NRK > Nyheter

Sunday, 29 January, 03:02

NRK - 26 jul 22 kl. 11:37

Demonstrant mot FN-styrkane i Kongo skoten og drepen

Ein av demonstrantane som deltok på protesten mot FN-basen i Goma i Den demokratiske republikken Kongo er skoten og drepen, melder AFP sin reporter på staden tysdag. Det er uklart kven som har drepe demonstranten. På måndag storma fleire hundre menneske FN-basen i byen Goma aust i Kongo i protest mot det dei meiner er FN-styrkane si manglande evne til å stansa valden i landet. Soldatane ved basen brukte tåregass for å driva inntrengarane tilbake..
Les mer på NRK


Les mer om:
FN, Goma, Den, Kongo, AFP

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Demonstrantmot , FN-styrkanei , Kongo, skotenog , drepen
NRK - 26 jul 22 kl. 11:37

Fem demonstrantar mot FN-styrkane i Kongo skoten og drepen

Fem av demonstrantane som deltok på protesten mot FN-basen i Goma i Den demokratiske republikken Kongo er skoten og drepen, melder AFP sin reporter på staden tysdag. Det er uklart kven som har skote mot og drepe demonstrantane. På måndag storma fleire hundre menneske FN-basen i byen Goma aust i Kongo i protest mot det dei meiner er FN-styrkane si manglande evne til å stansa valden i landet.

NRK - 04 aug 22 kl. 14:45

FN-ekspert: Rwanda har angripe soldatar i Kongo

Troppar frå Rwanda skal ha angripe soldatar i DR Kongo, ifølge ein rapport frå ein uavhengig ekspert som jobbar for FN, melder AFP. Dei rwandiske troppane skal ha støtta den væpna gruppa M23, som er aktiv aust i Kongo. Ifølge rapporten, som AFP har fått tilgang til, har rwandiske troppar operert i Kongo sidan iallfall november 2021, og fungert som støtte for opprørsgruppa M23.

NRK - 05 aug 22 kl. 19:06

Rwanda avviser FN-rapport om støtte til opprørere i Kongo

Rwandas regjering avviser anklager fra FN, som hevder å ha solide beviser for at landets regjeringshær aktivt støtter opprørere i nabolandet Kongo. En gruppe uavhengige FN-eksperter la denne uka fram en 131 sider lang rapport der de dokumenterer Rwandas støtte til opprørsgruppen M23 og slår fast at rwandiske regjeringsstyrker opererer i nabolandet. En talskvinne for regjeringen i Kigali avviser rapporten.

Klartale - 30 sep 22 kl. 12:35

Tre livvakter fra politiet stanset med våpen på flyplass

Torsdag var tre livvakter fra Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) på vei til Kongo. På N’djili-flyplassen ble de stanset for kontroll.De var der for å gjøre klart for å være livvakt for Espen Barth Eide.

NRK - 21 dec 22 kl. 00:22

FN letter på våpenembargo mot Kongo – forlenger fredsbevarende oppdrag

FNs sikkerhetsråd har vedtatt lettelser i våpenembargoen mot Kongo. Samtidig forlenges mandatet til den fredsbevarende FN-styrken i landet med ett år. Målet er fortsatt at Monusco-styrken kan avvikles på sikt.

NRK - 03 nov 22 kl. 13:04

Mannen mistenkt for å ha skote Imran Khan er skoten og drepen

Mannen som er mistenkt for å ha skote Pakistans tidlegare statsminister Imran Khan i beinet er skoten og drepen, melder AFP. Khan blei skoten medan han haldt ein tale til støttespelarar i Wazirabad i dag. Støttespelearane meiner skotet mot Khan var eit drapsforsøk.

NRK - 16 nov 22 kl. 06:22

USA antydar raketten kan ha blitt skoten opp av Ukraina

Foreløpige funn tydar på at raketten som fall ned i den polske landsbyen Przewodów tysdag kan ha blitt skoten opp av Ukraina. Raketten kan ha blitt skoten opp mot ein innkomande russisk rakett, uttalar amerikanske tenestemenn, i fylgje byrået AP..

NRK - 16 nov 22 kl. 08:53

Iran dømmer demonstrant til døden

En iransk domstol har dømt nok en demonstrant til døden, melder AFP. Det er andre dødsstraff mot en demonstrant på tre dager. Rundt 14.

NRK - 21 apr 22 kl. 06:17

Kadyrov hevdar Russland vil overta stålverket i Mariupol

Tsjetsjenias leder Ramzan Kadyrov seier han er heilt sikker på at Russland vil ta kontroll over stålverket Azovstal i Mariupol torsdag, skriv NTB. – I dag, enten før eller etter lunsj, vil Azovstal vera heilt under kontrollen til dei russiske styrkane, sa Kadyrov på meldingstenesta Telegram tidleg torsdag. Ifølge Kadyrov vil dei ukrainske styrkane få moglegheit til å overgje seg.

NRK - 21 apr 22 kl. 09:06

Russland: Hevdar russiske styrkar har kontroll over stålverk i Mariupol

Den russiske forsvarsministeren seier at russiske styrkar har kontroll over stålverket Azovstal i hamnebyen Mariupol, melder nyheitsbyrået Reuters. Nyheitsbyrået AFP melder at russiske styrkar hevar å ha teke kontroll over heile Mariupol, med unntak av Azovstal. Ifølge den russiske forsvarsministeren er meir enn 2000 ukrainske soldatar i stålverket, og at 1478 allereie har overgjeve seg, skriv Reuters.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

To personer lettere skadd med kniv i Oslo

Politi og ambulanse rykket ut da to personer ble rispet med kniv ved Lindebergåsen i Oslo natt til søndag. De fremstår som lettere skadd etter at en person utagerte med kniv. – Vi har pågrepet gjerningspersonen som blir fraktet til arresten, melder politiet i Oslo på Twitter..

NRK - 1 time siden

Tre personer involvert i en trafikkulykke i Kvinesdal

To biler og tre personer var involvert i en trafikkulykke ved Egelandssletta ved Kvinesdal natt til søndag. – En person ble sittende fastklemt, og fikk hjelp av brannvesenet til å komme seg løs, forteller operasjonsleder Lars Hyberg ved Agder politidistrikt til NRK. Vedkommende blir fraktet med luftambulanse til sykehus.

NRK - 1 time siden

Donald Trump startet valgkampanjen

USAs tidligere president Donald Trump startet sin valgkampanje i New Hampshire lørdag. – Jeg er sintere nå og mer engasjert enn noen gang tidligere, sa 76 år gammel Trump i sin tale til grasrotaktivister og folkevalgte på partiets årsmøte i Salem. Derfra gikk turen til et folkemøte i South Carolina, hvor han presenterte sitt nye lederteam.

NRK - 1 time siden

Memphis-politienhet avvikles etter at Tyre Nichols ble slått i hjel

Politi-enheten Scorpion i Memphis avvikles, opplyser politisjef Cerelyn Davis . Noen av betjentene som var med på å slå i hjel Tyre Nichols var med i spesialenheten som var dannet for å gjenopprette fred i nabolagene i Memphis. De fem betjentene ble torsdag siktet for blant annet drap, overfall og bortføring.

NRK - 1 time siden

Fyrverkeri avfyrt i Kristiansand sentrum

Et fyrverkeri er avfyrt ved torvet i Kristiansand natt til søndag. Flere personer har løpt fra stedet. Politiet er på stedet, melder politiet i Agder på Twitter..

NRK - 1 time siden

Varsler en stormfull natt og morgen i Finnmark

I Finnmark er det varslet en stormfull natt og morgen natt til søndag på grunn av et lavtrykk som kommer inn. – Det er derfor ventet snøfokk og vanskelige kjøreforhold i deler av Troms og Finnmark. Faren avtar ganske raskt i Troms, men i Finnmark er det ventet snøfokk til ettermiddagen, melder Meteorologene på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Gasslekkasje i Ålesund

I Ålesund rykket nødetatene ut til en mulig gasslekkasje fra en bedrift i Borgundfjordveien. Det er ikke meldt om personskade, meldte politiet i Møre og Romsdal rundt midnatt på Twitter. Til VG forteller operasjonsleder Eivind Klokkersund at det er snakk om gassen Styren, og at de jobber med å få tettet lekkasjen.

NRK - 2 timer siden

Trafikkulykke ved Kvinesdal

Nødetatene rykket ut til en trafikkulykke på Egelandssletta ved Kvinesdal natt til søndag. To biler og tre personer er involvert i ulykken. Samtlige skal være ved bevissthet.

NRK - 2 timer siden

Droneangrep mot militæranlegg i Iran

En eksplosjon ved et militæranlegg i den iranske byen Isfahan ble forårsaket av et droneangrep, melder statlig media, som siterer forsvarsdepartementet. – En av dronene ble skutt ned av luftforsvaret. De to andre ble skutt ned av automatisk ild og gikk i luften.

NRK - 3 timer siden

Artisten Tom Verlaine er død

Artisten Tom Verlaine døde lørdag etter en kort tid med sykdom. Han ble 73 år gammel. Kunngjøringen av hans bortgang ble formidlet av Jesse Paris Smith, som er datteren til artisten Patti Smith, skriver New York Times.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com