NRK > Nyheter

Wednesday, 20 October, 03:24

NRK - 03 sep 21 kl. 16:08

Dialog om kryssvaksinering

– Selv om enkelte land foreløpig ikke regner de som har fått forskjellige vaksiner som dose 1 og 2 som fullvaksinert, er det viktig at så mange som mulig også takker ja til dose 2, uansett hvilken vaksine man får tilbud om. Det er først etter andre dose du er godt beskyttet både mot å bli alvorlig syk og mot å smitte andre. Vi er ikke kjent med at norske reisende har fått utfordringer på grunn av kryssvaksinering, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie i en pressemelding. Tyskland har nylig endret sine regler og godtar nå kryssvaksinerte med Pfizer og Moderna som fullvaksinerte for reiseformål. Storbritannia og USA krever foreløpig at man er vaksinert med samme vaksine for å regnes som fullvaksinert.
Les mer på NRK


Les mer om:
Bent Høie, Pfizer, Moderna, USA, Norge, EU, Storbritannia, Høie

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Dialogom , kryssvaksinering
NRK - 12 jul 21 kl. 18:15

WHO advarer mot kryssvaksinering

WHO sin sjefsforsker Soyma Swaminathan advarer mot å blande koronavaksiner. Hun kaller kryssvaksinering for en farlig trend, med begrunnelsen at det fins lite data som dokumenterer helsepåvirkningen. På en online-briefing mandag frarådet hun å «mikse og matche» med vaksiner fra forskjellige produsenter, skriver Reuters..

NRK - 25 jul 21 kl. 18:33

Folk forlèt vaksinesentera i Bergen

Opp mot 20 personar har forlate vaksinestasjonar i Bergen torsdag og fredag fordi dei ikkje ville ha Moderna-vaksinen, skriv Bergens Tidende. Kommunen har denne veka fått 13.000 dosar med Moderna og 4500 dosar Pfizer.

NRK - 21 sep 21 kl. 15:05

Endrer definisjon av fullvaksinert

Storbritannia endrer definisjonen av fullvaksinert og vil fra 4. oktober akseptere kryssvaksinering med godkjente vaksiner fra ulike produsenter. Det opplyser regjeringen i en pressemelding..

NRK - 21 sep 21 kl. 15:05

Endrar definisjon av fullvaksinert

Storbritannia endrar definisjonen av fullvaksinert og vil frå 4. oktober akseptere kryssvaksinasjon med godkjende vaksinar frå ulike produsentar. Det opplyser regjeringa i ei pressemelding.

NRK - 21 aug 21 kl. 18:30

Ber Norge gå i dialog med Taliban

Fire norske hjelpeorganisasjoner ber UD sende diplomater tilbake til Kabul og innlede dialog med Taliban. – Et internasjonalt diplomati i Kabul er viktig. For å få til en fredelig utvikling i Kabul er det viktig at det internasjonale samfunnet har tett dialog med de reelle makthaverne i Afghanistan.

NRK - 19 jun 21 kl. 20:33

UD ønsker dialog med Iran

– Vi har registrert resultatet av presidentvalget i Iran og notert oss den lave valgdeltakelsen. Vi ønsker å ha et best mulig bilateralt forhold og opprettholder dialog også i vanskelige tider. Iranske myndigheter er godt kjent med norske synspunkter, sier statssekretær Audun Halvorsen (H) i Utenriksdepartementet til NTB.

NRK - 21 aug 21 kl. 00:09

Norge i dialog med Taliban

Norske diplomater er i direkte dialog med Taliban, både i Kabul og Doha, bekrefter utenriksminister Ine Eriksen Søreide overfor VG. Hun understreker at det avgjørende blir hvordan Taliban oppfører seg i tiden framover..

Aftenposten - 31 aug 21 kl. 12:34

Bråthen og skiforbundet i dialog: - Positivt

Clas Brede Bråthens advokat, Marit Håvemoen, bekrefter at hun er i dialog med Norges Skiforbund om å finne en løsning….

VG - 31 aug 21 kl. 12:34

Bråthen og skiforbundet i dialog: - Positivt

Clas Brede Bråthens advokat, Marit Håvemoen, bekrefter at hun er i dialog med Norges Skiforbund om å finne en løsning på den betente konflikten mellom partene..

NRK - 02 sep 21 kl. 21:28

Valhammer positiv etter Høie-møte

Helsedirektoratet og helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) hadde torsdag kveld et smittehåndteringsmøte med alle landets kommuner, statsforvaltere og KS. Etter møtet skriver byrådsleder i Bergen Roger Valhammer (Ap) i en SMS til NRK at møtet var «et steg i riktig retning». Videre skriver han at det er kommunene som er tettest på og som vet hvor skoen trykker: «Derfor er det helt nødvendig med dialog i forkant av store endringer og beslutninger.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Komité vil straffe Steve Bannon

Komiteen som gransker kongresstormingen i USA har vedtatt at Steve Bannon bør tiltales for å ha vist forakt for Kongressen ved å nekte å vitne. Bannon ble instruert av sin tidligere sjef, Donald Trump, til ikke å vitne for komiteen..

NRK - 1 time siden

OL-ilden ankom Beijing

Den olympiske ilden har kommet fram til Beijing. Ilden ble mottatt av visepresident Yu Zaiqing i den kinesiske OL-komiteen som her viser fram flammen som ble fraktet med fly fra Hellas. Vinter-OL skal arrangeres i Beijing fra 4.

NRK - 1 time siden

Tre barn døde i luftangrep i Tigray

Tre barn ble drept i luftangrepene mot Tigray-regionen i Etiopia denne uken. Det har lokale helsearbeidere rapportert til FN. Statlige medier i Etiopia har bekreftet at det ble gjennomført et luftangrep mot Mekele, hovedstaden i regionen som fredsprisvinner Abiy Ahmeds regime gikk til krig mot i november i fjor..

NRK - 1 time siden

Nord-Korea bekrefter ny missiltest

Nord-Korea bekrefter at landet gjennomførte en prøveskyting av det som omtales som en ny type ballistisk missil fra en ubåt tirsdag. Nyheten gjør at det blir avholdt et krisemøte i FNs sikkerhetsråd onsdag, ifølge AFP. Ifølge diplomatiske kilder var det USA og Storbritannia som kalte inn til møtet.

NRK - 1 time siden

Vedum: Ingen kur mot dyr strøm

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum sier det ikke finnes noen mirakelkur mot høye strømpriser. Han sier til Klassekampen at han er bekymret over utviklingen og sier regjeringen har startet arbeidet med å få ned prisene..

NRK - 2 timer siden

Over 1000 døde i Russland tirsdag

I Moskva må arbeidstakere over 60 år holde seg hjemme de neste fire månedene, og bedrifter er pålagt å ha minst 30 prosent av de ansatte på hjemmekontor. Tirsdag ble det registert 1015 koronadøde i landet, det høyeste tallet siden pandemien startet. Over 225.

NRK - 3 timer siden

608 nye koronasmittet siste døgn

Tirsdag ble det registrert 608 nye koronatilfeller i Norge. Det er 18 flere enn forrige tirsdag. Den siste uka er det i snitt registrert 410 nye smittede per dag.

NRK - 3 timer siden

96-åring anklaget for 11.000 drap

En 96 år gammel tidligere sekretær i konsentrasjonsleiren Stutthof møtte idag i retten i Tyskland. Irmgard Furchner anklages for medvirkning til over 11.000 drap..

NRK - 3 timer siden

Årets unge kokk 2021

Vinneren av prisen Årets unge kokk 2021 ble 24 år gamle Andrea Svendsen. Hun jobber som kokk ved Bula Neobistro i Trondheim. Andreplassen gikk til Siriyaporn «Mymint» Rithisirikrerg.

NRK - 5 timer siden

Trenger flere lastebilsjåfører

Lange arbeidsdager og dårlig lønn gjør at lastebilbransjen har mangel på sjåfører i Norge. Dette kan føre til at du ikke får de varene du har bestilt eller de du pleier å kjøpe..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt