NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 17:48

NRK - 20 mar 23 kl. 19:11

Demonstrerer med bind for øynene utenfor Stortinget

Rundt 70 klimademonstranter har satt seg ned foran Stortinget med bind for øynene. De markerer at FNs klimapanel i dag slapp sin seneste, dystre rapport. – Bind for øynene symboliserer at politikerne lukker øynene til klimaforskningen, sier Jonas Kittelsen i klimagruppen XR Ung. Rapporten blir regnet som det viktigste kunnskapsgrunnlaget verden har om klimakrisen. Den er krystallklar: konsekvensene av klimakrisen er her i dag, og vil bli verre.
Les mer på NRK


Les mer om:
Stortinget, FNs, Jonas Kittelsen, XR Ung, António Guterres, Kittelsen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Demonstrerermed , bind, for, øynene, utenfor, Stortinget
NRK - 26 okt 23 kl. 02:41

Offisiell svensk ordbok fullført etter 140 år

Hvor mange svensker trengs for å lage ordbok? Mange, og det tar 140 år. Den Svenska Akademien har arbeidet med sin offisielle ordbok siden 1883, og onsdag ble verket omsider ferdig.

NRK - 12 nov 23 kl. 15:49

Nittedal fortsetter med gratis bind og tamponger - fylket stopper ordningen

Skolene i Nittedal har siden august hatt dispensere med bind og tamponger tilgjengelig for elevene. De vil fortsette ordningen, mens fylket vil avvikle tiltaket, skriver Varingen. I sitt budsjett vil fylkesrådet i Akershus avvikle ordningen med gratis sanitærprodukter på de videregående skolene fra og med 2024.

Klartale - 27 dec 22 kl. 16:00

Her er 12 gode nyheter

Krig og elendighet er langt fra det eneste som skjedde i år. Året 2022 kom med noen lysglimt. Her er noen av dem:1.

VG - 09 mar 23 kl. 11:59

Gratis bind og tamponger på skoler: Det skulle bare mangle

Bind og tamponger bør være enkelt tilgjengelig på alle skoler, på lik linje med dopapir og kondomer..

Aftenposten - 21 aug 23 kl. 23:34

Bind og tamponger skattlegges som luksusvarer. For fattige kvinner er det en katastrofe

For millioner av afrikanske kvinner er bind og tamponger så dyrt at de ikke har råd..

Aftenposten - 23 nov 23 kl. 12:00

Edvard Hoem blir pompøs i siste bind av superpopulær serie

Edvard Hoem mister fotfestet og blir pompøs i siste bind av folkekjær bokserie..

NRK - 05 jun 23 kl. 08:08

Klimaaktivister står ved alle innganger til Stortinget

Aktivister fra organisasjonen Extinction Rebellion står mandag morgen foran alle innganger til Stortinget. De protesterer mot et nytt vedtak om produksjon fra tre nye oljefelt. – Italia flommer over.

NRK - 05 jun 23 kl. 09:38

Har lenket seg fast: Hovedinngangen til Stortinget helt stengt

Aktivister fra organisasjonen Extinction Rebellion har lenket seg fast foran Stortinget. Hovedinngangen er nå helt stengt. De protesterer mot et nytt vedtak om produksjon fra tre nye oljefelt.

NRK - 05 jun 23 kl. 09:38

Har lenket seg fast ved hovedinngangen til Stortinget

Aktivister fra organisasjonen Extinction Rebellion har lenket seg fast foran Stortinget. Ifølge Stortinget er ikke inngangen sperret, og det er mulig å komme seg inn og ut. Aksjonistene protesterer mot et nytt vedtak om produksjon fra tre nye oljefelt.

NRK - 10 jul 23 kl. 17:02

Rapper må i fengsel i Iran

Den populære rapperen Toomaj Salehi, som støttet demonstrasjonene i Iran i fjor høst, er dømt til seks års fengsel, ifølge hans advokat. Selehi risikerte å få dødsstraff etter at han uttrykte støtte til de enorme protestene i Iran, som brøt ut etter at 22 år gamle Mahsa Amini døde i moralpolitiets varetekt i fjor høst etter angivelig å ha brutt landets strenge kleskode. Ifølge advokaten hans, Rosa Etemad Ansari, ble Salehi frifunnet for å ha fornærmet Irans øverste leder og samarbeidet med fiendtlige myndigheter.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Domstol i USA: Trump ikkje immun mot sivile søksmål etter kongresstorminga

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 45 minutter siden

Politikar kasta ut av kongressen

Republikanaren George Santos vert utvist av kongressen i dag, melder Reuters. 311 stemte for at han skulle ut, kor 115 av desse var republikanarar, ifølgje TV-kanalen CNN. Santos skal ha loge seg til kongressen og er tiltalt for å ha brukt stolne valkampmiddel til personleg bruk..

NRK - 1 time siden

Noregs Bank leiar søksmål mot Silicon Valley Bank

Norges Bank og det svenske pensjonsfondet Sjunde Ap-fonden er utnemnde av ein amerikansk domstol til å vera hovudsaksøkar (Lead Plaintiff) i det pågåande gruppesøksmålet mot Silicon Valley Bank (SVB). Det skriv Noregs Bank i ei pressemelding Oljefondet og andre investorar leid store tap på sine investeringar i SVB på grunn av feilaktig informasjon og rapportering av finansielle forhold og risikostyring frå den amerikanske banken..

NRK - 1 time siden

FN-domstol: Venezuela ikke kan annektere deler av naboland

Den internasjonale domstolen i Haag har gitt Venezuela ordre om å unngå handlinger som endrer statusen for et område landet gjør krav på i nabolandet Guyana. Kjennelsen fra ICJ kommer to dager før en planlagt folkeavstemning i Venezuela om det omstridte territoriet. Domstolen nevner ikke folkeavstemningen konkret, men sier Venezuela «må avstå fra enhver handling som vil endre statusen som for tiden gjelder for det omstridte området».

NRK - 1 time siden

Minst 182 pasienter berørt av ny feil i Helseplattformen

Det skriv Adresseavisen. St. Olavs Hospital skal ha oppdaga feil i legemiddellistene, stadfestar sjukehusdirektør Gretje Aasved overfor avisa fredag.

NRK - 45 minutter siden

Hizbollah: To drept i israelsk angrep mot grenseby i Libanon

To personer ble drept da Israel skjøt mot byen Houla sør i Libanon, ifølge den Hizbollah-kontrollerte TV-stasjonen Al-Manar. Den iranskstøttet militsgruppen og israelske styrker skjøt mot hverandre over grensen tidligere på dagen, slik de har gjort en rekke ganger de siste ukene. Hizbollah sier de angrep en gruppe israelske soldater fredag.

NRK - 1 time siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivile søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 1 time siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus fredag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i dag.

NRK - 1 time siden

E6 stengt fra Mjøsbrua på ubestemt tid – må kontrollere bru

E6 ved Biri er fremdeles stengt etter at en kranbil tok oppi ei bru, melder politiet i Innlandet. Årsaken er at det trengs en ekstra kontroll av bruelementet. Det er ukjent hvor lenge den blir stengt.

NRK - 1 time siden

Første kvinne som satt i USAs høgsterett er død

Den tidlegare høgsterettdommaren Sandra Day O'Connor er død, opplyste USAs høgsterett fredag. O'Connor blei 93 år, var den første kvinna som sat i USA sin høgsterett, skriv CNN. I 2018 blei det kjend at ho hadde blitt diagnostiert med eit tidleg stadium av demens, som truleg var av typen Alzheimer.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com