NRK > Nyheter

Thursday, 30 June, 09:36

NRK - 15 okt 21 kl. 10:37

Dronning Elizabeth lei av klimaprat

Storbritannias dronning Elizabeth II er lei av statsleiarar som snakkar om kva dei vil gjere for å møte klimakrisa, men ikkje handlar. Då ho opna det walisiske parlamentet i Cardiff torsdag, fanga ein mikrofon opp ein kommentar frå den 95 år gamle monarken om det komande klimatoppmøtet i Glasgow, melder AFP. – Eg synest det er skikkeleg irriterande når dei berre pratar og ikkje handlar, sa ho. Måndag uttrykte prins Charles også uro for at statsleiarane ikkje forpliktar seg nok i klimaspørsmål. Klimatoppmøtet i Glasgow startar 31.
Les mer på NRK


Les mer om:
Elizabeth II, Cardiff, Glasgow, AFP, Charles, Elizabeth

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Dronning, Elizabeth, leiav , klimaprat
Klartale - 03 jun 22 kl. 06:00

Han skal ta ansvaret etter dronning Elizabeth

Det er godt å være dronning.Det kan dronning Elizabeth skrive under på. Hun er Storbritannias dronning.

NRK - 02 jun 22 kl. 20:46

Dronning Elizabeth deltar ikke på gudstjeneste fredag

Dronning Elizabeth blir ikke å se på fredagens takkegudstjeneste for dronningen i St. Pauls-katedralen. Dette er en del av feiringen av hennes 70 år på tronen.

NRK - 02 jun 22 kl. 20:46

Dronning Elizabeth deltar ikke på jubileums-gudstjeneste fredag

Dronning Elizabeth blir ikke å se på fredagens takkegudstjeneste for dronningen i St. Pauls-katedralen. Dette er en del av feiringen av hennes 70 år på tronen.

NRK - 02 jun 22 kl. 20:46

Dronning Elizabeth deltar ikke på jubileumsgudstjeneste fredag

Dronning Elizabeth blir ikke å se på fredagens takkegudstjeneste for dronningen i St. Pauls-katedralen. Dette er en del av feiringen av hennes 70 år på tronen.

NRK - 10 maj 22 kl. 12:17

Prins Charles taler til det britiske parlamentet

Prins Charles holder for første gang dronningens tale under åpningen av det britiske parlamentet tirsdag. Det gjør han fordi dronning Elizabeth ikke kan delta grunnet sykdom. Den tradisjonsrike talen er vanligvis skrevet av regeringen for dronningen, eller i dette tilfellet prins Charles, og fastsetter lovveret som regjeringen tar sikte på å innføre for parlamentet.

NRK - 30 jun 21 kl. 15:43

Dronning Elizabeth vert for Merkel

Dronning Elizabeth skal være vertskap når Tysklands statsminister Angela Merkel besøker Storbritannia denne uken, opplyser Buckingham Palace. Dronningen har møtt Merkel flere ganger, og onsdag skal hun ta henne imot på Windsor Castle. Det er ventet at dette er Merkels siste besøk i Storbritannia, før hun gir seg i tysk politikk..

Aftenposten - 09 jul 21 kl. 11:45

Dronning Elizabeth lar folk ha piknik på plenen hennes

LONDON (The Washington Post:) For første gang i sitt 70 år lange styre lar dronning Elizabeth folk få ha piknik….

NRK - 10 sep 21 kl. 16:22

– Dronning Elizabeth støtter BLM

Dronning Elizabeth og den britiske kongefamilien støtter Black Lives Matter-bevegelsen, sier en av hennes representanter. Sir Ken Olisa, som er den første svarte lord lieutenant i London – dronningens representant, sier til Channel 4 at han drøftet temaet om rasisme etter drapet på George Floyd i USA. De drøftet hva mer som kunne gjøres for å binde samfunnet sammen og fjerne rasebarrierer, og Olisa sa at de kongelige er svært opptatt av at nasjonen bindes sammen av de samme verdiene.

NRK - 16 sep 21 kl. 22:48

Holder testament hemmelig i 90 år

En domstol har bestemt at avdøde prins Philips testamente skal forsegles for offentligheten i 90 år for å beskytte verdigheten til hans kone dronning Elizabeth. Testamenter er vanligvis offentlige dokumenter i Storbritannia, men det gjelder altså ikke prins Philips. Det forsegles etter pålegg fra High Court i London, noe som er kutyme for kongefamiliens testamenter.

NRK - 20 okt 21 kl. 12:13

Dronning Elizabeth skal kvile

Storbritannias dronning Elizabeth har fått råd om å kvile dei neste dagane. Ho har vald å følge rådet, og avlyser fleire planlagde besøk, melder Reuters. Ho skulle blant anna besøkt Nord-Irland, opplyser det britiske hoffet..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Aleksander Matland (35) omkom i fallulykka i Kvinnherad

Det var den 35 år gamle Aleksander Matland frå Bergen som vart funnen omkomen ved Andersfjellet i Rosendal måndag 27. juni. Politiet frigir namnet på den omkomne i samråd med pårørande.

NRK - 15 minutter siden

Frigir namn på omkomen

Det var den 35 år gamle Aleksander Matland frå Bergen som vart funnen omkomen ved Andersfjellet i Rosendal måndag 27. juni. Politiet frigir namnet på den omkomne i samråd med pårørande.

NRK - 45 minutter siden

Et skip med 7.000 tonn korn har forlatt ukrainsk havn, ifølge prorussere

Prorussiske tjenestemenn sier at et skip lastet med 7.000 tonn korn har forlatt havna Berdjansk. Kornet skal sendes til det som omtales som «vennlige land».

NRK - 45 minutter siden

Flere ofre for seksuallovbrudd i fjor

I løpet av 2021 er nær 5.800 personer registrert som ofre for seksuallovbrudd. Det er 570 flere enn året før.

NRK - 1 time siden

– Slipp ut torsk du får på kroken

Fiskeridirektoratet oppfordrer hobbyfiskere i Oslofjorden som får torsk på kroken, om å slippe den ut igjen. Det er forbudt å fiske torsk i fjorden, likevel får direktoratet meldinger fra publikum om at folk ikke respekterer forbudet. – Det er veldig viktig at forbudet blir repektert for å kunne bygge opp igjen en torskebestand i Oslofjorden, sier kommunikasjonsrådgivar Olav Lekve i Fiskeridirektoratet.

NRK - 1 time siden

SAS innstiller 16 flyginger – Widerøe fem

SAS må innstille 16 flyginger i dag på grunn av personalmangel. Tolv av dem skulle gått utenlands, ifølge VGs oversikt som er basert på data fra Avinor og Flightstats. Totalt blir 21 flyginger innstilt torsdag – 16 fra SAS og fem Widerøe, viser VGs oversikt.

NRK - 1 time siden

VG: SAS innstiller 16 flyginger – Widerøe fem

SAS må innstille 16 flyginger i dag på grunn av personalmangel. Tolv av dem skulle gått utenlands, ifølge VGs oversikt. Totalt blir 21 flyginger innstilt torsdag – 16 fra SAS og fem Widerøe, viser VGs oversikt.

NRK - 1 time siden

Putin mener alt går etter planen

President Vladimir Putin hevder den «spesielle militæroperasjonen» fortsetter å gå etter planen, mer enn fire måneder inn i Russlands krig i Ukraina. Putin beskrev de russiske soldatene som helter da han møtte journalister under et besøk i Turkmenistan onsdag. Han sa at den «spesielle militæroperasjonen» går som den skal, og at troppene har nådd flere milepæler.

NRK - 2 timer siden

Finland kan sette opp grensegjerde mot Russland

Det er ventet at Finland vil åpne for å bygge kraftige grensegjerder langs deler av den 134 mil lange grensa mot Russland. En ny lov som gjør det mulig å sette opp grensegjerdet er ventet å bli stemt gjennom i Finlands nasjonalforsamling Eduskunta denne uka, melder Radio Ekot. – Ting kan endre seg raskt og vi må være forberedt på alle slags situasjoner, sier Finlands innenriksminister Krista Mikkonen.

NRK - 2 timer siden

Marcos tatt i ed som president på Filippinene

Ferdinand Marcos junior, sønn av Filippinenes tidligere diktator ved samme navn, er tatt i ed som landets nye president. Etter å ha blitt satt inn som president, lovpriset han sin fars tidligere styre i øynasjonen. – Jeg kjente en gang en mann som så hvor lite som var blitt oppnådd siden landets uavhengighet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com