NRK > Nyheter

Monday, 27 March, 22:18

NRK - 19 mar 23 kl. 00:49

Delvis enighet mellom Serbia og Kosovo

Serbia og Kosovo har nådd fram til «en slags enighet» om å iverksette en EU-avtale som skal normalisere forbindelsene mellom de to landene på Balkan, melder Reuters. Ifølge EUs utenrikssjef Josep Borrell har forhandlingene vært vanskelige. han har ledet forhandlingene i den nordmakedonske byen Orhid. Borrell sier det skal forhandles videre om en grad av selvstyre for serbisk-dominerte kommuner i Kosovo i regi av EU..
Les mer på NRK


Les mer om:
Kosovo, EU, Balkan, Reuters, EUs, Josep Borrell, Orhid, Serbia

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Delvis, enighet, mellom, Serbiaog , Kosovo
Klartale - 17 feb 23 kl. 06:30

Fortsatt etnisk uro i Kosovo etter 15 år som egen stat

På starten av 1990-tallet var de fleste av landene på Balkan-halvøya en del av landet Jugoslavia. Men etter flere kriger ble det delt i stadig flere deler, blant annet Serbia. 17.

Klartale - 27 nov 22 kl. 13:00

Disse heier fram lagene sine under fotball-VM

NASJONALSANG: Supportere for Ecuador holder hånden sin på hjertet under deres første kamp mot Qatar. Her synger laget nasjonalsangen sin. GLYN KIRK/AFPKYSS: To supportere fra Qatar er klar for kampen deres mot Ecuador.

NRK - 24 nov 22 kl. 00:21

Kosovo og Serbia vil trappe ned bilskiltkonflikten

Kosovo og Serbia ble onsdag enige om tiltak for å unngå at den opphetede konflikten mellom landene om bilskilt eskalerer, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell. – Veldig fornøyd med å kunne kunngjøre at sjefforhandlerne fra Kosovo og Serbia i EU-regi har blitt enige om tiltak for å unngå ytterligere eskalering, tvitret Borrell onsdag. De to landene skal nå jobbe med et EU-forslag om hvordan forholdet mellom landene kan normaliseres, ifølge Borrell.

NRK - 02 dec 22 kl. 22:00

Sveits videre i VM etter amper målfest

Serbia var avhengig av å vinne for å ha en mulighet til å gå videre fra gruppespillet, og kampen mot Sveits ble en thriller med høy temperatur. Sveits tok ledelsen med Xherdan Shaqiri i kampens 20. minutt, men Serbia slo raskt tilbake.

NRK - 17 jan 23 kl. 16:12

Serbia ber Russland stoppe rekruttering fra landet til Wagner

Serbias president Aleksandar Vucic kritiserer Russland og reagerer på at russerne annonserer for Wagner-gruppen på nettsteder og sosiale medier. – Hvorfor ringer noen fra Wagner til Serbia når de vet at det er i strid med våre regler, spør presidenten i et TV-innslag. Serbisk lov forbyr innbyggerne i landet å delta i konflikter i utlandet.

NRK - 19 mar 23 kl. 00:49

Enighet mellom Serbia og Kosovo

Serbia og Kosovo har nådd fram til enighet om å iverksette en EU-avtale som skal normalisere forbindelsene mellom de to landene på Balkan, melder Reuters. Ifølge EUs utenrikssjef Josep Borrell har forhandlingene vært vanskelige..

NRK - 18 mar 23 kl. 11:46

Kosovo og Serbia i samtaler

Lederne for Serbia og Kosovo er i Nord-Makedonia i helgen i et forsøk på å redusere den langvarige spenningen mellom de to landene. I februar ble de enige om en ellevepunktsplan fra EU for å normalisere forholdet mellom de to landene. Begge har også håp om at de en gang i fremtiden kan bli med i EU.

Aftenposten - 28 nov 22 kl. 13:01

Kamerun og Serbia delte poengene i ellevilt drama

(Kamerun – Serbia 3–3) Serbia scoret to mål på bare 148 sekunder. Kamerun svarte med to scoringer på 151 sekunder..

VG - 28 nov 22 kl. 13:01

Kamerun og Serbia delte poengene i ellevilt drama

(Kamerun – Serbia 3–3) Serbia scoret to mål på bare 148 sekunder. Kamerun svarte med to scoringer på 151 sekunder. Det elleville dramaet endte med en liten skuffelse for begge lag..

Klartale - 02 dec 22 kl. 09:55

Slik har andre uka med fotball-VM vært

Søndag 20. november startet kampen om å bli verdensmester i fotball for landslag.Klar Tale følger mesterskapet, men lager ingen saker med resultat hver dag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Bussjåfør stanset med promille

Politiet fikk mandag kveld melding om en buss som vinglet på vei fra Åsgårdstrand mot Tønsberg. Det viste seg å være en rutebuss med flere passasjerer på vei mot sentrum av byen. En politipatrulje stanset bussen ved Kilen, opplyser Inge Landsrød, operasjonsleder i Sørøst politidistrikt.

NRK - 45 minutter siden

Russland fikk ikke gjennomslag for uavhengig Nord Stream-gransking

Russland har fremmet en resolusjon i FNs sikkerhetsråd om en FN-ledet uavhengig gransking av sabotasjen mot Nord Stream-ledningene i fjor høst. Mandag stemte sikkerhetsrådet over forslaget. Kun Kina, Russland og Brasil stemte for forslaget.

NRK - 1 time siden

Oslo-psykiater tiltalt for besittelse av overgrepsbilder av barn

En psykiater i Oslo er tiltalt for å ha vært i besittelse av 69 bilder som viser seksualiserte barn eller seksuelle overgrep mot barn. De aller fleste bildene, 66 i alt, er tatt av én enkelt tenåring, som var under 18 år da bildene ble tatt, skriver avisa Vårt Oslo. Psykiateren, som er i 60-årene, er tiltalt etter straffelovens paragraf 311, som omhandler besittelse av bilder som seksualiserer barn og/eller viser overgrep mot barn.

NRK - 1 time siden

USA og Storbritannia positive til Netanyahus reformpause

Både USA og Storbritannia er fornøyd med at Israels statsminister Benjamin Netanyahu har satt den omstridte rettsreformen på pause. Det hvite hus sa seg fornøyd med Netanyahus beslutning, og oppfordret også israelske ledere til å finne fram til et kompromiss i saken så raskt som råd. – Demokratiske samfunn styrkes av maktfordelingsprinsippet, heter det i uttalelsen fra Washington.

NRK - 2 timer siden

Det hvite hus: – Hjerteskjærende

Det hvite hus uttaler seg etter skoleskytingen i Nashville, der seks personer ble drept. – Hjerteskjærende, sier talskvinne for president Joe Biden, Karine Jean-Pierre. Biden oppfordrer nå kongressen i USA til å innføre strengere våpenlover og -reguleringer.

NRK - 4 timer siden

Seks drept i skoleskyting i Nashville – gjerningskvinne drept av politiet

Det har vært skyting på en barneskole i Nashville i delstaten Tennessee i USA. Syv personer ble drept i angrepet, sier politiet i Nashville. Blant dem er det tre barn og to voksne, sier en talsperson for sykehuset, ifølge Reuters.

NRK - 3 timer siden

Netanyahu: – En ekstremistisk minoritet vil splitte nasjonen

– Det er en ekstremistisk minoritet som vil splitte nasjonen. Det sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu i en tale mandag kveld. Det var varslet at han ville tale til nasjonen etter de voldsomme opptøyene mot en omstridt planlagt rettsreform.

NRK - 3 timer siden

Storjuryen i Trump-saken skal ha nytt møte

Storjuryen som vurderer anklagene mot ekspresident Donald Trump i forbindelse med utbetalingene til Stormy Daniels, skal ha nytt møte mandag. Storjuryen har hatt møter siden januar. Trump risikerer tiltale i forbindelse med utbetaling av såkalte hysjpenger til pornostjernen Stormy Daniels.

NRK - 4 timer siden

Ein person satt fastklemt – E6 stengt etter trafikkulykke

Tre personar i to personbilar var involvert i ei trafikkulykke på E6 ved Røsvoll i Rana. Ein av dei involverte satt fastklemt i ei av bilane. – Der har brannvesenet hjelpt med å få han laus, seier operasjonsleiar May-Wenche Hansen i Nordland politidistrikt til NRK.

NRK - 4 timer siden

Flere drept etter skoleskyting i Nashville – gjerningsperson drept

Det har vært skyting på en skole i Nashville i delstaten Tennessee i USA. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Ifølge BNO News skal det være minst fire døde etter angrepet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com