VG > Nyheter

Thursday, 28 March, 09:02

VG - 06 jun 21 kl. 16:49

Dødstallet i Burkina Faso stiger – 160 drept i massakren lørdag

Rundt 160 personer ble drept i massakren i Burkina Faso natt til lørdag, opplyser lokale kilder til AFP. Det skal være 20 barn blant de drepte..
Les mer på VG


Les mer om:
Burkina Faso, AFP

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Dødstalleti , Burkina, Faso, stiger, 160, drepti , massakren, lørdag
NRK - 23 jan 23 kl. 15:31

Burkina Faso har bedt Frankrike om å trekke ut soldater

Militærjuntaen i Burkina Faso bekrefter at de har bedt de franske styrkene i landet om å reise innen en måned. – Vi suspenderer avtalen som tillater franske styrker å være i Burkina Faso. Dette er ikke slutten på diplomatiske forbindelser mellom Burkina Faso og Frankrike, sier talsmann for militærjuntaen, Jean-Emmanuel Ouedraogo, til landets statlige kringkaster RTB.

NRK - 26 jan 23 kl. 11:49

Frankrike kaller hjem ambassadøren i Burkina Faso

Frankrike kaller hjem sin ambassadør i Burkina Faso. Det skjer en dag etter at de kunngjorde å trekke tilbake sine militærstyrker fra det afrikanske landet. – I lys av den siste utviklingen i Burkina Faso har vi bestemt oss for å kalle hjem vår ambassadør til Paris, skriver det franske utenriksdepartementet i en uttalelse.

NRK - 04 feb 23 kl. 06:35

Burkina Faso sier landet ikke har brutt med Frankrike

Det er ikke noe brudd i de diplomatiske forbindelsene mellom Burkina Faso og Frankrike, sier landets juntaleder, selv om de franske soldatene der hentes hjem. I et TV-intervju sier juntaleder Ibrahim Traore at det ikke er snakk om slutt på noen diplomatiske avtaler, selv om juntaen har bedt Frankrike om å trekke sine soldater ut av landet. – Det er ingen brudd i diplomatiske forbindelser eller hat mot en bestemt stat, la han til.

NRK - 13 nov 23 kl. 19:22

Minst 70 drept i angrep i Burkina Faso tidligere i november

Minst 70 sivile ble drept i et angrep mot en landsby i Burkina Faso 5. november, ifølge landets myndigheter. Blant de drepte var det hovedsakelig eldre mennesker og barn, sier Burkina Fasos påtalemyndighet i en uttalelse mandag.

NRK - 06 jun 21 kl. 15:57

Dødstallet stiger i Burkina Faso

Dødstallet etter angrepet i Burkina Faso stiger. Ifølge AFP ble 160 drept i massakren natt til lørdag. Det antas at militante islamister står bak massakren nord i landet.

NRK - 10 feb 22 kl. 23:48

Franske styrker har drept ti jihadister i Burkina Faso

Franske antiterrorstyrker har drept ti mistenkte jihadister som angivelig sto bak en massakre av politibetjenter i Burkina Faso i fjor. De mistenkte jihadistene var fra en gruppe tilknyttet den radikale Ansarul Islam-bevegelsen som har utført flere angrep mot sivile og sikkerhetsstyrker i det nordlige Burkina Faso, uttalte den franske forsvarssjefen torsdag. I november ble totalt 57 personer drept da flere hundre menn angrep en politistasjon i Inata nær grensen til Mali.

NRK - 04 jul 22 kl. 21:24

27 drept av antatte jihadister i Burkina Faso

Minst 27 mennesker ble drept av antatte jihadister som angrep flere landsbyer nord i Burkina Faso i helgen, opplyser sikkerhetskilder i landet. – Væpnede menn omringet landsbyen i 17-tida og skjøt i lufta. De kom tilbake om natta og skjøt vilt mot mennesker, forteller et øyenvitne.

NRK - 08 okt 22 kl. 18:43

Kuppleder i Burkina Faso vil utnevne midlertidig president

Kuppmakerne i Burkina Faso sier det skal innledes en prosess med å utnevne en midlertidig president som skal styre landet fram til det holdes valg. Det står å lese i et dekret som er undertegnet kaptein Ibrahim Traore, mannen som ledet militærkuppet i det vestafrikanske landet fredag for litt over en uke siden. Prosessen med å formalisere valget av en overgangspresident starter neste uke, ifølge dekretet som ble kunngjort lørdag.

NRK - 27 mar 23 kl. 13:21

Burkina Faso stanser TV-sendingene til France 24

Sendingen til France 24 stanses i Burkina Faso etter at den franske TV-kanalen sendte et intervju med lederen for al-Qaida i Nord-Afrika. – Ved å åpne eteren for lederen for AQIM (al-Qaida i islamske Maghreb), opptrer ikke France 224 bare som kommunikasjonsbyrå for terroristene, men gir også terrorhandlinger og hatytringer legitimitet, sier en talsmann for juntaen som styrer Burkina Faso. – Regjeringen har derfor besluttet å stanse sending av France 24 på vårt territorium på ubestemt tid, sier talsmann Jean-Emmanuel Ouedraogo.

NRK - 19 jun 23 kl. 03:04

Burkina Faso hyller Malis oppfordring til FN

Burkina Faso hyller det de kaller en modig beslutning fra Mali om å oppfordre FN til å trekke ut sin fredsbevarende styrke i landet så fort som mulig. Det var fredag at Malis utenriksminister ba om en umiddelbar tilbaketrekking av FN-styrken Minusma fra landet. Minusma ble opprettet i 2013.

Fler nyheter fra VG

VG - 22 timer siden

Kjempesteiner raste ned på fotballbanen i Vaksdal

Det er vanligvis mye aktivitet på banen, sier ordfører Hege Eide Vik. Hun er glad for at raset skjedde om natten..

VG - Igår: 22:48

Mistet kontrollen minutter før brokrasjen: – Ikke mer de kan gjøre

«En kollisjon med broen er mulig»..

VG - Igår: 20:07

Trump har fått munnkurv i hysjpengesaken

Dommer Juan Merchan i den såkalte hysjpengesaken har gitt Donald Trump forbud mot å snakke offentlig om parter involvert i saken..

VG - Igår: 18:05

Brokollapsen i bilder: En voldsom krasj

Francis Scott Key Bridge i byen Baltimore kollapset etter at et containerskip kjørte inn i den..

VG - Igår: 14:57

Farens forsvarer om trippeldrapet: – En helt forferdelig hendelse

En mann er siktet for å ha drept sin egen familie. Mannens forsvarer mener det er viktig at de etterlatte får klare svar på hvorfor dette har skjedd..

VG - Igår: 14:11

Tog står bom fast – 110 passasjerer om bord

Toget som var på vei til Eidsvoll må muligens evakueres. Det kan sende passasjerene på en kilometers gåtur..

VG - Igår: 12:27

Dette kan lønnsoppgjøret bety for Chris og Mathias – og for deg

Håper du på et drømme-lønnsoppgjør i år? Chris og Mathias gjør det, men kom litt ned på jorden da de så hva de kan få..

VG - Igår: 12:18

USA: Syv kinesiske hackere siktet – skal ha siktet seg inn mot Norge

Amerikanske påtalemyndigheter mener de syv skal ha siktet seg inn på kritikere av Kina. PST bekrefter at Nobelinstituttet er et mål for flere lands etterretningstjenester..

VG - Igår: 11:34

Mistenkelig dødsfall i Steinkjer

En person er tirsdag funnet død på en adresse i Steinkjer. Dødsfallet anses som mistenkelig, sier politiet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.





Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com