NRK > Nyheter

Tuesday, 19 March, 11:14

NRK - 13 jan 22 kl. 10:34

Dømt til livstid i Tyskland

En tysk domstol har dømt en tidligere syrisk oberst til livsvarig fengsel for forbrytelser mot menneskeheten begått under krigen i Syria. Anwar Raslan bor i Tyskland, etter å ha hoppet av og søkt asyl i landet i 2014. Han er en av flere tidligere medlemmer av Assad-regimet som anklages for forbrytelser under krigen i hjemlandet..
Les mer på NRK


Les mer om:
Syria, Raslan, Tyskland, Assad

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Dømt, til, livstidi , Tyskland
NRK - 13 jul 23 kl. 08:09

Sju personer dømt til livstid etter drap på fotballsupporter

Sju menn i Hellas ble onsdag dømt til livstid i fengsel etter å bli blitt funnet skyldig i drapet på en 19 år gammel fotballsupporter. Tenåringen Alkis Kambanos, som mistet livet i angrepet, ble knivstukket og slått i hjel av det som beskrives som fotballhooligans i byen Thessaloniki 1. februar i fjor.

NRK - 25 maj 23 kl. 13:11

Dansk IS-kriger dømt til livstid for landssvik

En dansk mann som reiste til Syria for å slutte seg til den ytterliggående jihadistgruppa IS, er dømt til livstid i fengsel, melder Ritzau. Domstolen har tidligere konkludert med at Ahmad Salem El-Haj har deltatt i væpnet kamp mot Danmark i Syria. Han er kjent skyldig i grovt landssvik.

NRK - 19 jan 24 kl. 04:14

Sverige vurderer livstidsstraff for serieovergripere

Den svenske regjeringen åpner for livstid i fengsel for forbrytere som gjør seg skyldige i gjentatte seksuelle overgrep, sier justisminister Gunnar Strömmer. – Vi åpner for det, og utreder det nå også. For eksempel at en gjerningsmann som har begått flere lovbrudd på rad, når det gjelder seksuallovbrudd skal kunne dømmes til livstid selv om det enkelte lovbruddet ikke har livstid som strafferamme, sier justisminister Gunnar Strömmer til TV4.

NRK - 29 aug 22 kl. 11:27

Påstand om livstid for lærerdrap i Sverige

Aktor ber om at 18-åringen som drepte to lærere på Malmö Latinskola, skal dømmes til livstid i fengsel. Lærerne var tilfeldige ofre. 18-åringen har erkjent å ha drept de to lærerne på skolen 21.

NRK - 19 apr 23 kl. 14:03

Sverige: To kvinner dømt til livstid i fengsel for drapet på Tove

Onsdag kom dommen mot de to kvinnene som er tiltalt for å ha drept Tove (21) i Vetlanda i Sverige i fjor. De to unge kvinnene på 18 og 20 år er begge tiltalt for drap og likskjending, melder Aftonbladet. Aktor Adam Rullman mener at 20-åringen kvalte Tove, mens 18-åringen holdt Tove nede, før de sammen skal ha flyttet, gjemt og forsøkt å tenne på liket to ganger.

NRK - 04 nov 21 kl. 12:51

Livstid etter drap på sine fem barn

En kvinne fra Solingen nord for Köln i Tyskland ble torsdag dømt til livstid i fengsel for å ha drept fem av sine seks barn. Barna var mellom ett og åtte år. Retten i Wuppertal fant ingen formildende omstendigheter.

NRK - 04 jul 23 kl. 12:02

Mann får livstidsdom for knivangrep mot skolebarn i Tyskland

I Tyskland er en 27 år gammel mann dømt til livstid i fengsel for et knivangrep mot to skolejenter. Det var i desember i fjor at en mann angrep to jenter med kniv. De to jentene på 13 og 14 år var på vei til en skolebuss.

NRK - 31 mar 22 kl. 08:09

Klitsjko: Ukrainsk delegasjon har reist til Tyskland

Kyivs ordførar Vitalij Klitsjko melder på Twitter-kontoen sin at Vladimir Klitsjko har reist til Tyskland. NRK skreiv at det først var den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj som skulle ha reist til Tyskland. Det stemmer ikkje.

NRK - 04 mar 23 kl. 07:36

Norge har erstattet Russland som storleverandør av gass til Tyskland

Tyskland har kuttet nesten all gassimport fra Russland og dekker nå nesten hele behovet fra land som Norge, Nederland og Belgia. Mellom 2017 og februar 2022, da Russland invaderte Ukraina, importerte Tyskland i gjennomsnitt 77 terawattimer med naturgass i måneden, viser statistikk fra Bundesnetzagentur (BNetzA). Russland var den klart største leverandøren.

NRK - 10 jul 22 kl. 05:11

Turbinene til russisk gassrørledning sendes til Tyskland

Canada har besluttet å sende turbiner som hører til den russiske gassrørledningen Nord Stream 1, til Tyskland når vedlikeholdet er ferdig. Ukraina har bedt Canada om ikke å returnere turbinene slik at det internasjonale presset på Russland kan opprettholdes. Ukraina sier deres gassrørledninger kan forsyne Tyskland med gassen de trenger.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Redningshelikopter på tur til arbeidsulykke i Stjørdal

Ambulanse, brannvesen og luftambulanse har rykket ut etter melding om arbeidsulykke. Ulykken har skjedd i forbindelse med trefelling. En mann var alene da hendelsen skjedde.

NRK - 15 minutter siden

Elleve studenter døde i bussulykke

Elleve studenter fra et universitet i Kenya omkom da bussen de satt i kolliderte med en lastebil på en trafikkert motorvei. I tillegg ble 42 studenter alvorlig skadd i ulykken, ifølge politiet. Ulykken skjedde mandag ettermiddag i Maungu, 360 kilometer fra hovedstaden Nairobi, da studentene fra Kenyatta-universitetet var på vei til kystbyen Mombasa.

NRK - 45 minutter siden

Noreg gir 70 millionar til flyktningar og migrantar

Noreg gir 70 millionar kroner til arbeidet til FNs migrasjonsorganisasjon, IOM, kunngjer utanriksminister Espen Barth Eide. Tysdag hadde han møte med IOMs nye leiar, Amy E. Pope.

NRK - 45 minutter siden

Russisk guvernør: Rundt 9000 barn evakueres fra Belgorod-regionen 

I Belgorod-regionen skal om lag 9000 barn evakueres som følge av ukrainske artilleriangrep, ifølge guvernør Vjatsjeslav Gladkov. Både i byen Belgorod og andre distrikter skal barn angivelig evakueres. Den første gruppen skal forlate sine hjem 22.

NRK - 30 minutter siden

Seks personer drept etter lastebil-påkjørsel

Seks personer er drept i Spania, deriblant to polititjenestemenn, etter at en lastebil kjørte inn i en politisperring tirsdag. Tre andre personer ble skadet i det som beskrives som en ulykke. Ulykken skjedde på en motorvei nær byen Los Palacios i provinsen Sevilla, ifølge AFP..

NRK - 1 time siden

Mindreårig siktet for voldtekt av barn under 14 år

Politiet etterforsker en alvorlig sak som skal ha skjedd i en kommune i Ryfylke. En mindreårig har status som siktet, og vedkommende er siktet for voldtekt av barn under 14 år, skriver avisa Strandbuen. Den siktede er under 18 år, bekrefter politiet til avisa.

NRK - 1 time siden

Overfalt Matapour: – Ser en fyr i gul T-skjorte løpe forbi meg

Neste vitne er Mats Riskild Åsberg. Han var en av dem som overfalt Matapour. Åsberg var i Oslo for å dra på festivalen Tons of Rock.

NRK - 45 minutter siden

Flere familier benyttet seg av matutdeling

Barnefamilier som ikke klarer å betale for livsopphold som mat, varme og klær er stadig økende. Det viser tall fra Frelsesarmeen og Opinion. Siden de startet sine målinger i august i fjor har andelen som ikke klarer å dekke daglige utgifter økt fra 9 til 13 prosent.

NRK - 1 time siden

Retten er satt på dag fem

I dag er femte dag av rettssaken mot Zaniar Matapour. I dag skal flere fornærmede vitne mot den terrortiltalte mannen, som heller ikke i dag reiste seg da dommeren kom inn i rettssalen. Først ut er Tone Sand, en av over 260 fornærmede etter skytingen natt til 25.

NRK - 1 time siden

IDF har trukket seg ut fra Shifa-sykehuset

Det israelske forsvaret (IDF) er ikke lenger inne på Shifa-sykehuset i Gaza, melder Al Jazeera. Avisen melder at bygninger rundt sykehuset fortsatt er under angrep..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.





Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com