NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 23:14

NRK - 12 maj 22 kl. 11:32

Dansk statsadvokat ber om at det reises tiltale mot tidligere forsvarsminister

Den danske statsadvokaten ber justisdepartementet formelt tiltale den tidligere forsvarsministeren Claus Hjort Frederiksen for å ha lekket klassifisert informasjon, melder Reuters..
Les mer på NRK


Les mer om:
Claus Hjort Frederiksen, Reuters

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Dansk, statsadvokat, berom at det , reises, tiltalemot , tidligere forsvarsminister
NRK - 13 jul 23 kl. 17:48

Freyr får 1,12 mrd. kroner fra EU

Batteriselskapet har blitt tildelt en støtte på 100 millioner euro fra EU, melder E24. Det tilsvarer omtrent 1,12 milliarder kroner med nåværende kurs. Støtten skal gå til utviklingen av Freyrs Giga Arctic-prosjekt i Norge.

NRK - 18 aug 22 kl. 01:40

Politiet etterforsker anonym plakataksjon

Politiet i Oslo har startet etterforskning etter at en statsadvokat og profilert politimann er hengt ut i en omfattende plakataksjon i byen. Statsadvokat Geir Evanger og politioverbetjent Jan Erik Bresil er begge profilerte medlemmer av interesseorganisasjonen Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF), skriver Avisa Oslo. Foreningen har markert seg som motstander av avkriminalisering av ulovlig rusmiddelbruk.

Klartale - 14 nov 22 kl. 14:20

Henlegger saken mot Gjerdrum kommune

Et stort skred tok livet av ti personer og et ufødt barn. Politiet siktet Gjerdrum kommune etter skredet. Det ble henlagt som intet straffbart forhold.

NRK - 24 jul 23 kl. 07:25

Tyrkiske medier: Dansk mann pågrepet for drap på ekskone og datter

En dansk statsborger er ifølge tyrkiske medier pågrepet for drap på sin sjuårige datter og ekskone i Tyrkia lørdag. De to ble drept ved bassenget på et hotell i byen Nevsehir, rundt 28 mil sørøst for hovedstaden Ankara. En 53-årig dansk mann ble søndag pågrepet for drapene, skriver flere tyrkiske medier.

NRK - 25 apr 23 kl. 01:07

Statsadvokat ber om vern når tiltale mot Trump kunngjøres

Statsadvokaten som etterforsker om tidligere president Donald Trump forsøkte å påvirke valget i 2020 i Georgia, ber om økt beskyttelse når kunngjøringen kommer til sommeren. Statsadvokat Fani Willis i Fulton fylke, som omfatter storbyen Atlanta, varslet sheriffen i fylket om den ventede tiltalen slik at han får tid til å ta nødvendige forholdsregler for å øke sikkerheten rundt tinghuset. – Etterretning fra åpne kilder tyder på at en kunngjøring i denne saken kan utløse betydelige reaksjoner blant folk, noen av dem voldelige som vil sette sikkerheten i vårt samfunn i fare, skriver hun til sheriff Pat Labat.

NRK - 07 sep 22 kl. 18:12

Dansk fremmedkriger dømt til fengsel i 14 år

En 33 år gammel dansk statsborger er i Københavns Byret dømt til fengsel i 14 år for landsforræderi og terrorisme. Det er første gang en dansk statsborger erkjenner å ha sluttet seg til og kjempet for IS i Syria, skriver dansk politi i en pressemelding..

Klartale - 28 sep 22 kl. 11:30

EU truer med kraftig svar etter gasslekkasjer

Josep Borrell sier at alle forsøk på å ødelegge energi-infrastrukturen til Europa er uakseptabel. Han er lover at Den europeiske union (EU) vil svare på en «kraftig og samlet» måte. Borrell er utenrikssjef i unionen.

NRK - 11 okt 22 kl. 14:27

Svensk politi bistår dansk politi under fotballkamp i kveld

Svensk politi er på plass i København for å bistå dansk politi under kveldens fotballkamp. Det skriver dansk politi på Twitter. – Vi trener sammen, så vi kan hjelpe hverandre ved større begivenheter - som for eksempel kampen i kveld mellom FC København og Manchester City, skriver Københavnspolitiet i meldingen.

NRK - 03 jul 22 kl. 20:45

Norsk UD ber nordmenn i København følge råd fra dansk politi

Det norske utenriksdepartementet følger situasjonen i København tett og ber norske reisende som befinner seg i området, om å følge råd fra dansk politi. – Utenriksdepartementet følger situasjonen i København tett, både fra ambassaden i København og departementet i Oslo. Norske reisende som befinner seg i området bør følge råd fra dansk politi, samt holde seg oppdatert på lokale nyheter, sier pressevakt Mathias Rongved til NTB.

Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

USA ber Israel skjerme sivile

USAs forsvarsminister Lloyd Austin sier Israel må skjerme sivile om de skal vinne en bykrig mot Hamas. I en tale på Reagan-senteret i California lørdag sa Austin at han lærte mye om krigføring i byer da han kjempet mot IS i Irak. Han sa at IS, som Hamas, var en integrert del av byene de hadde kontroll på, og at den internasjonale koalisjonen mot IS anstrengte seg hardt for å verne sivile og opprette humanitære korridorer.

NRK - 15 minutter siden

En drept og en skadet i angrep i Paris

En person er drept og en annen skadd etter et angrep på forbipasserende sentralt i Paris. Det opplyser Frankrikes innenriksminister på X, ifølge Reuters..

NRK - 1 time siden

Brann i rekkehus på Frekhaug – evakuerer heile rekka

Det pågår evakuering frå store delar av området kring rekkehuset som står i brann på Frekhaug utanfor Bergen. Politiet seier til NRK at dei ikkje har fått melding om at nokon er sakna. – Det me veit er at det er full fyr i eit rekkehus.

NRK - 1 time siden

Brann i rekkehus på Frekhaug – evakuerer heile rekkebustaden

På X melder politiet at det er full overtenning og mykje tjukk røyk i området, og at vert jobba med å evakuera rekkehuset og dei ander bustadane i rekka. 110 Vest melder på X at det er sendt ut store ressursar frå to ulike brannstasjonar..

NRK - 1 time siden

Brann i rekkehus i Bergen – mogleg spreiingsfare

Det brenn i eit rekkehus på Frekhaug i Bergen, og det kan vera fare for spreiing til dei andre bustadane i rekka, melder politiet på X. Naudetatane har rykka ut..

NRK - 1 time siden

Haaretz: Rakettåtak mot Tel Aviv

Hamas hevdar dei har gjennomført eit rakettåtak mot Tel Aviv. Det israleske forsvaret (IDF) melder på X at fleire rakettalarmar over heile sentral-Israel har gått, inkludert storbyen Tel Aviv. Ein talsperson for IDF fortel på X at rakettskjolda i byen Iron Dome slo ut fleire av rakettane..

NRK - 2 timer siden

Tidlegare gislar ber om å få henta ut dei siste gislane

Fleire av dei lauslatne gislane som Hamas tok 7. oktober samla seg i kveld i Tel Aviv. Både gislar og pårørande møtte opp på det israelske forsvaret sitt hovudkvarter i Tel Aviv.

NRK - 2 timer siden

Over 1000 husstander uten strøm etter trafobrann i Sande

Mange husstander har mistet strømmen etter at det lørdag kveld brant i en trafostasjon i Sande i Vestfold. Politiet opplyste klokken 20.21 på X/Twitter at de hadde rykket ut til meldinger om røykutvikling fra en trafo i Meieribakken i Sande.

NRK - 2 timer siden

Netanyahu: – Bakkeoperasjonen er nødvendig

Under lørdagens pressekonferanse seier Israels statsminister Benjamin Netanyahu at krigen held på fram til alle «måla våre er oppnådde.» – Bakkeoperasjonen er nødvendig for å oppnå måla våre, nemleg å få tilbake gislane og eliminera Hamas. Under pressekonferansen las han opp fleire av namna til dei gislane som til nå har vorte sloppne fri.

NRK - 3 timer siden

Al Jazeera: Hamas sier de siste gislene er tilknyttet det israelske militære

Nestkommanderende i Hamas' politbyrå, Saleh al-Arouri, sier i et intervju med Al Jazeera at de israelske gislene som de fortsatt holder, ikke blir satt fri før det kommer en ny våpenhvile, og alle palestinske fanger i israelske fengsler blir løslatt. – La krigen gå sin gang. Denne beslutningen er endelig.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com