NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 18:12

NRK - 23 apr 23 kl. 23:33

Diplomater fra Canada evakuert fra Sudan

Vi har midlertidig stanset Canadas operasjoner i Sudan og hentet ut våre diplomater, skriver statsminister Justin Trudeau på Twitter søndag kveld..
Les mer på NRK


Les mer om:
Canadas, Sudan, Justin Trudeau, Twitter, Canada

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Diplomaterfra , Canada, evakuertfra , Sudan
Klartale - 25 apr 23 kl. 10:57

Tusenvis av sivile flykter fra Sudan

Det kjempes flere kamper i Sudan. Sivile flykter til nabolandene Tsjad, Egypt og Sør-Sudan. Det opplyste FNs nødhjelps-kontor (OCHA) mandag.

NRK - 23 apr 23 kl. 17:38

Norske diplomater evakuert fra Sudan – UD oppfordrer nordmenn til å komme seg ut av landet

De tre norske diplomatene i Sudan er fraktet ut av landet. Det opplyser utenriksdepartementet. – Jeg er glad og lettet over at våre tre norske diplomater nå er i trygghet etter å ha vært fanget i kamphandlingene i Khartoum i en uke, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt i en pressemelding.

NRK - 19 okt 23 kl. 22:03

Canada henter hjem flere titalls diplomater fra India

41 canadiske diplomater er hentet hjem fra India, siteres Canadas utenriksminister på av nyhetsbyrået Reuters. De to landene er midt i en krangel over drapet på en separatistisk Sikh-leder i Canada. Canada hevder at India truet med å frata diplomatene diplomatstatusen, skriver Reuters.

Klartale - 22 apr 24 kl. 06:00

– Den største flyktningkrisen i verden nå

Borgerkrigen har rast i Sudan i ett år. Byen Khartoum er en krigssone. Kampene er mellom hæren og gruppa RSF.

Klartale - 24 apr 23 kl. 08:24

Ber nordmenn dra fra Sudan

Situasjonen i Sudan er ikke trygg, mener norske myndigheter. Derfor ber de norske borgere om å dra fra Sudan. Kampene har holdt på i over en uke.

NRK - 27 apr 23 kl. 07:15

75 norske borgere er evakuert fra Sudan

Til sammen har omkring 75 norske borgere nå fått bistand til å reise ut av Sudan. Det var TV 2 som meldte saken først. – Det er god fremgang i uttransporteringen av norske og europeiske borgere fra Sudan.

Klartale - 27 apr 23 kl. 08:44

75 norske borgere er nå evakuert fra Sudan

30 norske borgere har kommet seg ut av Sudan i løpet av onsdag og natt til torsdag. De har kommet seg ut med norske og andre land sine fly.Rundt 75 nordmenn har fått hjelp til å reise ut av Sudan til sammen.

NRK - 24 apr 23 kl. 07:41

UD: – Sendt en utrykningsenhet for å bistå nordmenn i Sudan

Utenriksdepartementet har sendt UDs utrykningsenhet (URE), til Djibouti. Teamet er på plass for å sikre koordinering og samarbeid med andre land, og forberede utreise for norske borgere, når situasjonen tillater det. Det opplyser UD til NRK.

Klartale - 17 apr 23 kl. 08:48

Kjemper om å ta makta i Sudan

Det er kamper i Sudan. Kampene er mellom hæren og den paramilitære gruppen RSF. At gruppen er paramilitær betyr at RSF er opplært som militæret.

Klartale - 14 jun 24 kl. 13:49

Frykter at flere hundre tusen kan sulte i hjel

FN har en skala for hungersnød. Skalaen IPC sier noe om hvor alvorlig mangelen på mat er. Den går fra tallet 1 til 5, der 5 er det øverste nivået.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Slagsmål mellom flere personer i Oslo sentrum

Politiet har rykket ut til Storgata etter melding om et slagsmål mellom fem personer. Operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysetær i Oslo-politiet forteller at de ikke vet om noen har blitt skadet enda..

NRK - 15 minutter siden

En av fire reaktorer stengt ned ved russisk atomkraftverk

En feil har ført til at én av fire reaktorer er stengt ned ved atomkraftverket i Rostov i Russland. Det var en feil på en turbin ved kraftverket som førte til at reaktoren ble automatisk stengt ned, opplyser det russiske energidepartementet. Atomkraftverket ligger i Rostov, helt sørvest i landet.

NRK - 45 minutter siden

Telemarksavisa: To nordmenn fengslet i Litauen

To menn fra Notodden har blitt arrestert i Šiauliai, Litauen. De sitter nå i varetekt. Det skriver Telemarksavisa tirsdag.

NRK - 45 minutter siden

IDF hevder å ha eliminert halve Hamas-ledelsen

Tirsdag hevder IDF i en uttalelse at de siden 7. oktober har eliminert halve ledelsen i Hamas på Gazastripen. De hevder også å ha drept eller fanget 14.

NRK - 1 time siden

Bevæpnet politiaksjon ved Torvet

Politiet bevæpnet seg etter melding om en mann som truet med kniv ved Torvet i Trondheim. Hendelsen skal ha skjedd klokka 15.26.

NRK - 1 time siden

20 døde i bussulykke i Peru

20 personer skal være døde etter en bussulykke i Andesfjellene i Peru. Det melder Reuters. Det er forløpig ikke kjent hva som forårsaket ulykka..

NRK - 4 timer siden

Skulptur stjålet fra Stavanger domkirke – verdt 300.000 kroner

Klokken 12.10 rykket politiet ut på en melding om et innbrudd i Stavanger domkirke. En skulptur av stein er borte, opplyser politiet.

NRK - 2 timer siden

Slagsmål mellom flere personer

Politiet har fått melding om slagsmål mellom flere personer på Brakerøya i Drammen. Det er uavklart om noen er skadet. Politiet er på vei til stedet.

NRK - 3 timer siden

Reuters: Seks funnet døde på hotell i Bangkok

Ifølge lokalt politi skal flere personer være drept i en skyting på et hotell i Bangkok, melder Reuters. Flere thailandske medier melder det samme. Ifølge lokalt politi skal de døde ha blitt funnet på et hotellrom..

NRK - 2 timer siden

Tate får fortsatt ikke forlate Romania

Den kontroversielle influenceren Andrew Tate får fortsatt ikke forlate Romania i påvente av en rettsak hvor han er siktet for menneskesmugling. Det kom en domstol i landet frem til tirsdag. Avgjørelsen om å ha fratatt Tate reisefriheten man har i EU har vært kontroversiell.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com