NRK > Nyheter

Monday, 11 December, 00:08

NRK - 14 mar 23 kl. 14:20

Demonstrerer mot amerikansk oljeprosjekt: – Det er en tap, tap, tap-situasjon

Aktivistgruppen Extinction Rebellion (XR) demonstrerte tirsdag formiddag utenfor den amerikanske ambassaden i Oslo mot oljeutbygging nord i Alaska. President Joe Biden skal ha godkjent en av de største oljeutbyggingen på føderalt land, til tross for massiv motstand, meldte nyhetsbyrået AP i går. Politiet var til stede utenfor den amerikanske ambassaden med tre patruljer. Aktivistene måtte stå 200 meter fra ambassaden. – Det er veldig rart å være her.
Les mer på NRK


Les mer om:
Extinction Rebellion, Oslo, Alaska, Joe Biden, AP, Jonas Kittelsen, XR Ung, NRK, Arktis, Parisavtalen, Kittelsen, Biden, TikTok, USA, Liland, MDG, USAs, Europa, Norge

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Demonstrerermot , amerikansk, oljeprosjektDet er en , tap, tap, tap-situasjon
Aftenposten - 11 mar 23 kl. 06:47

Medier: Biden sier ja til kontroversielt oljeprosjekt

Flere amerikanske medier skriver at president Biden vil gå videre med et oljeprosjekt i Alaska til en verdi av åtte….

E24 - 11 mar 23 kl. 06:47

Medier: Biden sier ja til kontroversielt oljeprosjekt

Flere amerikanske medier skriver at president Biden vil gå videre med et oljeprosjekt i Alaska til en verdi av åtte milliarder dollar. Det hvite hus avviser at beslutningen er tatt..

Aftenposten - 01 jun 23 kl. 09:48

Equinor utsetter oljeprosjekt i Canada med tre år

Et stort oljeprosjekt utenfor Newfoundland i Canada er utsatt nok en gang på grunn av kostnadsøkninger..

E24 - 01 jun 23 kl. 09:48

Equinor utsetter oljeprosjekt i Canada med tre år

Et stort oljeprosjekt utenfor Newfoundland i Canada er utsatt nok en gang på grunn av kostnadsøkninger. – Vi er klar over at det er stor lokal skuffelse, sier pressetalsperson i Equinor..

Aftenposten - 27 sep 23 kl. 10:01

Kraftige reaksjoner etter godkjenning av nytt oljeprosjekt: – Et stort steg tilbake

Equinor har fått godkjenning til å gå videre med et omstridt oljeprosjekt utenfor Shetland..

E24 - 27 sep 23 kl. 10:01

Kraftige reaksjoner etter godkjenning av nytt oljeprosjekt: – Et stort steg tilbake

Equinor har fått godkjenning til å gå videre med et omstridt oljeprosjekt utenfor Shetland. Miljøorganisasjonen Uplift UK sier de vil gå rettens vei for å stanse prosjektet..

NRK - 19 feb 23 kl. 21:28

Zelenskyj: Russland med betydelige tap i øst

Ukrainas militære styrker har påført russiske styrker betydelige tap i kamper i den østlige Donbas-regionen, hevder Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i en tale søndag. Presidenten sier at ukrainske styrker har påført de russiske styrkene store tap i nærheten av byen Vuhledar. – Vi bryter ned inntrengerne og påfører dem betydelige tap, sa blant annet presidenten.

NRK - 10 mar 23 kl. 12:16

Mener gigantisk oljeprosjekt truer urfolks rettigheter

President Joe Biden skal om kort tid avgjøre om han skal godkjenne det kontroversielle oljeboringsprosjektet helt nord i Alaska. En kunngjøring ventes om få dager, ifølge flere amerikanske medier, deriblant Washington Post. I tillegg til store utslipp, frykter kritikerne at prosjektet vil true urfolks rettigheter og levekår, og påvirke en allerede sårbar natur med rødlistede arter i Vest-Arktis.

NRK - 11 mar 23 kl. 14:26

Medier: Biden vil godkjenne omstridt oljeprosjekt

Ifølge flere amerikanske medier kommer president Joe Biden til å godkjenne det kontroversielle oljeboringsprosjektet helt nord i Alaska. Prosjektet kan skape tusenvis av arbeidsplasser, men har møtt massiv motstand. Ikke bare i USA, men verden over.

Aftenposten - 16 apr 23 kl. 11:55

«En katastrofe fra start til slutt»

MAR DEL PLATA (E24): Hver måned protesterer lokalbefolkningen mot Equinors nye oljeprosjekt i Argentina..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Flere evakuert fra brann i boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 1 time siden

FNs hovedforsamling stemmer trolig for nytt krav om våpenhvile i Gaza

FNs 193 medlemsland skal samles tirsdag, der et flertall trolig kommer til å stemme for et nytt krav om øyeblikkelig våpenhvile i Gaza, ifølge diplomater. Nyheten om at hovedforsamlingen skal tre sammen for en ny spesialsesjon, ble kjent etter at USA la ned veto i FNs sikkerhetsråd om et krav om umiddelbar humanitær våpenhvile mellom Israel og Hamas. Det er diplomater som søndag kveld opplyser til nyhetsbyrået Reuters om det forestående møtet.

NRK - 1 time siden

Generalene som kriger i Sudan, skal være enige om å møtes

Generalene som leder hver sin militære styrke i krigen i Sudan, er enige om å møtes ansikt til ansikt, hevder den østafrikanske samarbeidsorganisasjonen IGAD. Møtet er ikke bekreftet av generalene Abdel-Fattah Burhan eller Mohammed Hamdan Dagalo. Burhan leder regjeringsstyrkene, og Dagalo leder den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF).

NRK - 2 timer siden

Nye klimaforpliktelser langt unna Paris-avtalens mål

På Cop 28 har en rekke land forpliktet seg til å kutte klimagassutslipp. Men lovnadene er kun en tredel av det som trengs for å holde tritt med Parisavtalen. Over hundre land har forpliktet seg til å tredoble produksjon av fornybar energi og doble energieffektivitet.

NRK - 2 timer siden

Minst 17 skadd i togkollisjon i Italia

Minst 17 mennesker er skadd i en togkollisjon i Italia, ifølge brannvesenet. Omstendighetene rundt søndagens ulykke er foreløpig ikke kjent..

NRK - 2 timer siden

Væpnet politi søker etter beboer etter husbrann

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 3 timer siden

Biden inviterer Zelenskyj til Det hvite hus

USAs president Joe Biden har invitert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til et møte i Det hvite hus på tirsdag, ifølge en uttalelse. Det melder Reuters. Zelenskyj var søndag i Buenos Aires, der han deltok under innsettelsen av Argentinas nyvalgte president Javier Milei..

NRK - 2 timer siden

Væpnet aksjon i Bamble etter husbrann – søker etter beboer

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 5 timer siden

To drept i angrep mot Røde Kors-kolonne i Sudan

En kolonne fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) ble angrepet i Sudans hovedstad Khartoum mens de evakuerte sivile søndag. To ble drept, melder ICRC. – ICRC er sjokkert og forferdet over et overlagt angrep på en humanitær kolonne i Khartoum søndag, skriver ICRC på X/Twitter.

NRK - 3 timer siden

Minst tolv døde i gruvekollaps i Venezuela

En gullgruve har rast sammen sørøst i Venezuela, noe som har tatt livet av minst tolv mennesker, ifølge landets myndigheter. Hendelsen skjedde onsdag i delstaten Bolivar, som grenser til Brasil. Gruvearbeiderne ble begravet da et ras gikk i gruva, opplyser myndighetene søndag.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com