NRK > Nyheter

Tuesday, 19 March, 07:44

NRK - 11 maj 21 kl. 12:30

Dobbeltspor og godsteminal i Bergen

Regjeringen vil bygge dobbeltspor mellom Arna og Bergen. I tillegg skal det bevilges penger til en ny helelektriskgodsterminal. Dobbeltsporet skal stå ferdig i løpet av 2025 og skal gi hyppigere avganger og færre forsinkelser. Terminalen på Nygårdstangen skal være ferdig modernisert i løpet av 2024..
Les mer på NRK


Les mer om:
Arna, Bergen, Nygårdstangen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Dobbeltsporog , godsteminali , Bergen
NRK - 10 aug 22 kl. 05:40

Forsvarer nei til dobbeltspor

Faglege råd ligg bak avgjerda om å droppa dobbeltspor på Vestfoldbanen gjennom Larvik. Det seier statssekretær i samferdselsdepartementet, Johan Vasara frå Arbeidarpartiet. Han meiner dobbeltspor blir for dyrt, og at det heller ikkje er behov for ein ny trasé i Larvik for å auka talet på togavgangar på Vestfoldbanen.

NRK - 05 jan 23 kl. 19:48

Tillatelse til bygging av dobbeltspor i Åkersvika

Statsforvalteren i Innlandet har gitt dispensasjon til Bane NOR SF for bygging av dobbeltspor gjennom Åkersvika naturreservat. Dovrebanen går i dag gjennom naturreservatet. Med et nytt dobbeltspor for Dovrebanen helt frem til Hamar, vil reisetiden mellom Oslo og Hamar være ca.

NRK - 27 apr 23 kl. 05:37

Vedum kan ikke love dobbeltspor på hele Vestfoldbanen

Leder av Senterpartiet og finansminister Trygve Slagsvold Vedum sier at nye krysningsspor kan være noe av løsningen for Vestfoldbanen På den måten er det mulig å få til flere avganger i timen. Han kan ikke love at det blir bygd dobbeltspor mellom Larvik og Tønsberg, men ser for seg at lange krysningsspor kan gjøre nytten. – Kanskje det å lage dobbeltsport gjennom byen blir for dyrt, skaper for mange lokale problemer, at man kan ha noen gode mellomløsninger med lange vekslingsspor.

NRK - 06 sep 23 kl. 11:37

Åpning av dobbeltspor gjennom Moss utsettes til 2030

Åpningen av dobbeltspor gjennom Moss utsettes til 2030. Årsaken er utfordringer knyttet til grunnforholdene og større forekomster av kvikkleire enn ventet. Det bekrefter Bane Nor til Byggeindustrien og Teknisk Ukeblad.

NRK - 06 mar 21 kl. 17:46

Neppe dobbeltspor til Lillehammer

Det blir neppe dobbeltsporet jernbane til Lillehammer. Ifølge Aftenposten vil satsingen på InterCity-nettet trappes ned i den kommende nasjonale transportplanen. Dobbeltspor til Hamar står fortsatt i planen med mål om å nå Åkersvika i 2027..

NRK - 19 mar 21 kl. 12:43

– Bedre togtilbud uten dobbeltspor

Selv om det ikke blir dobbeltspor mellom Larvik, Halden og Lillehammer, vil InterCity-utbyggingen gi et bedre togtilbud rundt Oslo. Det sier samferdselsminister Knut Arild Hareide. Store overskridelser i kostnadsoverslagene har redusert prosjektet..

NRK - 04 nov 21 kl. 15:27

Dobbeltspor utsett i fem år

Bane Nor utset bygginga av eit nytt dobbeltspor mellom Oslo S og Bryn til 2027. Arbeidet skulle etter planen ha starta til neste år. Grunnen til utsettinga er at den endelege behandlinga av planen ikkje er ferdig..

NRK - 04 okt 23 kl. 10:58

Togprosjektet i Moss sprekker med enda 6 milliarder

Togprosjektet i Moss har gått på en ny milliardsmell. Ti kilometer dobbeltspor gjennom byen skulle koste 6 milliarder i 2017. Nå er prisen 25 milliarder kroner.

NRK - 15 feb 23 kl. 21:17

Får ikke starte Giske-lag i Bergen uten Ap-godkjenning

Om det skal opprettes nye Giske-lag rundt om i landet, må de godkjennes av Arbeiderpartiet. I Bergen må de vente ett år til Bjørgvin Sosialdemokratisk Forum kan bli godkjent – hvis det i det hele tatt skjer, skriver Vårt Land. – Vil du inn under paraplyen Ap i Bergen og bli et nytt lokallag der, så må det godkjennes av årsmøtet.

Klartale - 30 mar 23 kl. 10:10

Påske i byen? Dette kan Norges byer by på

Glem appelsin ved hytteveggen. Du kan like gjerne bruke påska i byen. Men hva kan du gjøre?

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Funnet miljøgifter – stenger populær øy i Oslofjorden

Deler av den populære badeøya Gressholmen blir stengt for publikum fordi det kan være helseskadelig å oppholde seg der. Årsaken er forurensning fra en gammel skytebane på øya i Indre Oslofjord, skriver Aftenposten. Oslo kommune ber folk unngå å spise bær, sopp, fisk, skjell og skalldyr fra Gressholmen og Rambergøya.

NRK - 1 time siden

Kontroll på brannar

Både i Aureosen i Hustadvika og i Breivika i Ålesund har brannvesenet kontroll på to brannar i bustadhus. I Aureosen ryk det litt frå taket framleis, men ettersløkking har starta. Også i Breivika er brannen slått ned.

NRK - 30 minutter siden

Folk lever lengst i Akershus

FHIs folkehelseprofil viser at folk er sunnest i Akershus. De lever lenger og er friske lenger. De som sliter mest med helsa bor i Østfold og Finnmark.

NRK - 1 time siden

Vil ha fleire lovar på nynorsk

Både Noregs Mållag og Juristmållaget meiner altfor få av norske lover er på nynorsk, skriv Bladet Tysnes. Berre 14 prosent av norske lover er på nynorsk, resten er på bokmål. Dei viser mellom anna til at både arvelova og trussamfunnslova tidlegare var på nynorsk, men når desse lovane vart reviderte i 2019 og 2020, vart begge på bokmål..

NRK - 1 time siden

VG: 5000 leger usikre på framtida i yrket

Nesten 5000 leger svarer i en spørreundersøkelse at de ikke er sikre på om de er i yrket om to år, skriver VG. Det er nesten halvparten av de som svarte i medlemsundersøkelsen til Legeforeningen Legene beskriver blant annet en arbeidshverdag preget av stress og med liten mulighet til å styre tiden selv..

NRK - 2 timer siden

Eksplosjon i lavblokk i Stockholm fylke

Det har vært en eksplosjon i en lavblokk i Åkerberga i Stockholm fylke. Det er omfattende skader i inngangspartiet. Det er ikke kjent om noen personer er skadet, skriver det svenske poltiet på sine nettsider.

NRK - 2 timer siden

Eksplosjon i rekkehus i Stockholm fylke

Det har vært en eksplosjon i et rekkehus i Åkerberga i Stockholm fylke. Det er omfattende skader i inngangspartiet. Det er ikke kjent om noen personer er skadet, skriver det svenske poltiet på sine nettsider.

NRK - 2 timer siden

Japans sentralbank hever renten for første på 17 år

Sentralbanken i Japan har for første gang på 17 år hevet styringsrenten i landet. Styringsrenten var på -0,1 prosent. Den settes nå opp til intervallet 0-0,1 prosent, kunngjorde sentralbanken i Tokyo tirsdag.

NRK - 2 timer siden

Minst 23 døde i uvær i Papua Ny-Guinea

Oversvømmelser, jordskred og styrtregn har tatt livet av minst 23 mennesker i Papua Ny-Guinea, melder NTB. De 23 ble begravd under tonnevis med jordmasser i tre ulike jordskred i ulike deler av provinsen Simbu, opplyser myndighetene..

NRK - 2 timer siden

Blinken til Saudi-Arabia og Egypt

USAs utenriksminister Antony Blinken skal på reise til Saudi-Arabia og Egypt. Målet med reisen er å diskutere våpenhvile i Gaza og å få mer humanitær hjelp til området, melder AFP. Blinken skal snakke med saudiske ledere i Jeddah onsdag før han reiser til Kairo torsdag for samtaler med egyptiske myndigheter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.





Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com