NRK > Nyheter

Saturday, 18 September, 03:15

NRK - 11 jun 21 kl. 15:57

Deltaviruset i Sverige

Helsestyremaktene i Sverige seier det er urovekkjande at delta-varianten av koronaviruset har spreidd seg i fleire område i landet. Styresmaktene fryktar ei fjerde bølgje med koronasmitte, og ber alle som kan om å vaksinera seg. Det har vore ein nedgang i smitten i Sverige dei siste vekene, og siste døgn blei det registrert 831 nye koronasmitta i Sverige..
Les mer på NRK


Les mer om:
Sverige

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Deltaviruseti , Sverige
NRK - 29 jun 21 kl. 09:39

Deltaviruset påvist i Fredrikstad

Deltaviruset er for første gang påvist i Fredrikstad. Personen som har fått påvist den svært smittsomme virusvarianten har vært på reise utenfor Europa og ble smittet undre reisen, forteller kommuneoverlege Guri Letting. Personen ble testet 24.

NRK - 29 jun 21 kl. 10:51

Deltaviruset sprer seg i Frankrike

Deltavarianten er på frammarsj og utgjør nå hvert femte nye smittetilfelle i Frankrike, ifølge landets helseminister Oliver Veran. Men selv om prosentandelen med deltaviruset øker, har landet totalt sett en synkende smittetrend..

NRK - 19 jun 21 kl. 18:35

Deltaviruset sprer seg i Värmland

De siste ukene har over 100 personer fått påvist delta-varianten av koronaviruset i Värmland-regionen i Sverige. – Nå er 102 tilfeller av delta-varianten bekreftet i Värmland. Fra et smittespredningsperspektiv er det bekymringsfullt, sier smittevernlege Ingemar Hallén til Region Värmland.

NRK - 24 jun 21 kl. 05:14

Anbefaler å droppe sosiale treff

Nome kommune ber innbyggere om ikke å være med på sosiale treff og arrangementer til og med 27.6. Koronautbruddet skyldes trolig deltaviruset, som ifølge Folkehelseinstituttet gir mer alvorlig sykdom og smitter lettere.

NRK - 24 jun 21 kl. 14:32

65 prosent vern mot deltaviruset

Folkehelseinstituttet (FHI) meiner koronavaksinane frå Moderne og Pfizer gir 65 prosent beskyttelse mot deltavarianten etter første dose. Det er nesten dobbel så høg beskyttelse som først antatt, skriv VG. Tidlegare var det antatt at ein dose vaksine berre gir 33 prosent vern mot denne varianten, og fullt vern etter to dosar..

VG - 01 jul 21 kl. 13:39

Setter inn militæret og opprørspoliti for å stoppe deltaviruset

Flere asiatiske land stenger ned etter økning i deltasmitte. I Bangladesh får folk bare forlate hjemmene sine dersom det er strengt nødvendig..

E24 - 03 jul 21 kl. 14:16

Solberg: Deltavarianten kan forsinke gjenåpningen

Gjenåpningen av Norge kan gå litt saktere enn planlagt på grunn av deltaviruset, tror statsminister Erna Solberg (H)..

VG - 05 jul 21 kl. 16:35

Lettelser må vente

Vi må minst vente i noen uker for å ta det neste lange skrittet bort fra corona-tiltakene. Årsaken er usikkerhet knyttet til deltaviruset..

E24 - 08 jul 21 kl. 06:25

Teknologikjemper faller markant i Asia

Det er sur stemning stemning på de toneangivende indeksene torsdag morgen. Kinesiske tek-aksjer faller kraftig etter at frykt for regulatoriske grep har gjenoppblusset. Deltaviruset har fått fotfeste i Sydney..

NRK - 09 jul 21 kl. 06:58

Strammer inn i Sydney

Innbyggerne i Australias største by har nå fått beskjed om å ikke forlate eget hjem, med mindre det er absolutt nødvendig. Fredag ble det registrert 44 nye smittetilfeller av deltaviruset i byen. Sydney har vært underlagt strenge smitteverntiltak i tre uker, men smittetallene har likevel fortsatt å stige.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

USA stenger grenseovergang

USA har stengt en grenseovergang i Texas der tusenvis av migranter har strømmet inn i landet. Samtidig skal et stort antall migranter sendes tilbake til- Haiti. Ifølge en tjenestemann skal USA sende et «massivt» antall migranter fra grensa i Texas til Haiti med fly.

NRK - 30 minutter siden

NTL vil endre navn

Tiden har løpt fra navnet til fagorganisasjonen Norsk Tjenestemannslag (NTL). Nå ønsker de å skifte til et mer kjønnsnøytralt navn. Forbundet organiserer ansatte i offentlig sektor, som for eksempel i universiteter, Nav, Avinor og NRK, og ble startet så langt tilbake som i 1947.

NRK - 30 minutter siden

Full beredskap i Washington

Politiet i Washington tar alle forholdsregler før Donald Trump-supportere lørdag skal demonstrere ved USAs kongressbygning. Trump-supporterne har varslet at de vil vise sin støtte til dem som er fengslet og stilt for retten etter kongresstormingen 6. januar.

NRK - 45 minutter siden

Millionær kjent skyldig i drap

Eiendomsmillionæren Robert Durst er av en jury i Los Angeles kjent skyldig i et drap som skjedde i 2000. Durst er tidligere frikjent for drapet på en nabo og har vært mistenkt for drapet på kona, men er nå kjent skyldig i å ha drept sin beste venninne, Susan Berman, i Los Angeles i 2000. Mangemillionæren fra New York har vært omtalt i flere podkaster og TV-serier om anklagene.

NRK - 45 minutter siden

Amper stemning i Trondheim

I Trondheim fikk politiet melding om flere personer som var involvert i en slåsskamp natt til lørdag. Det var mye sinte folk og dårlig stemning da politiet ankom stedet. To personer ble siden bortvist, tvitrer politiet i Trøndelag..

NRK - 45 minutter siden

Person slått ned i Oslo

En person skal ha blitt slått ned i Oslo natt til lørdag. Fornærmede blødde fra hodet da politi og ambulanse kom frem. Gjerningspersonene har løpt fra stedet, og patruljer søker i området, melder politiet i Oslo på Twitter..

NRK - 1 time siden

To tenåringer til sykehus

To 15 år gamle gutter er fraktet til Haukeland sykehus etter at motorsykkelen de satt på kjørte av vegen ved Øygarden natt til lørdag. Begge falt i sjøen, men var bevisste, melder Vest politidistrikt på Twitter..

NRK - 1 time siden

Koronabøter i retten

To kvinner som nektet å betale bøtene de fikk for brudd på koronabestemmelsene i Bergen november i fjor, får ankesaken sin behandlet i Gulating lagmannsrett. I Bergen tingrett i juni ble kvinnene dømt til å betale bøter på henholdsvis 12.000 og 6.

NRK - 2 timer siden

Tidligere president i Algerie død

Abdelaziz Bouteflika, som i nesten 20 år var Algeries president, er død, melder statlig algerisk TV. Bouteflika var president i Algerie fra 1999 til han ble tvunget fra makten etter omfattende demonstrasjoner i 2019. Han er den lengstsittende lederen i Algeries historie.

NRK - 2 timer siden

Brannen i rekkehus i Alta slukket

Brannen som oppstod i en leilighet i et rekkehus i Alta er slukket, melder politiet i Finnmark på Twitter. Brannvesenet gjennomsøkte leiligheten uten å finne personer inne, øvrige beboere i rekkehuset ble varslet av politiet..




Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt