NRK > Nyheter

Sunday, 24 October, 10:40

NRK - 01 sep 21 kl. 01:11

Drammen-imam avskjediget

Styret i Minhaj ul-Quran Norge har valgt å avskjedige imam Noor Ahmed Noor etter hans antisemittiske innlegg på Facebook. Avgjørelsen ble tatt mandag, og trossamfunnet kunngjorde beslutningen i en pressemelding sent tirsdag kveld. – Imam Noor Ahmed Noor er etter dette avskjediget, og arbeidsforholdet med ham er avsluttet med umiddelbar virkning. Styret viser til at Minhaj-ul-Quran har nulltoleranse for antisemittisme og vil slå hardt ned på alle former for hets, rasisme og diskriminering, heter det. Imamen har beklaget innleggene, og han har opplyst til Drammens Tidende at han skrev dem i frustrasjon over angrep i Gaza..
Les mer på NRK


Les mer om:
Minhaj, Quran Norge, Noor Ahmed Noor, Facebook, quran, Drammens Tidende, Gaza

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Drammen-imam, avskjediget
NRK - 04 aug 21 kl. 15:46

Imam anmeldt for hatefulle ytringer

En imam i Drammen har blitt anmeldt for hatefulle ytringer og oppfordring til straffbar handling etter å ha publisert innlegg på Facebook. Mannen har vært imam i Drammen siden 2009. Han har blitt anmeldt av en privatperson, skriver Drammens Tidende.

NRK - 01 sep 21 kl. 01:11

Imam avskjediget

Styret i Minhaj ul-Quran Norge har valgt å avskjedige imam Noor Ahmed Noor etter hans antisemittiske innlegg på Facebook. Avgjørelsen ble tatt mandag, og trossamfunnet kunngjorde beslutningen i en pressemelding sent tirsdag kveld..

NRK - 09 aug 21 kl. 14:05

Drammen-imam suspendert

Det muslimske nettverket Minhaj-ul-Quran har suspendert imamen som har skrevet flere antisemittiske innlegg på Facebook, melder Vårt Land. Minhaj-ul-Quran tar avstand fra uttalelsene mot jøder som ble publisert på imamens private Facebook-profil tidligere i år, heter det i en pressemelding fra nettverket. – Dette er antisemittiske innlegg som trossamfunnet fordømmer og har nulltoleranse for, og står i strid med vårt arbeid gjennom flere tiår, heter det videre.

Klartale - 09 aug 21 kl. 15:00

Imam fra Drammen ble suspendert

Det muslimske nettverket Minhaj-ul-Quran har suspendert Imam Noor Ahmed Noor. Imamen skal ha publisert innlegg med hat mot jøder..

NRK - 06 jul 21 kl. 19:52

Deltavarianten påvist i Drammen

Drammen kommune har fått beskjed om fire sannsynlige smittetilfeller av deltavarnten, fra laboratoriet ved Drammen sykehus. Kommunens egen smittesporing tyder på at det er ett ytterligere tilfelle av denne varianten. Dette er første gang deltavarianten er påvist i Drammen.

VG - 08 aug 21 kl. 22:33

Går ut mot imam: Hatprat skal aldri aksepteres

Leder for paraplyorganisasjonen Muslimsk dialogsenter (MDN) Senaid Kobilica tar avstand fra Imam Noor Ahmad Noors jødefiendtlige Facebook-innlegg. Noor beklager innleggene..

NRK - 16 aug 21 kl. 22:28

Brøt smittevernbestemmelsene

Drammen kommune mener statsminister Erna Solbergs valgkamparrangement i Drammen i helgen brøt smittevernbestemmelsene. Rundt 200 personer samlet seg på torget for å høre statsministeren tale lørdag, skriver Drammens Tidende. – Når man går ut og annonserer at statsministeren kommer på et bestemt tidspunkt og bruker et høyttalersystem, mener vi at det ligger så nært opptil andre arrangementer som er spesifisert i smittevernforskriften at de samme reglene må gjelde.

VG - 06 aug 21 kl. 18:26

Hårreisende uttalelser

En imam i Drammen har spredt antisemittiske innlegg på Facebook..

NRK - 07 aug 21 kl. 15:29

Antirasistisk senter anmelder iman

Antirasistisk Senter politianmelder en imam i Drammen for hatefulle ytringer og oppfordring til straffbar handling etter Facebook-innlegg om jøder. Imamen er allerede anmeldt for de samme forholdene av en privatperson etter at det kom fram at han blant annet skrev at Hitler sparte noen jøder for å vise verden hvor onde de er. Mannen har overfor Drammens Tidende forklart at innleggene ble skrevet i frustrasjon over angrep på Gazastripen..

Aftenposten - 10 aug 21 kl. 20:35

Våger norske muslimer å ta et oppgjør med jødehatets gift i egne rekker?

Det kommer et uforfalsket jødehat fra en imam i Drammen. Våger norske muslimer å ta et nødvendig oppgjør med denne….

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

18-åring siktet for knivstikking

En 18 år gammel mann er siktet for å ha knivstukket en 17-åring i Trondheim i natt..

NRK - 45 minutter siden

Nedgang i antall sykkeltyverier

Tall fra Tryg forsikring viser en nedgang i antall sykkeltyverier på over 16 prosent hittil i år, skriver selskapet i en pressemelding. I fjor ble nesten 15.000 sykler meldt stjålet til forsikringsselskapene, ifølge Finans Norge.

NRK - 1 time siden

Mener eksplosjon var terror

Ugandas president Yoweri Museveni sier eksplosjonen på en restaurant i hovedstaden Kampala lørdag var et terrorangrep. – Det ser ut til å være en terrorhandling, men vi skal ta forbryterne, skriver presidenten på Twitter. Ifølge presidenten skal tre personer ha lagt fra seg en pakke på restauranten som kort tid etter eksploderte.

NRK - 1 time siden

Pågrepet for seksuelt overgrep

En person er pågrepet og siktet i forbindelse med etterforskningen av et seksuelt overgrep som skal ha skjedd på Frøya natt til lørdag. Politiet har holdt kortene tett til brystet i forbindelse med etterforskning av det de beskrev som en alvorlig straffesak, skriver lokalavisa Hitra-Frøya. Overfor avisen bekrefter de at en person er pågrepet i saken og at politiet mener å ha kontroll på de involverte partene..

NRK - 1 time siden

300.000 svensker uten luktesans

Om lag 300.000 svensker anslås å ha mistet luktesansen etter å ha hatt covid-19. Hundrevis av pasienter står i kø for å få hjelp, skriver NTB.

NRK - 3 timer siden

Colombiansk narkobaron tatt

Colombias mest ettersøkte narkotikaforbryter «Otoniel» er pågrepet, opplyser landets myndigheter. Dairo Antonio Usuga, som han egentlig heter, ble pågrepet nær grensen til Panama. Usuga var sjef for landets største narkotikanettverk, kjent som Golfklanen.

NRK - 3 timer siden

Kraftig jordskjelv på Taiwan

En jordskjelv med en styrke på 6 rammet Taiwan tidlig søndag. Skjelvet hadde en dybde på 60 kilometer, melder det europeiske jordskjelvsenteret ESMC..

NRK - 3 timer siden

Kommuner kan få pengetrøbbel i 2022

Dyrere strøm, diesel og byggevarer kan føre til kostnadssmell for norske kommuner neste år, frykter KS. Det kan få følger for veivedlikehold, oppvarming av skoler og aldershjem og tjenester som brøyting og søppeltømming, skriver Nationen..

NRK - 3 timer siden

Hundrevis av syke på PSTs lister

Flere hundre psykisk syke er registrert i Politiets sikkerhetstjenestes etterretningsregister. I flere saker der psykisk sykdom kan være en sårbarhetsfaktor, mener PST at det er vanskelig å få informasjon fra helsevesenet, skriver VG. En av disse var Espen Andersen Bråthen (38), som er siktet for drap på fem mennesker på Kongsberg..

NRK - 4 timer siden

Ny smittetopp i Tyskland

De siste sju dagene er det registrert 100 koronatilfeller per 100.000 innbyggere i Tyskland. Det er den høyeste smitteraten siden mai.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt