Klartale > Nyheter

Friday, 01 December, 18:23

Klartale - 16 maj 23 kl. 13:44

Demonstrerer mot japanske myndigheter

Vannet kommer fra et ødelagt atomkraftverk i Fukushima. Det ble delvis ødelagt under en tsunami i 2011. Japanske myndigheter planlegger å rydde opp nå.De skal slippe radioaktivt vann rett i havet. Men det vil ikke demonstranter ha noe av.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Fukushima, Tepcos, Tokyo, Harumichi Saito, AP, Saito, Daiichi, Tepco, Japans, Kina, korea, Stillehavet, Japan

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Demonstrerermot , japanske, myndigheter
NRK - 14 jul 23 kl. 04:41

Kina hevder å ha jaget bort japansk fiskefartøy fra omstridt øygruppe

Kinesisk kystvakt har ifølge kinesiske medier jaget bort et japansk fiskefartøy som befant seg ved en omstridt øygruppe som begge landene gjør krav på. Det japanske fartøyet hadde tatt seg inn i øygruppens territorialfarvann, ifølge statlige medier i Kina. Begge land gjør krav på øygruppen, som kalles Senkaku i Japan og Diaoyu i Kina.

NRK - 07 aug 23 kl. 02:54

Japan starter snart kjølevannsutslipp fra Fukushima

Japan planlegger oppstart av utslipp av kjølevann fra det tsunamiødelagte atomkraftverket Fukushima i slutten av måneden, ifølge japanske medier. Den planlagte oppstarten skjer i så fall kort tid etter at statsminister Fumio Kishida har møtt USAs president Joe Biden og Sør-Koreas president Yoon Suk-yeol i USA neste uke, der Kishida skal opplyse om sikkerhetsaspekter ved kjølevannsutslippet. Det skriver avisen Asahi Shimbun mandag, som siterer ikke navngitte regjeringskilder i Tokyo.

NRK - 06 mar 23 kl. 04:27

Sør-Korea vil kompensere ofrene for japansk tvangsarbeid

Sør-koreanske myndigheter har planer om å kompensere ofre for japansk tvangsarbeid under annen verdenskrig, uten å involvere japanske myndigheter direkte. Dette skal være et skritt på veien mot forsoning med Japan, for å demme opp for nord-koreansk politikk i regionen. Utenriksminister Park Jin sier at planen er å la et fond kompensere ofrene og deres familier.

VG - 21 jan 23 kl. 21:14

Titusenvis demonstrerer mot Netanyahus rettsreformer

For tredje lørdag på rad demonstrerer titusener av israelere mot statsminister Benjamin Netanyahus planlagte reform av rettsvesenet..

NRK - 28 jan 23 kl. 23:17

Titusener demonstrerer på ny mot Netanyahu-regjeringen i Israel

For fjerde helg på rad demonstrerer flere tusen demonstranter mot ny Netanyahu-regjering i Israel. Den største demonstrasjonen fant sted i Tel Aviv. I likhet med de foregående lørdagene var demonstrasjonene rettet primært mot regjeringens planer om juridisk reform.

NRK - 31 jan 23 kl. 16:11

Halv million mennesker demonstrerer i Paris

En halv million mennesker demonstrerer mot pensjonsreformen, melder nyhetsbyrået AFP. Rundt én million mennesker er ventet å gå ut i gatene for å demonstrere over hele Frankrike tirsdag. Den franske regjeringen har foreslått å heve pensjonsalderen fra 62 til 64, i tillegg til å øke antallet år folk må jobbe for å kunne ta ut full pensjon..

NRK - 13 feb 23 kl. 12:02

Titusener demonstrerer i Israel mot Netanyahus

Flere steder i Israel demonstrerer motstandere av statsminister Benjamin Netanyahus kontroversielle reform av landets rettssystem. Mandag formiddag hadde flere tusen samlet seg utenfor Israels nasjonalforsamling Knesset i Jerusalem i forkant av en varslet avstemning. Lovforslaget vil blant annet gi politikere større makt til å utnevne dommere.

NRK - 24 feb 23 kl. 17:54

Anklager Departementenes sikkerhetsorganisasjon for å bryte med grunnlovfestede rettigheter

Samene og miljøaktivistene som demonstrerer i Olje- og energidepartementet (OED) mener at Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) systematisk forsøker å hindre utøvelse av deres lovmessige rett til frie ytringer og demonstrasjon. Det skriver deres advokat, Maria Hessen Jacobsen, i en pressemelding. Demonstrantene oppgir at DSS har låst inn demonstrantene for å regulere deres bevegelsesfrihet og i perioder nektet de å få mat og drikke, samt begrenset medias tilgang til området demonstrantene befinner seg i.

Klartale - 28 feb 23 kl. 12:12

Se video fra demonstrasjon

Unge samer og aktiviserer demonstrerer mot de som styrer Norge. Det har de gjort siden torsdag sist uke.De demonstrerer fordi samiske familier ønsker å fjerne vindmøller på Fosen.

NRK - 02 mar 23 kl. 20:03

Statsministeren møter unge som demonstrerer i Fosen-saken

Statsminister Jonas Gahr Støre møter noen av de unge som demonstrerer i Fosen-saken i kveld. Det skriver Regjeringen i en pressemelding. Møtet skal være i Trefoldighetskirken i Oslo..

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 2 timer siden

– Jeg finner mye til felles i våre kulturer

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Klartale - 4 timer siden

Prinsen blir 18 år

Kong Harald og dronning Sonja inviterer til offisiell lunsj på Slottet. Det skjer i dag fredag. De skal feire barnebarnet sitt, prins Sverre Magnus.

Klartale - 6 timer siden

Mange er bekymret for om de klarer å betale regningene sine

Folk sliter med økonomien for tiden. Varer og tjenester blir dyrere. Det blir også folks lån.

Klartale - 9 timer siden

Israel angriper Gaza igjen

Lørdag 7. oktober gikk Hamas til angrep på Israel. De drepte rundt 1.

Klartale - 9 timer siden

Seks døde i trafikken i november

Alle som døde i november var over 40 år. De døde var fem menn og én kvinne. Ulykkene skjedde i Nordland, Troms og Finnmark, Viken, Innlandet og Vestland.

Klartale - 12 timer siden

Når kommer pengene fra Nav på konto i desember?

I desember handler vi julegaver og ekstra mat. Selv om det er priskrig på julemat, bruker vi mye penger.Mange får lønn tidligere i desember.

Klartale - Igår: 16:00

Mange lever i hjem uten denne: – Som å kjøre bil uten bilbelte

Jula er høytid for branner i norske hjem. Det viser tall fra brannstatistikk.no.

Klartale - Igår: 14:01

Vil forby konverterings-terapi

Konverterings-terapi går ut på å få homofile og andre skeive til å endre sin seksuelle orientering. Dette vil Regjeringen nå gjøre forbudt. Flertallet på Stortinget er enig.

Klartale - Igår: 13:29

Skeive opplever mer vold og hat enn heterofile

Skeive opplever mer vold og seksuell vold enn heterofile. De opplever også mer hat-kriminalitet og hatefulle ytringer.Det viser Nasjonal trygghets-undersøkelse.

Klartale - Igår: 11:57

2023 kan bli det varmeste året noensinne

Året som har gått vil trolig knuse alle varmerekorder, ifølge organisasjonen. Det er basert på tall fra januar til slutten av oktober.Verdens ledere er samlet i Dubai torsdag.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com