Klartale > Nyheter

Sunday, 14 July, 12:45

Klartale - 21 jun 23 kl. 10:03

Derfor krangler de om Tonje Brenna

Tonje Brenna er minister for kunnskap. Tirsdag kom det fram at hun ga styreverv til en god venn. Brenna sa det selv under et intervju med avisa VG.Det er problematisk for Brenna skal ikke anbefale gode venner til slike stillinger eller posisjoner. Årsaken er at Brenna er det som kalles inhabil.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Brenna, VG, Det, Frode Elgesem, Wergelands, Utøya AS, Elgesem, Fremskritts, Listhaug, FrP, Høyre, Stortinget, Tonje Brenna

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Derfor, kranglerde om , Tonje, Brenna
NRK - 18 okt 23 kl. 04:06

Brenna-rådgiver blir daglig leder i Utøya AS

Ingrid Endrerud, som har vært Tonje Brennas (Ap) rådgiver i flere år, er ny daglig leder i Utøya AS. Utøya AS er selskapet Brenna fikk habilitetsrefs for. – Vi var klar over at det var en utfordring med tanke på Tonje Brennas inhabilitet, men hennes rådgiver må få lov å søke seg til interessante stillinger, sier styreleder Tord Dale i Utøya AS til Dagens Næringsliv (DN).

NRK - 28 feb 24 kl. 13:48

Venstre og SV vil ikke skjerpe kritikken mot Brenna

Verken Venstre eller SV finner grunn til å skjerpe kritikken mot Ap-statsråd Tonje Brenna, trass i DN-saken som ble publiserte rett før kontrollkomiteens siste møte om habilitetssakene tidligere i dag. Frp og Høyre har konkludert med at Brenna fortjener «sterk kritikk» fra Stortinget, noe KrF også vurderer å stemme for når saken kommer til votering i stortingssalen neste uke. Venstre og SV er imidlertid på linje med flertallet på Stortinget, som kun ønsker å uttrykke en mildere form for kritikk mot Brenna.

NRK - 02 nov 23 kl. 07:31

Tonje Brenna er Norges mektigste kvinne

For 17. år på rad har businessbladet Kapital kåret Norges 100 mektigste kvinner. Arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (36) topper årets liste.

NRK - 20 jun 23 kl. 08:47

VG: Tonje Brenna ga styreverv til god venn

Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) ga styreverv til Frode Elgesem, i et senter som gir penger til Utøya AS, skriver VG. Brenna fikk jobben som kunnskapsminister i oktober 2021, som en del av Støres Ap/Sp-regjering. Da hun var i departementsråden – slik alle nye statsråder gjør, la hun fram mulige vanskelige saker og vennskap.

NRK - 28 feb 23 kl. 20:25

Tonje Brenna enstemmig innstilt som ny nestleder i Akershus Ap

Akershus Arbeiderparti har foreslått Tonje Brenna (35) som ny nestleder og Jørgen Vik (52) som nytt sentralstyremedlem i Arbeiderpartiet. – Styret i Akershus Arbeiderparti foreslår Tonje Brenna som ny nestleder i Arbeiderpartiet. Tonje er en politisk nytenker, dyktig lagbygger, flink til å forene folk med ulike meninger, og har evne til å lede under krevende omstendigheter.

NRK - 28 feb 23 kl. 20:25

Akershus Ap foreslår Tonje Brenna som ny nestleder i Ap

Akershus Arbeiderparti har foreslått Tonje Brenna (35) som ny nestleder og Jørgen Vik (52) som nytt sentralstyremedlem i Arbeiderpartiet. – Styret i Akershus Arbeiderparti foreslår Tonje Brenna som ny nestleder i Arbeiderpartiet. Tonje er en politisk nytenker, dyktig lagbygger, flink til å forene folk med ulike meninger, og har evne til å lede under krevende omstendigheter.

NRK - 04 mar 24 kl. 13:02

KrF går for sterk kritikk av Brenna

Også KrF skjerper nå kritikken av statsråd Tonje Brenna i hennes habilitetssak. – Det at det kommer nye opplysninger om saken etter at kontrollkomiteens behandling forsterker alvorlighetsgraden i saken til Tonje Brenna, sier KrF-nestleder Dag Inge Ulstein. – Denne informasjonen burde vært gitt Stortinget fra start.

Klartale - 17 apr 23 kl. 16:30

Hvordan kan vi få barn og unge til å lese mer?

Regjeringen ønsker forslag til hvordan vi får flere til å lese mer. Det opplyser de om i en pressemelding.– Lesing er noe av det viktigste vi gjør i livet.

NRK - 07 nov 23 kl. 16:45

Brenna: Opp til dere å sammenligne

– Jeg tenker det er opp til dere å sammenligne de ulike sakene, sa arbeidsminister og Ap-nestleder Tonje Brenna da hun møtte til kontrollhøring på Stortinget i dag. Svaret kom på et spørsmål fra Frps Carl I. Hagen, som ville vite om Brenna vurderte å gå av da hun så at kulturminister Anette Trettebergstuen valgte å trekke seg etter brudd på habilitetsreglene.

NRK - 28 feb 24 kl. 12:40

Frp mener Brenna kan ha holdt tilbake informasjon

Fremskrittspartiet retter sterk kritikk mot både Høyre-leder Erna Solberg, tidligere utenriksminister Anniken Huitfeldt og mot nåværende arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna. – Fremskrittspartiet mener det er grunn til å rette sterk kritikk mot nåværende statsråd Tonje Brenna, for håndteringen av støtte til, som indirekte omfatter støtte til Utøya AS, hvor Brenna var inhabil da hun var Kunnskapsminister. Opplysningene i Dagens Næringsliv som kom rett før komiteens avgivelse, kan tyde på at Brenna har valgt å holde tilbake informasjon fra Stortinget, sier Limi.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 6 timer siden

– Altfor få har hørt om endometriose

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Klartale - Igår: 06:00

Hva skjer med kroppen når vi blir for varme?

Det har vært hetebølger flere steder i verden. Hellas opplevde sin varmeste juni på over 60 år. Muslimer på pilegrimsferd opplevde også en ekstrem varme.

Klartale - Igår: 15:30

Ber utlendinger dra fra Sudans hovestad

Utlendinger bør forlate Khartoum og regionen rundt. Det sier politiet. Khartoum er hovedstaden i Sudan.

Klartale - I førrgår: 11:33

Politiet har siktet fem ungdommer i Oslo

Politiet har siktet fem ungdommer i Oslo. De er mellom 15 år og 19 år. Det skriver politiet i en pressemelding fredag.

Klartale - I førrgår: 10:50

Politikere på Stortinget har mindre tillit til mediene

Kanalen NRK har spurt politikere på Stortinget hva de tenker om media. 102 av 169 politikere har svart.69 prosent svarte at de har mistet tillit til mediene de siste fem årene.

Klartale - I førrgår: 10:38

Rundt 1700 dør av korona hver uke

Verdens helseorganisasjon (WHO) ber folk ta vaksine mot covid-19.I verden dør rundt 1700 personer av viruset hver uke, ifølge WHO. Tedros Adhanom Ghebreyesus er sjef i WHO.

Klartale - I førrgår: 08:08

Kalte Zelenskyj for Putin

Nato-toppmøtet ble avsluttet torsdag. På møtets siste dag, gikk det galt for USAs president Joe Biden. Biden skulle ønske Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj velkommen til scenen.

Klartale - I førrgår: 06:00

Uføre har mistet bostøtte

Fra desember 2021 til og med mars i år fikk flere bostøtte. Det er en økonomisk hjelp til å betale for et hjem. Nå er satsene justert tilbake.

Klartale - I førrgår: 16:00

Sporene etter Hitlers frykt

Rusten piggtråd i naturen. Det var et helt naturlig syn for alle som vokste opp i Finnmark på 1990-tallet. Den hadde ligget der i flere tiår – som et gufs fra en vond fortid.

Klartale - I førrgår: 13:21

Døde og siktede var kjærester

En kvinne ble knivstukket og drept. En mann ble pågrepet og siktet for drapet. Det skjedde på Stora Lee Camping i Østfold tirsdag.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com