NRK > Nyheter

Wednesday, 10 August, 01:27

NRK - 27 jun 22 kl. 11:23

Driftsstans på kullkraftverket i Longyearbyen

Kullkraftverket i Longyearbyen er rammet av driftsstans på grunn av feil på begge fyringskjelene. Det opplyser lokalstyreleder Arild Olsen. Det kan ta lang tid før feilen er reparert. I mellomtiden vil byen få strøm og varme fra det dieselfyrte reservekraftverket..
Les mer på NRK


Les mer om:
Longyearbyen, Arild Olsen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Driftsstans, kullkraftverketi , Longyearbyen
NRK - 03 maj 22 kl. 08:49

Driftsstans på Fløibanen

Det er driftsstans på Fløibanen i Bergen, skriver Fløibanen på sine nettsider. Til Bergens Tidende sier leder av driftsavdelingen, Øyvind Konglevoll, at stansen skyldes en teknisk feil, men at de håper å være i gang igjen om kort tid..

E24 - 01 jul 22 kl. 19:34

Store Norske vurderer å forlenge kulldriften til 2025

Skyhøye kullpriser har plutselig gjort Store Norskes siste Svalbard-gruve lønnsom. Nå vurderer selskapet å forlenge driften – selv om kullkraftverket i Longyearbyen avvikles..

NRK - 28 jul 22 kl. 04:15

Ukraina bekrefter russisk kontroll over kraftverk

Den ukrainske presidentens rådgiver bekrefter at Russland har tatt kontroll over landets nest største kraftverk øst i Donetsk-regionen. Samtidig som han bekrefter at russerne har inntatt kullkraftverket Vuhlehirsk, sier presidentrådgiver Oleksij Arestovytsj, ifølge Reuters Han sier også at Russland flytter styrkene sine sørover og hevder det er et tegn på at de endrer taktikk til forsvar i stedet for angrep. Styrker er sendt til fylkene Melitopol, Zaporizjzja og Kherson.

NRK - 03 mar 22 kl. 23:11

Russland kreditt nedgradert til høy sannsynlighet for konkurs

Kredittvurderingsbyrået Standard & Poor's nedgraderte torsdag Russlands kredittvurdering til CCC, som betyr at det er høy sannsynlighet for konkurs eller annen driftsstans. Sanksjonene øker risikoen for mislighold av statsgjeld, opplyser byrået. – Nedgraderingen kommer som følge av innføringen av tiltak, som vi mener vil øke risikoen for mislighold betraktelig, sier S & P Global Ratings.

NRK - 03 mar 22 kl. 23:11

Russland kreditt nedgradert til «høy sannsynlighet for konkurs»

Kredittvurderingsbyrået Standard & Poor's nedgraderte torsdag Russlands kredittvurdering til CCC, som betyr at det er høy sannsynlighet for konkurs eller annen driftsstans. Sanksjonene øker risikoen for mislighold av statsgjeld, opplyser byrået. – Nedgraderingen kommer som følge av innføringen av tiltak, som vi mener vil øke risikoen for mislighold betraktelig, sier S & P Global Ratings.

E24 - 09 mar 22 kl. 17:50

Skyhøye gasspriser rammer Norske Skog: – Et regnestykke som endrer seg dag for dag

Papirkjempen har innført full driftsstans ved fabrikken i Østerrike for å unngå «betydelige tap» etter at gassprisen er mangedoblet, ifølge konsernsjef Sven Ombudstvedt..

E24 - 21 mar 22 kl. 12:01

Sjekk den bensinprisen: – Et populært fotomotiv

LONGYEARBYEN (E24): Et bilde av pumpeprisene på Svalbard ble spredt og diskutert så mye at Faktisk.no måtte verifisere det..

NRK - 21 mar 22 kl. 12:11

Politiet henlegger mystisk kabelbrudd

Politiet har ikke funnet beviser nok for at det var menneskelig aktivitet som førte til brudd i en sjøkabel mellom Norge og Svalbard. Saken henlegges som intet straffbart forhold. Politiet har ikke gjort noen funn som tilsier at skaden på kabelen er en villet handling.

Aftenposten - 21 mar 22 kl. 12:01

Sjekk den bensinprisen

LONGYEARBYEN (E24): Et bilde av pumpeprisene på Svalbard ble spredt og diskutert så mye at Faktisk..

E24 - 27 mar 22 kl. 12:55

Slår ned på våpenlovbrudd blant Svalbard-guider: – Katastrofalt for næringen

LONGYEARBYEN (E24): To guider ble stanset og kontrollert for papirene som trengs for å bære våpen på Svalbard. Det endte med razzia og avhør av tre personer..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

600 griser brant inne i grisefjøs

En brann i et grisefjøs på Voll i Klepp kommune på Jæren har trolig kostet rundt 600 griser livet. – Da vi kom fram kort etter var det overtent og nå har taket rast, så grisene må nok regnes som tapt, sier brannsjef Nils-Erik Haagenrud i Rogaland brann og redning til NTB. Han opplyser at det er bestilt nødslakt til grisene..

NRK - 1 time siden

Mann omkom i trafikkulykke i Larvik

En mann i 20-årene er bekreftet omkommet etter en utforkjøring ved Kvelde i Larvik tirsdag kveld. Det opplyser Sør-Vest politidistrikt natt til onsdag. Mannens pårørende er varslet.

NRK - 1 time siden

Brann i grisehus i Rogaland

Det brenner i en driftsbygning med 600 griser på Klepp i Rogaland. Brannvesenet har startet slukking, melder operasjonssentralen i Sør-Vest politidistrikt. Politiet fikk melding om brannen klokka 23.

NRK - 1 time siden

Svensk Amnesty-stifter trekker seg i protest

Per Wästberg trekker seg fra Amnesty på grunn av rapporten om Ukrainas bruk av sivil infrastruktur i krigen. Han stiftet Amnestys avdeling i Sverige i 1964. Amnesty har fått sterk kritikk fra Ukraina og flere i Vesten etter rapporten som anklaget ukrainske styrker for å sette sivile liv i fare.

NRK - 2 timer siden

Alvorlig trafikkulykke i Larvik

En person som satt fastklemt etter en utforkjøring på fylkesvei 40 ved Kvelde i Larvik er nå frigjort. – Jeg kan bekrefte at det er en alvorlig ulykke. Nødetatene er på stedet nå og jobber med livreddende førstehjelp, sier operasjonsleder Erik Ullhaug Olsen i Sør-Øst politidsistrikt til NRK.

NRK - 2 timer siden

Person frigjort etter trafikkulykke

Personen som satt fastklemt etter en utforkjøring på fylkesvei 40 ved Kvelde i Larvik er nå frigjort. Skadeomfanget er ukjent, men trolig alvorlig. Luftambulanse er på vei, opplyser politiet..

NRK - 2 timer siden

Installerer antiluftskyts ved atomkraftverk

Russland installerer antiluftskyts rundt atomkraftverket i Zaporizjzja etter rakettangrepet mot anlegget lørdag. Installeringen ble kunngjort av lederen for den militære administrasjonen i Zaporizjzja, Jevhen Balytskyj, på statlig russisk fjernsyn. Lørdag traff raketter en del av anlegget der 174 beholdere med brukt atombrensel er lagret.

NRK - 3 timer siden

Person fastklemt etter ulykke

En person er fastklemt etter en utforkjøring på fylkesvei 40 ved Kvelde i Larvik kommune. Det er trolig snakk om alvorlig personskade, opplyser operasjonssentralen i Sør-Øst politidistrikt..

NRK - 3 timer siden

Mistenkt seriedrapsmann pågrepet i Albuquerque

Politiet i Albuquerque i USA har pågrepet en person de beskriver som hovedmistenkt for drapene på fire muslimer i byen det siste året. Politiet i byen, som ligger i delstaten New Mexico, fant fredag en muslimsk mann i 20-årene fra Sør-Asia som var drept, og de tror drapet kan være forbundet med drapene på tre muslimske menn i fjor. To av de tidligere ofrene var muslimske menn fra Pakistan, en 27-åring som ble funnet i august, og en 41 år gammel mann som ble funnet i juli.

NRK - 4 timer siden

USA godkjente Sverige og Finlands Nato-søknader

USAs president Joe Biden har skrevet under på Sverige og Finlands Nato-søknader. Han kaller landenes innpass i Nato for et vendepunkt for alliansen. – Jeg tror det var og er et vendepunkt for alliansen og for mer sikkerhet og stabilitet, ikke bare for Europa og USA, men for hele verden, sa Biden før han skrev under på protokollen tirsdag.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com