Klartale > Nyheter

Sunday, 29 January, 05:57

Klartale - 28 okt 22 kl. 06:30

Derfor blir det aldri fred i Midtøsten

– Konflikten er like uløst som alltid, sier Hilde Henriksen Waage til Klar Tale. Hun snakker om Israel og palestinerne og deres dårlige forhold. Israel har drept 100 palestinere hittil i 2022. Det sier verdens-organisasjonen FN. Tirsdag skjedde det under et raid på Vestbredden.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Hilde Henriksen Waage, Klar Tale, Israel, FN, Vestbredden, Universitetet, Oslo, PRIO, Midtøsten, Henriksen Waage, Netanyahu, Yair Lapid, Waage, jerusalem, Golanhøydene, Israels, Hamas, PLO, Mujahed Dawood, Vesten, USA, Europa, Australia, Jerusalem

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Derforblir det , aldri, fredi , Midtøsten
Klartale - 18 jun 22 kl. 06:00

Michael gikk for å gi frø til frøbanken på Svalbard

– Ingenting er umulig, sier Michael Haddad. Han er ambassadør for FN.Som seks år gammel ble Haddad lam.

NRK - 08 okt 22 kl. 14:22

Ukrainsk fredsprisvinner: Vi må forsvare oss for å få fred

Fred er vår drøm, men vi må forsvare oss, sier lederen for den ukrainske organisasjonen som er tildelt Nobels fredspris. Oleksandra Matvijchuk, som leder Center for Civil Liberties i Ukraina, støttet den ukrainske regjeringens linje da hun fikk spørsmål om dette under en pressekonferanse lørdag. For å beskytte folket må ukrainske myndigheter kontrollere landområdene, understreket hun, og viste til massegravene som er avdekket i områdene som har vært under russisk kontroll.

NRK - 19 jan 23 kl. 21:21

Bidens sikkerhetsrådgiver på besøk hos Netanyahu

President Joe Bidens nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan er i Israel der han torsdag møtte statsminister Benjamin Netanyahu. Ifølge Netanyahus kontor diskuterte de to blant annet utsiktene til normalisering i forholdet mellom Israel og Saudi-Arabia, som begge er nære allierte av USA i Midtøsten. Israel inngikk i 2020 avtaler om normalisering med De forente arabiske emirater, Bahrain og Marokko, og Netanyahu har ikke lagt skjul på at han håper på en tilsvarende avtale med Saudi-Arabia.

Klartale - 23 sep 22 kl. 06:00

Nå blir det også en kamp mot kulden

– Jeg føler at vi fortsatt er langt unna en fred. Det ville være løgn om jeg sa at det kan skje raskt. Det sier Antonio Guterres om krigen i Ukraina.

Klartale - 04 nov 22 kl. 12:28

Netanyahu tilbake på topp i Israel

Benjamin Netanyahu har vært statsminister i Israel. Nå blir han det igjen. Partiet Likud vant valget i Israel.

Aftenposten - 16 jul 22 kl. 19:54

Biden lover at USA ikke snur ryggen til Midtøsten

USAs president Joe Biden lovte at USA ikke skal snu ryggen til Midtøsten da han lørdag avsluttet et fire dager langt….

NRK - 17 jul 22 kl. 10:16

Iran beskylder USA for kriser i Midtøsten

En dag etter at president i USA Joe Biden avsluttet en besøksreise i Midtøsten, anklager det iranske utenriksdepartementet Washington for mislykket politikk. – Washinton har nok en gang tydd til mislykket politikk med Iran-fobi, og har forsøkt å skape spenninger og kriser i regionen, sier Nasser Kananis talsmann for det iranske utenriksdepartementet i en uttalelse. Biden dro til Irans rival Saudi-Arabia og Irans fiendeland Israel, skriver AFP.

Klartale - 03 aug 22 kl. 12:22

Hva skjer med al-Qaida nå som al-Zawahri er død?

Ayman al-Zawahri ble drept i et angrep fra USA denne helgen. Han er i flere tiår vært en av lederne i terrorgruppa al-Qaida. Han har vært etterlyst og jaget siden 2001, da han ble anklaget for å ha laget planen for terror-angrepet mot USA 11.

Aftenposten - 23 aug 22 kl. 15:39

The Economist får pepper i Midtøsten. Sak utløser debatt om kroppshets og stereotypier.

En artikkel i The Economist har opprørt mange i Midtøsten. Anklagene handler om kroppshets og fordommer til regionen..

NRK - 25 sep 22 kl. 00:36

Olaf Scholz i Midtøsten på jakt etter gass

Tysklands forbundskansler Olaf Scholz er denne helgen i Midtøsten i håp om å sikre avtaler om gassforsyning. Scholz ankom Saudi-Arabia lørdag. Der møtte han Saudi-Arabias de facto-leder, kronprins Mohammed bin Salman, i håp om å inngå tettere energisamarbeid.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 23 timer siden

Her fant de en 4.000 år gammel mumie

Arkeologer i Egypt har funnet en ny grav ved en pyramide i Saqqara. I mer enn 3.000 år har egyptere blitt begravet der.

Klartale - Igår: 16:33

Norsk film er mest sett på Netflix

«Kampen om Narvik» kom ut på kino i romjula. Filmen ble sluppet på strømmetjenesten Netflix denne uka. Folk kan se filmen noen steder i verden.

Klartale - Igår: 15:43

Demonstrasjoner i Midtøsten etter brenning av koranen

Politiker Rasmus Paludan har brent en koran, muslimers hellige bok. Det skjedde utenfor den tyrkiske ambassaden i Stockholm. Paludan er både dansk og svensk.

Klartale - Igår: 13:37

Dømt for smugling av hasj og kokain til Norge

Tre menn er dømt til fengsel for å smugle narkotika til Norge. De hadde gjemt over 1,2 tonn narkotika var gjemt i lastebiler med møbler. Lastebilene kom fra Danmark.

Klartale - Igår: 13:04

Trekker seg som Viggo Kristiansens advokat

Sjødin har vært forsvarer for Viggo Kristiansen i mange år. Han trekker seg på grunn av uenigheter blant støttespillerne. – Jeg har sagt til Viggo at jeg ikke har kuttet ham ut.

Klartale - Igår: 12:21

Tar opp kampen mot mafiaen i Italia

Matteo Messina Denaro var på rømmen i 30 år. Så ble han blitt pågrepet av italiensk politi. Han var mafiasjef for Cosa nostra.

Klartale - Igår: 10:49

Nye regler skal sikre nok strøm

Regjeringen hadde pressekonferanse fredag. De snakket om hvordan vi kan sikre at Norge har nok strøm. Statsminister Jonas Gahr Støre åpnet pressekonferansen.

Klartale - Igår: 10:11

Russland forbyr avisa Meduza

Meduza skriver selv at myndighetene har erklært dem som en trussel mot Russland. Både mot grunnloven og sikkerheten til landet.Ifølge Meduza blir det også forbudt for folk i Russland å samarbeide med avisa.

Klartale - Igår: 09:49

Nordmenn er bekymret for å kjøre langt med elbil

Mens 55 prosent av de som kjører elbil svarer at de er redde for å go tom for strøm på langtur. 72 prosent av de som ikke har elbil, svarer det samme. Det viser ny undersøkelse fra Naf.

Klartale - Igår: 09:44

Fortell oss hva som er viktig for deg!

Klar Tale ønsker å få fram meningen til våre lesere. Derfor åpner vi denne uka egen debattside. Den har fått navnet Klar mening.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com