VG > Utenriks

Monday, 16 May, 23:39

VG - 15 sep 21 kl. 11:01

Dansk avis med klimastikk til Norge

– Kjære Norge, hvis ikke dere som har et oljefond på 12.000 milliarder kan gjennomføre et raskt grønt skifte, så kan ingen, skriver Information på sin forside..
Les mer på VG


Les mer om:
Norge, Information

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Dansk, avismed , klimastikk, til, Norge
VG - 15 sep 21 kl. 18:04

Dansk avis med klimastikk til Norge: – Våre danske venner har helt rett

Den danske avisen Information brukte hele første siden på en oppfordring til Norge og den nye regjeringen. «Kjære Norge: Hvis ikke dere med 12.000 oljemilliarder kan gjennomføre et raskt grønt skifte, så kan ingen».

Klartale - 11 maj 22 kl. 09:33

Haaland er klar for Manchester City

Det har lenge vært snakk om hvilken klubb Erling Braut Haaland skal til. Haaland er norsk og spiller fotball. Tirsdag fikk vi svaret.

Klartale - 08 okt 21 kl. 11:23

De vant Nobels fredspris

Journalistene Maria Ressa og Dmitrij Muratoy får Nobels fredspris for i år. De vinner for deres modige kamp for ytringsfrihet i Filippinene og Russland.Berit Reiss-Andersen kunngjorde prisen fredag.

Klartale - 08 okt 21 kl. 11:23

Disse fikk Nobels fredspris

Maria Ressa og Dmitrij Muratov får årets Nobels fredspris. Den får de «for deres modige kamp for ytringsfrihet i Filippinene og Russland». Leder av Nobelkomiteen, Berit Reiss-Andersen, kunngjorde prisen.

NRK - 26 jun 21 kl. 11:04

Larvik var dansk i tre år

Medan resten av landet var svensk, var Larvik dansk. Det viser nye og hemmelege dokument som for første gong har kome til Noreg frå Riksarkivet i København. Ei heilt spesiell avtale vart inngått då Noreg skifta frå dansk til svensk eigarskap i 1814..

NRK - 13 aug 21 kl. 14:19

Ber om fengsel for dansk politiker

Dansk påtalemyndighet har bedt om om minst seks måneders fengsel for nestlederen i Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt. Messerschmidt er tiltalt for svindel med EU-midler og dokumentfalsk, blant annet i forbindelse med en falsk kontrakt med Color Hotel Skagen. Ifølge tiltalen mottok Messerschmidt i 2014 og 2015 urettmessig rundt 100.

NRK - 17 aug 21 kl. 23:50

Nordmenn på vei hjem i dansk fly

14 nordmenn og en person med lovlig opphold i Danmark er på vei med et dansk fly fra Islamabad i Pakistan til København, opplyser dansk UD til Ritzau. Islamabad fungerer som en base for evakuering av dansker fra Afghanistan, skriver DR..

NRK - 01 maj 22 kl. 16:40

Russlands ambassadør kalt inn til samtale i Danmark

Danmarks utenriksdepartement har innkalt Russlands ambassadør til en samtale fordi et russisk fly krenket dansk luftrom, ifølge utenriksminister Jeppe Kofod. Lørdag kveld opplyste forsvaret både i Sverige og Danmark at et militært propellfly krenket de to landenes luftrom i en kort stund dagen før. – Det er fullstendig uakseptabelt og spesielt bekymringsfullt i dagens situasjon, tvitrer Kofod søndag.

NRK - 18 aug 21 kl. 08:18

14 evakuerte nordmenn i Danmark

14 nordmenn og en utenlandsk statsborger med lovlig opphold i Danmark er evakuert fra Afghanistan i et dansk fly, ifølge danske myndigheter. Disse har nå landet i København, bekrefter utenriksdepartementet i Danmark til dansk TV2. Flyet tok av fra Islamabad i Pakistan ved 21-tiden tirsdag kveld norsk tid.

NRK - 12 feb 22 kl. 11:07

Dansk politi bekreftar at dei har funne liket av sakna 22-åring

Dansk politi bekreftar at det var liket til 22 år gamle Mia Skadhauge Stevn som blei funne i Dronninglund Storskov nord for Aalborg i Danmark, melder dansk TV 2. Dei pårørande er varsla. Stevn blei meldt sakna måndag, og blei siste sett søndag på byen i Aalborg.

Fler nyheter fra VG

VG - 45 minutter siden

Tyrkias ambassadør: Håper Sverige og Finland «revurderer sine posisjoner»

President Erdogans mann i Norge, Fazlı Çorman, mener at Sverige kan få plass i NATO dersom de «endrer holdninger»..

VG - 4 timer siden

Erdogan sier han ikke vil godkjenne Sverige og Finland i Nato

Tyrkias president Recep Tayip Erdogan sier ifølge nyhetsbyrået Reuters mandag at Tyrkia ikke vil godkjenne et svensk og finsk medlemskap i Nato..

VG - 8 timer siden

327 personer fikk stemme da Somalia fikk ny president

Etter å ha utsatt valget i ett år, har Somalia nå fått ny president..

VG - 15 timer siden

Amerikanske forsvarstopper: Sverige og Finland styrker Nato i Nord

Sverige og Finland har moderne forsvarsstyrker og styrker Nato i Nord-Europa, sier general David Petraeus. Landene vil gli sømløst inn i Nato, mener eksperter..

VG - 21 timer siden

«Liksom-skjelett» var savnet kvinne: – Aldri hørt om lignende

Det svenske brannvesenet forlot det de trodde var et plastskjelett. Men skjelettet viste seg å være ekte, og politiet har nå startet drapsetterforskning..

VG - Igår: 17:18

Stoltenberg beroliger svenskene: Tyrkia vil ikke blokkere Nato-medlemskap

BERLIN (VG) Jens Stoltenberg jobber nå hardt for å berolige Sverige og Finland om at Tyrkia ikke vil hindre deres medlemskap. Men søndag ettermiddag kan han ikke utelukke at Ankara kan forsinke søkeprosessen..

VG - Igår: 02:23

Zelenskyj vil ha Eurovision til «et fritt Mariupol»

Det skriver Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i en gratulasjonsmelding til vinnerne av årets Eurovision..

VG - I førrgår: 22:49

Ti døde etter masseskyting på supermarked: - Rasistisk motivert

Ti mennesker er døde etter en masseskyting på Jefferson Avenue i byen Buffalo i delstaten New York..

VG - I førrgår: 20:41

Erdogans skepsis mot svensk Nato-medlemskap: – Eksil-kurdere er en torn i øyet

Erdogans innsigelser mot svensk og finsk Nato-medlemskap er et forhandlingsutspill, mener Tyrkia-eksperter: – Det handler ikke om kurdere i Sverige, sier Nerina Weiss..

VG - I førrgår: 13:03

Putin til Finlands president: Tabbe å gå inn i Nato

Den finske presidenten Sauli Niinistö har fortalt sine Nato-planer til Putin. Russland mener det ikke er noen sikkerhetstrussel mot Finland..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt