NRK > Nyheter

Thursday, 21 October, 17:46

NRK - 17 sep 21 kl. 16:52

Danskene øker prisen på snus

En ny avgift skal bidra til å hindre at unge dansker snuser. Regjeringen vil øke prisen på en snusboks med 15 kroner. – Kreativiteten i tobakksindustrien er enorm. Vi ser at de gjør en meget stor innsats for å introdusere dette produktet til unge. Vi vil gjøre alt vi kan for å forhindre det, fordi det er usunt og avhengighetsskapende, sier skatteminister Morten Bødskov.
Les mer på NRK


Les mer om:
Morten Bødskov, Folketinget, Kræftens Bekæmpelse

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Danskene, øker, prisen, snus
Klartale - 12 okt 21 kl. 13:15

Slik påvirker statsbudsjettet din lommebok

Tirsdag la regjeringen fram statsbudsjettet for 2022. I forslaget vil de bruke 322,4 milliarder kroner av det Norge har tjent på oljen. Det er 84,4 milliarder kroner mindre enn i år.

Klartale - 08 okt 21 kl. 11:23

De vant Nobels fredspris

Journalistene Maria Ressa og Dmitrij Muratoy får Nobels fredspris for i år. De vinner for deres modige kamp for ytringsfrihet i Filippinene og Russland.Berit Reiss-Andersen kunngjorde prisen fredag.

NRK - 12 aug 21 kl. 15:32

Salget av snus økte i Norge

Til tross for at det meste av svenskegrensa har vært åpen store deler av sommeren, øker snussalget i Norge. Vanligvis utgjør snus kjøpt i Sverige omtrent 22–23 prosent av snusforbruket i Norge. Men i juli utgjorde snus kjøpt i Sverige kun 10–11 prosent av det totale forbruket..

Klartale - 08 okt 21 kl. 11:23

Disse fikk Nobels fredspris

Maria Ressa og Dmitrij Muratov får årets Nobels fredspris. Den får de «for deres modige kamp for ytringsfrihet i Filippinene og Russland». Leder av Nobelkomiteen, Berit Reiss-Andersen, kunngjorde prisen.

Klartale - 08 okt 21 kl. 06:00

Hvem vinner fredsprisen?

Klokka 11 får vi svaret. Da blir det kjent hvem som vinner Nobels fredspris for i år.Nobels fredspris ble delt ut for første gang i 1901.

NRK - 01 okt 21 kl. 08:30

Snus påvirker beinbygningen

Snus gir lavere vekst i beintetthet hos unge gutter. Det kommer fram i en ny studie fra UiT Norges arktiske universitet. – Skjelettet skal bygges opp i denne alderen, og du skal bruke det resten av livet.

VG - 09 okt 21 kl. 10:02

Oddstips: Slår snus-alarm

Snus-alarmen har gått i engelsk fotball. Newcastles svenske landslagsspiller Emil Krafth (27) bekrefter at det er mange på laget som snuser..

NRK - 05 jun 21 kl. 07:22

Maja Lunde får miljøpris

Forfatter Maja Lunde er tildelt Rachel Carson-prisen. Miljøprisen deles ut i Stavanger hvert andre år og går til en kvinne som har gjort en betydelig innsats for miljøet. Det er første gang en forfatter får prisen.

NRK - 14 okt 21 kl. 13:36

Navalnyj kan få EU-pris

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj er blant de tre finalistene til å vinne Sakharov-prisen. En gruppe framstående afghanske kvinner og den tidligere interimspresidenten i Bolivia, Jeanine Áñez, er de to andre som kan vinne prisen. Sakharov-prisen er EU-parlamentets gjeveste pris og har gått til en rekke menneskerettighetsforkjempere siden 1988.

NRK - Igår: 14:41

Nalvanyj får EU-pris

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj har fått Sakharov-prisen. Det melder NTB/AFP. Sakharov-prisen er EU-parlamentets gjeveste pris og har gått til en rekke menneskerettighetsforkjempere siden 1988.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Tre IS-kvinner landet i Sverige

Tre kvinner og åtte barn, hvorav tre foreldreløse, har ankommet Sverige etter at de ble utvist av selvstyremyndighetene nordøst i Syria. Kvinnene ble pågrepet av politiet på Arlanda da de ankom ved 17-tiden. Barna er tatt hånd om av sosialtjenesten, skriver SVT.

NRK - 15 minutter siden

NVE-sjef varsler dyr strøm i vinter

– Mye tyder på at vi får en vinter preget av høyre strømpriser, sier NVE-sjef Kjetil Lund til NRK. – Så ser vi et annet fenomen også. Og det er at prisene varierer mer enn før, og raskt og sterkt.

NRK - 30 minutter siden

Triceratops gikk for mer enn ventet

Verdens største Triceratops-skjelett gikk under hammeren i Paris i ettermiddag. Skjelettet med kallenavnet «Big John» er anslått å være 66 millioner år gammelt og er åtte meter langt. En amerikansk samler sikret seg beinrestene til den nette sum av 6,6 millioner euro.

NRK - 1 time siden

Oppjusterer skredvarselet

NVE oppjusterer farevarselet for jord- og flaumskredfare i fleire kommunar i indre strøk av Møre og Romsdal, og sør i Trøndelag. Der er det no oransje nivå på farevarselet, som inneber at mange skredhendingar er venta. Nokre av dei kan få store konsekvensar.

NRK - 1 time siden

Kolonnekjøring over Haukeli

Det er nå kolonnekjøring på E-134 over Haukelifjell. Bilister må regne med en ventetid på inntil en time begge veier. Vinterdekk er påbudt hvis du skal over fjellet..

NRK - 1 time siden

Finn Remen fra Unit Five er død

Finn Remen fra Hammerfest-bandet Unit Five døde natt til torsdag. Musikeren ble 64 år gammel. Det var iFinnmark som først omtalte saken.

NRK - 1 time siden

Pfizer: Tredjedosen svært effektiv

En tredje vaksinedose utviklet av Pfizer/Biontech er 95,6 prosent effektiv mot infeksjoner, viser testdata som utviklerne la fram torsdag, skriver NTB. I fase tre av testen deltok 10.000 personer over 16 år på et tidspunkt da delta var den dominerende varianten, heter det.

NRK - 1 time siden

24 døde av alkoholforgiftning

Antallet som har dødd av alkoholforgiftning i Russland har nå økt til 24. Myndighetene medlte lørdag at antallet var 18 personer. Masseforgiftningen skal være knyttet til illegal alkohol som inneholdt metanol.

NRK - 1 time siden

Kidnappingsrekord på Haiti

I fjor var det snaut 800 kidnappinger på Haiti. Innen 16. oktober var det registrert 782 kidnappinger på øya.

NRK - 2 timer siden

Gikk på skjær i Færder

To personer har gått på skjær med båten og sitter og venter på redning, informerer vaktleder i sørøst 110, Marthin Haugen. Begge personene skal sitte på trygg grunn i nærheten av Haneflu i Færder mens brannvesenet er på vei. Det er meldt om mye vind og en del sjø i området, forteller Haugen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.







Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt