NRK > Nyheter

Tuesday, 21 September, 19:42

NRK - 17 jun 21 kl. 12:08

Danmark vil korona-vaksinere barn

Den danske Sundhedsstyrelsen vil tilby koronavaksine til barn som er mellom 12 og 15 år gamle. Det opplyser direktør Søren Brostrøm på en pressekonferanse i formiddag. – Det er ikke tilstrekkelig at bare voksne blir vaksinert mot koronaviruset. Vi trenger ekstra immunitet. Ved å tilby vaksinen til barn, kan vi få cirka 4 prosent ekstra immunitet i befolkningen.
Les mer på NRK


Les mer om:
Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, Brostrøm, DR, EUs, EMA, Pfizer

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Danmark, vil, korona-vaksinere, barn
NRK - 08 maj 21 kl. 23:04

FHI: Mulig barn slipper vaksine

En ny studie fra Israel, publisert i tidsskriftet The Lancet, viser at Pfizer-vaksinen omtrent utrydder corona i et samfunn, så lenge halvparten er vaksinert. I april var 4,7 millioner av Israels 6,5 millioner innbyggere over 16 år ferdigvaksinert. FHIs smitteverndirektør Geir Bukholm sier til VG at hvis man oppnår flokkimmunitet allerede når den voksne delen av en befolkning er vaksinert, trenger man ikke vaksinere barn og unge under 18 år.

NRK - 26 jun 21 kl. 11:23

Sju av ti vil vaksinere barna sine

68 prosent av norske foreldre med barn under 18 år sier de er villig til å vaksinere barnet, dersom en koronavaksine blir godkjent for barn. Mens flere EU-land, blant dem Danmark, har startet vaksinering av barn, har Folkehelseinstituttet (FHI) fortsatt ikke bestemt seg om norske barn bør vaksineres mot covid-19. FHI skal først vurdere aldersgruppen 16–17 år i løpet av kort tid, før de over sommeren konkluderer for dem mellom 12 og 15 år..

NRK - 31 jul 21 kl. 03:19

Ekspert vil vaksinere 2-åringer

I Danmark mener en sentral koronaekspert at barn helt ned i toårsalderen bør få koronavaksine. Eskild Petersen som er professor på Aarhus Universitetshospital argumenterer med at koronasyke barn kan bidra til å spre smitte videre i samfunnet, skriver DR. Men barnelegene i Dansk Pædiatrisk selskab synes det er for tidlig å vaksinere så små barn..

NRK - 09 apr 21 kl. 23:24

Kommune vil vaksinere avgangselever

Indre Østfold kommune ber Statsforvalteren om lov til å vaksinere avgangselever i videregående skoler for å stanse smitte. Forespørselen ble fredag sendt videre til Folkehelseinstituttet, skriver VG. – Vi har nå så mye smitte blant ungdom, at vi ønsker å bruke 550 av 1700 vaksinedoser vi får i neste uke, til å vaksinere russekullet og andre avgangselever.

NRK - 09 aug 21 kl. 01:05

Sju av ti vil vaksinere barna sine

Sju av ti foreldre med barn under 18 år sier de er villig til å la sine barn få koronavaksine, viser Opinions koronamonitor. I alt 3.000 foreldre er blitt spurt om de er villig til å vaksinere sine barn dersom en koronavaksine blir godkjent for barn.

NRK - 08 aug 21 kl. 02:57

Republikanere ber folk ta vaksine

I USA oppfordrer nå sentrale republikanere amerikanerne til å vaksinere seg. Det skriver VG. Sentrale republikanere som senator Lindsey Graham og senatets mindretallsleder Mitch McConnell oppfordrer befolkningen til å la seg vaksinere.

NRK - 25 apr 21 kl. 11:50

Håpar på å vaksinere barn i sommar

Det kan verte mogleg å vaksinere barn med Pfizer-vaksinen allereie i sommar. Det opplyser selskapet til SVT. Vaksineselskapet ventar no på ei godkjenning frå det amerikanske legemiddelverket, av ein vaksinestudie på barn mellom 12-15 år.

NRK - 25 mar 21 kl. 17:38

Håper å vaksinere barn i 2022

Pfizer sier torsdag at de håper å kunne starte å vaksinere barn under 12 år i tidlig 2022, melder Reuters. Selskapet sier de forventer å ha klare testresultater fra barn under 12 år i andre halvdel av 2021..

NRK - 08 jun 21 kl. 19:03

Pfizer skal teste vaksine på babyer

Koronavaksinen fra Biontech/Pfizer skal nå testes på babyer ned mot seks måneders alder, opplyser legemiddelgiganten Pfizer., ifølge NTB. Opptil 4.

Klartale - 06 maj 21 kl. 08:34

Muslimske ledere i Oslo ber folk vaksinere seg

Ni imamer og styremedlemmer i muslimske menigheter i Oslo ber folk vaksinere seg. De ber også om at folk følger korona-reglene under ramadan..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Macrons koronapass på avveie

Den franske presidenten Emmanuel Macrons koronapass, med hans personlige QR-kode, sirkulerer i sosiale medier, skriver NTB. QR-koden i koronapasset er personlig for hver enkelt bruker og kan skannes og gi informasjon om hvorvidt personen er vaksinert eller har hatt korona nylig. Nå deles den franske presidentens koronapass i sosiale medier i Frankrike.

NRK - 30 minutter siden

Löfven: – En sterk tale

Sveriges statsminister Stefan Löfven mener at Biden holdt en sterk tale. – Forståelsen av behovet for et internasjonalt samarbeid – mer av det. Og at USA skal gjøre sin del av det, og ikke handle ut fra sin kraft, men samarbeide, sier han til NRK.

NRK - 30 minutter siden

Søreide: – Et framoverlent budskap

– Jeg vil si det var et ganske framoverlent budskap, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) til NRK om Bidens tale. – Han peker på veldig mange av de utfordringene verden står i, som for eksempel pandemibekjempelse og klimaendringer, men sa samtidig veldig klart at det er mulig, sier hun..

NRK - 30 minutter siden

Camilla Stoltenberg med bok

Boka «Året som aldri tok slutt» fokuserer på Camilla Stoltenbergs opplevelse av pandemihåndteringen som direktør for Folkehelseinstituttet. Forfatter og NRK-journalist Lilla Sølhusvik skriver om flere faglige uenigheter mellom FHI og Helsedirektoratet underveis, særlig rundt skoletiltak og barns rolle i smittespredningen..

NRK - 45 minutter siden

Nakstad med betydelig aksjeformue

Nettavisen skriver at verdien av Espen Nakstads eierandel i en transportkuvøse anslås å være til over 25 millioner kroner etter pandemien. Det var i 2014 han var en av oppfinnerne som lagde en kuvøse for ebola-pasienter. Etter utbruddet av covid-19 skjøt salget av isolatoren kraftig fart.

NRK - 30 minutter siden

Stoltenberg med bok

Boka «Året som aldri tok slutt» fokuserer på Camilla Stoltenbergs opplevelse av pandemihåndteringen som direktør for Folkehelseinstituttet. Forfatter og NRK-journalist Lilla Sølhusvik om flere faglige uenigheter mellom FHI og Helsedirektoratet underveis, særlig rundt skoletiltak og barns rolle i smittespredningen..

NRK - 45 minutter siden

– Håpar dei går ti år bak i tid

– Det er bra at dei granskar dette, fordi det er Stortinget sjølv som har ansvaret. Det er dei som skal gjera riktige trekk, det er eit straffansvar om dei gjer feil trekk. Så dei skulle også ha rettleia skattytarane som er stortingsrepresentantar, som tilfeldigvis er dei som har vedtatt lovene, seier jurist Bettina Banoun etter det blei kjent at Stortinget set i gang full skatterevisjon.

NRK - 1 time siden

Kan ikke granske pendlerbolig-saken

Siden 2017 har ikke Riksvisjonen gjennomført en enste kontroll av om Stortingets administrasjon etterlever lover og regler. – Normalt burde vi gått inn og gransket denne saken. At vi ikke opptrer som normalt, kan vi takke Stortingets presidentskap for, sier riksrevisor Per-Kristian Foss til Aftenposten..

NRK - 1 time siden

Iverksetter full skatterevisjon

Tirsdag har Stortingets administrasjon satt i gang en bred skatterevisjon av representantenes ordninger, der de også skal gå gjennom enkeltsaker. Det skriver NTB. Hensikten er å gjennomgå enkeltsaker og vurdere om fordeler skulle vært pålagt inntektsskatt, med tilhørende arbeidsgiveravgift.

NRK - 1 time siden

Navalnyj kommenterer valget

Den fengslede Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj kommenterer valget i Russland fra cella og sier kampen for demokratiet vil fortsette. President Vladimir Putins støtteparti Forente Russland fikk ifølge valgresultatet en klar seier i Duma-valget. Fra flere hold, blant annet Kommunistpartiet, hagler beskyldningene om valgfusk.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt