig konflikt

Onsdag kveld ble to menn pågrepet i forbindelse med skytingen på Nordstrand tirsdag. Politiet mener de har tatt de to som var på åstedet – Vi ser på om skytingen kan være knyttet til en langvarig konflikt, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til Dagbladet. Hun understreker at politiet har flere teorier om motivet bak skytingen.

NRK - 45 minutter siden

Ny rapport: 10 prosent av isbreene i Sveits borte på to år

10 prosent av isbreene i Sveits har smeltet bort i løpet av de siste to årene. Det går frem av en ny rapport fra Det sveitsiske vitenskapsakademiet, melder AFP. 6 prosent av breene forsvant i 2022 og ytterligere 4 prosent er blitt borte i løpet årets sommer.

NRK - 45 minutter siden

Ordfører om dobbeltdrap: – Dypt tragisk

– Det var en trist og dypt tragisk beskjed å få. Det allttid ille med drap, men det er spesielt ille når det er barn involvert. Dette rammer en familie, skole og skoleklasse, sier Kristiansands ordfører Jan Oddvar Skisland.

NRK - 1 time siden

Separatistleder: Utbryterrepublikken Karabakh vil slutte å eksistere

Utbryterrepublikken Nagorno-Karabakh vil slutte å eksistere 1. januar 2024. Da vil også alle statlige institusjoner i regionen bli lagt ned.

NRK - 1 time siden

Regjeringen vil styrke grønn omstilling med 15 milliarder

Regjeringen foreslår å styrke virkemidlene for grønn omstilling på 15 milliarder kroner. Det skal skje gjennom en kombinasjon av egenkapital, garantier, lån og tilskudd. Det sa stasminister Jonas Gahr Støre på en pressekonferanse torsdag.

NRK - 2 timer siden

Ni år gammel gutt påkjørt av bil

Politiet har rykket ut etter melding om at en ni år gammel gutt på sykkel er påkjørt av en bil. Påkjørselen har skjedd i Hillevågsveien i Stavanger. Gutten fremstår som lettere skadd.

NRK - 1 time siden

Ukraina hevder å ha skutt ned nær samtlige russiske droner

Ukrainske styrker skjøt ned 34 av 44 russiske droner i et større droneangrep natt til torsdag, hevder det ukrainske luftforsvaret. Dronene ble oppdaget langs svartehavskysten og lenger inn i landet, opplyser talsperson for Ukrainas sørlige militærkommando, Nataliya Gumenijuk. – Russland stopper ikke presset og jakten på nye taktikker, nemlig bruk av masseangrep.

NRK - 1 time siden

September den dødeligste måneden i Sverige

11 personer er drept med skytevåren i Sverige i løpet av september måned. Det gjør september til den dødeligste måneden i Sverige siden politiet begynte å føre statistikk i 2016, skriver SVT. De to siste skytedrapene skjedde onsdag kveld og natt til torsdag.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com