NRK > Nyheter

Wednesday, 28 September, 14:52

NRK - 14 jun 22 kl. 13:02

EMD: Russisk agentlov i strid med menneskerettighetene

En russisk lov fra 2012 om «utenlandske agenter», er i strid med menneskerettighetene, fastslår Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD). Den kontroversielle loven lar myndighetene slå ned på organisasjoner, medier og andre som regnes som «utenlandske agenter». Loven ble utvidet i 2020 og har blitt brukt av president Vladimir Putin til å hindre opposisjonen og tvangsoppløse titalls grupper. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Den, EMD, Vladimir Putin, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: EMD, Russisk, agentlovi , stridmed , menneskerettighetene
NRK - 27 apr 22 kl. 21:16

Miljøorganisasjoner: – Staten bruker krigen for å kunne lete etter mer olje og gass

Klimaaktivistene som klaget Norge inn til Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD), reagerer kraftig på at regjeringen nå ber om at klagen ikke skal tas til følge. Staten argumenterte i sitt svar til EMD for hvorfor de mente klagen burde avvises, og viste blant annet til at de mente klagen lå utenfor rammene for det EMD skal ta stilling til i en slik sak. Gina Gylver, leder for Natur og Ungdom, mener regjeringen forsøker å frasi seg det ansvaret oljeleting innebærer.

NRK - 03 aug 22 kl. 14:23

Advokater mener Jehovas vitner-dommen bør behandles i EMD

Saken til kvinnen som ble eksludert fra Jehovas vitner nådde ikke frem i Høyesterett. Historien om Gry Nygård ble kjent i Brennpunkt-serien «Guds utvalgte». Jehovas vitner ekskluderte henne for grov, seksuell umoral.

NRK - 22 jun 22 kl. 16:55

Storbritannia vil overkjøre EMD

Den britiske regjeringen har fremmet en lovendring som åpner for å overkjøre kjennelser fra Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD). Bakgrunnen for forslaget er at EMD har satt ned foten for Storbritannias plan om å sende asylsøkere til Rwanda, en plan som har møtt kraftig kritikk, og som UNHCR har omtalt som «et sjokkerende brudd på internasjonal lov». De varslede flyene til Rwanda med asylsøkere om bord er inntil videre parkert til det er foretatt en ny juridisk vurdering neste måned.

NRK - 26 jul 22 kl. 13:46

EMD skal behandla sak om Noregs 24-årsgrense for ektefelle-innvandring

Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD) har sleppt inn ei sak om Noregs 24-årsgrense for ektefelle-innvandring til behandling, skriv rett24. Saka gjeld ei sudanesisk kvinne som i 2019 blei nekta midlertidig opphaldsløyve i Noreg, etter å ha gifta seg med ein sudanesisk mann med norsk statsborgarskap i Noreg året før. Kvinna var i 2019 22 år, men har nå rukke å bli 24 og har derfor fått opphald.

NRK - 03 aug 22 kl. 20:46

EMD vil ikke gripe inn for å holde britisk tolvåring i live

Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD) griper ikke inn for å hindre britiske leger fra å skru av pustemaskinen som holder en tolvåring i live. Tolv år gamle Archie Battersbee ble funnet bevisstløs med tildekket hode hjemme 7. april, angivelig etter å ha deltatt i en utfordring på internett.

Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

NRK - 07 mar 22 kl. 20:59

Strid om forbud mot russisk olje: Biden avventer

Mandag kveld sa USAs president Joe Biden at de ikke har avgjort om de skal forby bruk av russisk olje. Flere har tatt til orde for forbud mot russisk olje, blant dem Ukrainas president. USAs utenriksminister Antony Blinken sa tidligere søndag at amerikanerne og europeiske allierte var i samtaler om målrettede sanksjoner mot russisk olje.

NRK - 08 apr 22 kl. 19:49

Koronasøksmål kan ende i Strasbourg

Hytteeierne som heller ikke i Høyesterett fikk medhold i sitt koronasøksmål, vurderer å bringe saken inn for Menneskerettsdomstolen i Strasbourg, skriver NTB. Heidi Furustøl, en av to talspersoner for hytteeierne bekrefter at de nå vurderer å bringe saken inn for EMD. – Våre innvendinger mot dommen er flere, og flere av dommens premisser antas å kunne være problematiske vurdert mot praksis fra Menneskerettsdomstolen (EMD), sier hun.

NRK - 07 jun 22 kl. 16:09

Russland forlater Den europeiske menneskerettsdomstolen 

Det russiske parlamentet vedtok tirsdag en lov der landet trekker seg fra Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD). Det skjer etter Russland i mars ble kastet ut av Europarådet som følge av landets invasjon av Ukraina. Russland har vært medlem av EMD i over 20 år..

NRK - 11 jul 22 kl. 17:44

Menneskerettsdomstol ber Tyrkia løslate kjent filantrop

Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD) kritiserer Tyrkia for ennå ikke å ha løslatt filantropen og aktivisten Osman Kavala. Domstolen mener at det ikke er nok bevis for anklagene som er reist mot Kavala. – Til tross for tre kjennelser der det blir gitt ordre om at han skal løslates, samt én frikjennelse har Kavala blitt holdt varetektsfengslet i over fire år, tre måneder og 14 dager, skriver domstolen i en kjennelse mandag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

LNG-rederier hever sikkerhetsnivået

Flere norske rederier som transporterer flytende gass (LNG), hever sikkerhetsnivået i kjølvannet av den spente sikkerhetssituasjonen etter Nord Stream-lekkasjene. – Vi høyner sikkerhetsnivået på terminalene, som vi antar har størst risiko. Det blir skjerpet adgangskontroll og ikke minst cybersikkerhet.

NRK - 15 minutter siden

Sju drept i iransk droneangrep

Iran har startet en ny bombekampanje mot den iransk-kurdiske opposisjonsgruppa KDPI i Nord-Irak. Sju mennesker ble onsdag drept i droneangrep. Iranske myndigheter bekrefter at en «separatistgruppe i Nord-Irak» ble angrepet med «presisjonsmissiler» og såkalte selvmordsdroner.

NRK - 15 minutter siden

Lakseselskapa rasar på børsen

Regjeringa sitt varsel om innføring av grunnrenteskatt på havbruk, har skapt sjokkbølger på Oslo Børs i dag. Sjømatindeksen er i skrivande stund ned 18 prosent sidan børsopning. Slik er situasjonen for dei største lakseaksjane akkurat no: • Salmar er ned 26,72 prosent • Grieg Seafood har falt 24,59 prosent • Mowi har falt 15,7 prosent • Lerøy Seafood har falt 21,92 prosent • Austevoll Seafood er ned 18,90 prosent.

NRK - 15 minutter siden

Endringer i titler i det danske kongehuset

Danmarks Dronning Margrethe har besluttet at de tre barna til hennes yngste sønn, prins Joachim, ikke skal tituleres prinser og prinsesse. Fra 1. januar 2023 skal de benytte sine titler som grever og komtesse av Monpezat.

NRK - 15 minutter siden

Både kraftproduksjonen og strømprisene økte i forrige uke

Både strømforbruk, kraftproduksjon og strømpris økte i forrige uke, men vindkraftproduksjonen gikk ned. Sør-Norge fortsetter å importere strøm, melder NVE. Kraftproduksjonen i Norge gikk opp med 9 prosent i forrige uke sammenlignet med uka før.

NRK - 30 minutter siden

Fant stjålet ordførerkjede

Ordførerkjedet til Alta kommune som ble stjålet etter et innbrudd på Alta rådhus i 2016 har nå dukket opp igjen. Det skriver Kronstadposten. Odd Arne Nilsen fikk tips om at kjede lå nedgravd i Eiby ei lita bygd utenfor Alta sentrum.

NRK - 1 time siden

Tysk avis: Sikkerhetsmyndighetene tror Nord-Stream kan være ubrukelig for alltid

Ifølge avisa Tagesspiegel antar tyske sikkerhetsmyndigheter at ødelagte North Stream-rørledninger vil være ubrukelige etter de påståtte sabotasjehandlingene. De tre rørene i North Stream 1 og 2 som sprang lekk mandag, vil fort bli ubrukelige dersom de ikke repareres raskt, erfarer Tagesspiegel onsdag ettermiddag, som oppgir kilder i regjeringsapparatet som opphav til opplysningene. Saltvann som renner inn vil tære på rørledningene, påpeker de..

NRK - 45 minutter siden

Bransdal er død

KrF-politiker, tidligere stortingsrepresentant og mangeårig ordfører i Vennesla Torhild Bransdal døde i dag etter lengre tids kreftsykdom. Det skriver familien i en pressemelding. Bransdal døde fredelig med sine nærmeste rundt seg.

NRK - 30 minutter siden

Sophie Elise avslører pillemisbruk

I sin nye podkast på NRK forteller Sophie Elise at hun har slitt med pilleavhengighet. Hun var avhengig av beroligende tablatter. I august la hun seg inn på rehabilitering..

NRK - 45 minutter siden

33 millioner på sultegrensen i Brasil

Den sosiale situasjonen i Brasil er dramatisk etter år med koronapandemi, høy arbeidsledighet og prisstigning. En undersøkelse fra Penssan viser at 33,1 millioner brasilianere nå lever på sultegrensen. Det er 14 millioner flere enn for to år siden..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.





Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com