NRK > Nyheter

Thursday, 01 June, 11:45

NRK - 24 feb 23 kl. 12:41

Droner og raketter i ny militærpakke fra USA til Ukraina

USA la som varslet fram en ny militær hjelpepakke til Ukraina fredag. Den er verdt 2 milliarder dollar og inkluderer blant annet droner og Himars-raketter. I tillegg til ammunisjon til Himars-systemet og Switchblade-droner, er mineryddingsutstyr også en del av pakken, opplyser Pentagon. Den inneholder derimot ikke F-16-fly, som er det nyeste ønsket fra Ukraina. Spørsmålet om å gi kampfly diskuteres i flere land etter at stridsvogner nå er på vei til Ukraina fra flere giverland.
Les mer på NRK


Les mer om:
USA, Ukraina, Himars, Switchblade, Pentagon, Joe Biden, Lloyd Austin, Russlands, Europa, Ukrainas, Austin, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Dronerog , raketteri ny , militærpakkefra , USA, til, Ukraina
Klartale - 20 feb 23 kl. 09:32

Nord-Korea testet ny rakett

Natt til mandag ble det testet Nord-Korea nye raketter. Først ble det sagt at det var tre raketter, men senere var det snakk om to raketter.Nyhetsbyrået KCNA sier at to raketter traff målene for testen.

Klartale - 20 dec 22 kl. 08:57

Sverige gjør seg klare for kamp mot droner

Sverige vil hindre at det som har skjedd i Norge skjer hos dem også. I høst er det sett sivile droner som flyr nær flyplasser eller viktige anlegg. Det har ført til at flyplasser har stengt.

NRK - 02 nov 22 kl. 08:24

Kystvakten får droner på alle fartøy

– Vi vil snart ha droner på alle fartøyene våre, sier kystvaksjef Oliver Berdal til Forsvarets forum. Berdal ønsker ikke å oppgi nøyaktig antall droner Kystvakten har, blant annet fordi de er midt i en innfasingsperiode med nye droner. – Vi har operert flere ulike droner og har dessuten utfaset bruken av andre typer.

NRK - 20 dec 22 kl. 03:47

Sverige rigger seg for å bekjempe sivile droner

Innen året er omme skal flere avdelinger i det svenske forsvaret få utstyr som kan slå ut sivile droner. Et av målene er å kunne hindre at sivile droner flyr over objekter og områder som skal beskyttes. De første avdelingene som skal utstyres til kamp mot sivile droner, er i marinen og flyvåpenet.

NRK - 23 feb 23 kl. 01:30

Putin varsler økt satsing på atomvåpen

Russlands president Vladimir Putin sier at landet hans i tiden fremover skal fokusere mer på landets atomstyrker og øke produksjonen av hypersoniske raketter. Putins tale var innspilt i anledning fedrelandsforsvarernes dag, en offentlig høytidsdag som går tilbake til sovjettiden. Dagen markeres torsdag, skriver NTB.

NRK - 22 maj 23 kl. 08:38

Ukraina: Åtte såret i russiske angrep mot byen Dnipro i natt

Åtte personer ble såret og flere bygninger ødelagt da Russland angrep den sørøstlige byen Dnipro natt til mandag, ifølge ukrainske myndigheter. Minst én mann ble såret i angrepene mot Dnipro, mens sju andre personer ble såret i angrep mot et sørlig distrikt i samme fylke, Dnipropetrovsk, skriver Dnipro-guvernør Serhij Lysak på Telegram mandag. Han sier at flere bygninger, deriblant boliger, leilighetsblokker og administrativ infrastruktur, enten ble skadd eller ødelagt i angrepet.

NRK - 28 mar 23 kl. 09:02

Ukraina sier droner er skutt ned over Kyiv

Ukrainske myndigheter hevder å ha skutt ned russiske droner i nærheten av Kyiv. Fallende vrakrester skal ha ført til brann i en bygning. Serhij Popko, som leder militæradministrasjonen i Kyiv, sier at Russland sendte tolv droner mot byen mandag, men at det ukrainske luftforsvaret identifiserte og ødela «alle fiendtlige mål» i luftrommet.

Klartale - 25 okt 22 kl. 06:00

Dette er konflikten mellom Nord-Korea og Sør-Korea

Det har lenge vært konflikt mellom Nord-Korea og Sør-Korea. Før het landet bare Korea. Korea var en koloni under Japan fra 1910 til 1945.

Klartale - 25 okt 22 kl. 06:00

Dette er konflikten mellom Nord-Korea og Sør-Korea

Det har lenge vært konflikt mellom Nord-Korea og Sør-Korea. Før het landet bare Korea. Korea var en koloni under Japan fra 1910 til 1945.

NRK - 24 feb 23 kl. 05:45

Der Spiegel: Kina vurderer å sende droner til Russland

Russland er angivelig i samtaler med en kinesisk produsent om kjøp av 100 droner med levering i april. Det skriver det tyske magasinet Der Spiegel. Magasinet skriver, uten å sitere noen spesifikke kilder, at den kinesiske droneprodusenten Xian Bingo Intelligent Aviation Technology har opplyst at selskapet forbereder seg på å ferdigstille 100 prototyper av dronen ZT-180.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Skogbrann i Fredrikstad

Øst 110-sentral melder om at de er på vei til Gressvik i Fredrikstad etter melding om skogbrann. Ifølge brannvesenet brenner det på et område på 50–60 kvadratmeter. Det er vind i området som skaper spredningsfare.

NRK - 5 minutter siden

Grønt lys for enorm litiumgruve i Portugal

Portugisiske miljømyndigheter har gitt grønt lys for en litiumgruve som kan bli Europas største. Dette er viktig for produksjonen batterier til elbiler. Det er i dag slike gruver i Australia, Chile og Sør-Amerika.

NRK - 10 minutter siden

Rykker ut etter melding om skogbrann i Fredrikstad

Øst 110-sentral melder om at de er på vei til en adresse i Fredrikstad etter melding om skogbrann. De siste dagene har det vært skogbrann flere steder på Østlandet..

NRK - 15 minutter siden

Japans varmeste vår

Japan har hatt sin varmeste vår siden målingene startet i 1898. Det opplyser det japanske meteorologiske instituttet. De sier årsaken er klimagasser og værmønsteret El Nino.

NRK - 30 minutter siden

Bergen Pride øker sikkerheten med flere vektere, melder Bergensavisen

Styreleder Mona Frank i Regnbuedagene sier at de er i dialog med politi og PST om sikkerheten på festivalen, skriver Bergensavisen. De kommer også til å oppbemanne vekter-styrken. – Det er helt uakseptabelt og alvorlig for ytringsfriheten at arrangementer for minoriteter ikke kan gjennomføres på grunn av hat og trusler, skriver hun i en SMS til avisen..

NRK - 45 minutter siden

Mehl etter avlysning av pridefestival for barn: – Uakseptabelt

Redd Barna har avlyst Pridefestivalen som skulle holdes i Bergen på søndag. Det skjer etter flere trusler om trakkassering og vold..

NRK - 1 time siden

Obos-prisene falt 1,2 prosent i Oslo i mai

Prisene for brukte Obos-boliger falt med 1,2 prosent i Oslo fra april til mai i år. Det melder Obos i en pressemelding. På landsbasis falt prisene med 0,7 prosent.

NRK - 1 time siden

Venstre ber justisministeren svare på hva som gjøres for å sikre pride-arrangementer framover

Venstres Ingvild Wetrhus Thorsvik krever at justisministeren trygger pride-arrangementer. Søndag er et barnearrangement i Bergen avlyst på grunn av trusler. – Dette er totalt uakseptabelt.

NRK - 1 time siden

Nye søk etter Madeleine McCann: Skal gjennomgå beslag

I de nye søkene etter savnede Madeleine McCann i Arede-demningen i Algrave i Portugal, ble det gjort flere beslag. Disse skal nå undersøkes, sier påtalemyndigheten i Tyskland, ifølge Reuters. Tysk politi mistenker en tysk mann for bortføringen, og bisto politiet i Portugal i de nye søkene.

NRK - 1 time siden

Millionstøtte til anlegg på Rjukan

Aker Horizons Asset Development (AAD), hydrogenselskapet til Aker Horizons, får inntil 135 millionar kroner i tilskot og lån frå Innovasjon Noreg til å utvikle eit storskala produksjonsanlegg for grønt hydrogen på Rjukan. Anlegget som skal etablerast på Rjukan er forventa å føre til auka sysselsetjing og mogleg tilvekst av nye bebuarar i Tinn. – Produksjonsanlegget vil bidra til at Rjukan kan styrkjast kraftig som ein viktig industrilokasjon i Noreg, seier kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.





Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com