NRK > Nyheter

Sunday, 29 January, 07:48

NRK - 19 maj 22 kl. 20:28

EBU: «Uvanlig» stemmegivning under Eurovisions andre delfinale

Et uavhengig organ som kontrollerer stemmegivningen under Eurovision Song Contest, oppdaget «uvanlige stemmemønstre» fra seks land under den andre delfinalen. Organet oppdaget mønstrene hos jurystemmene fra landene Aserbajdsjan, Georgia, Montenegro, Polen, Romania og San Marino, som alle deltok i den andre delfinalen under årets Eurovision-konkurranse. – Fire av de seks juryene plasserte alle fem av de andre landene på topp fem, én jury plasserte dem i sin topp seks, og den siste av de seks juryene plasserte fire av de andre i topp fire og den femte i deres topp sju. Fire av de seks landene fikk minst ett sett med 12 poeng, som er det maksimale som kan tildeles, skriver Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) i en pressemelding. Grunnen til at dette ble sett på som uvanlig, var
Les mer på NRK


Les mer om:
Eurovision Song Contest, Aserbajdsjan, San Marino, Eurovision, Den, EBU, NTB, Eurovisions

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: EBU, Uvanlig, stemmegivningunder , Eurovisions, andre, delfinale
NRK - 15 maj 22 kl. 02:36

EBU måtte skrote jurystemmer fra seks land

Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) oppdaget under stemmegivningen i Eurovision Song Contest lørdag uregelmessigheter i jurystemmene fra seks land. EBU beslutter derfor, ifølge regelverket, å underkjenne disse stemmene i samarbeid med selskapet som står for den tekniske delen av avstemmingen. Stemmene fra disse landene ble derfor kalkulert på basis av resultatene fra andre land med lignende stemmegivning, opplyser EBU i en pressemelding.

Klartale - 17 jun 22 kl. 13:06

Det blir ingen Eurovision i Ukraina i 2023

EBU har undersøkt om det er mulig å arrangere sangkonkurransen i Ukraina neste år. De ville jobbe med Suspilne movlennja, som tidligere het UA:PBC. De var med på arrangere Eurovision i både 2005 og 2017.

NRK - 17 jun 22 kl. 12:15

Ingen Eurovision i Ukraina i 2023

Den europeiske kringkastingsunionen, EBU, har bestemt at neste års finale av Eurovision Song Contest ikkje blir arrangert i Ukraina, om vann årets konurranse. Det melder EBU i ei pressemelding. Grunnen til flyttinga er Russlands invasjon i Ukraina, og at dette gjer det vanskeleg å planlegge neste års arrangement.

NRK - 05 nov 21 kl. 03:14

Tar Texas' stemmerettslov til retten

Det amerikanske justisdepartementet saksøker Texas for en stemmerettslov i delstaten som regjeringen mener vil urettferdig innskrenke velgerrettigheter. Loven, som er kjent som SB1, ble vedtatt i september og førte til betydelige endringer i stemmegivning og valg i delstaten. Justisdepartementet hevder at loven, som forbyr stemming fra bilen og også innfører en rekke andre begrensninger på åpningstider i stemmelokaler og stemmegivning via post, bryter med føderale lover for stemming og borgerrettigheter.

NRK - 25 feb 22 kl. 17:18

EBU: Russland utestenges fra Eurovision

Russland får ikke delta i finalen i Eurovision song contest i Torino i mai, skriver Den europeiske kringkastingsunion (EBU) i en pressemelding. – Avgjørelsen reflekterer bekymring for at krisen i Ukraina sammen med russisk deltakelse i årets finale, vil bringe konkurransen i vanry, heter det i uttalelsen..

NRK - 03 mar 22 kl. 22:56

John Lennons «Give peace a chance» på radiostasjoner fredag

Rundt 150 offentlige radiostasjoner i Europa vil fredag morgen spille en ikonisk sang om fred samtidig. Klokka 8.45 vil John Lennons «Give Peace a Chance» spilles av på radiostasjoner over hele Europa, i solidaritet med Ukraina.

NRK - 15 maj 22 kl. 00:32

Jurystemmer i seks land under lupa

Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) som er ansvarleg for Eurovision Song Contest melder om «uregelmessige stemmemønster» i jurystemmene frå seks land. Det skriv dei i ei pressemelding. EBU har jobba saman med sin stemmepartnar for å berekne eit resultat for kvart land råka slik at stemmegjevinga deira blir eit resultat som gir meining for dei råka landa.

NRK - 24 okt 22 kl. 14:17

Ukrainas Melodi Grand Prix avholdes i bomberom

Seansen der Ukraina plukker ut sin kandidat til Eurovision Song Contest, blir arrangert 17. desember på metrostasjonen Majdan Nezalezjnosti, ifølge Eurovisions hjemmeside. Det var den ukrainske hiphopgruppa Kalusj Orchestra som vant årets Eurovision-konkurranse.

NRK - 09 jun 22 kl. 18:49

Erstatter Norge i FNs sikkerhetsråd

FNs hovedforsamling har besluttet hvilke land som skal overta setet når Norges og fire andre lands periode i Sikkerhetsrådet er omme ved årsskiftet. Ecuador, Japan, Malta, Mosambik og Sveits får da plass i FNs sikkerhetsråd, der de erstatter Norge, India, Irland, Kenya og Mexico. Ingen av de 193 landene i FNs hovedforsamling hadde noen innvendinger mot de nye landene, som ble valgt ved hemmelig stemmegivning, skriver NTB..

VG - 25 feb 22 kl. 06:29

Eurovision 2022: Fornektelsen

Den likegyldige nonsjalansen rundt styrebordet til EBU - European Broadcasting Union - er nesten ikke til å tro..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Politiet ønsker tips etter voldshendelse i Skien

Natt til søndag skjedde det en hendelse på Rådhusplassen i Skien, hvor en mann skal ha blitt påkjørt. I etterkant skal det da ha blitt slåsskamp mellom kameraten til den påkjørte og en fra en annen bil. – Denne kameraten ble slått ned og oppsøkte selv legevakt for undersøkelser, skriver politiet.

NRK - 30 minutter siden

Minst 40 mistet livet i bussulykke i Pakistan

Minst 40 personer mistet livet i Pakistan, etter at en buss kjørte av en bro sørvest i landet. Bussen skal så ha tatt fyr. Det skriver AFP søndag morgen..

NRK - 45 minutter siden

Politiet har tatt ut siktelse mot helikopterfirma etter ulykke i Verdal

Midt-Norsk Helikopterservice er siktet etter helikopterulykken der to personer omkom i Verdal i november i fjor. Fra før er piloten siktet i saken. En mann og en kvinne fra Overhalla, begge 68 år gamle, mistet livet da helikopteret fra Midt-Norsk Helikopterservice styrtet i bakken i Verdal 1.

NRK - 1 time siden

Mor og besteforeldre bortførte nyfødt baby i Danmark

Lørdag kveld fikk politiet i Danmark melding om at en nyfødt baby var blitt bortført fra fødeavdelingen ved Slagelse sykehus på Sjælland. Babyen var da bare noen timer gammel. – Barnets mor, bestemor og bestefar er pågrepet og siktet for å ha bortført barnet, sier Jakob Jensen som er vaktleder for Sørsjelland og Lolland Falsters politi, til Ritzau.

NRK - 2 timer siden

En person til sykehus etter boligbrann i Larvik

Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i en enebolig i Larvik tidlig søndag morgen. Tre personer som bor i huset kom seg ut av huset. – En person blir kjørt til sykehus for behandling/sjekk og to andre blir sendt til legevakt for sjekk, melder Sør-Øst politidistrikt..

NRK - 1 time siden

Flere stengte fjelloverganger i Vest

Vegtrafikksentralen Vest melder om flere stengte veier søndag morgen, på grunn av uvær i fjellet. Fv50 Aurland-Hol: Stengt Fv53 Tyin-Årdal: Stengt E134 Haukeli: Kolonne Rv7 Hardangervidda blir stengt til mandag, ny vurdering kl. 12.

NRK - 1 time siden

Rekordstort kokainbeslag i Colombia

Myndighetene i Colombia beslagla i fjor mer kokain enn noensinne, viser tall fra forsvarsdepartementet i Bogota. Sikkerhetsstyrkene beslagla 671 tonn kokain i fjor. Dermed ble rekorden fra 2021 slått med rundt 1,7 tonn.

NRK - 2 timer siden

Boligbrann i Larvik

Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i en enebolig i Larvik tidlig søndag morgen. – De som bor i huset har kommet seg ut, melder Sør-Øst politidistrikt..

NRK - 2 timer siden

Minst tre døde og flere hundre skadd etter jordskjelv i Iran

Minst tre personer mistet livet og flere hundre er skadd etter at et jordskjelv med en styrke på 5,9 rammet nordvest i Iran, nær grensen til Tyrkia. Det melder statlige medier. I noen av de berørte områdene var det snø og minusgrader da jordskjelvet fant sted lørdag kveld klokken 21.

NRK - 2 timer siden

Eksplosjoner ved boliger nær Stockholm

To eksplosjoner førte til materielle skader på inngangspartiet til to boliger nordvest for Stockholm natt til søndag. Politiet opplyste klokken 4 natt til søndag at ingen personer skal ha blitt fysisk skadd, men at det oppsto materielle skader. Politiet ble varslet om den første eksplosjonen klokken 2.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com