NRK > Nyheter

Monday, 27 March, 21:23

NRK - 18 mar 23 kl. 23:34

Dataangrep mot Tromsø kommune

Avisa Nordlys melder om at det er et pågående dataangrep mot Tromsø kommune. På sin hjemmeside skriver kommunen at de stenger ekstern tilgang til datasystemer. Det betyr at kommunens ansatte ikke får logget seg på tjenester som intranett og Office365 hjemmefra. Kommunen understreker at de ikek har indikasjoner på at noen har lyktes med å bryte seg inn i kommunens systemer. Tjenestene kommunen leverer til publikum er ikke rammet.
Les mer på NRK


Les mer om:
Nordlys, Tromsø, Office365, IT

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Dataangrepmot , Tromsø, kommune
NRK - 03 mar 23 kl. 14:33

NSM om dataangrep: – Vil vurdere ytterligere tiltak

Nettsidene til NSM ble rammet av et dataangrep torsdag. – Ved alle sånne hendelser vil vi vurdere ytterligere tiltak, sier kommunikasjonsdirektør. Nettsidene til flere norske bedrifter og virksomheter ble rammet av et dataangrep torsdag morgen.

NRK - 19 feb 23 kl. 16:00

NSM om svenske dataangrep: Ingen indikasjoner på at norske bedrifter er truet

En lang rekke svenske nettsteder og IT-tjenester er søndag utsatt for et omfattende dataangrep. Sikkerhetsmyndighetene i Norge følger situasjonen tett. Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) opplyser til NTB at de følger situasjonen tett og er i dialog med svenske myndigheter.

NRK - 26 feb 23 kl. 20:57

Hackergruppe hevder å stå bak dataangrep mot nettsidene til danske sykehus

Hackergruppen Anonymous Sudan hevder å stå bak et dataangrep mot hjemmesidene til flere danske sykehus søndag. Hjemmesidene til flere sykehus i Region Hovedstaden var nede søndag ettermiddag. Søndag kveld var nettsidene oppe igjen.

NRK - 03 mar 23 kl. 12:27

Dataangrep mot Statsforvalteren i Troms og Finnmark

Fredag opplevde Statsforvalteren i Troms og Finnmark et dataangrep. Det er lite som tyder på at hackerne har lyktes, opplyser Statsforvalteren. – Det har vært et dataangrep mot våre systemer i Hamar og Leikanger, sier Bård M.

Klartale - 13 jan 23 kl. 09:40

Amerikansk avis ber leserne reise til Tromsø

The New York Times er en amerikansk avis. De har laget en liste over 52 steder folk bør besøke. Tromsø kommer på 10.

NRK - 12 feb 23 kl. 18:41

Tre fly truffet av lynet i Tromsø

Tre fly har blitt truffet av lynet i ettermiddag, under innflygning til Tromsø lufthavn. Ett fra Norwegian, og to fra Widerøe. Både Widerøes flight fra Bergen-Tromsø, fra Stokmarknes-Tromsø og Norwegians flight fra Oslo-Tromsø ble rammet av lynnedslagene under innflygning.

NRK - 03 feb 23 kl. 15:58

Stenger ned datasystem etter mulig angrep

Målselv kommune mistenker dataangrep, og har stengt ned hele det eksterne datasystemet sitt. All trafikk mot offentlig nett er kobla ned. Kommunen har satt stab og beredskapsplanen er iverksatt, skriver Nordlys.

NRK - 18 mar 23 kl. 23:34

Datanagrep mot Tromsø kommune

Avisa Nordlys melder om at det er et pågående dataangrep mot Tromsø kommune..

NRK - 23 nov 22 kl. 16:34

Europaparlamentet utsatt for dataangrep

Europaparlamentets nettsider ble onsdag rammet av et dataangrep. Det skal ha skjedd kort tid etter at lovgivere godkjente en resolusjon som kaller Russland en statssponsor av terrorisme, sier en tjenestemann ifølge AFP..

NRK - 22 dec 22 kl. 14:47

Stangeland maskin utsatt for dataangrep

Stangeland Maskin er utsatt for et dataangrep og hackere krever for titalls millioner i løsepenger. Daglig leder Tommy Stangeland sier til NRK at hackerne har kryptert alt og låst databasene. Bedriften bruker store ressurser for å begrense skaden, og det kan ta flere måneder før de har fått oversikt..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Oslo-psykiater tiltalt for besittelse av overgrepsbilder av barn

En psykiater i Oslo er tiltalt for å ha vært i besittelse av 69 bilder som viser seksualiserte barn eller seksuelle overgrep mot barn. De aller fleste bildene, 66 i alt, er tatt av én enkelt tenåring, som var under 18 år da bildene ble tatt, skriver avisa Vårt Oslo. Psykiateren, som er i 60-årene, er tiltalt etter straffelovens paragraf 311, som omhandler besittelse av bilder som seksualiserer barn og/eller viser overgrep mot barn.

NRK - 45 minutter siden

USA og Storbritannia positive til Netanyahus reformpause

Både USA og Storbritannia er fornøyd med at Israels statsminister Benjamin Netanyahu har satt den omstridte rettsreformen på pause. Det hvite hus sa seg fornøyd med Netanyahus beslutning, og oppfordret også israelske ledere til å finne fram til et kompromiss i saken så raskt som råd. – Demokratiske samfunn styrkes av maktfordelingsprinsippet, heter det i uttalelsen fra Washington.

NRK - 1 time siden

Det hvite hus: – Hjerteskjærende

Det hvite hus uttaler seg etter skoleskytingen i Nashville, der seks personer ble drept. – Hjerteskjærende, sier talskvinne for president Joe Biden, Karine Jean-Pierre. Biden oppfordrer nå kongressen i USA til å innføre strengere våpenlover og -reguleringer.

NRK - 3 timer siden

Seks drept i skoleskyting i Nashville – gjerningskvinne drept av politiet

Det har vært skyting på en barneskole i Nashville i delstaten Tennessee i USA. Syv personer ble drept i angrepet, sier politiet i Nashville. Blant dem er det tre barn og to voksne, sier en talsperson for sykehuset, ifølge Reuters.

NRK - 2 timer siden

Netanyahu: – En ekstremistisk minoritet vil splitte nasjonen

– Det er en ekstremistisk minoritet som vil splitte nasjonen. Det sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu i en tale mandag kveld. Det var varslet at han ville tale til nasjonen etter de voldsomme opptøyene mot en omstridt planlagt rettsreform.

NRK - 2 timer siden

Storjuryen i Trump-saken skal ha nytt møte

Storjuryen som vurderer anklagene mot ekspresident Donald Trump i forbindelse med utbetalingene til Stormy Daniels, skal ha nytt møte mandag. Storjuryen har hatt møter siden januar. Trump risikerer tiltale i forbindelse med utbetaling av såkalte hysjpenger til pornostjernen Stormy Daniels.

NRK - 3 timer siden

Ein person satt fastklemt – E6 stengt etter trafikkulykke

Tre personar i to personbilar var involvert i ei trafikkulykke på E6 ved Røsvoll i Rana. Ein av dei involverte satt fastklemt i ei av bilane. – Der har brannvesenet hjelpt med å få han laus, seier operasjonsleiar May-Wenche Hansen i Nordland politidistrikt til NRK.

NRK - 3 timer siden

Flere drept etter skoleskyting i Nashville – gjerningsperson drept

Det har vært skyting på en skole i Nashville i delstaten Tennessee i USA. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Ifølge BNO News skal det være minst fire døde etter angrepet.

NRK - 3 timer siden

Flere skadd etter skoleskyting i Nashville – gjerningsperson drept

Det har vært skyting på en skole i Nashville i delstaten Tennessee i USA. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Ifølge BNO News skal det være minst fire døde etter angrepet.

NRK - 3 timer siden

Finlands Nato-søknad har fått grønt lys i Ungarn

Ungarn har godkjent Finlands søknad om NATO-medlemskap. Det skriver nyhetsbyråene Reuters og AFP..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com