NRK > Nyheter

Saturday, 16 October, 16:57

NRK - 17 aug 21 kl. 10:39

DnF trekker støtten til opprop

Den norske Forfatterforening trekker støtten til oppropet fra Norse dansekunstnere mot Ytringsfrihetskommisjonen. Oppropet skapte mye oppstyr i sommer. 180 av 273 medlemmer som deltok i avstemningen stemte for å trekke støtten, melder foreningen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Forfatterforening, Norse, Ytringsfrihetskommisjonen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: DnF, trekker, støtten, til, opprop
NRK - 07 jul 21 kl. 00:07

DnF-strid endar i uravstemming

Den norske Forfatterforeningen (DnF) vil la medlemmane avgjera om foreininga skal støtta oppropet til Norske Dansekunstnere eller ikkje. Bakgrunnen er at fleire kjende forfattarar stilte seg kritiske til DnF etter at foreininga støtta oppropet mot Ytringsfrihetskommisjonen, mellom dei Roy Jacobsen som meldte seg ut i protest. – Me har mottatt sterke og ulike tilbakemeldingar på støtta me gav til oppropet, så styret har i dag bestemt at me ønsker å forankra denne avgjerda hos medlemmane våre.

Aftenposten - 07 jul 21 kl. 10:34

Forfatterforeningen ber alle medlemmene stemme om omstridt opprop

Roy Jacobsen har meldt seg ut, andre forfattere ber Den norske Forfatterforening (DnF) trekke støtten til oppropet mot….

NRK - 10 sep 21 kl. 14:44

Vil styrke bostøtten med 70 mill.

Regjeringen vil styrke bostøtten i statsbudsjettet for 2022, gjennom å senke egenandelen for husstander med flere enn én person. Det innebærer at utgiftene til bostøtte økes med 70 millioner kroner i regjeringens foreslåtte statsbudsjett for 2022. I en pressemelding anslår Høyre at dette vil gi om lag 17.

VG - 05 jul 21 kl. 19:26

Krever at Forfatterforeningen trekker støtte til opprop

Erik Fosnes Hansen krever at Forfatterforeningen trekker støtten til oppropet i forbindelse med Ytringsfrihetskommisjonen. Forfatterforeningen tar selvkritikk, men vil ikke trekke støtten til oppropet..

NRK - 04 jul 21 kl. 14:28

Roy Jacobsen ut i protest

Roy Jacobsen melder seg ut av Forfatterforeningen (DnF) på grunn av oppropet i forbindelse med Ytringsfrihetskommisjonen, skriver VG. Jacobsen mener oppropet prøver å legge begrensninger på den frie debatten, og sier han ikke vil være medlem av en forening som støtter budskapet om å beskytte kunstnere mot kritikk og harselas..

VG - 04 jul 21 kl. 13:39

Roy Jacobsen melder seg ut av den norske Forfatterforeningen

Roy Jacobsen melder seg ut av Forfatterforeningen (DnF) på grunn av oppropet i forbindelse med Ytringsfrihetskommisjonen..

NRK - 22 sep 21 kl. 19:28

Regjeringen fjerner støtten til HRS

I budsjettet for neste år har den avtroppende regjeringen besluttet å fjerne statsstøtten til omstridte og islamkritiske Human Rights Service (HRS). Det opplyser Høyre til NTB. – Det har ikke vært noen prioritet for oss å støtte HRS, og vi foreslo også å fjerne støtten i 2019, sier justispolitisk talsperson Peter Frølich..

NRK - 19 maj 21 kl. 16:35

Stortinget strides om statsstøtte

De rødgrønne går inn for å be regjeringen fjerne statsstøtten til den omstridte organisasjonen Human Rights Service (HRS), ifølge NTB. I et såkalt anmodningsvedtak ber Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV regjeringen om ikke å videreføre støtten til HRS i statsbudsjettet for neste år. Fredag neste uke skal Stortinget stemme over forslaget.

NRK - 23 jul 21 kl. 06:30

Trekker milliardstøtte til Ungarn

Norge trekker tilbake hele EØS-støtten til Ungarn. De er ikke enige om hvem som skal kontrollere den delen av milliard-summen som skal gå til sivilsamfunnet. Av de 2,3 milliarder kronene Ungarn skulle ha fått gjennom EØS-midlene, skulle 100 millioner kroner ha gått til det sivile samfunnet, blant annet til å styrke menneskerettighetene i landet.

NRK - 04 aug 21 kl. 15:49

Vil stoppe støtte til HRS

I årets statsbudsjett får islamkritiske Human Rights Service (HRS) 1,8 millioner kroner i statsstøtte. Nå vil Venstre og KrF at støtten skal avsluttes. – Venstre har hele tiden vært åpen på at det er et formål som vi ikke ønsker å bruke penger på.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Ingen tatt av steinras på fv 49

Et steinras har gått over fylkesvei 49 mellom Jondalstunnelen og Nordrepollentunnelen. Politiet melder at ingen er tatt av raset, men at det ligger store steiner i veien. Jondalstunnelen og Folgefonnstunnelen er foreløpig stengt..

NRK - 30 minutter siden

Steinras mellom Odda og Jondal

Et steinras har gått over fylkesvei 49 mellom Jondalstunnelen og Nordrepollentunnelen. Det er observert biler i området, men det er uklart om noen er tatt av raset. Jondalstunnelen og Folgefonnstunnelen er foreløpig stengt..

NRK - 30 minutter siden

Steinras over fylkesvei 49

Et steinras har gått over fylkesvei 49 ved Jondalstunnelen , opplyser Vest Politidistrikt. Det er observert biler i området, men det er uklart om noen er tatt av raset. Jondalstunnelen og Folgefonnstunnelen er foreløpig stengt..

NRK - 45 minutter siden

Mistenkelig dødsfall i Skien

En person er funnet død ute på en sti i nærheten av et boligfelt i Skien. Det melder Sør-Øst Politidistrikt på Twitter. Personen er ikke identifisert, og hendelsen behandles som et mistenkelig dødsfall..

NRK - 45 minutter siden

– 160 Houthi-krigere drept

Minst 160 opprørere fra den jemenittiske Houthi-bevegelsen er drept i nye kamper sør for Maarib, ifølge den saudiledede koalisjonen som kriger i Jemen. I en uttalelse lørdag sendt ut via Saudi-Arabias statlige nyhetsbyrå, sier koalisjonen at den har gjennomført 32 angrep i løpet av det siste døgnet, og at minst 160 opprørere ble drept. Det melder NTB via AFP.

NRK - 45 minutter siden

Tromsø: Person funnet i havet

En person er funnet i havet utenfore Tromsø sentrum, melder Troms politidistrikt. Nødetatene er på stedet..

NRK - 1 time siden

Salah med kunstmål i storseier

Mohamed Salah og Roberto Firmino lekte seg da Liverpool slo Watford 5–0 lørdag ettermiddag. Selv om Firmino leverte hat trick, var det Salah sto for kampens store høydepunkt da han dro av flere Watford-spillere og la ballen i motsatt hjørne til 4–0. – Salah har aldri vært bedre, konstaterte TV 2-kommentator Simen Stamsø-Møller underveis i kampen.

NRK - 2 timer siden

Ti arbeidere evakuert fra fabrikk

–Politi og brannmannskap har rykket ut til en brann i et industriområde på Leangen. Det har vært et lite smell og et branntiløp i en ovn. Det er ikke noe dramatikk forsåvidt, ti arbeidere er evakuerte fra fabrikken og ingen er skadd.

NRK - 1 time siden

Må skjule sin samiske side

Nye tall viser at hele tre av fire unge samer opplever diskriminering. Reindriftssamen Jon Nils «Jone» Kappfjell (17) føler at han må tilpasse seg andre, istedenfor at det norske samfunnet tilpasser seg han. Dersom han våger å være seg selv har han opplevd utestenging og å bli stemplet som «samen»..

NRK - 2 timer siden

Partane i kulturstreiken møtast

Riksmeklaren har bede partane i kulturstreiken om å kome til ny mekling onsdag neste veke. Streiken er inne i den sjuande veka, og måndag blir 80 nye fagorganiserte tekne ut. Då er totalt 890 arbeidarar i streik.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt