NRK > Nyheter

Tuesday, 19 October, 13:17

NRK - 11 sep 21 kl. 06:15

Droneåtak kan ha ramma hjelpearbeid

Videoanalyse viser at USA truleg angreip ein hjelpearbeidar i staden for IS-krigarar i eit droneåtak i Afghanistan 29. august, skriv New York Times. 10 sivile vart drepne. USA seier at dei hindra eit åtak frå islamistgruppa IS..
Les mer på NRK


Les mer om:
USA, IS, Afghanistan, New York Times

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Droneåtakkan ha , ramma, hjelpearbeid
NRK - 27 maj 21 kl. 07:50

Ukraina hard ramma av korona

I Ukraina har det vore over 50.000 koronarelaterte dødsfall så langt i pandemien, ifølge tal frå helsestyresmaktene. Landet er med det eitt av dei hardast ramma landa i Europa.

NRK - 16 okt 21 kl. 07:42

Jordskjelv på Bali

Tre menneske omkom då eit jordskjelv ramma turistøya Bali i Indonesia laurdag. Jordskjelvet blei målt til 4,8 og hadde senteret 10 kilometer under bakken, rett nordaust for landsbyen Banjar Wanasari. I januar omkom over 100 menneske og tusenvis mista heimane sine då eit jordskjelv målt til 6,2 ramma øya Sulawesi..

NRK - 27 jul 21 kl. 05:30

14 sivile drepne i Niger

Væpna menn på motorsyklar drepne 14 menneske i eit åtak mot landsbyen Wiye ligg i distriktet Banibangou vest i Niger, nær grensa til Mali. Angrepet søndag var retta mot sivile, og ni av dei drepne arbeidde på ein åker, opplyser innanriksdepartementet i Niger. Åtak frå jihadistgrupper er ikkje uvanlege i regionen.

NRK - 09 aug 21 kl. 10:19

Tolv drepne i åtak i Burkina Faso

Tolv Burkina Faso-soldatar vart drepne og åtte skada i eit åtak nær grensa mellom Vest-Afrika og Mali måndag. Myndigheitene opplyser om at det var eit bakhaldsåtak frå det dei mistenker er jihadistar, skriv AFP..

NRK - 08 aug 21 kl. 09:04

Setter inn hæren i flomområder

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har beordret hæren til å igangsette hjelpearbeid i flomrammede områder i landet, melder statlige medier. Kraftig regnvær har utløst oversvømmelser som har satt både boligområder og landbruksområder under vann i deler av landet, melder Reuters..

NRK - 11 sep 21 kl. 05:18

Stanser hjelpearbeid i Etiopia

Leger Uten Grenser sier at hjelpeorganisasjonen har stanset det meste av arbeidet i Etiopia etter at regjeringen vedtok å suspendere organisasjonen i tre måneder.egg vest og nord for Tigray-regionen. Alt internasjonalt personell har forlatt landet, mens et etiopisk team på om lag 1000 personer er i beredskap hjemme, opplyses det..

NRK - 23 timer siden

Regionshovudstad blir angripen

Etiopiske styrkar har utført flyangrep mot hovudstaden til Tigray-regionen Mekele, opplyser humanitære og diplomatiske kjelder til nyheitsbyrået AFP. – Luftangrep no i Mekele, skriv ein hjelpearbeid på SMS til AFP måndag ettermiddag. Opplysninga frå hjelpearbeidaren, som uttaler seg anonymt, blir stadfesta av ei anna humanitær kjelde, to diplomatar og ein talsperson for opprørarane, skriv nyheitsbyrået..

NRK - 10 timer siden

17 misjonærer bortført i Haiti

17 misjonærer fra USA og Canada ble i helgen bortført i Haiti. Det skal være flere barn blant de bortførte. Amerikanske myndigheter har advart mot reiser til Haiti der kriminelle gjenger dominerer, men de fortsetter å finansiere religiøse gruppers hjelpearbeid i landet...

NRK - 08 jun 21 kl. 14:49

Tak på eiendomsskatt skal utredes

Frp har fått med seg regjeringspartiene på å utrede et tak i kroner og øre på hvor mye som kan kreves i eiendomsskatt, skriver NTB. Enigheten er kommet på plass i forbindelse med forhandlingene i Stortinget om kommuneproposisjonen for 2022..

E24 - 08 jun 21 kl. 14:51

Tak på eiendomsskatt skal utredes

Frp har fått med seg regjeringspartiene på å utrede et tak i kroner og øre på hvor mye som kan kreves i eiendomsskatt..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Straumprisen fell i morgon

Etter fleire dagar med rekordhøge straumprisar, er det venta eit prisfall onsdag. Det viser prisoversikta frå straumbørsen Nordpool. Prisen vil ligge på 0,80 kilowattimen i snitt gjennom dagen i Sør-Noreg..

NRK - 15 minutter siden

Tilleggsforhandlingane starta opp

Tilleggsforhandlingane mellom staten og landbruket, som i september vart utsett av Solberg-regjeringa, har starta opp igjen med Støre-regjeringa. Tysdag har det vore møte på leiarnivåa, skriv Norges Bondelag. Jordbruket krev mellom anna kompensasjon for ein kraftig vekst i kostnadene til handelsgjødsel og byggjevarer.

NRK - 30 minutter siden

Avlyser førestillingar

Bergen Nasjonale Opera må avlyse tre førestillingar av Rusalka på grunn av streik. Førestillingane den 23., 25.

NRK - 30 minutter siden

Demonstrantar i Madrid

Seks demonstrantar har okkupert det kjente Prado-museet i Madrid og trugar med å ta livet av seg om ikkje dei får innfridd ei liste med krav. Ifølgje spanske medium hevdar demonstrantane å vere overlevande etter ei masseforgifting som skjedde i Spania for 40 år sidan. Då omkom hundrevis av menneske og fleire titusen vart sjuke etter å ha fått i seg rapsolje med anilin.

NRK - 45 minutter siden

Sagosen testet positivt for korona

Håndballstjernen Sander Sagosen har testet positivt for korona, opplyser hans manager Kevin Skabo til Adresseavisen. – Han ble dårlig i helgen og var dårlig i to dager. Men nå føler han seg bra, sier Skabo til avisen og legger til at Sagosen har kjent på en influensafølelse.

NRK - 45 minutter siden

Dømd til tre års fengsel

To nordmenn er dømd til tre års fengsel for medverkar til grovt underslag etter leilegheitssal i Brasil. Kjøparane fekk ikkje skøytene til leilegheitene, skriv Dagens Næringsliv. I tillegg til fengsel, er dei to dømd til å betale tilbake 27,7 millionar kroner til kjøparane, samstundes er dei frådømd retten til å drive næringsverksemd for alltid.

NRK - 1 time siden

Tilsynssaka vil ta eit halvt år

Statsforvaltaren i Oslo og Viken håpar å vere ferdig med tilsynssaka knytt til helsehjelpa til drapssikta Espen Andersen Bråthen har fått, innan seks månadar. Forvaltarens helseavdeling har varsla Kongsberg kommune og Vestre Viken helseføretak om at det blir opna tilsynssak etter drapa. – Vi ber i første omgang om informasjon om den sikta si kontakt med helsevesenet frå januar 2018 og fram til i dag, skriv statsforvaltaren i ei pressemelding..

NRK - 1 time siden

Dansar og koreograf er død

Den internasjonalt anerkjende koreografen og dansaren Kjersti Alveberg er død, 73 år gamal. Alveberg var ein av landets fremste koreografar i siste del av 1900-talet. Ho markerte seg med særprega oppsetjingar og produksjonar, ofte i tett samarbeid med mellom anna NRK..

NRK - 2 timer siden

Siktet og etterlyst person i Norge

Etter hendelsen der en person ble skutt i Vika i Oslo har politiet pågrepet ytterligere en person. Dette er en person som var siktet og etterlyst i saken og som oppholdt seg i Pakistan. Mannen meldte seg selv for politiet.

NRK - 2 timer siden

Politibil i trafikkuhell

Ein politipatrulje i Bergen var klokka 10.37 involvert i eit trafikkuhell med ein annan trafikant. Uhellet med tenestebilen hende i krysset der Småstrandgaten møter Christies gate.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt