NRK > Nyheter

Tirsdag, 27 Juli, 22:30

NRK - 19 juni 21 kl. 18:35

Deltaviruset sprer seg i Värmland

De siste ukene har over 100 personer fått påvist delta-varianten av koronaviruset i Värmland-regionen i Sverige. – Nå er 102 tilfeller av delta-varianten bekreftet i Värmland. Fra et smittespredningsperspektiv er det bekymringsfullt, sier smittevernlege Ingemar Hallén til Region Värmland. Delta-varianten smitter lettere og gir mer alvorlig sykdom enn Alfa-varianten. Forrige uke fikk 464 personer påvist ulike varianter av koronaviruset i Värmland..
Les mer på NRK


Les mer om:
Värmland, Sverige, Ingemar Hallén, Region Värmland, Alfa

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Deltaviruset, sprer, segi , Värmland
NRK - 29 juni 21 kl. 10:51

Deltaviruset sprer seg i Frankrike

Deltavarianten er på frammarsj og utgjør nå hvert femte nye smittetilfelle i Frankrike, ifølge landets helseminister Oliver Veran. Men selv om prosentandelen med deltaviruset øker, har landet totalt sett en synkende smittetrend..

NRK - 29 juni 21 kl. 09:39

Deltaviruset påvist i Fredrikstad

Deltaviruset er for første gang påvist i Fredrikstad. Personen som har fått påvist den svært smittsomme virusvarianten har vært på reise utenfor Europa og ble smittet undre reisen, forteller kommuneoverlege Guri Letting. Personen ble testet 24.

NRK - 14 juli 21 kl. 06:15

Värmland kan snart bli grønt

Smittetallene i svenske Värmland stuper. Ifølge avisa Nya Wermlands-Tidningen var det bare 64 nye smittetilfeller i regionen sist uke. Det er det laveste antallet siden oktober i fjor, skriver Glåmdalen..

NRK - 11 juni 21 kl. 15:57

Deltaviruset i Sverige

Helsestyremaktene i Sverige seier det er urovekkjande at delta-varianten av koronaviruset har spreidd seg i fleire område i landet. Styresmaktene fryktar ei fjerde bølgje med koronasmitte, og ber alle som kan om å vaksinera seg. Det har vore ein nedgang i smitten i Sverige dei siste vekene, og siste døgn blei det registrert 831 nye koronasmitta i Sverige..

NRK - 24 juni 21 kl. 05:14

Anbefaler å droppe sosiale treff

Nome kommune ber innbyggere om ikke å være med på sosiale treff og arrangementer til og med 27.6. Koronautbruddet skyldes trolig deltaviruset, som ifølge Folkehelseinstituttet gir mer alvorlig sykdom og smitter lettere.

NRK - 24 juni 21 kl. 14:32

65 prosent vern mot deltaviruset

Folkehelseinstituttet (FHI) meiner koronavaksinane frå Moderne og Pfizer gir 65 prosent beskyttelse mot deltavarianten etter første dose. Det er nesten dobbel så høg beskyttelse som først antatt, skriv VG. Tidlegare var det antatt at ein dose vaksine berre gir 33 prosent vern mot denne varianten, og fullt vern etter to dosar..

VG - 01 juli 21 kl. 13:39

Setter inn militæret og opprørspoliti for å stoppe deltaviruset

Flere asiatiske land stenger ned etter økning i deltasmitte. I Bangladesh får folk bare forlate hjemmene sine dersom det er strengt nødvendig..

E24 - 03 juli 21 kl. 14:16

Solberg: Deltavarianten kan forsinke gjenåpningen

Gjenåpningen av Norge kan gå litt saktere enn planlagt på grunn av deltaviruset, tror statsminister Erna Solberg (H)..

VG - 05 juli 21 kl. 16:35

Lettelser må vente

Vi må minst vente i noen uker for å ta det neste lange skrittet bort fra corona-tiltakene. Årsaken er usikkerhet knyttet til deltaviruset..

E24 - 08 juli 21 kl. 06:25

Teknologikjemper faller markant i Asia

Det er sur stemning stemning på de toneangivende indeksene torsdag morgen. Kinesiske tek-aksjer faller kraftig etter at frykt for regulatoriske grep har gjenoppblusset. Deltaviruset har fått fotfeste i Sydney..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Tre til sykehus etter ulykke

Tre personer er sendt til sykehus etter en trafikkulykke på E18 mellom Sandvika og Slependen tirsdag kveld. To biler var involvert i ulykken. Veien ble stengt en stund, men er tirsdag kveld åpen igjen.

NRK - 30 minutter siden

Smittet satt opp 200 nærkontakter

En voksen mann i Steinkjer i Trøndelag fikk tirsdag påvist koronasmitte. På listen over nærkontakter satte mannen opp 200 personer, skriver Trønder-avisa. Mannen skal ha vært på utestedet Vårt Hjem i Steinkjer sentrum – det innebærer at 130 andre gjester nå må teste seg.

NRK - 1 time siden

Anmeldt for rasisme mot ung ansatt

En dame i 40-årene ble tirsdag kveld anmeldt for å ha ytret seg rasistisk mot en ansatt ved et bingolokale i Fredrikstad sentrum. Politiet rykket ut til bingolokalet etter tips fra en annen gjest. Da de ankom stedet skal den nå anmeldte kvinnen fortsatt ha oppført seg ufint, forteller operasjonsleder Terje Marstad.

NRK - 1 time siden

Anmeldt for ufin språkbruk

En dame i 40-årene ble tirsdag kveld bortvist fra et bingolokale i Fredrikstad sentrum. Ifølge politiet skal hun ha snakket stygt til personalet. Damen har blitt anmeldt for hatkriminalitet, skriver politiet på Twitter..

NRK - 1 time siden

Fant dynamitt og våpen hos 73-åring

I 2019 ønsket en mann i Stavanger hjelp med sine 30 katter. Politiet bisto Mattilsynet i saken, og i huset fant politiet flere kasser med dynamitt og våpen, skriver Stavanger Aftenblad. Den 73 år gamle mannen ble ikke fengslet da retten trodde på forklaringen om at han hadde skaffet seg dette på lovlig vis og ikke hadde våpen andre steder.

NRK - 1 time siden

Over 100 lynnedslag i Oslo

Vakthavende meteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt opplyser til VG at det er registrert rundt 100 lynnedslag i det bynære området ved Oslo den siste halvtimen. Dette forteller han like før klokken 21.00.

NRK - 1 time siden

Anbefaler munnbind innendørs

Amerikanske helsemyndigheter, CDC, anbefaler nå at fullvaksinerte skal bruke munnbind innendørs i det offentlige rom. The Washington Post fikk altså rett da de trodde at dette ville skje.Grunnen er smittebølgen knyttet til Delta-varianten..

NRK - 1 time siden

Lynet slo ned i loftstua

Julie Christensen (82) satt i stua og strikket da lynet slo ned i loftstua i etasjen over henne. – Jeg var sjokkert i kroppen, men ikke i hodet etter hendelsen fastslår hun..

NRK - 1 time siden

WHO advarer mot e-sigaretter

E-sigaretter og lignende produkter er helseskadelige og bør reguleres bedre, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO). – Der de ikke er forbudt, bør regjeringer innføre passende tiltak for å beskytte befolkningen mot de skadelige effektene, sier WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus om e-sigaretter. I en rapport om tobakksbruk som ble publisert tirsdag, kritiserer også WHO produsentene for å rette seg mot unge brukere.

NRK - 1 time siden

To døde i Leverkusen

Det er nå meldt om to døde etter den kraftige eksplosjonen tirsdag i et kjemisk anlegg i den tyske byen Leverkusen. Flere personer er savnet, og over 30 er skadd..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt