NRK > Nyheter

Thursday, 18 July, 06:30

NRK - 11 okt 22 kl. 22:02

Det hvite hus: Mener Saudi-Arabia tilpasser seg Russland

En talsperson for Det hvite hus sier Saudi-Arabias Opec-beslutning om å drive opp oljeprisen viser at kongeriket tilpasser seg Russlands syn på Ukraina-krigen. Det melder Reuters. President Joe Biden og Kongressen i USA uttrykker økende misnøye med Saudi-Arabia for å ha drevet opp oljeprisen og dermed styrket Russlands evne til å krige i Ukraina. Tirsdag kveld opplyste Det hvite hus' pressetalsmann John Kirby at Biden vil evaluere USAs forhold til saudiarabiske myndigheter. – Jeg tror presidenten har vært veldig tydelig på at dette er et forhold som vi må fortsette å vurdere, og som vi må være villige til å ta opp igjen, sett i lys av Opec-avgjørelsen nylig, sa han.
Les mer på NRK


Les mer om:
Det, Saudi-Arabias Opec, Russlands, Ukraina, Reuters, Joe Biden, Kongressen, USA, Saudi-Arabia, John Kirby, Biden, USAs, Opec, Nrkntb, Russland

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Det hvite, hus, Mener, Saudi-Arabia, tilpasser, seg, Russland
Klartale - 20 apr 24 kl. 06:15

Hvem er venner og fiender i Midtøsten?

Verden frykter storkrig i Midtøsten. Sist helg sendte Iran droner og missiler mot fienden Israel. Og Israel svarte dem natt til fredag.

Klartale - 06 nov 23 kl. 06:00

Kan Saudi-Arabia få VM?

---Ekstra kort og klartSaudi-Arabia er det eneste landet som har søkt om verdens-mesterskapet i fotball i 2034. Det er flere kritiske til.Årsaken er at landet er blitt beskyldt for å ha brutt flere menneske-rettigheter.

Klartale - 16 aug 23 kl. 15:30

Hva gjør Saudi-Arabia med fotballen?

Først ut var Cristiano Ronaldo. Siden har spillere som Karim Benzema, Jordan Henderson og Riyad Mahrez dratt til Saudi-Arabia. Alle for å spille fotball.

Klartale - 21 aug 23 kl. 14:00

Grensevakter anklaget for massedrap

Grensevakter i Saudi-Arabia har skutt mot etiopiske migranter. Migrantene har forsøkte å krysse grensen fra Jemen. Det skriver organisasjonen Mixed Migration Centre (MMC)Organisasjonen mener migranter blir drept på systematisk vis.

Klartale - 12 jul 22 kl. 06:00

Klart for første pilegrimsferd til Mekka etter to år med pandemi

Nå får én million pilegrimer reise til Mekka for å gjennomføre Hajj. Det har de som styrer Saudi-Arabia bestemt. Av dem kan 850.

NRK - 15 okt 22 kl. 03:13

Saudi-Arabia gir Ukraina milliarder i humanitær hjelp

Saudi-Arabia sender Ukraina humanitær hjelp til en verdi av 400 millioner dollar og tilbyr seg samtidig å megle mellom Ukraina og Russland. Kronprins Mohammed bin Salman, som er landets de facto-leder, sa fredag i en telefonsamtale med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj at Saudi-Arabia er innstilt på å gi all hjelp som kan bidra til å deeskalere krigen. Han understreket samtidig at han står klar til å opptre som konfliktmegler i krigen, ifølge Reuters.

NRK - 06 maj 23 kl. 03:28

Saudi-Arabia og USA: Sudanske samtaler er i gang

Samtalene om en våpenhvile mellom de krigende partene i Sudan er i gang, opplyser USA og Saudi-Arabia. Sudans hær og representanter fra den paramilitære gruppa RSF har startet fredssamtalene i Saudi-Arabia, opplyser Saudi-Arabia og USA i en felles uttalelse. – Saudi-Arabia og USA oppfordrer partene til å ta ansvar for det sudanske folket og ta samtalene på alvor, heter det i uttalelsen.

NRK - 06 maj 23 kl. 03:28

Saudi-Arabia og USA: Sudanske samtaler starter lørdag

De krigende partene i Sudan starter sine samtaler i Saudi-Arabia lørdag, opplyser USA og Saudi-Arabia. USA og Saudi-Arabia ønsker samtalene velkommen, opplyser landene i en felles uttalelse. – Saudi-Arabia og USA oppfordrer partene til å ta ansvar for det sudanske folket og ta samtalene på alvor, heter det i uttalelsen.

Klartale - 25 jul 22 kl. 06:30

Dette er landene det er farlig å være uenig med

Mohammed bin Salman er kronprins i Saudi-Arabia. Han ble kjent for mye av verden for fire år siden. Og han ble kjent for et drap på journalisten Jamal Khashoggi.

Klartale - 06 jul 23 kl. 08:48

Fant kokain i Det hvite hus

Det ble funnet et hvitt pulver i Det hvite hus. Pulveret ble funnet i et besøksrom. Det skrev nyhetsbyrået AP på tirsdag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

CNN: Pelosi har sagt til Biden at han ikke kan slå Trump

Demokratenes tidligere leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, skal i et privat møte, ha sagt til president Joe Biden at målingene viser at han ikke kan slå Donald Trump, sier kilder til CNN. Pelosi skal også ha sagt at Biden kan ødelegge Demokratenes sjanse for flertall i Huset ved valget i november. – Biden svarte med å gå imot Pelosi og si at han hadde sett målinger som viste at han kan vinne, sier en kilde om samtalen de to toppolitikerne hadde nylig.

NRK - 1 time siden

Landsmøtedeltakere går med ørebandasje til støtte for Trump

Ørebandasje er blitt symbolsk mote på Republikanernes landsmøte, der noen deltakere med antatt friske ører har bandasjert dem i sympati med Donald Trump. Mens Trump har bandasjert det høyre øret fordi han ble skadet i lørdagens attentat, velger noen landsmøtedelegater å bandasjere seg som en støtteerklæring til presidentkandidaten. Det var riktignok ikke veldig mange som kom med bandasje på høyre øre på møtets tredje dag, men de var mange nok til å bli lagt merke til.

NRK - 2 timer siden

Korrupsjonsdømt senator avviser at han vil trekke seg

Den demokratiske senatoren Bob Menendez avviser medieoppslag om at han vil trekke seg etter at han ble kjent skyldig i korrupsjon. Onsdag meldte NBC News at to personer med kjennskap til saken sier Menendez har informert noen av støttespillerne sine om at han akter å trekke seg. Menendez hevder det ikke er noe hold i påstandene og sier det fremstår som et forsøk på å tvinge ham til å uttale seg.

NRK - 2 timer siden

Klimaaktivist dømt til fengselsstraff i Tyskland

En tysk domstol har dømt en klimaaktivist til 16 måneders fengsel etter flere aksjoner der det er brukt maling og veier er sperret. Den 32 år gamle kvinnen, som tilhører klimagruppen Siste generasjon (Letzte Generation) ble dømt for skadeverk og for å ha hindret politiet, sier en talsperson for domstolen i Tiergarten i Berlin. Kvinnen er tidligere bøtelagt i Hamburg og Berling for lignende forhold.

NRK - 2 timer siden

Mange unge mener det er greit å bruke anabole steroider

I en fersk studie fra Antidoping Norge svarer 18 prosent av unge mellom 13 og 19 år at det er greit å bruke anabole steroider i sammeheng med trening. Blant gutter svarte 26 prosent at det var greit. Det melder TV 2.

NRK - 3 timer siden

Innbruddstrend i Stockholm – bruker syre til å smelte låser

Svensk politi undersøker om en bølge av innbrudd der tyvene bruker syre for å smelte låser, henger sammen med lignende saker andre steder i Europa. Siden 20. mai har politiet registrert 49 saker i den svenske hovedstaden, primært i sentrum, der salpetersyre er brukt til å ødelegge låser, sier talsperson Ola Österling.

NRK - 3 timer siden

Secret Service sjef sier ja til å forklare seg

Direktøren for Secret Service går med på å forklare seg for en komité i Representantenes hus om attentatet mot ekspresident Donald Trump i helgen. Kimberly Cheatle har takket ja til å komme til høringen, som skal holdes 22. juli, opplyser komiteen.

NRK - 4 timer siden

Nasa dropper månerobot

Etter forsinkelser og budsjettsprekk kutter Nasa en robot som skulle lete etter vann ved månens sørpol. Den har allerede kostet 450 milliarder dollar å utvikle. – Slike beslutninger er aldri lette å ta.

NRK - 5 timer siden

Korrupsjonsdømt senator sier han vil trekke seg

Den demokratiske senatoren Bob Menendez sier han vil trekke seg etter at han ble kjent skyldig i korrupsjon, sier kilder til NBC. Presset mot senatoren fra New Jersey har økt etter at han tirsdag ble funnet skyldig i 16 tiltalepunkter, inkludert bestikkelser. Både senatsleder Chuck Schumer og den andre New Jersey-senatoren Cory Booker har bedt Menendez trekke seg.

NRK - 5 timer siden

Schumer skal ha bedt Biden trekke seg

Toppdemokraten Chuck Schumer skal ha bedt president Joe Biden om å trekke seg i et møte lørdag, melder ABC News. Schumer skal ha sagt til Biden at det er bedre for landet og det demokratiske partiet om han trekker sitt kandidatur, ifølge Reuters..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com