NRK > Nyheter

Thursday, 28 September, 00:07

NRK - 12 maj 23 kl. 07:36

Den israelske hæren beklagar journalistdrap på Vestbreidda

Det israelske forsvaret har for første gong sagt unnskyld etter at journalisten Shireen Abu Akleh vart drepen på den okkuperte Vestbreidda for eit år sidan. – Eg trur dette er eit høve for meg til å seie at vi er svært lei oss for Shireen Abu Akleh sin død, seier talsperson for forsvaret, kontreadmiral Daniel Hagari, i eit intervju med CNN. Orsakinga kom på årsdagen for Abu Aklehs død. Den amerikansk-palestinske vart skoten i hovudet medan ho dekte ein militæroperasjon i Jenin 11. mai i fjor.
Les mer på NRK


Les mer om:
Shireen Abu Akleh, Vestbreidda, Daniel Hagari, CNN, Abu Aklehs, Jenin, Akleh, Jazeera, Israel, Den, Haag, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Den israelske, hæren, beklagar, journalistdrap, Vestbreidda
NRK - 10 jul 23 kl. 19:54

Video viser israelske soldater som skyter mot journalister

Palestinske journalister som dekket Israels angrep mot flyktningleiren Jenin i forrige uke, ble beskutt av israelske soldater, viser video. Videoen er publisert av TV-stasjonen Al Araby og delt av den israelske avisa Haaretz. Den viser et israelsk militærkjøretøy som kommer inn i en gate der en gruppe journalister, har tatt oppstilling.

NRK - 07 jul 23 kl. 18:46

Tre palestinere drept på Vestbredden

Tre palestinere ble drept av israelske soldater på den okkuperte Vestbredden fredag, opplyser palestinske helsemyndigheter. To av dem ble drept da israelske soldater rykket inn i Nablus nord på Vestbredden. Ifølge den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet sto de to bak et angrep mot et israelsk politikjøretøy på Vestbredden tidligere i uka.

NRK - 10 jul 23 kl. 16:40

Palestiner drept på Vestbredden

Israelske soldater har skutt og drept en palestinsk 33-åring som ifølge dem gikk til angrep da han ble stanset ved en veisperring på den okkuperte Vestbredden. Ifølge den israelske hæren ble mannen stanset i landsbyen Deir Nidham vest for Ramallah. Mannen gikk ifølge dem da ut av bilen, kastet en håndgranat og avfyrte skudd mot soldatene.

NRK - 22 feb 23 kl. 15:02

Israelske soldater drepte ti palestinere i Nablus

Ti palestinere ble drept og over 100 ble såret da israelske soldater onsdag rykket inn i Nablus på den okkuperte Vestbredden, der de møtte væpnet motstand. Blant de drepte er en 72 år gammel mann og en 14 år gammel gutt, opplyser palestinsk helsepersonell. Talsmenn for den israelske hæren sier at soldatene jaktet på to militante palestinere som var mistenkt for tidligere angrep.

NRK - 12 mar 23 kl. 07:45

Tre palestinere drept av israelske soldater på Vestbredden

Tre palestinere er skutt og drept av israelske soldater ved Nablus på den okkuperte Vestbredden, opplyser det israelske militæret. Dermed har de israelske militæroperasjonene i det palestinske området igjen krevd liv. Siden begynnelsen av året er 81 palestinere drept av israelske soldater i områder som har vært okkupert av Israel siden 1967.

NRK - 15 maj 23 kl. 09:56

Palestiner drept av israelske soldater på Vestbredden

Israelske soldater har drept en 22 år gammel palestinsk mann i Nablus på Vestbredden, opplyser det palestinske helsedepartementet. Den israelske hæren oppgir at de åpnet ild etter at de ble angrepet av palestinske demonstranter i det israelsk-okkuperte området. – Under operasjonen kastet mistenkte steiner og skjøt i retning av soldatene, som svarte med skarp ammunisjon, heter det i en uttalelse fra hæren mandag.

NRK - 16 mar 23 kl. 17:11

Fire palestinere drept i israelsk angrep

Israelske soldater drepte torsdag fire palestinere, blant dem en tenåring, under et angrep mot flyktningleiren Jenin på den okkuperte Vestbredden. 23 andre palestinere ble ifølge palestinske helsemyndigheter såret i det israelske angrepet, og tilstanden til fem av dem blir betegnet som alvorlig. Den israelske hæren opplyser at angrepet var rettet mot militante palestinere og at to av de drepte tilhørte den palestinske gruppen Islamsk hellig krig (Jihad) og var mistenkt for «terroristaktiviteter».

NRK - 26 jul 23 kl. 17:25

Palestiner drept på Vestbredden

En 23 år gammel palestinsk mann ble drept av israelske styrker under et raid nær byen Nablus på den okkuperte Vestbredden onsdag. Hendelsen skjedde da israelske styrker stormet flyktningleiren al-Ein like utenfor Nablus, noe som førte til kamper mellom dem og væpnede palestinere. Ifølge den israelske hæren skulle de gjennomføre en antiterroroperasjon.

NRK - 02 jun 23 kl. 07:14

Palestinsk treåring kritisk skadd etter å ha blitt skutt på Vestbredden

En tre år gammel palestinsk gutt er kritisk skadd etter å ha blitt skutt av israelske styrker på den okkuperte Vestbredden. Den israelske hæren sier at gutten ble truffet da israelske soldater svarte på ild som ble avfyrt mot dem av en væpnet gruppe ved Nevez Tzuf. Gutten ble fraktet til et israelsk sykehus.

NRK - 20 aug 23 kl. 09:09

Israelske soldater skjøt mot maskerte israelere

En israelsk sivilperson ble skadd da israelske soldater åpnet ild mot en gruppe maskerte personer på Vestbredden som viste seg å være israelere, melder hæren. Skytingen skjedde ved bosettingen Maale Levona, ikke langt fra den palestinske byen Nablus på den okkuperte Vestbredden, mens soldatene lette etter mannen som drepte to israelere lørdag. Hæren sier en rekke maskerte mistenkte ble observert i området i 3-tiden natt til søndag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Hevder å ha slått ned kupp i Burkina Faso

Militærjuntaen som styrer det vestafrikanske landet Burkina Faso hevder å ha slått ned et kuppforsøk, melder nyhetsbyrået AFP. I en uttalelse sier militærjuntaen at flere tjenestepersoner er pågrepet, og at de fortsatt leter etter andre som skal ha vært med på det påståtte mytteriet..

NRK - 1 time siden

Politiet søker i turområde

Politiet er i gang med undersøkingar i Vågsbygdskogen i Kristiansand. Undersøkingane er knytt til dobbeltdrapet, der ei jente og mor hennar vart funne døde onsdag. – Vi er her fordi vi har sett i verk etterforsking og undersøking.

NRK - 3 timer siden

To menn pågrepet etter skuddløsning på Nordstrand

I forbindelsen med skytingen mot en bolig og en bil på Nordstrand tirsdag kveld, har politiet i kveld pågrepet to menn. De er siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen. Begge de siktede er kjent for politiet fra tidligere.

NRK - 3 timer siden

Arabisk familie skutt og drept i Israel

En arabisk familie på fem ble skutt og drept i hjemmet sitt nord i Israel onsdag. Drapene er de siste i en bølge av vold og drap mot arabere i landet. Drapene på de fem, deriblant to barn, skjedde i den nordlige byen Basmat Tab'un og kun timer etter 50 år gammel arabisk mann ble drept i samme område, opplyser israelsk politi.

NRK - 5 timer siden

Skyting i Stockholm: En person død

SISTE: En person er skutt og drept, melder Aftonbladet. - På stedet fant vi en mann med skuddskader. Livet hans sto ikke til å redde.

NRK - 3 timer siden

Trudeau beklager ubehagelig hendelse i Underhuset

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau ba onsdag om unnskyldning etter at en tidligere foredragsholder skal ha berømmet en nazi-veteran i Underhuset. Blant de som var til stede var Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Personen som ble hedret er en ukrainsk veteran som kjempet sammen med nazistene under andre verdenskrig.

NRK - 4 timer siden

The Scotsman åpner i nye lokaler

Utestedet The Scotsman bekrefter at de vil åpne et nytt sted. Det skriver Avisa Oslo. På tirsdag kom beskjeden om at den tradisjonsrike baren på Karl Johans gate i Oslo må ut av sine gamle lokaler ved nyttår.

NRK - 4 timer siden

Bruce Springsteen avlyser alle konserter ut 2023

Bruce Springsteen og The E Street Band utsetter alle konserter i 2023 til 2024 på grunn av artistens problemer med magesår. – Bruce Springsteen er fortsatt på bedringens vei fra magesår de siste ukene og fortsetter å motta behandling ut året, i henhold til råd fra legen. Med dette i tankene vil vi for sikkerhets skyld utsette alle resterende konserter i 2023 til 2024, skriver artisten på X/Twitter.

NRK - 5 timer siden

Skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet i Stockholm ble like før klokka syv varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm En person skal ha skuddskader, opplyser politiet på sine hjemmesider. Både politi og ambulansepersonell er på stedet..

NRK - 5 timer siden

Melding om skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet er varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm. En person skal ha skuddskader, ifølge Aftonbladet, som siterer politiet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com