NRK > Nyheter

Monday, 20 September, 01:36

NRK - 06 apr 21 kl. 14:58

EMA venter med vaksinekonklusjon

Det europeiske legemiddelbyrået EMA venter til i morgen eller torsdag med å slå fast at koronavaksinen fra AstraZeneca har en sammenheng med alvorlige tilfeller av blodpropp. Tidligere i dag sa sjefen for vaksine i EMA at det er en klar sammenheng..
Les mer på NRK


Les mer om:
EMA, AstraZeneca

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: EMA, ventermed , vaksinekonklusjon
NRK - 14 apr 21 kl. 15:54

Varsler konklusjon om J&J-vaksinen

EUs legemiddelbyrå (EMA) vil neste uke komme med en ny anbefaling om Johnson & Johnson-vaksinen, som granskes for mulig alvorlige bivirkninger. – Granskingen pågår, og EMA venter å komme med en anbefaling neste uke, skriver EMA i en pressemelding , og legger til at mens granskingen pågår, mener EMA at vaksinens nytteverdi oppveier risikoen for bivirkninger.(NTB).

NRK - 07 apr 21 kl. 10:12

EMA med vaksinekonklusjon

Det europeiske legemiddelverket (EMA) skal halda ein pressekonferanse om AstraZeneca-vaksinen kl. 16.00.

NRK - 23 apr 21 kl. 16:14

EMA: Blodpropp hjå 1 av 100.000

Legemiddelbyrået til EU, EMA, trur at 1 av 100.000 som får AstraZeneca-vaksinen får dei alvorlege biverknadane med blodpropp og lågt tal på blodplater. EMA har gjennomført ei samanlikning av kor mange sjukehusinnleggingar og dødsfall vaksinen kan avverje, sett opp mot kor mange som får biverknadane.

NRK - 29 jan 21 kl. 15:15

EUs vaksinebeslutning utsatt

Det europeiske legemiddeltilsynet (EMA) vil trolig godkjenne AstraZenecas covid-19-vaksine fredag ettermiddag og varsler pressekonferanse klokken 16.30. EMA skulle opprinnelig ha offentliggjort sin beslutning klokken 15, men skriver på Twitter kort tid før det at uttalelsen blir utsatt i halvannen time.

NRK - 11 mar 21 kl. 15:28

EMA: Ikke høyere blodpropp-risiko

EUs legemiddeltilsyn (EMA) sier at det ikke er noe som tyder på at det er en sammenheng mellom vaksinering og blodpropp, melder AFP. Norge, Danmark og Island satt torsdag bruken av AstraZenecas koronavaksine på pause. Informasjonen man har så langt viser at det ikke er mer blodpropp blant de vaksinerte enn i befolkningen som helhet, ifølge EMA.

NRK - 18 mar 21 kl. 17:06

EMA gir AstraZeneca grønt lys

Det europeiske legemiddeltilsynet (EMA) anbefaler fortsatt bruk av koronavaksinen til AstraZeneca. EMA sier det er en trygg og effektiv vaksine..

NRK - 18 mar 21 kl. 17:39

EMA: Norsk rapport ikke vurdert

EUs legemiddeltilsyn (EMA) sier at rapporten fra forskergruppa på Rikshospitalet om sammenheng mellom AstraZeneca-vaksinen og blodpropp ikke er vurdert av dem. EMA sa i dag ja til å fortsette bruken av vaksinene, etter å ha undersøkt rapporter om sammenheng med blodpropp..

NRK - 19 mar 21 kl. 07:58

– Uenighet om vaksine i EMA

– Det var sterk uenighet på gårsdagens møte om AstraZeneca-vaksinen i Det europeiske legemiddelbyrået EMA. Det sier fagdirektør Steinar Madsen i Statens legemiddelverk i Norge. EMA gir grønt lys for vaksinen, men Norge skal gjøre flere vurderinger..

NRK - 25 mar 21 kl. 16:02

Nye EMA-møter om AstraZeneca

En ekspertgruppe skal nå vurdere om AstraZeneca-vaksinen fører til økt risiko for blodpropp, opplyser EMA. EMA skal holde nye møter om vaksinen og eventuell risiko 6.-9.

NRK - 26 mar 21 kl. 14:28

EMA godkjenner nye vaksinefabrikker

EUs legemiddeltilsyn (EMA) gir klarsignal til tre nye vaksinefabrikker i henholdsvis Nederland, Tyskland og Sveits. AstraZenecas koronavaksine skal produseres ved en ny fabrikk i Halix i Nederland. Den har stått i sentrum for de siste vaksinesamtalene mellom EU og Storbritannia, som begge gjør krav på vaksine fra fabrikken.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Opptelling viser at Putin er størst

Opptellingen av stemmene etter parlamentsvalget i Russland er godt i gang, og de første resultatene viser en klar ledelse til Vladimir Putins regjeringsparti. Det tre dager lange valget nærmer seg slutten mens stemmene telles opp i det enorme landet, som spenner seg over hele elleve tidssoner. Etter at 33 prosent av stemmene er talt opp, har regjeringspartiet Forente Russland foreløpig en oppslutning på 45 prosent, mens Kommunistpartiet oppnår 22 prosent, ifølge landets valgkommisjon.

NRK - 1 time siden

Tror de har funnet savnede Gabby

Tidligere i dag ble det funnet en død person som kan passe til beskrivelsen av Gaggy Petito, opplyste FBI i Denver på en pressekonferanse søndag kveld. Den rettsmedisinske indentifkasjonen av personen kan ikke bekrefte med sikkerhet at det er den savnede Gabby Petito som har blitt funnet. – Men vi har varslet hennes foreldre om funnet, sa FBI.

NRK - 1 time siden

Strømmen tilbake i Oslo

I alt 439 strømkunder var rammet av et strømbrudd på Sofienberg i Grünerløkka bydel i Oslo like før midnatt søndag kveld. Klokken 00.15 var feilen rettet.

NRK - 1 time siden

474 nye koronasmittede i Norge

Det siste døgnet er det registrert 474 koronasmittede i Norge. Det er 179 færre enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 871 koronasmittede per dag i Norge.

NRK - 1 time siden

Komiker Chris Rock koronasmittet

Den amerikanske komikeren Chris Rock (56) opplyste søndag at han har testet positivt på koronaviruset, og oppfordrer folk til å ta vaksinen. Hei folkens, jeg har nettopp fått vite at jeg har korona, tro meg du vil ikke ha dette. Bli vaksinert, skriver han på Twitter.

NRK - 2 timer siden

Funn av død person ved Grand Teton

En død kropp har blitt funnet i området hvor politiet har søkt etter de savnede Gabby Petito og Brian Laundrie i ved Grand Teton nasjonalpark i USA, melder FoxNews. Det er ikke bekreftet at det kan knyttes til de savnede. Kjæresteparet dro gjennom USA og dokumenterte opplevelsene gjennom YouTube og Instagram.

NRK - 2 timer siden

Stor brann i migrantleir på Samos

En stor brann brøt ut i migrantleieren Vathy på den greske øya Samos søndag kveld, ifølge betjenter som jobber på stedet. Rundt 300 migranter venter på overføring til en ny leir mandag, som ble åpnet av migrasjonsministeren Notis Mitarachi, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 3 timer siden

Strømbrudd i Oslo

1466 strømkunder er berørt av et strømbrudd på Grünerløkka i Oslo søndag kveld. I tillegg er 21 berørt på Østensjø, ifølge elvia.no Strømbruddet er kjent og mannskap jobber med å lokalisere feilen..

NRK - 3 timer siden

Frankrike avlyser møte

Eit toppmøte mellom den franske og den britiske forsvarsministeren skulle finne stad til veka, men er avlyst som følge av ubåtkontrakten som blei skrota, skriv The Guardian. Frankrike trappar dermed opp konflikten. På fredag bestemte dei å hente heim sine ambassadørane frå USA og Australia.

NRK - 3 timer siden

Fire i trafikkulykke i Bergen

To bilar er involverte i ei front mot front-ulykke ved Haukås i Bergen. Naudetatane er på staden. Totalt fire personar er involverte i ulykka.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt