NRK > Nyheter

Sunday, 29 January, 07:50

NRK - 26 nov 22 kl. 15:13

Domstolsledere sendte bekymringsmelding til Stortinget

De norske domstolslederne mener regjeringens budsjettforslag vil svekke domstolenes uavhengighet, skriver de i et brev til Stortinget. Rett24 skriver at budsjettsituasjonen ble tema på årets siste domstolsledermøte i Oslo. Domstoladministrasjonens beregninger tilsier at det justert for prisstigningen blir et kutt på 100 millioner i domstolenes budsjett neste år hvis regjeringens forslag til statsbudsjett blir stående. Domstolslederne sender derfor et felles brev til Stortinget og argumenterer med at budsjettet vil «svekke domstolenes uavhengighet som den tredje statsmakt og vil kunne føre til redusert effektivitet og kvalitet i våre avgjørelser». Det er oppdelingen i flere budsjettkapitler og detaljstyring av bestemte kostnader, som forslaget om å redusere utgiftene til dommerf
Les mer på NRK


Les mer om:
Stortinget, Oslo, SV, Arbeiderpartiet, Senterpartiet, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Domstolsledere, sendte, bekymringsmelding, til, Stortinget
Klartale - 05 sep 22 kl. 13:24

Statsråd beklager til flere foreldre som er meldt til barnevernet

Mange foreldre har barn som ikke klarer å gå på skolen. Det kan være flere årsaker til det. Dagsavisen har funnet ut at skolene sender bekymringsmelding til barnevernet som følge av fraværet.

NRK - 05 sep 22 kl. 05:02

Statsråd beklager til foreldre som er meldt til barnevernet uten grunn

Barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) beklager til foreldre som har opplevd at skolen har sendt melding til barnevernet uten at vilkår for meldeplikt er oppfylt. – Det er trist at de har måttet oppleve dette. Det de har blitt utsatt for, har vært en stor feil.

NRK - 23 sep 22 kl. 14:40

Lærerstreiken: Bekymringsmelding fra Tromsø kommune

Tromsø kommune er bekymret for at lærerstreiken rammer barn og unges psykiske helse, og har nå sendt bekymringsmelding til statsforvalteren. Det er mange elever i Tromsø kommune som er rammet av streiken, og flere av disse har ikke hatt skole hele høsten. Fastleger og helsesykepleiere i Tromsø opplever økt pågang fra barn og unge.

NRK - 26 dec 22 kl. 04:38

Kina sendte 71 fly over Taiwanstredet

Kina sendte søndag 71 militærfly gjennom Taiwanstredet i en militærøvelse, opplyser Taiwans forsvarsdepartement. Blant dem skal 47 fly ha vært innenfor Taiwans luftforsvarssone. Kinesiske myndigheter sier at øvelsen var et svar på uspesifiserte «provokasjoner» og «innblanding fra USA», skriver nyhetsbyrået AFP.

NRK - 07 nov 22 kl. 10:28

Statsforvalteren: Skoler melder til barnevernet uten grunn

Statsforvalteren i Oslo og Viken minner skolene om at høyt skolefravær alene ikke gir grunn til å sende bekymringsmelding til barnevernet. «Informasjon vi har mottatt over tid tyder på at ansatte i skolene i Oslo og Viken ikke har tilstrekkelig kjennskap til reglene om, og grensedragningen mellom, taushetsplikt og opplysningsplikt til barnevernstjenesten», skriver Statsforvalteren i Oslo og Viken på sin nettside..

NRK - 24 dec 22 kl. 05:36

Fengselsansatte gruer seg til jobb

Bergen fengsel har hatt 600 udekkede vakter denne høsten. De tillitsvalgte mener det går ut over helsa og sikkerheten til de ansatte, skriver Bergensavisen. Ifølge Dagbladet er det sendt en bekymringsmelding fra vernetjenesten i Bergen fengsel til Arbeidstilsynet.

NRK - 07 aug 22 kl. 15:34

Politiet ønsker tips: Frivillige leter etter savnet 23-åring

Frivillige mannskaper fra Røde Kors og Norske redningshunder er kalt ut i søket etter en savnet mann i Arendal, melder poltiet i Agder på Twitter. Hundeekvipasjer fra politiet vil også delta i søket Lørdag kveld 6. august i 21-tiden mottok politiet en bekymringsmelding om at en mann ikke hadde møtt til en avtale lørdag formiddag.

NRK - 29 sep 22 kl. 13:25

Sterk kritikk mot barnevernet i Bergen

Statsforvalteren i Vestland har avdekket alvorlige mangler knyttet til mottak og oppfølging av en bekymringsmelding i barnevernstjenesten til Bergen kommune. Det er konklusjonen i en tilsynssak etter at en sju år gammel gutt ble funnet fastbundet og skadet i farens leilighet. Bergen kommune har fått frist til 25.

NRK - 17 aug 22 kl. 10:55

Politiet ber om rettspsykiatrisk undersøkelse av far siktet for mishandling av sjuåring

Politiet ber om rettspsykiatrisk undersøkelse av mannen i 30-årene som er siktet for å ha grovt mishandlet sin sju år gamle sønn i Bergen. Det opplyser politiadvokat Sven Arne Dahl-Michelsen til Bergens Tidende. – Siktede har ikke forklart seg for politiet, og gutten er heller ikke avhørt, sier han videre.

NRK - 22 jul 22 kl. 18:37

Mann i 60-åra funnen død i sjøen ved Rosendal

Like etter kl. 15.00 i dag fekk politiet melding om at ein livlaus mann var funnen i sjøen ved Rosendal i Kvinnherad.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Politiet ønsker tips etter voldshendelse i Skien

Natt til søndag skjedde det en hendelse på Rådhusplassen i Skien, hvor en mann skal ha blitt påkjørt. I etterkant skal det da ha blitt slåsskamp mellom kameraten til den påkjørte og en fra en annen bil. – Denne kameraten ble slått ned og oppsøkte selv legevakt for undersøkelser, skriver politiet.

NRK - 30 minutter siden

Minst 40 mistet livet i bussulykke i Pakistan

Minst 40 personer mistet livet i Pakistan, etter at en buss kjørte av en bro sørvest i landet. Bussen skal så ha tatt fyr. Det skriver AFP søndag morgen..

NRK - 1 time siden

Politiet har tatt ut siktelse mot helikopterfirma etter ulykke i Verdal

Midt-Norsk Helikopterservice er siktet etter helikopterulykken der to personer omkom i Verdal i november i fjor. Fra før er piloten siktet i saken. En mann og en kvinne fra Overhalla, begge 68 år gamle, mistet livet da helikopteret fra Midt-Norsk Helikopterservice styrtet i bakken i Verdal 1.

NRK - 1 time siden

Mor og besteforeldre bortførte nyfødt baby i Danmark

Lørdag kveld fikk politiet i Danmark melding om at en nyfødt baby var blitt bortført fra fødeavdelingen ved Slagelse sykehus på Sjælland. Babyen var da bare noen timer gammel. – Barnets mor, bestemor og bestefar er pågrepet og siktet for å ha bortført barnet, sier Jakob Jensen som er vaktleder for Sørsjelland og Lolland Falsters politi, til Ritzau.

NRK - 2 timer siden

En person til sykehus etter boligbrann i Larvik

Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i en enebolig i Larvik tidlig søndag morgen. Tre personer som bor i huset kom seg ut av huset. – En person blir kjørt til sykehus for behandling/sjekk og to andre blir sendt til legevakt for sjekk, melder Sør-Øst politidistrikt..

NRK - 1 time siden

Flere stengte fjelloverganger i Vest

Vegtrafikksentralen Vest melder om flere stengte veier søndag morgen, på grunn av uvær i fjellet. Fv50 Aurland-Hol: Stengt Fv53 Tyin-Årdal: Stengt E134 Haukeli: Kolonne Rv7 Hardangervidda blir stengt til mandag, ny vurdering kl. 12.

NRK - 1 time siden

Rekordstort kokainbeslag i Colombia

Myndighetene i Colombia beslagla i fjor mer kokain enn noensinne, viser tall fra forsvarsdepartementet i Bogota. Sikkerhetsstyrkene beslagla 671 tonn kokain i fjor. Dermed ble rekorden fra 2021 slått med rundt 1,7 tonn.

NRK - 2 timer siden

Boligbrann i Larvik

Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i en enebolig i Larvik tidlig søndag morgen. – De som bor i huset har kommet seg ut, melder Sør-Øst politidistrikt..

NRK - 2 timer siden

Minst tre døde og flere hundre skadd etter jordskjelv i Iran

Minst tre personer mistet livet og flere hundre er skadd etter at et jordskjelv med en styrke på 5,9 rammet nordvest i Iran, nær grensen til Tyrkia. Det melder statlige medier. I noen av de berørte områdene var det snø og minusgrader da jordskjelvet fant sted lørdag kveld klokken 21.

NRK - 2 timer siden

Eksplosjoner ved boliger nær Stockholm

To eksplosjoner førte til materielle skader på inngangspartiet til to boliger nordvest for Stockholm natt til søndag. Politiet opplyste klokken 4 natt til søndag at ingen personer skal ha blitt fysisk skadd, men at det oppsto materielle skader. Politiet ble varslet om den første eksplosjonen klokken 2.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com