NRK > Nyheter

Mandag, 26 Juli, 15:06

NRK - 10 juni 21 kl. 16:21

Deltavarianten dominerer

91 prosent av alle nye tilfeller av koronasmitte i Storbritannia er nå av deltavarianten. Det til tross for at landet leder vaksinekappløpet i Europa. Det opplyste helseminister Matt Hancock på en pressekonferanse torsdag, melder Reuters..
Les mer på NRK


Les mer om:
Storbritannia, Europa, Matt Hancock, Reuters

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Deltavarianten, dominerer
NRK - 16 juni 21 kl. 13:57

Beskyttet også mot deltavarianten

Til tross for deltavarianten mener Folkehelseinstituttet man fortsatt kan regnes som beskyttet mot covid-19 tre uker etter at man har fått første dose av vaksinen. Det skriver FHI i en oppdatert risikovurdering av deltavarianten i dag. – Deltavarianten gir mer alvorlig sykdom enn alfavarianten, smitter lettere og beskytter litt dårligere mot sykdom for dem som kun har fått én vaksinedose.

NRK - 09 juli 21 kl. 10:25

Deltavarianten i Drammen

Ytterligere ni smittetilfeller i Drammen er påvist som deltavarianten i Drammen. Alle som har fått påvist smitte siden sist mandag, har nå fått påvist deltavarianten. Kommunen sier at det betyr at deltavarianten begynner å bli dominerende allerede nå..

NRK - 17 juni 21 kl. 10:14

Deltavarianten påvist flere steder

Antall tilfeller med deltavarianten av koronaviruset øker uke for uke. Forrige uke var det registrert 139 tilfeller i landet. Ifølge Folkehelseinstituttets siste ukerapport har antall bekreftede tilfeller med deltavarianten, også kjent som den indiske varianten, økt fra 50 tilfeller i uke 21 til 139 tilfeller til og med uke 23 (forrige uke).

NRK - 14 juli 21 kl. 13:11

1 av 3 positive prøver deltavariant

I ukesrapporten for uke 27 melder Folkehelseinstituttet (FHI) at 31 prosent av alle positive prøver var deltavarianten. «Antall bekreftede tilfeller med Delta-virusvarianten har økt fra totalt 50 tilfeller fram til uke 21, til nå totalt 792 tilfeller til og med uke 27», skriver FHI. Det betyr at andelen bekreftede tilfeller med deltavarianten har økt fra 1 til 18 prosent i perioden.

Aftenposten - 03 juli 21 kl. 13:26

Britene er i ferd med å vinne kampen mot deltavarianten. Her er tallene som kan få stor betydning også for Norge.

Koronasmitten er tidoblet. Deltavarianten dominerer fullstendig. Klarer britene likevel å få smittekurven til å peke….

NRK - 11 juni 21 kl. 11:42

– Vaksinen mindre effektiv

En ny rapport fra Public Health England viser at deltavarianten, som kom fra India, er 60 prosent mer smittsom enn alfavarianten, som oppsto i Storbritannia. Det skriver Sky News. Det britiske folkehelseforetaket sier også at vaksinene er mindre effektive mot deltavarianten av koronaviruset..

Aftenposten - 17 juni 21 kl. 10:25

Deltavarianten påvist flere steder i landet

Antall tilfeller med deltavarianten av koronaviruset øker uke for uke..

NRK - 19 juni 21 kl. 19:18

Smittetala i Russland dobla

For andre dag på rad melder Moskva om ny smitterekord. Pasientar som er smitta med deltavarianten, strøymer til sjukehusa i den russiske hovudstaden. På landsbasis rapporterte Russland laurdag om 17.

NRK - 20 juni 21 kl. 18:25

Deltavarianten årsak til smitteauke

Portugisiske myndigheiter bekreftar at det er deltavarianten av koronaviruset som har ført til ein auke i smittetilfella i Lisboa, skriv NTB. Varianten står for 60 prosent av tilfella som nyleg er bekrefta i hovudstaden. På bakgrunn av smitteauken bestemte myndigheitene førre veke å forby all reise inn og ut av hovudstaden i helgene..

NRK - 23 juni 21 kl. 16:21

Deltavariant kan ta helt over i EU

I de kommende månedene kan andelen covid-19-tilfeller som skyldes deltavarianten av koronaviruset, øke til 90 prosent, advarer EUs smittevernkontor. –Vi anslår at innen utgangen av august vil deltavarianten stå for 90 prosent av nye smittetilfeller i EU, sier smittevernkontoret ECDC onsdag..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Person slått med jernstang

En person som var involvert i en slåsskamp ved Borkedalen i Lillesand ble blant annet slått med jernstang og kjøres til legevakt av politiet. Flere personer var involvert i slåsskampen, men gikk hver til sitt da politiet ankom stedet..

NRK - 15 minutter siden

Nye søk i Vennesla

Det søkes nå sørover Otra etter mannen som mandag formiddag ble observert kavende i vannet i Venneslafjorden. Politiet arbeider ut ifra nye observasjoner..

NRK - 15 minutter siden

Sherman hardt ut mot Kina

USAs viseutenriksminister Wendy Sherman gikk hardt ut mot Kina og tok opp deres påståtte hacking på et møte i Tianjin. Kina ber USA slutte å demonisere landet. En rekke saker som cybersikkerhet og menneskerettigheter har bidratt til å forverre forholdet mellom USA og Kina..

NRK - 30 minutter siden

SAS-passasjerer rammes av flystreik

SAS-flygninger fra Oslo, København og Stockholm er kansellert som følge av streik blant flygeledere i Italia. Forbrukerrådet minner folk om rettighetene de har. – Vi jobber med å booke om passasjerene til andre flyselskaper, men det jobber alle flyselskapene med, så det er kamp om plassene, sier pressesjef John Eckhoff i SAS til NTB.

NRK - 30 minutter siden

Taxiløyver i Oslo har økt

Siden taxireformen i november har det blitt registrert 2890 nye løyver i Norge. I hovedstaden har antallet løyver økt med 51 prosent. Reformen har gjort det mulig for flere internasjonale aktører å slå seg opp i det norske markedet..

NRK - 30 minutter siden

Brann i Femundsmarka

Det brenner på to steder i Femundsmarka ved Revsjøen på grensen mellom Trøndelag og Innlandet. Brannen er på Trøndelag-siden av grensen, men det er mye røyk som kan synes fra Innlandssiden.

NRK - 30 minutter siden

Palestinsk 17-åring død

En 17 år gammel palestisnk gutt har dødd på sykehuset etter at han for to måneder siden ble skutt i halsen av israelske soldater nær Ramallah på den okkuperte Vestbredden. Skytingen skjedde etter flere voldelige sammenstøt mellom palestinske demonstranter og israelske soldater under den elleve dager lange krigen mellom Israel og Hamas i mai. Det var den fjerde krigen siden den militante gruppen tok kontroll over Gazastripen i 2007.

NRK - 45 minutter siden

12-åring påkjørt av båt

Søndag ettermiddag ble en gutt (12) fløyet til Haukeland sykehus etter at han fikk foten i en båtpropell. Ulykken skjedde i Skotøysundet i Bjørnafjorden. Politiet oppretter sak.

NRK - 1 time siden

Bergensbanen stengt grunna brann

Bergensbanen er stengt mellom Haugastøl og Geilo grunna brann ved sporet, melder Bane Nor..

NRK - 45 minutter siden

Smitten øker i Ålesund

Siden fredag har det blitt registrert 16 nye smittetilfeller av koronaviruset i Ålesund. Mandag formiddag sitter 142 personer i karantene, og 44 i isolasjon i Ålesund kommune, opplyser kommuneoverlege Olav Mestad til Sunnmørsposten..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt