Klartale > Nyheter

Thursday, 25 July, 16:10

Klartale - 07 jun 23 kl. 06:35

Den deilige og skadelige sola

Vi nordmenn elsker sol. Straks den lysende kula blir synlig på himmelen, vil vi ha mest mulig av den.På Svalbard feirer de når sola kommer tilbake etter mørketiden. I påsken reiser vi til fjells for mest mulig av sol og snø. Om sommeren kaster vi klærne og ligger timevis på stranda.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Svalbard, UV

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Den deiligeog , skadelige, sola
Klartale - 15 maj 23 kl. 08:34

Frps listetopp i Oslo blir tvangsutmeldt av Frp

Politiker Lars Petter Solås var nummer 1 for Fremskrittspartiets (Frp) i Oslo. Han sto på toppen av partiets valgliste. Men nå får han ikke lenger være medlem av Frp.

Klartale - 24 feb 24 kl. 16:00

– Jeg trodde at jeg ville få jobb snart

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Klartale - 16 jan 24 kl. 18:00

– Vi kan glede oss til mye nordlys

Nordlyset har fascinert mennesker i alle år. I dag synes de fleste det er vakkert. Folk reiser fra hele verden for å få et glimt av det spesielle fenomenet.

Klartale - 21 mar 23 kl. 13:05

Hva er ramadan?

Ramadan er den niende måneden i den islamske kalenderen.Den blir sett på som en av de helligste månedene. Ramadan var måneden da koranen ble åpenbart gjennom profeten Muhammed.

NRK - 08 maj 23 kl. 16:24

Lars Petter Solås: - Jeg har dummet meg ut

Frps ordførerkandidat i Oslo Lars Petter Solås skriver i et Facebook-innlegg mandag at han beklager hendelsen på et nachspiel under partiets landsmøte 29. april. – Jeg har dummet meg ut.

Klartale - 29 maj 23 kl. 06:25

– Nyt kaffen under en parasoll i stedet

– Hei, det er Klar Tale. Det blir sol i massevis framover. Og vi vil skrive om solkrem.

Klartale - 19 jun 23 kl. 12:22

Får ikke trekke seg fra Frps valgliste

Lars Petter Solås ble ekskludert fra Fremskrittspartiet (Frp). Årsaken var det som skjedde på landsmøtet til partiet i april. Solås var ufin og truet journalister på et nachspiel.

NRK - 30 jun 23 kl. 12:08

– Feil å tvinge Solås til valg

Vedtaket om at ekskludert Frp-topp Lars Petter Solås må stå på valglista i Oslo mot sin egen og partiets vilje er feil og må gjøres om. Det skriver jusprofessor Eirik Holmøyvik ved Universitetet i Bergen i en artikkel i Rett24. Han mener at Kommunaldepartementet har feiltolket valglovens bestemmelser om hva som skal til for å få fritak etter den formelle fristen.

Klartale - 10 mar 23 kl. 06:09

Vår smarte kropp gir oss lykkerus

Du gir alt du har, og svetten pipler. Andpusten stopper du og tar en pust i bakken. Etter økta kjenner du på en slags lykke.

NRK - 15 maj 23 kl. 04:46

Borgen: – Solås må selv be om å bli tatt ut av lista

Fremskrittspartiets ordførerkandidat i Oslo, Lars Petter Solås, som søndag ble fratatt medlemskap i Frp, kan ikke bare strykes fra listen til kommunevalget til høsten. Oslo-ordfører Marianne Borgen sier at valgstyret i Oslo skal ha møte 25. mai, hvor de skal behandle og endelig godkjenne valglistene.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 45 minutter siden

Mener vi har en «lærerkrise»

Ikke nok unge vil bli lærere. Utdanningsforbundet mener utviklingen er alvorlig. Kravene for å komme inn på noen av utdanningen for å bli lærer, er blitt endret.

Klartale - 2 timer siden

Minst 257 døde i jordskred i Etiopia

Det var jordskred i Sør-Etiopia på mandag. 257 personer er bekreftet døde. Men det kan være så mange som 500, tror verdens-organisasjonen FN.

Klartale - 3 timer siden

Hvor mange medaljer kan Norge ta i OL?

Årets Olympiske leker (OL) er i Paris i Frankrike. Kan noen fra Norge få en medalje? Sportsmagasinet Sports Illustrated har gjettet hvem de tror vinner.

Klartale - 4 timer siden

140 flyvinger innstilt på Frankfurt

Aktivister protesterte på Frankfurt flyplass i Tyskland. De startet tidlig torsdag morgen. Aktivister limte seg selv fast på rullebanen.

Klartale - 7 timer siden

Både Joe Biden og Donald Trump har holdt taler

– Det er en tid og et sted for yngre stemmer. Den tiden er nå, sa Joe BidenHan holdt tale fra Det ovale kontor i Det hvite hus. Biden er president i USA.

Klartale - 10 timer siden

Diskuterer nye regler for ulv

Kommisjonen til Den europeiske union (EU) vil endre på hvor strengt vernet ulv er. Regjeringer sier de sliter med at det er for mange ulv. Mens naturvernere er bekymret for at ulven kan bli en truet art igjen.

Klartale - Igår: 14:09

Hvem er «Folk mot fossilmakta»?

Onsdag morgen kom aktivister seg inn på Oslo lufthavns område. De brukte vinkelsliper for å skjære hull i gjerdet. Det sier Avinor til nyhetsbyrået NTB.

Klartale - Igår: 12:38

Tyfon har tatt 13 liv på Filippinene

Det er tyfonsesong i Asia. Tyfoner er kraftig, tropisk regn og kraftig vind.Nå har det ekstreme været tatt livet av tolv personer på Filippinene.

Klartale - Igår: 11:07

Mye mikroplast i Barentshavet

En rapport viser at det er mikroplast i hele Barentshavet. Den påvirker sjøfugl og dyreliv. Plasten kommer fra både lokale kilder, og kilder som er langt unna.

Klartale - Igår: 10:24

Det farlige vannet

Norge har en lang kyst. Vi har mange innsjøer og elver. Livet ved sjøen består av alt fra hyggelige båtturer til grilling på brygga.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com