NRK > Nyheter

Wednesday, 07 December, 17:19

NRK - 09 sep 22 kl. 10:31

Danmark vil fortsatt sende asylsøkere til Rwanda

Danske og rwandiske myndigheter har bekreftet ambisjonen om å etablere en ordning for å sende asylsøkere fra Danmark til Rwanda. Det går fram av en felles erklæring som nyhetsbyrået Ritzau har fått tilgang til. Fra dansk side er den undertegnet av utlendings- og integreringsminister Kaare Dybvad Bek og utviklingsminister Flemming Møller Mortensen, som fredag er på besøk i Rwanda. Begge ministrene tilhører Socialdemokratiet. Partiet har helt siden 2018 hatt et ønske om å etablere mottakssentre for asylsøkere i andre land.
Les mer på NRK


Les mer om:
Danmark, Rwanda, Ritzau, Kaare Dybvad Bek, Flemming Møller Mortensen, Socialdemokratiet, Storbritannia, Den, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Danmark, vilfortsatt , sende, asylsøkere, til, Rwanda
Klartale - 15 nov 22 kl. 13:35

Mange asylsøkere er lei av å vente

Mange har flyktet til Storbritannia de siste årene. Og mange av dem mangler fortsatt svar på asylsøknaden sin.Over ti tusen venter fortsatt på svar etter ett år.

Klartale - 25 jul 22 kl. 12:33

Flere studiesøkere fikk plass på førstevalget

Mer enn seks av ti søkere har fått plass der de helst ville. Det betyr en økning i antallet som fikk tilbud på førstevalget. Men antallet søkere har gått ned.

NRK - 30 jun 22 kl. 10:55

93 nye asylsøknader fra ukrainske borgere

Det ble registrert 93 nye asylsøkere fra Ukraina til Norge onsdag. Totalt er det registrert 551 nye asylsøkere den siste uken. Tirsdag og mandag ble det registrert henholdsvis 104 og 92 nye søknader om asyl fra ukrainske borgere.

NRK - 01 dec 22 kl. 05:21

Flere syriske asylsøkere til Norge

I år er det kommet rundt 1500 asylsøkere fra Syria til Norge. 99 prosent får innvilget søknadene om beskyttelse i Norge, viser tall fra UDI. Det er særlig i høst at tallene har begynt å øke, melder Minerva.

Klartale - 03 nov 22 kl. 08:52

Asylsøkere får 68 kroner dagen å leve for

Flere asylsøkere på mottak får 68 kroner dagen. Det skal dekke mat og andre behov. – Uverdig, sier Sosialistisk Venstreparti (SV).

Klartale - 08 jun 22 kl. 10:06

Mer enn 10.000 migranter har reist over Den engelske kanal i år

Så langt i år skal over 10.000 migranter ha reist over Den engelske kanal. Det melder nyhetsbyrået Press Association.

NRK - 02 maj 22 kl. 10:39

46 nye asylsøknader fra ukrainske borgere

Det ble registrert 46 nye asylsøkere fra Ukraina til Norge søndag. Totalt er det registrert 906 nye asylsøkere den siste uken. Fredag og lørdag ble det registrert henholdsvis 121 og 76 nye asylsøknader fra ukrainske borgere.

NRK - 04 maj 22 kl. 09:44

130 nye asylsøknader fra ukrainske borgere

Det ble registrert 130 nye asylsøkere fra Ukraina til Norge tirsdag. Totalt er det registrert 877 nye asylsøkere den siste uken. Mandag og søndag ble det registrert henholdsvis 141 og 47 nye søknader om asyl fra ukrainske borgere.

NRK - 10 maj 22 kl. 09:19

125 nye asylsøknader fra ukrainske borgere

Det ble registrert 125 nye asylsøkere fra Ukraina til Norge mandag. Totalt er det registrert 610 nye asylsøkere den siste uken. Søndag og lørdag ble det registrert henholdsvis 51 og 32 nye søknader om asyl fra ukrainske borgere.

NRK - 05 jun 22 kl. 11:36

43 nye asylsøknader fra ukrainske borgere

Det ble registrert 43 nye asylsøkere fra Ukraina til Norge lørdag. Totalt er det registrert 538 nye asylsøkere den siste uken. Fredag og torsdag ble det registrert henholdsvis 61 og 96 nye søknader om asyl fra ukrainske borgere.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Musk ikke lenger verdens rikeste

Forretningsmannen Elon Musk er ikke lenger verdens rikeste man, viser årets liste fra magasinet Forbes. Musk må i år se seg forbigått av franskmannen Bernard Arnault som eier motehuset Louis Vutiton..

NRK - 30 minutter siden

TV 2: Salmonella trolig fra importert produkt

Mattilsynet mener de har kommet nærmere kilden for det pågående salmonella-utbruddet i Norge. – Vi tror smittekilden er et utenlandsk næringsmiddel som er vanlig, har ganske kort holdbarhet og distribueres over hele landet, sier Catherine Signe Svindland, seniorrådgiver i seksjon biologisk mattrygghet til TV 2. 58 personer er så langt smittet i utbruddet..

NRK - 30 minutter siden

Har sendt varsel mot psykiater

Forfatter Hilde Rød-Larsen overleverte onsdag et varsel til Statsforvalteren mot psykiateren som hun har anklaget for grenseoverskridende opptreden, melder TV 2..

NRK - 1 time siden

Tysk sikkerhetstjeneste: Høyreekstrem bevegelse vokser

Av de mistenkte i den tyske politiaksjonen mot et nettverk av høyreekstreme, skal flere være tilknyttet den såkalte Reichsbürger-bevegelsen. Bevegelsen aksepterer ikke den tyske føderasjonen og er tilknyttet flere nynazistiske grupperinger. Lederen for den tyske sikkerhetstjenesten sier onsdag ifølge Reuters at bevegelsen har vokst betydelig det siste året.

NRK - 1 time siden

McKinsey opphever taushetsplikt for Telenor

Dagbladet meldte tidligere i ettermiddag at McKinsey har opphevet taushetsplikten for statssekretær Kristoffer Thoners kundelister. Dette er ikke riktig. I en oppdatert melding skriver avisen at dette kun omfatter kunden Telenor, slik TV 2 meldte tidligere i dag.

NRK - 1 time siden

Vaksinekoordinator ble hedret av Støre

Sveriges vaksinekoordinator Richard Bergström sørget for at Norge ble inkludert i EUs innkjøpsordning av koronavaksine. Onsdag ble han hedret for innsatsen. – Richard Bergström og Sverige fortjener en stor takk fra Norge for at vi fikk tilgang til vaksiner mot covid-19 og dermed en vei ut av pandemien.

NRK - 1 time siden

McKinsey opphever taushetsplikten

McKinsey har opphevet taushetsplikten for statssekretær Kristoffer Thoners kundelister, melder Dagbladet..

NRK - 1 time siden

Fylkesnes klager på skattekrav

Tidligere denne uken var det klart at SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes fikk skattesmell på 477.000 kroner, i forbindelse med pendlerboligsaken. Han leide ut boliger samtidig som han fikk gratis pendlerbolig i Oslo, på skattebetalernes regning.

NRK - 1 time siden

Selvmordsangrep mot politistasjon i Indonesia

En politimann er drept og ti andre personer er såret i et selvmordsangrep mot en politistasjon i den indonesiske byen Bandung, opplyser politiet. Den antatte gjerningsmannen antas å ha tilhørt den ytterliggående islamistgruppa Jamaah Ansharut Daulah (JAD). Han har tidligere sittet fire år i fengsel for innblanding i et bombeangrep i 2017, men ble løslatt i september 2021.

NRK - 1 time siden

Putin: «Spesialoperasjonen» kan bli langvarig

Russlands president Vladimir Putin sier den såkalte «spesialoperasjonen» i Ukraina kan bli langvarig. Ifølge Putin er 150.000 mobiliserte russere utplassert i Ukraina.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com