NRK > Nyheter

Sunday, 24 October, 11:07

NRK - 21 maj 21 kl. 11:37

Dette skjer i trinn 2

I trinn 2 av gjenåpningsplanen som iverksettes 27. mai kan blant annet flere enn i dag samles, og barnehager og skoler kan gå til grønt tiltaksnivå der det er lite smitte. Allerede fra i dag frarådes det ikke lenger å reise innenlands. Avgjørelsen om å gå til andre trinn er basert på anbefalinger fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet, opplyser regjeringen. Anbefalt gruppestørrelse ved organisert trening i breddeidrett og kultur- og fritidsaktiviteter økes for voksne over 20 år: Fra 10 til 20 personer inne, og fra 20 til 30 personer ute.
Les mer på NRK


Les mer om:
Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Dette, skjeri , trinn2
NRK - 21 maj 21 kl. 10:34

Anbefaler trinn 2

Helsemyndighetene mener det er grunnlag for å iverksette trinn 2 i gjenåpningsplanen. Fredag skal regjeringen ha pressekonferanse om smittesituasjonen. På forhånd er det varslet at regjeringen vil orientere om når trinn 2 av gjenåpningen kan skje.

NRK - 08 apr 21 kl. 13:25

Bærum-skolene går til rødt nivå

Mandag går skolene i Bærum til rødt nivå fra 5. trinn. Endringen varer i første omgang fram til 23.

NRK - 15 jun 21 kl. 08:07

Blir lettelser i Oslo

Tirsdag klokken 17.00 holder Oslo kommune en pressekonferanse hvor de vil legge frem nye lettelser for hovedstaden. – Vi skal se på det som heter trinn tre i åpningsplanen for Oslo, sier helsebyråd Robert Steen til NRK.

NRK - 05 jul 21 kl. 12:40

Utsetter trinn 4 av gjenåpningen

Statsminister Erna Solberg sier at regjeringen har vurdert å gå videre til trinn 4, men at de har valgt å ikke gjøre det. Dette fordi de vil bremse utviklingen av deltavarianten i Norge. Solberg sier de vil vurdere situasjonen på nytt om noen uker, og kanskje gå videre til trinn 4 av gjenåpningen mot slutten av juli.

NRK - 28 jul 21 kl. 13:35

Erna Solberg tror på åpning i høst

– Jeg tror at vi åpner fullstendig i høst, men vi ønsker at litt flere skal være vaksinert, sier statsminister Erna Solberg (H) til NRK. I dag ble det kjent at regjeringa utsetter trinn 4 i gjenåpningen av landet fordi deltaviruset, som smitter raskere og mer, har blitt dominerende i Norge. I tillegg blir presset på testapparatet større når folk reiser og er mer sammen.

NRK - 02 sep 21 kl. 12:02

Regjeringen dropper trinn 4

Regjeringen dropper siste trinn i gjenåpningsplanen, sier statsminister Erna Solberg på pressekonferanse torsdag. FHI og Helsedirektoratet anbefalte dette tidligere i dag. Neste trinn er dermed full gjenåpning..

NRK - 18 jun 21 kl. 17:46

Tønsberg blir værende på trinn to

Tønsberg kommune blir ikke med når Norge går over til trinn tre i gjenåpningen, men tar en uke til på nivå to på grunn av utbruddet i nabokommunen Færder. – Vi er i en veldig spesiell situasjon med deltasmitten og ønsker å ta gjenåpningen litt roligere enn det regjeringen foreslår. Vi jobber nå med en lokal forskrift over hvilke tiltak og anbefalinger som skal gjelde i Tønsberg den neste uken, sier ordfører Anne Rygh Pedersen.

NRK - 28 jul 21 kl. 12:17

Trinn 4 i koronaåpningen utsettes

Usikkerhet rundt Delta-varianten og økt smittespredning både i Norge og internasjonalt gjør at regjeringen har besluttet å utsette trinn 4 i gjenåpningsplanen. En ny vurdering av om man kan gå til trinn 4 vil skje i midten av august..

NRK - 12 aug 21 kl. 18:35

NTB: Kan utsette deler av trinn 4

Smittesituasjonen fører til at deler av trinn fire i regjeringens gjenåpningsplan kan bli utsatt på nytt. En sentralt plassert kilde sier til NTB at det vil overraske om regjeringen likevel bestemmer seg for å gjennomføre hele trinn fire i gjenåpningsplanen allerede nå. Etter det NTB kjenner til, har helsemyndighetene anbefalt regjeringen å prioritere skole og utdanning først.

NRK - 13 aug 21 kl. 11:44

Anbefaler å utsette trinn fire

Helsedirektoratet og FHI anbefaler at universiteter og høgskoler kan åpne for normal drift og skoler på grønt nivå fra semesterstart, melder NTB. Helsedirektoratet og FHI anbefaler regjeringen samtidig å vurdere å utsette ytterligere innføring av det øvrige innholdet i trinn 4, skriver de i et svar til Helsedepartementet fredag. – Dersom hele trinn 4 gjennomføres nå, kan det ventes ytterligere smittespredning og risikoen for at man pånytt må innføre nye nasjonale tiltak øker, skriver de..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Smitteutbrudd ved omsorgsbolig

13 beboere og åtte ansatte ved Belset omsorgsbolig er smittet med koronavirus, opplyser kommuneoverlegen i Bærum. Én er innlagt på sykehus, skriver Budstikka..

NRK - 1 time siden

18-åring siktet for knivstikking

En 18 år gammel mann er siktet for å ha knivstukket en 17-åring i Trondheim i natt..

NRK - 1 time siden

Nedgang i antall sykkeltyverier

Tall fra Tryg forsikring viser en nedgang i antall sykkeltyverier på over 16 prosent hittil i år, skriver selskapet i en pressemelding. I fjor ble nesten 15.000 sykler meldt stjålet til forsikringsselskapene, ifølge Finans Norge.

NRK - 1 time siden

Mener eksplosjon var terror

Ugandas president Yoweri Museveni sier eksplosjonen på en restaurant i hovedstaden Kampala lørdag var et terrorangrep. – Det ser ut til å være en terrorhandling, men vi skal ta forbryterne, skriver presidenten på Twitter. Ifølge presidenten skal tre personer ha lagt fra seg en pakke på restauranten som kort tid etter eksploderte.

NRK - 2 timer siden

Pågrepet for seksuelt overgrep

En person er pågrepet og siktet i forbindelse med etterforskningen av et seksuelt overgrep som skal ha skjedd på Frøya natt til lørdag. Politiet har holdt kortene tett til brystet i forbindelse med etterforskning av det de beskrev som en alvorlig straffesak, skriver lokalavisa Hitra-Frøya. Overfor avisen bekrefter de at en person er pågrepet i saken og at politiet mener å ha kontroll på de involverte partene..

NRK - 2 timer siden

300.000 svensker uten luktesans

Om lag 300.000 svensker anslås å ha mistet luktesansen etter å ha hatt covid-19. Hundrevis av pasienter står i kø for å få hjelp, skriver NTB.

NRK - 3 timer siden

Colombiansk narkobaron tatt

Colombias mest ettersøkte narkotikaforbryter «Otoniel» er pågrepet, opplyser landets myndigheter. Dairo Antonio Usuga, som han egentlig heter, ble pågrepet nær grensen til Panama. Usuga var sjef for landets største narkotikanettverk, kjent som Golfklanen.

NRK - 3 timer siden

Kraftig jordskjelv på Taiwan

En jordskjelv med en styrke på 6 rammet Taiwan tidlig søndag. Skjelvet hadde en dybde på 60 kilometer, melder det europeiske jordskjelvsenteret ESMC..

NRK - 4 timer siden

Kommuner kan få pengetrøbbel i 2022

Dyrere strøm, diesel og byggevarer kan føre til kostnadssmell for norske kommuner neste år, frykter KS. Det kan få følger for veivedlikehold, oppvarming av skoler og aldershjem og tjenester som brøyting og søppeltømming, skriver Nationen..

NRK - 4 timer siden

Hundrevis av syke på PSTs lister

Flere hundre psykisk syke er registrert i Politiets sikkerhetstjenestes etterretningsregister. I flere saker der psykisk sykdom kan være en sårbarhetsfaktor, mener PST at det er vanskelig å få informasjon fra helsevesenet, skriver VG. En av disse var Espen Andersen Bråthen (38), som er siktet for drap på fem mennesker på Kongsberg..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt