NRK > Nyheter

Wednesday, 07 December, 16:56

NRK - 07 sep 22 kl. 18:12

Dansk fremmedkriger dømt til fengsel i 14 år

En 33 år gammel dansk statsborger er i Københavns Byret dømt til fengsel i 14 år for landsforræderi og terrorisme. Det er første gang en dansk statsborger erkjenner å ha sluttet seg til og kjempet for IS i Syria, skriver dansk politi i en pressemelding..
Les mer på NRK


Les mer om:
Københavns Byret, IS, Syria

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Dansk, fremmedkriger, dømt, til, fengseli 14 år
NRK - 08 sep 22 kl. 02:29

Dansk IS-kriger dømt til 14 år

En dansk 33-åring er i København byrett dømt til 14 års fengsel for landsforræderi etter at han kjempet for IS i Syria. Jacob El-Ali avla han full tilståelse i retten, og onsdag falt dommen. Det er første gang noensinne at en fremmedkriger er dømt for landsforræderi i Danmark..

Klartale - 28 sep 22 kl. 11:30

EU truer med kraftig svar etter gasslekkasjer

Josep Borrell sier at alle forsøk på å ødelegge energi-infrastrukturen til Europa er uakseptabel. Han er lover at Den europeiske union (EU) vil svare på en «kraftig og samlet» måte. Borrell er utenrikssjef i unionen.

NRK - 11 okt 22 kl. 14:27

Svensk politi bistår dansk politi under fotballkamp i kveld

Svensk politi er på plass i København for å bistå dansk politi under kveldens fotballkamp. Det skriver dansk politi på Twitter. – Vi trener sammen, så vi kan hjelpe hverandre ved større begivenheter - som for eksempel kampen i kveld mellom FC København og Manchester City, skriver Københavnspolitiet i meldingen.

NRK - Igår: 10:46

Dansk kvinne tapte sak om adopsjon av barn fra surrogatmor

En dansk kvinne har tapt en sak i Den europeiske menneskerettsdomstolen som hun anla etter å ha fått nei til å adoptere tvillinger født av en surrogatmor. Kvinnen gikk til sak fordi hun mente at hennes rett til familie- og privatliv var brutt. Men et flertall på fire av sju dommere fastslo tirsdag at kvinnens rett til privatliv ikke var krenket.

NRK - 17 aug 22 kl. 19:41

Danmarksdemokraterne samler avhoppere og er blitt større enn Dansk Folkeparti

Det nye partiet til Inger Støjberg, som ble kastet ut av Folketinget i fjor, har rekruttert flere avhoppere fra Dansk Folkeparti og er nå større enn rivalen. Den tidligere innvandringsministeren ble i desember dømt til fengsel i en riksrettssak etter å ha løyet for Folketinget og ble kort tid etter kastet ut av den danske nasjonalforsamlingen. Støjberg, som representerte partiet Venstre i 20 år, startet i sommer partiet Danmarksdemokraterne, som på kort tid samlet over 20.

NRK - 19 maj 22 kl. 01:02

Danske IS-barn fikk dansk legehjelp

Fem danske barn i al-Roj-leiren i Syria fikk onsdag medisinsk behandling av barneleger fra Danmark, opplyser det danske utenriksdepartementet til dansk TV2. Al-Roj er en kurdiskkontrollert fangeleir som huser familier med bånd til den ytterliggående islamistgruppa IS. Barna er i leiren sammen med sine mødre.

Klartale - 28 okt 22 kl. 14:48

Mener terrordømt kvinne var offer for menneske­handel i Syria

Kvinnen ble dømt for å ha vært med i terrorgruppa Den islamske staten (IS). Hun reiste av egen vilje til Syria i 2013. Det gjorde hun for å bo sammen med sin norske ektemann.

NRK - 25 aug 22 kl. 11:01

Svindelmistenkt danske utlevert fra Storbritannia

En 46 år gammel dansk mann, mistenkt for svindel og hvitvasking av 22 millioner kroner, er utlevert fra Storbritannia til Danmark. Det opplyser dansk politi torsdag. Mannen er mistenkt for grov hvitvasking i Danmark i perioden januar 2015 til mars 2017.

NRK - 01 maj 22 kl. 16:40

Russlands ambassadør kalt inn til samtale i Danmark

Danmarks utenriksdepartement har innkalt Russlands ambassadør til en samtale fordi et russisk fly krenket dansk luftrom, ifølge utenriksminister Jeppe Kofod. Lørdag kveld opplyste forsvaret både i Sverige og Danmark at et militært propellfly krenket de to landenes luftrom i en kort stund dagen før. – Det er fullstendig uakseptabelt og spesielt bekymringsfullt i dagens situasjon, tvitrer Kofod søndag.

Klartale - 04 jul 22 kl. 08:48

Dette vet vi om gjerningspersonen

Tre personer ble drept og flere skadd etter skyting. Skytingen skjedde på kjøpesenteret Field’s. Det ligger på Amager i København, sier politiet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 2 minutter siden

Musk ikke lenger verdens rikeste

Forretningsmannen Elon Musk er ikke lenger verdens rikeste man, viser årets liste fra magasinet Forbes. Musk må i år se seg forbigått av franskmannen Bernard Arnault som eier motehuset Louis Vutiton..

NRK - 15 minutter siden

TV 2: Salmonella trolig fra importert produkt

Mattilsynet mener de har kommet nærmere kilden for det pågående salmonella-utbruddet i Norge. – Vi tror smittekilden er et utenlandsk næringsmiddel som er vanlig, har ganske kort holdbarhet og distribueres over hele landet, sier Catherine Signe Svindland, seniorrådgiver i seksjon biologisk mattrygghet til TV 2. 58 personer er så langt smittet i utbruddet..

NRK - 15 minutter siden

Har sendt varsel mot psykiater

Forfatter Hilde Rød-Larsen overleverte onsdag et varsel til Statsforvalteren mot psykiateren som hun har anklaget for grenseoverskridende opptreden, melder TV 2..

NRK - 30 minutter siden

Tysk sikkerhetstjeneste: Høyreekstrem bevegelse vokser

Av de mistenkte i den tyske politiaksjonen mot et nettverk av høyreekstreme, skal flere være tilknyttet den såkalte Reichsbürger-bevegelsen. Bevegelsen aksepterer ikke den tyske føderasjonen og er tilknyttet flere nynazistiske grupperinger. Lederen for den tyske sikkerhetstjenesten sier onsdag ifølge Reuters at bevegelsen har vokst betydelig det siste året.

NRK - 45 minutter siden

McKinsey opphever taushetsplikt for Telenor

Dagbladet meldte tidligere i ettermiddag at McKinsey har opphevet taushetsplikten for statssekretær Kristoffer Thoners kundelister. Dette er ikke riktig. I en oppdatert melding skriver avisen at dette kun omfatter kunden Telenor, slik TV 2 meldte tidligere i dag.

NRK - 45 minutter siden

Vaksinekoordinator ble hedret av Støre

Sveriges vaksinekoordinator Richard Bergström sørget for at Norge ble inkludert i EUs innkjøpsordning av koronavaksine. Onsdag ble han hedret for innsatsen. – Richard Bergström og Sverige fortjener en stor takk fra Norge for at vi fikk tilgang til vaksiner mot covid-19 og dermed en vei ut av pandemien.

NRK - 45 minutter siden

McKinsey opphever taushetsplikten

McKinsey har opphevet taushetsplikten for statssekretær Kristoffer Thoners kundelister, melder Dagbladet..

NRK - 1 time siden

Fylkesnes klager på skattekrav

Tidligere denne uken var det klart at SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes fikk skattesmell på 477.000 kroner, i forbindelse med pendlerboligsaken. Han leide ut boliger samtidig som han fikk gratis pendlerbolig i Oslo, på skattebetalernes regning.

NRK - 1 time siden

Selvmordsangrep mot politistasjon i Indonesia

En politimann er drept og ti andre personer er såret i et selvmordsangrep mot en politistasjon i den indonesiske byen Bandung, opplyser politiet. Den antatte gjerningsmannen antas å ha tilhørt den ytterliggående islamistgruppa Jamaah Ansharut Daulah (JAD). Han har tidligere sittet fire år i fengsel for innblanding i et bombeangrep i 2017, men ble løslatt i september 2021.

NRK - 1 time siden

Putin: «Spesialoperasjonen» kan bli langvarig

Russlands president Vladimir Putin sier den såkalte «spesialoperasjonen» i Ukraina kan bli langvarig. Ifølge Putin er 150.000 mobiliserte russere utplassert i Ukraina.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com