NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 17:28

NRK - 20 apr 24 kl. 20:37

E24: Tilsett varsla PST om mogleg sal til Russland

Ein tilsett hos Occean Electronics i Florø varsla hausten 2022 om mogleg ulovleg sal til Russland, skriv E24. Då hadde den tilsette over tid undersøkt bakgrunnen til det han oppfatta som ein ny, større kunde. Den nye kunden, TR Radio Limited, hadde adresse i Tyrkia, men nettsida var registrert i Russland. Den tilsette var sikker på at selskapet hadde band til Russland. Ein fersk dom frå Agder lagmannsrett slår fast at TR Radio Limited er knytt til eit russisk selskap.
Les mer på NRK


Les mer om:
Occean Electronics, Florø, Russland, E24, Radio Limited, Tyrkia, Agder, TR Radio Limited, PST, Sigurd Solberg, Electronics AS

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: E24, Tilsett, varsla, PSTom , mogleg, sal, til, Russland
NRK - 10 jul 24 kl. 12:31

PST skal ha flere aksjoner mot unge

For en måned siden gjennomførte PST en koordinert aksjon mot ungdom over hele landet. Tenåringene som fikk besøk av sivile PST-ansatte, skal blant annet ha oppfordret til terror og drap på homofile. PST hadde lenge fulgt med på det de mener er et nettverk som sprer høyreekstreme ytringer og propaganda på nett.

NRK - 12 feb 24 kl. 12:06

PST: Noe skjerpet trussel fra ekstreme islamister

ST vurderer trusselen for terrorangrep fra ekstreme islamister som noe skjerpet fra i fjor, skriver de i Nasjonal Trusselvurdering. «Særlig på grunn av det økte globale fokuset på koranskjending og konflikten mellom Israel og Hamas», heter det i rapporten. Samtidig beholder PST trusselnivået på «moderat», som er midt på skalaen av trusselnivåer PST opererer med.

Klartale - 12 feb 24 kl. 13:07

Dette er de største truslene mot Norge

Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) har sett på hva som kan true Norge i 2024. Det har også Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) og Etterretningstjenesten (E-tjenesten) gjort.Funnene la de fram for pressen mandag.

NRK - 18 apr 24 kl. 12:19

PST-ansatt: – Vi visste ikke at vi hadde dårlig tid

– Vi visste ikke at vi hadde dårlig tid, rett og slett, sier en ansatt i PST i sitt vitnemål torsdag. To ansatte i PST vitner i dag. Begges identitet er holdt skjult for offentligheten, men tilhørere og presse får være til stede under vitnemålene.

NRK - 17 maj 24 kl. 02:38

PST: Lite sannsynlig med attentat mot norske myndighetspersoner

PST anser det som lite sannsynlig at myndighetspersoner kan bli utsatt for vold i Norge. Men de må regne med å bli utsatt for både trusler og hets. Onsdag ble Slovakias statsminister Robert Fico skutt på åpen gate etter et regjeringsmøte i Handlova.

NRK - 02 jul 24 kl. 10:20

PST: Norsk statsborger pågrepet for forsøk på spionasje til fordel for Kina

En norsk statsborger ble mandag denne uken pågrepet av PST. Vedkommende er siktet for forsøk på spionasje til fordel for Kina, opplyser PST til NTB. Seniorrådgiver Eirik Veum i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) sier til NTB at personen er siktet for brudd på straffelovens paragraf 122, som omfatter grov etterretningsvirksomhet mot statshemmeligheter, og paragraf 126, som omfatter annen ulovlig etterretning.

NRK - 25 apr 24 kl. 11:40

Varslar millionbot samarbeidande flyttebyrå

Konkurransetilsynet har i dag varsla gebyr til to norske flyttebyrå for ulovleg samarbeid. Dei varsla straffegebyra er på 4 070 000 kroner og 840 000 kroner. «Føretaka har hatt omfattande kontakt om konkrete framtidige flytteoppdrag.

NRK - 05 jan 24 kl. 20:37

Filter Nyheter: Justisministeren uten innvendinger til PSTs privatfinansiering

PST finansierte bombesikring av egne lokaler hos privat eiendomsselskap, viser dokumenter Filter Nyheter har fått innsyn i. Avisen avslører en hittil ukjent leieavtale på justisministerens ansvarsområde som innebærer finansiering i det private markedet med nedbetaling og millionkostnad i renter. Terrorsikringen av PST-kontoret kostet 7,8 millioner kroner.

NRK - 22 maj 24 kl. 12:32

PST: Større fare for sabotasje mot norske våpenleveranser til Ukraina

Sabotasjetrusselen mot aktører involvert i norske våpenleveranser til Ukraina, er skjerpet, opplyser PST. – PST har i samarbeid med Etterretningstjenesten utarbeidet en ny vurdering av sabotasjetrusselen i Norge. Der fremgår det at sabotasjetrusselen mot aktører involvert i norske våpenleveranser til Ukraina, er skjerpet.

NRK - 13 jun 24 kl. 15:44

Mehl om PST-aksjon: – Urovekkende

Denne uken gikk PST til aksjon mot et nettverk av blant annet tenåringer som har kommet med hatefulle og høyreekstreme ytringer på nett. Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier det er urovekkende at så unge barn finner slike fellesskap på nettet. På spørsmål om hva hun tenker om at barn i barneskolealder deler hatefulle ytringer på nett, svarer Mehl at hun synes det er forferdelig.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Bevæpnet politiaksjon ved Torvet

Politiet bevæpnet seg etter melding om en mann som truet med kniv ved Torvet i Trondheim. Hendelsen skal ha skjedd klokka 15.26.

NRK - 45 minutter siden

20 døde i bussulykke i Peru

20 personer skal være døde etter en bussulykke i Andesfjellene i Peru. Det melder Reuters. Det er forløpig ikke kjent hva som forårsaket ulykka..

NRK - 3 timer siden

Skulptur stjålet fra Stavanger domkirke – verdt 300.000 kroner

Klokken 12.10 rykket politiet ut på en melding om et innbrudd i Stavanger domkirke. En skulptur av stein er borte, opplyser politiet.

NRK - 1 time siden

Slagsmål mellom flere personer

Politiet har fått melding om slagsmål mellom flere personer på Brakerøya i Drammen. Det er uavklart om noen er skadet. Politiet er på vei til stedet.

NRK - 2 timer siden

Reuters: Seks funnet døde på hotell i Bangkok

Ifølge lokalt politi skal flere personer være drept i en skyting på et hotell i Bangkok, melder Reuters. Flere thailandske medier melder det samme. Ifølge lokalt politi skal de døde ha blitt funnet på et hotellrom..

NRK - 1 time siden

Tate får fortsatt ikke forlate Romania

Den kontroversielle influenceren Andrew Tate får fortsatt ikke forlate Romania i påvente av en rettsak hvor han er siktet for menneskesmugling. Det kom en domstol i landet frem til tirsdag. Avgjørelsen om å ha fratatt Tate reisefriheten man har i EU har vært kontroversiell.

NRK - 3 timer siden

Til sykehus etter mc-ulykke i Vinje

En mann i 50-årene fra Litauen blir fraktet til sykehus etter å ha kjørt i en fjellvegg med motorsykkel på Dalsvegen i Vinje. Nødetatene er på stedet. Føreren skal være ved bevissthet, opplyser politiet..

NRK - 2 timer siden

Reuters: Mulig skyting på hotell i Bangkok

Ifølge lokalt politi skal flere personer være drept i en skyting på et hotell i Bangkok, melder Reuters. Flere thailandske medier melder det samme..

NRK - 2 timer siden

Minst 50 drept i nye angrep i Gaza, ifølge palestinske helsemyndigheter

Nye israelske bombeangrep i Gaza har tatt livet av minst 50 palestinere i ulike deler av enklaven, ifølge helsemyndighetene der. Klokka 14.41 skriver nyhetsbyrået Reuters at 21 er blitt drept bare i Khan Younis, der også 26 er såret i et luftangrep mot en teltleir.

NRK - 2 timer siden

Trolig seks døde etter mulig skyting på hotell i Bangkok

Ifølge lokalt politi skal seks personer være drept i en skyting på et hotell i Bangkok, melder Reuters. Reuters skriver videre at de jobber med å verifisere meldingene..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com