VG > Sport

Wednesday, 01 December, 04:49

VG - 21 okt 21 kl. 07:15

Det polske problem

Polen fortsetter å utfordre samholdet i EU – og EU fortsetter å true med sanksjoner. Hvem blunker først i denne eksistensielle stillingskrigen?.
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
EU

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Det polskeproblem
NRK - 08 nov 21 kl. 19:39

Stoppet stor gruppe av migranter

Polske myndigheter sier de har stanset en stor gruppe migranter i å ta seg inn i landet fra Hviterussland, i det som omtales som et koordinert forsøk. Hundrevis eller tusenvis av migranter og flyktninger forsøkte å storme grensa mellom Hviterussland og Polen mandag ved å klippe seg gjennom gjerdet eller bruke lange stokker og greiner til å klatre over. Det polske innenriksdepartementet la ut en video der polske grensevakter bruker en kjemisk spray mot menn som forsøker å klippe seg gjennom piggtråd.

NRK - 02 aug 21 kl. 14:00

Storaksjon mot ulovlig fabrikk

Polske grensevakter har arrestert 16 personer etter å ha avslørt en fabrikk som drev med ulovlig produksjon av sigaretter. Over 1,6 millioner forfalskede sigaretter ble beslaglagt. I tillegg til 13 tonn tobakk, som kunne produsert 13 millioner nye sigaretter.

NRK - 27 aug 21 kl. 13:57

Polen bygger grensegjerde

Soldater fra den polske hæren har begynt byggingen av et gjerde mot grensen til Hviterussland for å holde migranter ute av landet. – Gjerdet er allerede tre kilometer langt, skriver den polske forsvarsministeren Mariusz Blaszczak på Twitter. Nylig omtalte NRK at Hellas forlenget en 12,5 kilometer lang grensemur mot Tyrkia til 40 kilometer for å hindre flyktningstrøm:.

NRK - 11 sep 21 kl. 19:50

Krever høyere lønn

Tusenvis av polske helsearbeidere samlet seg lørdag i Warszawa for å kreve høyere lønn og bedre arbeidsvilkår. Sykepleiere, leger og ambulansearbeidere marsjerte gjennom Warszawas sentrum og holdt et minutts stillhet utenfor presidentpalasset, til minne om de 500 helsearbeiderne som har mistet livet under pandemien. Helsearbeiderne kritiserer polske myndigheter blant annet for ikke å ha kompensert dem for den ekstra arbeidsmengden under koronapandemien..

NRK - 11 sep 21 kl. 19:50

Helsearbeidere krever høyere lønn

Tusenvis av polske helsearbeidere samlet seg lørdag i Warszawa for å kreve høyere lønn og bedre arbeidsvilkår. Sykepleiere, leger og ambulansearbeidere marsjerte gjennom Warszawas sentrum og holdt et minutts stillhet utenfor presidentpalasset, til minne om de 500 helsearbeiderne som har dødd under pandemien. Helsearbeiderne kritiserer polske myndigheter blant annet for ikke å ha kompensert dem for den ekstra arbeidsmengden under koronapandemien..

NRK - 28 sep 21 kl. 00:28

Polske regioner trekker LHBT-soner

Etter at EU har truet med mindre finansiering, har de tre polske regionene Krakow, Rzeszow og Lublin trukket tilbake betegnelser om at de er «LHBT-frie soner». I juli gikk EU til rettslige skritt mot regjeringene i Polen og Ungarn som følge av det som blir sett på som LHBT-fiendtlige tiltak. Ungarn innførte en såkalt anti-pedofililov, som blant annet kriminaliserer «oppfordringer» til homoseksualitet.

NRK - 28 okt 21 kl. 21:07

Polen nekter å betale EU-dagbøter

Polens justisminister Zbigniew Ziobro vil ikke følge EU-domstolens ordre om å betale dagbøter på en million euro. – Polen kan ikke og bør ikke betale en eneste zloty. Den polske staten bør ikke overgi seg til lovløshet, sa Ziobro ifølge det polske nyhetsbyrået PAP.

NRK - 01 nov 21 kl. 02:25

Polen nekter å hjelpe asylanter

Polske myndigheter vil fortsatt ikke gi hjelpeorganisasjoner tilgang til migranter og flyktninger som sitter fast langs grensa til nabolandet Hviterussland. Den polske organisasjonen Leger på grensa har i flere uker forsøkt å få tilgang til migrantene som Polen ikke vil slippe inn i landet, og som ikke kan dra tilbake, melder DPA/NTB..

NRK - 02 nov 21 kl. 12:23

Migrant funnet død på grensen

En irakisk mann ble funnet død på grensa mellom Polen og Hviterussland mandag. Det er det tiende dødsfallet på grensa siden sommeren. Ifølge hviterussiske grensevakter døde mannen på polsk side etter å ha kommet fra Hviterussland.

NRK - 08 nov 21 kl. 12:56

– Mange migranter på vei mot Polen

Hundrevis av migranter og flyktninger er på vei mot den polske grensen, ledsaget av væpnede hviterussere, oppgir en talsmann for polske myndigheter. – Ny informasjon viser at gruppen kontrolleres nøye av væpnede hviterussere. Det er de som bestemmer hvilken retning gruppen går i, sier talsmannen Stanislaw Zaryn mandag.

Fler nyheter fra VG

VG - 09 nov 21 kl. 15:02

Forsøkt drept av knivmannen i 2019: – Klarte ikke å kjempe tilbake

Lennon Dominguez (40) ble angrepet med kniv på Ankerbrua i 2019. For to måneder siden fikk han beskjed om at gjerningsmannen skulle bytte institusjon..

VG - 09 nov 21 kl. 14:22

Tror disse kan bli aktuelle for OL-troppen

SOGNSVANN/LIVIGNO (VG) Jon Rolf Skamo Hope (23), Jan Thomas Jenssen (25) og Mikael Gunnulfsen (28) er tre navn som landslagstrener Eirik Myhr Nossum tror kan blande seg inn i OL-diskusjonen..

VG - 09 nov 21 kl. 13:52

Karakterdrap! Bokanmeldelse: Siv Jensen: «Siv – med egne ord»

Siv Jensens oppgjør med Carl I. Hagen er noe av det blodigste jeg kan huske å ha lest i norsk memoarlitteratur..

VG - 09 nov 21 kl. 11:57

Norges tropp til håndball-VM: Hegh Arntzen får sjansen igjen

Landslagstrener Thorir Hergeirsson presenterte VM-troppen tirsdag. Der var Emilie Hegh Arntzen med igjen etter den tunge OL-vrakingen..

VG - 09 nov 21 kl. 11:44

Vedum stopper omstridt oljefond-utredning

Støre-regjeringen avlyser nå den omstridte utredningen av oljefondets fremtidige organisering, som den forrige finansministeren Jan Tore Sanner (H) bestilte..

VG - 09 nov 21 kl. 10:54

Graham Hansen i landslagstroppen etter hjerteundersøkelser – men uavklart om hun kan spille

Caroline Graham Hansen (26) gjennomgår i disse dager hjerteundersøkelser. Martin Sjögren har tatt ut visekapteinen til de neste landskampene, men vet ikke om hun blir spilleklar..

VG - 09 nov 21 kl. 08:11

Håvard Lilleheie venter barn med kjæresten

Komiker Håvard Lilleheie (48) og Instagram-komiker Randi Liodden (32) blir snart foreldre..

VG - 09 nov 21 kl. 08:11

Håvard Lilleheie venter barn

Komiker Håvard Lilleheie (48) venter barn med kjæresten og Instagram-komiker Randi Liodden (32)..

VG - 09 nov 21 kl. 07:03

Treneren røper ukjent Johaug-side: – Kan matche Bjørgens bidrag

LIVIGNO (VG) Therese Johaug (33) fantastiske resultater i løypa kjenner hele Norge. Landslagstrener Ole Morten Iversen mener Johaugs bidrag innad i laget er vel så sterkt..

VG - 09 nov 21 kl. 06:25

Tirsdag 9. november: Dette skjedde i natt

Donald Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn er stevnet som vitne i etterforskingen av Kongress-stormingen..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt