NRK > Nyheter

Monday, 15 July, 15:29

NRK - 18 jan 23 kl. 19:01

Datatilsynet krever svar fra Oslo politidistrikt om digitale beslag

Et varsel om at politiet i Oslo ikke har tilstrekkelig kontroll over digitale beslag, har ført til at Datatilsynet nå vil ha en redegjørelse. Det skriver Dagens Næringsliv. En varsler ba i september om at varselet skulle oversendes til Datatilsynet, som nå blant annet vil vite om hvordan politiet håndterer bevisene med tanke på konfidensialitet, sikkerhetstiltak og sporbarhet. Tilsynet ber politidistriktet redegjøre for håndtering av digitale beslag, mangler i slik håndtering, hvordan de følges opp og når problemene er ventet løst. Politiet har tidligere erkjent at det er omfattende svakheter knyttet til håndteringen av slike beslag..
Les mer på NRK


Les mer om:
Oslo, Datatilsynet, Dagens Næringsliv

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Datatilsynet, krever, svarfra , Oslo, politidistriktom , digitale, beslag
NRK - 04 aug 23 kl. 13:47

Meta ber tingretten om å stanse Datatilsynet

Meta har bedt Oslo tingrett om en midlertidig forføyning, etter at Datatilsynet truet med én millioner kroner i daglige bøter. Datatilsynet har tidligere beordret Meta, selskapet som eier Facebook og Instagram, å stanse innsamlingen av nordmenns persondata til overvåkningsbasert reklame. Teknologiselskapet risikerer én million kroner i dagbøter som løper fra i dag.

NRK - 07 aug 23 kl. 21:26

Datatilsynet vil gi Meta dagbøter på 1 million kroner fra neste mandag

Meta har mottatt bekreftelse fra Datatilsynet om at de kommer til å ilegge selskapet dagbøter på en million kroner fra og med 14. august. Bakgrunnen er brudd på reglene om bruk av persondata.

NRK - 22 nov 23 kl. 10:39

Meta trekker søksmål mot Datatilsynet

Teknologiselskapet Meta som blant annet driver Facebook og Instagram trekker søksmålet mot det norske Datatilsynet. I sommer annonserte Datatilsynet at de ville gi Meta én million kroner i dagbøter for brudd på personopplysningsloven. Teknologigiganten, som eier Facebook og Instagram, saksøkte tilsynet og tapte i Oslo tingrett.

NRK - 13 sep 23 kl. 10:44

Godteributikk på endre overvåkningspraksis

Godteributikken Fast Candy AS får pålegg fra Datatilsynet om å stanse eller endre store deler av sin overvåking rettet mot ansatte. Blant annet må kjeden stanse kameraovervåking bak kassen i sine to butikker i Oslo-området, skriver Datatilsynet. I tillegg har Fast Candy fått pålegg om å justere eller fjerne overvåking av lager og kontor, stanse bruk og mulighet for fjerntilgang gjennom kameraovervåking, stanse bruk og mulighet for lydopptak, og gi bedre informasjon til ansatte og kunder om overvåkingen.

NRK - 25 okt 23 kl. 13:34

Meta saksøker Datatilsynet for andre gang

Meta mener at Datatilsynets forbud mot adferdsbasert markedsføring på Facebook og Instagram er ugyldig. Derfor har selskapet igjen saksøkt Datatilsynet. I juli slo vi fast at Metas overvåking av Facebook- og Instagram-brukere for adferdsbasert markedsføring er ulovlig, og derfor nedla vi et tidsavgrenset forbud mot praksisen i Norge.

NRK - 08 dec 22 kl. 16:35

Opprettholder millionbot til Grindr

Datatilsynet kunngjorde i fjor at de ville gi sjekkeappen Grindr 65 millioner i bot for å ha brutt norske personvernlover. Det er den høyeste boten tilsynet har vedtatt noen gang. Grindr klaget i februar på Datatilsynets rekordbot.

NRK - 11 jan 23 kl. 11:38

Datatilsynet pålegg PostNord å forbetre sikkerheita

Dette skjer etter undersøkingar gjort på bakgrunn av tips frå publikum og to meldingar om brot på personopplysingssikkerheit frå PostNord. Det skriv Datatilsynet på sine nettsider. Fram til no har PostNord brukt telefonnummer som einaste autentisering for brukarar når dei opnar tenesta «mypostnord».

NRK - 17 jan 23 kl. 12:36

Kirken får irettesettelse av Datatilsynet

Datatilsynet har sendt en irettesettelse til Den norske kirke etter at fødselsmeldinger om medlemmers barn ble innhentet fra Folkeregisteret etter at tillatelsen var opphørt. I halvannen måned i 2018 innhentet Den norske kirke fødselsmeldinger om medlemmers barn fra Folkeregisteret, etter at tillatelsen til dette var opphørt. Nå har Datatilsynet vedtatt en irettesettelse til Den norske kirke.

NRK - 29 sep 23 kl. 10:37

Sjekkeapp må betale rekordbot på 65 millioner

Sjekkeappen Grindr fikk i 2021 en rekordbot på 65 millioner kroner av Datatilsynet for å bryte personopplysningsloven. Nå har Personvernnemnda bestemt at tilsynets vedtak opprettholdes. – Personvernnemnda har ikke funnet noen grunn til å endre størrelsen på det fastsatte gebyret, skriver nemnda i sin avgjørelse.

Klartale - 28 nov 23 kl. 09:41

Nav får milliongebyr

Tirsdag morgen sa Datatilsynet at de gir Nav 20 millioner kroner i gebyr. Nav har ikke behandlet personopplysninger på riktig måte.– Datatilsynet ser svært alvorlig på denne saken, skriver de i en pressemelding.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Hund begjært avlivet etter å ha bitt 6-åring

Politiet har begjært avlivning av Rottweileren som angrep og beit en 6-åring i Ringsaker i Innladet. Eier har samtykket til avlivning. Hunden har blitt ivaretatt på kennel etter at den angrep 6-åringen, og avlivning vil skje i løpet av uka.

NRK - 30 minutter siden

TV2: Soldat dømt for voldtekt på kaserne

En ung mann er dømt til fengsel i to år og ti måneder for voldtekt og ulovlig fotografering av medsoldater. Det skriver TV2 mandag..

NRK - 1 time siden

Skjerper sikkerheten ved Republikanernes landsmøte

Etter hendelsen hvor presidentkandidat Donald Trump ble skutt i øret og en mann mistet livet melder Secret Service mandag at de øker sikkerheten ved Republikanernes landsmøte. Landsmøtet starter mandag og Trump forventes å tale i løpet av møtet..

NRK - 1 time siden

Levninger funnet i søk etter britisk tenåring

En britisk tenåring har vært savnet siden 17. juni på ferieøya Tenerife. Mandag melder lokalt politi at de har funnet levninger av en person i området tenåringen ble savnet.

NRK - 1 time siden

Kvinne funnet død etter leteaksjon i Færder

En kvinne er funnet død etter at hun tidligere mandag ble meldt savnet fra en båt i Færder kommune. Politiet opplyser at kvinnen er funnet død og at de pårørende er varslet. Det var en mann som meldte kvinnen savnet tidligere mandag.

NRK - 2 timer siden

Medier: Wiz Khalifa arrestert i Romania

Rapperen Wiz Khalifa har blitt pågrepet i Romania, siktet for besittelse av cannabis. Det melder flere medier, deriblant Deadline og USA Today. Pågripelsen skjedde etter at han røyket cannabis mens han opptrådte på festivalen Beach Please!

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj: Ukraina vil bli invitert inn i Nato etter krigen er over

President Volodomyr Zelenskyj sier mandag at Ukraina vil bli invitert inn i Nato så snart krigen tar slutt, ifølge Reuters..

NRK - 3 timer siden

Palestinske helsemyndigheter: 38.664 drept siden oktober

Gazas helsemyndigheter melder mandag at 38.644 palestinere har blitt drept siden 7. oktober.

NRK - 3 timer siden

Person savnet på Tjøme

Det er satt i gang en leteaksjon etter en person på Tjøme. Den savnede personen skal ha vært ute på svømmetur sammen med en annen person i morges, opplyser Sør-Øst politidistrikt. De to skal ha oppholdt seg i en båt på Tjøme.

NRK - 3 timer siden

Norges bank utsatt for hærverk

Det er blitt tagget og knust vinduer på fasaden til Norges Bank i Oslo, natt til mandag. Det er blant annet skrevet «Free Palestine» med rød spraymaling, skriver TV 2. – Det er synlige skader på bygget, sier kommunikasjonsdirektør Torild Lid Uridarri.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.





Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com