NRK > Nyheter

Sunday, 14 July, 13:39

NRK - 21 jul 23 kl. 04:05

De konservative vant suppleringsvalget i Boris Johnsons gamle valgkrets

Det konservative partiet i Storbritannia sikret seg parlamentsmedlemmet fra Boris Johnsons gamle valgkrets – men bare så vidt. Johnson trakk seg fra Parlamentet i forrige måned, og Labour-opposisjonen var favoritt til å erobre plassen i suppleringsvalget i den konservative bastionen Uxbridge i Vest-London. Men toryen Steve Tuckwell klarte å sikre plassen for partiet sitt med 495 flere stemmer enn Labour-kandidaten Danny Beales. Like bra gikk det ikke i suppleringsvalget i valgkretsen Somerton og Frome. Der vant kandidaten Sarah Dyke fra Liberaldemokratene en overveldende seier med en margin på 11.
Les mer på NRK


Les mer om:
Storbritannia, Boris Johnsons, Parlamentet, Labour, Uxbridge, Vest-London, Steve Tuckwell, Danny Beales, Somerton, Frome, Sarah Dyke, Liberaldemokratene, Det, Ntb-reuters

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: De konservative, vant, suppleringsvalgeti , Boris, Johnsons, gamle, valgkrets
NRK - 21 jul 23 kl. 08:27

Det konservative partiet i Storbritannia er skuffet over valgnederlag

Det konservative partiet i Storbritannia tapte to kretser og beholdt én under suppleringsvalget 20. juli, men de konservative har fortsatt solid flertall i parlamentet. Den tidligere statsministeren trakk seg fra Parlamentet i forrige måned, og Labour-kandidaten var favoritt til å erobre plassen.

NRK - 03 maj 24 kl. 08:07

Labour vinner Parlament-plass

Toryene har tapt en plass i Parlamentet, som i stedet går til opposisjonspartiet Labour med stor margin. Resultater tidlig fredag morgen viser at Labours representant, Chris Webb, sikret seg hele 10.825 stemmer i suppleringsvalget i valgkretsen Blackpool South, mens den konservative motkandidaten David Jones måtte nøye seg med 3218 stemmer.

NRK - 18 jul 23 kl. 05:39

Labour kan vinne Boris' gamle sete i Parlamentet

I den konservative bastionen Uxbridge i Vest-London håper mange velgere at Boris Johnsons gamle plass blir fylt av en politiker fra opposisjonen. Johnson trakk seg fra Parlamentet i forrige måned, og Labour-opposisjonen er favoritt til å erobre plassen når suppleringsvalget holdes 20. juli.

NRK - 14 feb 24 kl. 04:37

Demokrat vant suppleringsvalg til Representantenes hus – Republikanerne mister sete

Demokraten Thomas Suozzi har vunnet suppleringsvalget i New York på setet til den avgåtte republikanske kongressrepresentanten George Santos, melder AP. Dermed mister Republikanerne et sete i Representantenes hus, og partiets flertall blir enda knappere. Suppleringsvalget skjer etter at republikaneren George Santos ble kastet ut av Kongressen i desember.

NRK - 18 jun 23 kl. 16:42

Video viser britiske konservative som fester under koronanedstengingen

Avisen the Mirror offentliggjorde søndag en video fra en julefest hos de konservative i London i desember 2020, mens Storbritannia var koronanedstengt. Videoen er ifølge Mirror tatt opp på en julefest for ansatte i Det konservative partiet på partikontoret i London 14. desember 2020.

Klartale - 08 jan 24 kl. 08:45

Én film vant fem priser

Filmen «Oppenheimer» vant gjev pris. Den ble beste film under årets Golden Globe i USA. «Oppenheimer» vant også fire andre priser.

Klartale - 05 jul 24 kl. 09:13

Britene får ny statsminister

Valget i Storbritannia startet torsdag 4. juli. Millioner av briter stemte over hvem som skal styre landet.

NRK - 10 jun 23 kl. 16:38

Nye vansker for Sunak – nok et konservativt parlamentsmedlem trekker seg

Den konservative britiske politikeren Nigel Adams trekker seg med umiddelbar virkning fra Parlamentet. Han er den tredje på kort tid. Fredag ble et aldri så lite politisk jordskjelv utløst i Storbritannia, da tidligere statsminister Boris Johnson gikk av som parlamentariker.

NRK - 03 maj 24 kl. 06:43

Hevder Boris Johnson ikke fikk stemme uten ID

Nyhetsbyrået PA erfarer at tidligere statsminister i Storbritannia Boris Johnson torsdag møtte opp i valglokalet uten ID. Der skal han ha fått beskjed om at han ikke kunne stemme uten å bevise identiteten sin. Det var under Johnsons tid som statsminister at kravet om bilde-ID ble innført som en del av valgloven i 2022.

NRK - 29 maj 23 kl. 03:18

De konservative frem i det spanske lokalvalget

Det konservative partiet PP vant søndagens lokalvalg i Spania med 31,5 prosent av stemmene. Sosialdemokratene har mistet makten i Valencia, Aragon og La Rioja. Statsminister Pedro Sánchez' parti, sosialdemokratiske PSOE, fikk 28,2 prosent av stemmene, viser offisielle tall.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Paragliderulykke i Bodø

Politiet melder om paragliderulykke i Bodø. Nødetatene på vei til stedet. Det pågår livreddende førstehjelp på stedet.

NRK - 4 timer siden

Usikkert om Hamas trekker seg fra våpenhvilesamtaler

Nyhetsbyrået AFP meldte søndag at har Hamas trukket seg fra samtaler om våpenhvile som følge av den siste tids israelske angrep i Gaza. Senere meldte derimot nyhetsbyrået Reuters at de ikke hadde trukket seg fra samtalene. Begge byråene viser til kilder i Hamas.

NRK - 1 time siden

38.584 personer skal være drept siden krigsutbruddet

Helsemyndighetene på Gazastripen melder at minst 38.584 palestinere har blitt drept siden krigsutbruddet mellom Israel og Hamas 7. oktober i fjor.

NRK - 2 timer siden

Over 24 000 besøkande på Norsk Countrytreff

Etter fem dagar med countrystemning og strålande vestlandsvêr kan Norsk Countrytreff på Breim skilte med ny publikumsrekord med over 24 000 besøkande. Det er ein forbetring frå fjorårets rekord som var på 21.300.

NRK - 1 time siden

Åtte parterte kvinner funnet på søppelfylling i Kenya

Kenyansk politi har startet etterforskning etter å ha funnet flere parterte lik i en søppelfylling i hovedstaden Nairobi, skriver AFP. Hittil har åtte lik blitt hentet ut, alle av dem kvinner..

NRK - 2 timer siden

Svær ballong observert flere steder i Nord-Norge

NRK har fått flere tips fra folk som har sett en gigantisk ballong flyvende over flere steder i Nord-Norge. Den er blant annet observert fra Træna, Gildeskål, Bodø, Evenes, Evenskjær, Bardufoss og Vannøya. Det viser seg at ballongen er skutt opp fra Esrange Space Center i Kiruna.

NRK - 9 timer siden

Mistenkte knivstikking i Trondheim

Trøndelag politidistrikt meldte natt til søndag om det som skulle ha vært en knivstikking. En person var lettere skadet i Trondheim sentrum. Både det politiet antok var gjerningspersonen og den skadde forlot stedet etter hendelsen.

NRK - 4 timer siden

Brann i leilighet i Elverum

Politiet fikk melding om brann i en leilighet i flermannsbolig i Eleverum klokken 09.27. Det var ingen personer i leiligheten og øvrige beboere i bygget er evakuert.

NRK - 4 timer siden

Basehoppar omkom

Redningshelikopteret gjorde i natt funn av basehopparen som var sakna i Aurland. Då personen blei funnen like før midnatt blei personen funnen omkomen. Den omkomne var ein utanlandsk statsborgar, melder politiet.

NRK - 4 timer siden

Stoltenberg om Trump-attentatet: – Jeg er sjokkert

Nato-sjef Jens Stoltenberg fordømmer attentatforsøket på Donald Trump. – Jeg er sjokkert av attentatforsøket på tidligere president Trump. Jeg ønsker ham rask bedring og mine tanker går til de som ble rammet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com